Misia, Gucio i reszta ...przyszedłem więc jestem..Piotrek

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 21, 2012 7:13 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

To ja się ujawnię. :oops:
Cały czas podczytuję wątek martwiąc się o mojego przyszłego niedoszłego kota.
On jest taki cuuuudny, że mialam ambiwaletne uczucia i momentami żałowałam, ze sie wycofałam. Ale w jednym momencie to się zaczęło robić zbyt skomplikowane. Przeraziłam mnie myśl, że ukradnę komuś jego kota a równocześnie tu blisko była paląca potrzeba zaopiekowania się para sybiraków ( dla nie zorientowanych a zainteresowanych link http://miaukot.org/?teskniac-do-futerka ... -%29%2C144 ) .
Na szczeście widzę, że Niunio wspaniale trafił i ma warunki, których ja nie byłabym w stanie mu zapewnić. Mieszkam w samiutkim centrum miasta, na wysokim (92 schody bez windy :evil: )czwartym piętrze, przy ruchliwym skrzyżowaniu i u mnie tylko koty zupełnie nie wychodzące. Innej opcji nie ma. Muszą im wystarczyć do biegania moje 132 m. Myślę, że Niuniek byłby u mnie nieszcześliwy i kocia opatrznosć nad nim czuwała. :kotek:
Izka, mam nadziję, że nie bedzisz miała nic przeciwko temu, że pozwolę sobie tu zaglądać, bo strasznie jestem ciekawa jak się wszystko ułoży i wyglądu odkarmionego i wypielęgniowanego Niunia :1luvu:
Pozdrawiam serdecznie.
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Sob lip 21, 2012 10:52 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

Witam , Cie , Hipciu serdecznie :1luvu:

Faktycznie , wydaje mi się, ze jest typem kota kochającego świeze powietrze :mrgreen: . Może mieszkal w domu z ogrodem, na pewno wychodzil na smyczy - jak pisalam , szelki nie sa żadnym problemem, smycz także.
Je wszystko - puszki, saszetki, suche, byle dużo i często. Widząc saszetkę w mojej ręce , zalącza traktora :D
Dziś zaliczyl już dwie saszetki i prawie pól puszki 400g 8O .
Gorzej, ze Gucio nie je wcale - nawet jak potwór jest w klatce , a Gucio w kuchni , za zamkniętymi drzwiami :cry: Wystawilam w końcu jedzonko na ganek i zjadl :ok: , ale to nie jest rozwiazanie na dlużej. Jest strasznie zestresowany, jak biorę go na ręce , to cialko cale sztywne, spięte. I obaj bluzgają na siebie nawet z daleka. Aż żal patrzeć, jak Gucio biegnie do domu i w progu zatrzymuje się , oczy robią się jak talerzyki i zawraca :cry: :cry: :cry: Moje male kocie dziećko :oops:
A ja się obawialam reakcji Misi 8O

vip pisze:Ty chociaz masz awantury z powodu wielkiego pięknego faceta, a ja przywlokłam do domu male bure nic, i do tej pory Zośka pyskuje :? .

Gosik - doświadczenia mamy wprost przeciwne - ja zawsze mialam koty od malucha, ten jest pierwszy od razu dorosly, nie wiadomo , po jakich przejściach. A Zośka pyskuje , bo do tej pory to ona byla najmniejsza :ryk:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Sob lip 21, 2012 11:05 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

tylko zaglądam...
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Sob lip 21, 2012 12:55 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

jak Izuś towarzystwo ? leją się ?
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Sob lip 21, 2012 12:59 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

ruda32 pisze:jak Izuś towarzystwo ? leją się ?

no , nie, bo rezydenci na dworze i tam pelen luz - Gucio , jak zawsze goni Misię :mrgreen:

izka53

Post » Sob lip 21, 2012 14:23 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

ruda32 pisze:czekamy na sesję :ryk:

Będzie na pewno, obiecuję! :)

izka53 pisze:Znając Ciebie - zdjęć byloby kilkaset, a wśród nich te kilka , zaslugujących na najwyższe wyróżnienie Bo nie potrafilabyś oprzeć się fascynacji naturą, taką niezafalszowaną, sluchając kocich bluzgów.

W to, że zdjęć byłoby kilkaset akurat nie wątpię, bo to u mnie norma ;) Jednak spierałabym się sama ze sobą czy bardziej fascynuje mnie natura i odmienne charaktery kotów, czy jednak zdecydowanie przeważa moja wrażliwość :P Zapewne byłoby mi bardzo żal albo jednego, albo drugiego, albo obu naraz :P

kwinta pisze:No i czekam, kiedy te smutne oczka zmienią się na radosne. Fotki też mile widziane, ametystowaaa do dzieła

Również nie mogę się doczekać kiedy Niuniek będzie miał radosne oczka. Niestety na tych zdjęciach, które do tej pory oglądałam tu na forum widać, że wiele przeszedł i jest raczej smutny, aniżeli wesoły. Jednak wiem, że u mojej babci to się zmieni ;)

Ametystowa może jutro pojedzie do babci, to coś wykombinuje ;) Oby tylko pogoda dopisała :) Fotki na pewno będą, i to w dosyć licznej formie ;)

Teraz zwrot bezpośrednio do Ciebie babciu ;) Uwielbiam czytać o perypetiach Twoich kotów ;) Piszesz tak, że zaciekawiasz czytelnika :) Cieszę się, że Misia i Niuniek w jakimś stopniu nawiązali pakt, chociaż widać, że to raczej Misia rządzi - ruda królowa ;) I trzymam kciuki, żeby "panowie" między sobą także się dogadali, a nawet zostali najlepszymi kumplami, z podwórka :) Ahh... Nie mogę się doczekać kiedy spojrzę w te błękitne oczyska :P

Pozdrawiam! :)

ametystowaaa

Od: Sob lip 07, 2012 22:07

Post » Sob lip 21, 2012 14:27 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

niesamowite to w ogóle :ryk:
Zuza i Iza - wnuczka i babcia i podobne zamiłowania do zwirzą
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Sob lip 21, 2012 19:10 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

ruda32 pisze:niesamowite to w ogóle :ryk:
Zuza i Iza - wnuczka i babcia i podobne zamiłowania do zwirzą

Na wątku Niunia Zuza wyjaśnila, ze wychowala się w towarzystwie trzech kotów :mrgreen: Z kociej miski też próbowala jadać :wink:

Co robi caly dzień duży chudy kot :?: :?: :?:
Duży kot je . Jak wiadomo, jedzenie wymaga ogromnego wysilku, więc potem duży kot musi odpocząć. W czasie drzemki zużywa się ogromną ilość kalorii, więc trzeba cos przekąsić. Jak wiadomo , jedzenie wymaga ogromnego wysilku......... :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

A tak serio. to Niunio caly dzień dziś śpi, aż się denerwuję. :oops: Zmienia tylko lokalizację - tapczam , kocie krzeslo w kuchni, parapet, podloga...
Mam nadzieję , ze wreszcie się uspokaja i odsypia ciężkie przejścia

izka53

Post » Nie lip 22, 2012 18:51 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

Witam serdecznie! :)

Wybrałam się dziś do babci, mając w planach zdjęcia koteczków. Niestety przez ciążący nade mną, ostatnimi czasy, pech rozładowały mi się baterie w aparacie :/ Musiałam zadowolić się aparatem w telefonie. I takie też zdjęcia wstawię. Jednak mam dobrą wiadomość, we wtorek jadę do babci na dłużej i baterie będą naładowane na full :) Wtedy sobie porządnie pofocę :)

Zapraszam do oglądania :)

Jako pierwszy nasz niebieskooki królewicz :)

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Tutaj w jednym z ulubionych miejsc do spania - parapecie :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I najlepsza jego poza jaką dzisiaj widziałam ^^

Obrazek

Teraz dwie fotki Gucia :)

Obrazek

Obrazek

I na sam koniec ręka babci po ugryzieniu przez Niuńka. Biedak musiał się przestraszyć kiedy babcia chciała wyciągnąć mu zaschniętą wydzielinę z oka. Teraz biedna jest babcia i nie zazdroszczę jej tego "małego" ałka.

Obrazek

A co do moich osobistych wrażeń po poznaniu Niuńka to: rzeczywiście jest gadatliwy i ma delikatny głosik, przynajmniej na razie taki słyszałam; jest naprawdę duży i ma dłuuuugi ogon; głowa i łapy też bardzo duże, niestety widać, że nadal jest zbyt chudy, podejrzewam jednak, że jak odzyska poprawną wagę, to zrobi się naprawdę wielki; jego oczy, co widać na zdjęciach, są przepiękne, niezwykle błękitne; ma mięciutkie futerko i również podejrzewam, że jak całkowicie wróci do formy, to będzie jeszcze przyjemniejsze; ogólnie jak chodzi czy leży to wygląda jak taki "pan na włościach" :) Jest wspaniały.

Żal mi trochę Gucia, bo w pewnym momencie wskoczył na parapet z zewnętrznej strony, zajrzał do domu i wpatrywał się ze strachem w leżącego na ziemi Niuńka. Z przestrachem także uciekł z tego okna. Biedulek :P

Pozdrawiam! :D

ametystowaaa

Od: Sob lip 07, 2012 22:07

Post » Nie lip 22, 2012 18:58 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

Dzień dobry :D

Łał :strach: :strach: :strach: :strach: Takie ugryzienie musiało boleć :|
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Nie lip 22, 2012 19:01 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

Dziękujemy my fanki Niuńka za fotki :D a Iza Tobie tych sznyt nie zazdroszczę :roll: Mocno dziabnął :( Gucio wyszedł bardzo wyraźnie i ślicznie :ok:
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Nie lip 22, 2012 19:08 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

Biedny Gucio, biedny Niuniek no i cierp ciało coś chciało, żart oczywiście naprawdę ładnie cie potraktował....

bartekwojtk

Od: Sob gru 31, 2011 21:33

Post » Nie lip 22, 2012 19:10 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

witaj, Ewo :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Boli, oj boli :cry: :cry: :cry: A jutro bedzie druga boleć , po tężcu :evil:
A sprawca , jak gdyby nigdy nic wywala brzucha do glasków :mrgreen:

Dzięki, synu, za wspólczucie :mrgreen:
Zuza widziala w oryginale - wygląda gorzej :cry:

izka53

Post » Nie lip 22, 2012 20:38 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

Bardzo współczuję izka :cry: :cry:

No i kto by pomyślał, że Niuniek jest do tego zdolny :evil:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Nie lip 22, 2012 21:03 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

Iza czym łapkę smarujesz?
Obrazek...Obrazek

ruda32

[poprzednia][następna]