WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- a życie sobie płynie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 12, 2014 20:26 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- mroczny wątek...

Wypasione michy :mrgreen:
W takich to tylko rarytasy podawać można :lol:

Mel aaaaale łoże 8) Jest lans 8)
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Śro lut 12, 2014 20:28 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- mroczny wątek...

KotkaWodna pisze:z właściwym sobie refleksem (i tak dobrze, że nie z refluksem) szachisty przyjszłam i kminię, czyby Was nie powitać ciepłym "sie ma, chamy!"
co oczywiście oznacza, że (do) się machamy, kończynami. Gdyby ktoś miau wątpliwości.
A niech spróbuje....

Kotko.......100 punktów dla Pani.......było stuk stuk czółkiem o stolicek........Umarłam:-)

Kotkins ja mam osobistą prośbę. Wstaw tu Pyzę. Nie bardzo umiem na razie zinterpretować kwestię bywania na Kociarni........wiec póki i tak mnie nie będzie - niech tu popodziwiają.

Pyza - jest kotem domu poszukujacym. Jest po sterylce, ma przemiły charakter i bardzo kiepskie warunki lokalowe. Wymaga szczepienia i dotiuningowania. Miala wstępne widoki na dom, ale się rozmyły.

Pyza jest persem z nadania.......i chomikiem z wyboru:-) CUDNA jest.

Wiem, ze WY nie macie miejsca na kota, ale moze macie znajomych.......krewnych...........ona dt też szuka..........

JA też chcę takie miski! Czy one sa wystarczająco plaskate dla plaskatych? A nawet jak nie są........mam potrzebę gromadzenia........dwie bym chciała.......
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Śro lut 12, 2014 20:35 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- mroczny wątek...

Ja-smina pisze:z tfurczości lódowej:

heeej, pod Poznaniem,
coś błyszczy z daaala,
to Kotkinsowo
Mekka dla chaaaaaamaaaa...
oj, radi, radi, ij radi radi,
oj miauuuuuuwa....

rządzi tam Kotkins
vel Baba Jaga,
co persy tuuuuuczy,
poooooteeeeem je zjaaaaada....
oj.....

PS: gdzie mi tam jednak do Kotki Wodnej i jenota.... :cry: :cry:

O Borze szumiący ( jak mawia Aniada)................

A niech tam se zjada, wyjdzie jej na zdrowie
poślemy po wróżkę ozywi jej nowie ( nowe znaczy.....ale rym już nie ten)

HEJ..........

Mówiłam Wam kiedyś, że jestem góralka z pochodzenia, mój wujcio jak rąbał drzewo zwykł był podśpiewywać...........

Podskucyła do pułapu
A tu cycki klapu klapu......

Szli górale drooooooooogo
mieli w portkach dziury
oj widać im tam było
to co znoso kuuuuuuryyyyyy

HEJ

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Śro lut 12, 2014 21:22 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- mroczny wątek...

kotkins pisze:Były jeszcze w rozmiarze piesim, takie dwa razy mniej więcej jak te moje.
Mogę kupić jeśli ktoś chce, TK-max ma zawsze tylko po kilka egzemplarzy , to outlet.

Kotkins... a na wysyłkę też byś była chętna? Bo ja dwie w rozmiarze psim z chęcią bym przygarnęła, ale koło Poznania to dłuuuugo nie będę.

kfiatek 1983

Od: Wto paź 04, 2011 22:15

Post » Śro lut 12, 2014 21:30 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- mroczny wątek...

Ja bym przygarnęła jakby były jeszcze w rozmiarze kocim.
Żeż MIAUWA program do wstawiania zdjęć zmienił się na płatny.
Jest wersja darmowa, ale nie chce mi dodać zdjęć.
Kotkins jak ty je wstawiłaś?
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Śro lut 12, 2014 21:31 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- mroczny wątek...

Ale piosnki! ubawiłam sie setnie :D
jeszcze mi brakuje do śpiewnika takiej na melodię "w Zakopanem na Giewoncie strzelił bacę piorun w prącie..." ino póki co nic nie wymyslę, ale może ktosik :D
Ps. łoże i michy super!
Obrazek

Anneke_

Od: Czw mar 28, 2013 15:24

Post » Śro lut 12, 2014 21:32 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- mroczny wątek...

Jessssooo...góralski surrealizm.
Cycki klapu , klapu...taaa....

Zaraz poszukam Pyzy.

Jest prześliczna.
A wiecie jaka ta Manfreda u Cairo jest BOSKA??
Co za intelekt, a jaki spust!
Wszystkożer pogrubiony....

Oto Pyza, uważam ,że jest przepiękna!

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Po pierwsze to psie zmierzę i sprawdzę w następną środę dopiero.
Nie wiem ile by wysyłka wyniosła, ale się dowiem.

Nie wiem dlaczego Imageshack ma się zrobić płatny.
Mnie z boku piszą ,że mam jeszcze 2 miesiące bezpłatnego.
Macie jakiś pomysł?

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Śro lut 12, 2014 22:17 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- mroczny wątek...

Imię idealnie dobrane do kota - Pyzuchna :1luvu: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro lut 12, 2014 22:33 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- mroczny wątek...

Pyzunia jest booossska - albowiem jest to buras / no, burania / , czyli 100% kota w kocie. :ok: :ok: , niemal klon mojego Pietruszki. Mówiąc to wywyższam się albowiem kotkins kotów nie posiada ino devony długowłose , na dodatek bez właściwego i jedynie słusznego / Ruda Misiaczko wybacz / umaszczenia.

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Śro lut 12, 2014 22:35 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- mroczny wątek...

Ale ona jest pyzata.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Śro lut 12, 2014 23:18 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- mroczny wątek...

izka53 pisze:Pyzunia jest booossska - albowiem jest to buras / no, burania / , czyli 100% kota w kocie. :ok: :ok: , niemal klon mojego Pietruszki. Mówiąc to wywyższam się albowiem kotkins kotów nie posiada ino devony długowłose , na dodatek bez właściwego i jedynie słusznego / Ruda Misiaczko wybacz / umaszczenia.

Wiecie , czasem marzy mi się KOT.
Żeby go nie trzeba było ręką karmić, żeby mu się kupa nie przyklejała do kłaków na zadku, żeby rano wstać i nie czesać, nie myć...ale po co ja bym wtedy była?:)
Dziwactwa persiąt są już oswojone: Leoś i jego spożywka, Fio i jej pogarda dla świata, Laluś deptacz i jego sikanie pod prysznic (i zasypywanie, w kuwecie bowiem Lal nie zasypuje...), że o Amelci "białym kotku z burością w główce" w ogóle nie wspomnę...że nie wyobrażam sobie zamiast tych pokręconych istot mieć kogoś normalnego.
Jak?
Niemożliwe...

Poza tym persy są przepiękne, a zadbane persy- to poezja w czystej postaci.

Amelka jest całkowicie nakolankowo- małżowa.
Aż jestem nieco zazdrosna. Oczywiście o Amelię... :mrgreen:
Myziają się bez końca, zaglądają sobie w oczy...i on jej wybacza siczki poza kuwetą...cwana osóbka z tej Małej.
Wyedukowała się przy Pięknej Fio.
I pomyśleć ,że kiedyś trzeba było ją siłą brać na ręce i przytulać a ona rozpaczała ,że ją mordują wtedy...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Czw lut 13, 2014 7:01 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- mroczny wątek...

Tak ja tez uważam, że bure jest piękne. Wprawdzie najbardziej mi się podobają takie bure napakowane. Pyza podchodzi. Poza tym Pyza to jest taki fajny kot, równa baba - mimo, ze jej sie w życiu troszkę nakołtuniło.....to nadal ma takie hmm pogodne usposobienie.

Zdecydowanie dom jej potrzebny......bo jak się przyjrzycie tłu zdjęcia.......to luksusu nie ma. Żarcia jej nie brakuje, ale wygodnej kanapy i owszem......

I mimo to, że zdaniem niektórych poza własnym lansem nie interesuję się kotami, to jednakowóż tej bym chętnie dom znalazła....
Wiec gdyby ktoś o jakimś wiedzial ( czy też fajnym dt na ten przykład ) - to my z Pyzą chętnie reflektujemy....

Kotkins zdecydowanie powinniśmy obwieszczać KAŻDĄ naszą adopcję dzwiękiem fanfar, korkami szampana i takimi tam

a. bym wiedziala ile kotów wyadoptowałam. A tak to za diabła nie wiem. Ktoś to zapewne liczy.........ale nie zarzucił nam jeszcze:-)
b. byśmy tego pokątnie nie uprawiałly - jak na przykad Tę Ostatnią, co to mi ją rapsodia82 pomagała kastrować ( czego jej długie lata nie zapomne )

Gdzie można kupić fajna, w jaskrawych kolorach, niezbyt drogą, ciepłą "dużą bluzę z kapturem przez głowę" dla pewnej upiardliwej nastolatk?. Bo na wyjazd potrzebuje. Antybiotyk wczoraj dostała, wiec może się kurczę wyliże......

Obrazek

Neigh

Post » Czw lut 13, 2014 8:07 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- mroczny wątek...

Neigh pisze:(...)
Gdzie można kupić fajna, w jaskrawych kolorach, niezbyt drogą, ciepłą "dużą bluzę z kapturem przez głowę" dla pewnej upiardliwej nastolatk?. Bo na wyjazd potrzebuje. Antybiotyk wczoraj dostała, wiec może się kurczę wyliże......

Może spróbuj w New Yorker czy jakoś tak. Moja Młoda zawsze coś tam wypatrzy.

Jek

Od: Czw paź 23, 2008 19:18

Post » Czw lut 13, 2014 8:55 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- mroczny wątek...

Albo w Trollu :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw lut 13, 2014 10:36 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- mroczny wątek...

kotkins pisze:Wiecie , czasem marzy mi się KOT.
Żeby go nie trzeba było ręką karmić, żeby mu się kupa nie przyklejała do kłaków na zadku, żeby rano wstać i nie czesać, nie myć...ale po co ja bym wtedy była?:)
Dziwactwa persiąt są już oswojone: Leoś i jego spożywka, Fio i jej pogarda dla świata, Laluś deptacz i jego sikanie pod prysznic (i zasypywanie, w kuwecie bowiem Lal nie zasypuje...), że o Amelci "białym kotku z burością w główce" w ogóle nie wspomnę...że nie wyobrażam sobie zamiast tych pokręconych istot mieć kogoś normalnego.
Jak?
Niemożliwe...

Kotkinsie, przyznaję ci rację - niemożliwe!
Mam dwie "normalne" nienormalne. Ofelia często gęsto życzy sobie karmienia z ręki - często gęsto trzeba stać za kotem i podawać przez koci bark - wypisz wymaluj Fio. Taż sama pannica wprawdzie nie przylepia się do kupalka, ale za to często gęsto obsiusiuje sobie futerko, obkleja żwirkiem i trzeba wyczesywać porteczki. O jej pogardzie dla świata nie wspomnę.
Mała Czarna nadal panikuje przy próbie wzięcia jej na ręce. Tyle że poza sytuacjami koniecznymi (tj pakowanie kota do transportera) staram się jej nie zmuszać do tej "przyjemności", bo poza tym jest mizialska i nakolankowa. No i żarta jak jej idol Leoś.
Nie ma "normalnych" kotów.

Neigh - Pyza jest cuuudna! I bardzo mocno pyzata :mrgreen: Aż bym zaserduszkowała.
I aż żałuję, że nie mam na oku domku dla niej :( Ale jakby co, będę miała na uwadze.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

[poprzednia][następna]