Choco i Nero w MAJU GŁOSUJĄ NA PKDT na KRAKVET cz.3,

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 18, 2012 23:19 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś 3

W czwartek napisałam:
kussad pisze:..Ratusek[*]- ten, dla którego tworzyłam FB, brałam udział w poszukiwaniach domu...viewtopic.php?f=1&t=138311&start=90 :(
Nadal nie znamy wyniku sekcji Ratuska[*] :(
kussad pisze:Sarabi :ok: :ok: :ok:
Ja ostatnio chodzę a raczej ciągnę osiołka do weta :twisted:
Leczenie osiołka zakończyliśmy ale cały czas obserwuję małą :twisted: ....

W piątek popołudniu mieliśmy całkiem inne atrakcje:
Pod koniec dnia usłyszeliśmy komunikat-ostrzeżenie na temat wyboru trasy powrotnej do domu.... - dotyczyło awarii głównej magistrali ciepłowniczej
http://www.tvnwarszawa.pl/informacje,ne ... 38674.html
http://www.tvnwarszawa.pl/informacje,ne ... 38658.html
http://www.tvnwarszawa.pl/informacje,ne ... 38772.html
Ruch był przekierowany między innymi na ulicę Puławską – przez okno widziałam,że korek był do późna....
Mieszkamy trochę dalej więc nas brak ciepłej wody nie dotknął.
Dziś jechaliśmy tą trasą - to przecznica ulicy, na której jest nasza działka... - remont obejmuje duży teren :(
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro mar 21, 2012 10:26 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś 3

Obrazek

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Czw mar 22, 2012 12:11 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś 3

Nadeszła wiosna, wiosna, wiosna - cieplejszy wieje wiatr,
Wiosna, wiosna, wiosna – piękniejszy będzie świat! :D

Zamawiam na jutro takie słoneczko jakie kiedyś w nocy zobaczyłam u Kropci i Dolores:
kocurzyca41 pisze:Podeślemy troszkę słoneczka na dzień dobry.
Obrazek

Jak można zmierzyć psa a dokładniej obwód potrzebny do zakupu szelek :mrgreen:
Noszę się od pewnego czasu z zakupem smyczy z linki... tak przy mojej szarpiącej i ciągnącej i gryzącej suce sprawdza się jedynie gruba lina :twisted:
Nie było takiej w żadnym sklepie, w którym kupowałam je poprzednio, nie ma w animalia.pl nie ma w krakvet.pl Znalazłam tutaj:
http://www.kuchniapupila.pl/pies/akceso ... p784755033 tą grubości 12 mm
Spodobały mi się te szelki
http://www.kuchniapupila.pl/pies/akceso ... p127941702
i teraz mam problem która to wielkość - chyba 2. Zmierzyłam obwód tuż pod przednimi łapami - 55 cm

Muszę sprawdzić jeszcze ofertę sklepu, w którym kupowałam ostatnio Nutra Gold Breeders i znaleźć jego stronę - też jest odbiór osobisty na trasie z biura do domu... :wink:
To chyba było tutaj: http://www.karmazdostawa.pl/nutra-gold- ... p-454.html
......
Czy wszystkie bierzecie udział w tych konkursach i czy mogłabym Was o to prosić, nie wpisujecie się na tych wątkach :twisted:
Konkurs Whiskas viewtopic.php?f=8&t=139254
O poranku – 949
Nala (Szczytno) - 863 :ok:
Deserek - 143
....
Konkurs Fundacji Psi Los :arrow: viewtopic.php?f=8&t=140249
Śniegowe pozowanie - 716 głosy
Paul K (Szczytno) – 511
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Sob mar 24, 2012 23:11 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś 3

Dziś pierwszy dzień imprezy:
Bemowskie Centrum Kultury w Dzielnicy Bemowo m.st. Warszawy
ul. Górczewska 201 (wejście od ul. Konarskiego)
http://www.artbem.pl/artbem_akt-2425mar.php
24-25 marca
Wielkanocny Jarmark Różności
Na dwa tygodnie przed Wielkanocą zapraszamy na kolejny Świąteczny Jarmark Różności, który organizują Centrum Promocji Zdrowia i Edukacji Społecznej i Bemowskie Centrum Kultury.
Dodatkowe atrakcje:
Fundacja Jokot
Stoisko promujące działalność podopiecznych i wolontariuszy Fundacji. Porady dotyczące pomocy kotom. Dzieci i wszyscy miłośnicy zwierząt będą proszeni o chwilę zabawy z obecnymi w stoisku zwierzętami. Ponadto na stoisku będą zbierane wpłaty i dary rzeczowe na dalszą działalność Fundacji./sobota i niedziela, godz. 10.00-17.00/

Na stoisku znajdującym się naprzeciwko wejścia reprezentował nas Marcepan:
Obrazek[/quote]
Na piętrze odbywały się warsztaty nauki origami:
Obrazek Obrazek
Oprócz kotków bardzo dzielnie pracowała Ari czyli Mop:
Obrazek Obrazek Obrazek

Cały czas zapraszamy do udziału w konkursach:

Konkurs Whiskas viewtopic.php?f=8&t=139254
Mały Zabójca - 1795 (+0)
Nala (Szczytno) - 1814 (+ 20) ] :ok: Mój klik!
O poranku -1594 (+0)
....
Śniegowe pozowanie - 744 głosy
Paul K (Szczytno) – 628 (różnica 116 – nie wiadomo ile było kliknięć po 1 x a nie po 5!)
Ostatnio edytowano Pon mar 26, 2012 10:30 przez kussad, łącznie edytowano 4 razy
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Nie mar 25, 2012 7:41 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś 3

zaznaczam.
mogę zgarnąć foty na fb? jak masz jeszcze jakieś to podeślij mi na maila
Ostatnio edytowano Czw paź 18, 2012 9:39 przez klauduska, łącznie edytowano 1 raz

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Pon mar 26, 2012 8:18 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś 3

klauduska pisze:zaznaczam.
mogę zgarnąć foty na fb? jak masz jeszcze jakieś to podeślij mi na maila :)

Tak możesz ale zanim wkleisz na FB którekolwiek z osobą zapytaj o jej zgodę. Tutaj je wkleiłam ale na moim wątku bywa mało nowych osób, przynajmniej jeśli sądzę po tym kto się ujawnia, że nas odwiedza.
Nie robiłam dużo zdjęć a inne nie wyszły – obiekt np. wychodził z kadru. Potem zdjęcia zaczęła robić Maria. Wieczorem przyślę Ci tylko to, z którego wycięłam ekspozycję.

Warszawa, piękny poranek, minus 1 stopień C, znowu trzeba było założyć czapkę i szalik, zatłoczone tramwaje nawet na odcinku, na którym o tej porze jeździ mniej osób może z powodu zmian w komunikacji z powodu zamknięcia części trasy metro.
Zaczyna się nowy dzień, nowy tydzień! Powodzenia! :ok: :ok: :ok:
Ostatnio edytowano Czw paź 18, 2012 9:46 przez kussad, łącznie edytowano 1 raz
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pon mar 26, 2012 9:48 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś 3

Edytuje posta bo dopiero w nocy zauważyłam, że mi się zamiast edytować zdublował...

kussad pisze:Konkurs Whiskas :arrow: viewtopic.php?f=8&t=139254
Skoro już oficjalnie głosujemy na Ludwisia to przelinkowałam bannerek:
Kod: Zaznacz cały
[url=https://konkurs.whiskas.pl/FotoGaleria.aspx?id=6567][img]https://konkurs.whiskas.pl/img/logo-whiskas.png[/img][/url]

Mamy wydarzenie: http://www.facebook.com/events/155112101278938/
Kliknęłam – Ludwiś 76! :ok:

...
Dziewczyny same to zobaczcie:
Śniegowe pozowanie - 755 głosy
Paul K (Szczytno) – 743 (różnica 12)

Udostępniałyśmy nie tylko my, widziałam dziś też Inną Koleżankę!
Ostatnio edytowano Pon mar 26, 2012 21:50 przez kussad, łącznie edytowano 1 raz
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pon mar 26, 2012 19:46 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś 3

ale fajny piesio
Tez kiedyś miałam piesia co tak fajnie jak ziaba leżał :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Post » Czw mar 29, 2012 8:10 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś 3

Płacze niebo, płaczą ludzie… :cry: :cry: :cry: Tracimy Kogoś spośród Najbliższych, czasem to rozłąka, czasem jeszcze nie wiemy co a czasem to odejście [*]. O kogoś innego niepokoimy się cały czas. Cały czas ktoś spośród nas ma jakieś problemy :(
Będziemy smutni przez pewien czas zanim ponownie dostrzeżemy w swoim życiu sens i wtedy wrócimy tam gdzie wiemy, że ktoś na nas czeka... :|
...
Na kogoś innego czekamy i nie możemy nigdzie spotkać. Zawsze nawet gdy byłam poza zasięgiem czekała na mnie jakaś wiadomość albo SMS. Wiem, że nas odwiedzasz – odezwij się, proszę, chociaż w okresie przedświątecznym. Denerwuję się o Was. :(
...
Ktoś inny prawie równocześnie zawiadamia nas o narodzinach albo oczekiwaniu na dziecko i bardzo się z tego cieszy... a my na razie nie jesteśmy w stanie dzielić z nim radości….. :|

Jak we wszystkim mimo wszystko znalazło się coś pozytywnego – ostatnio szybko straciłam 2 kg… i to mi się podoba bo walczyłam o to od dłuższego czasu bezskutecznie – poproszę jeszcze 2 to powiem, że jestem zadowolona… :mrgreen:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pt mar 30, 2012 20:18 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś 3

Ooo,ja też walczę ze swoimi kygy
Na razie marni mi to idzie,bo stoję w miejscu,ale moze się jako ruszy dalej

Obrazek

:1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Post » Pt mar 30, 2012 21:05 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś 3

Myszolandia pisze:ale fajny piesio
Tez kiedyś miałam piesia co tak fajnie jak ziaba leżał :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Choco tak czasem leży i w ten sposób leżą pieski, które nie są chore na dysplazję… - w ten sposób uczyła mnie 6.5 roku temu obserwować szczeniaka koleżanka, która mi pomagała w pierwszym etapie nauki opieki nad psem :)

Wczoraj była ogólna akcja rodzinnego ważenia:
Księżniczka waży 12,9 kg, Mikuś – 4,5...
W ramach przygotowania do akcji „weterynarz’ musiałam ustalić aktualną wagę do wyliczenia dawki odrobaczenia – dostaliśmy Cestal i Drontal Plus.

Minęło ponad dwa tygodnie od leczenia brzuszka małej więc zaczynamy.
Musiałam sobie przypomnieć jak podać tabletkę kotu... – udało się lekką przemocą – dobrze pamiętałam „z instrukcji obsługi kota” nie pamiętam przez kogo napisanej i zamieszczonej w ABC... :mrgreen:
Mała udawała osiołka gdy szłam po prostu na zwykły spacer ale w tym kierunku – cóż straciłam zaufanie suki gdy ostatnio chodziłyśmy na zastrzyki....

A ja? Chyba mnie bierze „grypa żołądkowa”.

Za mocno coś ścisnęłam i nie mogę używać prawej dłoni – fajnie – zawsze wiedziałam, że jestem zdolna.

Coraz częściej mam problem z dostępem do Internetu – łącze wi-fi T-mobile gubi połączenie...

Znowu mam nieodebrane 4400 maili :oops: oczywiście widzę co to jest tylko nie otwieram subskrypcji z kilku forum, korespondencji TZ - zdecydowanie muszę pamiętać o pilnowaniu subskrypcji :oops: :oops: :oops:

A Mikuś ? Gdziekolwiek się nie ruszę Mikuś zawsze jest po niewłaściwej stronie drzwi: Obrazek Obrazek
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pt mar 30, 2012 21:22 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś 3

Uuu,to zdróweczka pełno,mnie ostatnio jakieś przeziębienie dorwało,pewnie nasz Cycuś sprzedał nam zarazka,bo i stary też chory
Łooo,księżniczka prawie 13 kg łooo 8O

A u mnie średnio na jeża ,ale dajemy radę,byleby do przodu :ok: :ok: :ok: :ok:

Mikuś i te Jego minki :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Post » Wto kwi 03, 2012 12:26 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś 3

Myszolandia pisze:Uuu,to zdróweczka pełno,mnie ostatnio jakieś przeziębienie dorwało,pewnie nasz Cycuś sprzedał nam zarazka,bo i stary też chory
Łooo,księżniczka prawie 13 kg łooo 8O

A u mnie średnio na jeża ,ale dajemy radę,byleby do przodu :ok: :ok: :ok: :ok:

Mikuś i te Jego minki :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Bardzo dziękujemy - tak zdrowie jest najważniejsze :1luvu:

Wszystko mi się pali i wali i prywatnie i służbowo - więc mnie tutaj nie ma!. Wszystko na ostatnią chwilę, niczego nie mogę konkretnie zaplanować, nie wiem na czym stoję a za kilka dni Święta. Nie chcę narzucania i dyktowania mi co mam robić i odwlekam moment udzielenia odpowiedzi. Nie lubię takiej sytuacji! Kolejne nerwowe Święta gdy będę myślami bardzo daleko przy Innych Najbliższych! :(
Nawet owies mi wcale jeszcze nie wykiełkował ani jedno ziarenko…, nawet Krzyś przyjedzie dopiero w czwartek popołudniu bo rano ma zajęcia na uczelni - z tego wszystkiego idę się napić… :oops: - wyszłam z pokoju i trafiłam na naradę do dyrektora :mrgreen:

Bardzo przydałaby mi się bardzo pilna i ważna dla mnie podpowiedź, zanim zacznę robić zakupy świąteczne jak mogę zrealizować taką prośbę i co będzie się nadawało - to będzie przewożenie pociągiem - nie mam pojęcia :oops:
nastaw się że chętnie zabiorę tym razem trochę jedzenia wyjeżdżając do domu

Tymczasem jest śliczna pogoda, świeci słońce, kwitną kwiaty, pięknie śpiewają ptaki. :)
Zaczynam odbierać świąteczne życzenia! :1luvu:
Jak i gdzie spędzicie Święta i w jakim gronie? Czy może planujecie jakiś wyjazd np. gdzieś do rodziny czy ktoś do Was przyjedzie?
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Wto kwi 03, 2012 15:36 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś 3

mi też się ostatnio trochę powaliło,ale dam rade,chociaż ciężko trochę,ale powoli powoli :ok: :ok: :ok:

Obrazek
Obrazek

Myszolandia

Post » Pt kwi 06, 2012 7:56 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś 3

Przedwczoraj Choco została zabezpieczona przeciw kleszczom kolejną dawką „Fiprex”
Wczoraj było szczepienie przeciw wściekliźnie – „Rabisin”. Jak każdy zaszczepiony w tym roku zwierz dostała lyssetkę - http://www.vetopedia.pl/article361-1-Lyssetky.html więc oprócz wszczepionergo 5 lat temu chipa zostanie zarejestrowana w jeszcze innej bazie - Lyssetky to międzynarodowy system identyfikacji zwierząt szczepionych przeciwko wściekliźnie. – Ogólnopolska Baza Lyssetek znajduje się na portalu Vetopedia.pl
Teraz Księżniczka nosi przy obroży adresówkę i Lyssetkę i wygląda tak: Obrazek Obrazek

Późnym wieczorem oglądałam film dokumentalny o Magdzie i Bartku Prokopowicz
http://magdalenaprokopowicz.blog.onet.pl/ http://www.gala.pl/gwiazdy/wywiady/zoba ... 9,p,2.html

Wieczorem i w nocy nie miałam połączenia z internetem.
Dziś czuję się jak w kraju ewangelickim, bardzo dużo ludzi już rozpoczęło Święta i wzięli sobie urlop.. .
Czuje się atmosferę przedświąteczną, rozkład jazdy już świąteczny

Życzę Wam Wszystkim zdrowia, zdrowych, spokojnych, słonecznych, pogodnych i miłych Świąt Wielkanocnych, ogromnych zasobów wiosennej energii ciepła i optymizmu, radosnego nastroju podczas spotkań z bliskimi i długo oczekiwanego odpoczynku!
Ostatnio edytowano Pt kwi 06, 2012 18:06 przez kussad, łącznie edytowano 1 raz
...Obrazek...Obrazek

kussad

[poprzednia][następna]