Działkowa Czarna Armia. I goście. Do zamknięcia.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 30, 2014 9:03 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

JoasiaS pisze:Nigdy i nikomu bym go nie oddała, Iza! :lol: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Tez bym go nie oddała, bo to niesamowity kot - ale on nie jest bezpieczny na działkach. Za bardzo rzuca sie w oczy, nie boi sie ludzi, boję się, ze ktoś moze zrobić mu krzywdę :(
Dlatego będę go zabierac na wszelkie wystawy i pokazy, zeby kiedy tylko to możliwe nie łaził po działkach ...
W związku z tym info dla fanów - Radka będzie mozna podziwiać 9 lutego w Łodzi na gali Super Kota i 16 lutego w Poznaniu, na pokazie z okazji Święta Kota :kotek:

Przy okazji - Chudy jest juz kotem altankowym, nie zapłotnym 8)
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw sty 30, 2014 13:36 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

16 lutego to i ja będę pewnie.
A co trzeba zrobić by wystąpić z kotem nie koniecznie rasowym ??
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Czw sty 30, 2014 14:04 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

itaka pisze:16 lutego to i ja będę pewnie.
A co trzeba zrobić by wystąpić z kotem nie koniecznie rasowym ??

1. być członkiem klubu zrzeszonego w Felis Polonia np. poznańskiego Felis Posnania
2. mieć kota zaszczepionego i zaczipowanego.
3. zgłosić kota na pokaz/wystawę :kotek:
4. przekonać kota, żeby dał się zabrać na pokaz/wystawę ;)

Zapraszam!
Będziesz z fundacją?
Obrazek

Avian

Post » Czw sty 30, 2014 14:09 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Chcę być z fundacją jeśli się będzie dało, w sumie teraz się o tym pokazie dowiedziałam. A zrzeszona nie jestem :( a mamy takiego jegomościa urodziwego i sobie o nim pomyślałam.

Ten jegomość :arrow: http://tablica.pl/oferta/kier-wesoly-i- ... 4M451.html
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Czw sty 30, 2014 17:44 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Kier przypomina Dionizego z opolskiego schronu...
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Pt sty 31, 2014 17:51 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Avian pisze:Przy okazji - Chudy jest juz kotem altankowym, nie zapłotnym 8)

Super! :) :dance:
Fajnie, że chłopaki przyjęli nowego do swojego grona :ok:
A Radek nie protestował? :mrgreen:

Zdjęcia Radka i nie tylko Radka piękne :)

miltonia

Od: Wto maja 08, 2007 18:29

Post » Pt sty 31, 2014 22:42 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Radek chyba nie nadąża za Chudym :lol:
Chudy ma takie ADHD, że Radek nawet jakby chciał go dopaść, to zanim się zdecyduje, Chudy już jest w innym miejscu :mrgreen: Chudy nie uznaje świętości - wyżera z misek Brzydala i Radeckiego, a jak któryś próbuje go łapą, od razu oddaje. Ale wszystko odbywa sie bez agresji :D Świetnie się chłopaki dogadali, nie zauważyłam żadnych oznak niezadowolenia z żadnej strony, idealnie! :kotek:
Chudy już bez problemu opanował wchodzenie i wychodzenie przez okno, wiec jak będzie chciał, może w ciągu dnia też wrócic i wejsć do altany :D
Mimo wszystko chciałabym jednak znaleźć Chudemu dom - on sie nadaje do adopcji, może isć do domu z kotami i bez, ale raczej bez małych dzieci, bo potrafi być gwałtowny i przez to jest trochę nieprzewidywalny.
Obrazek

Avian

Post » Śro lut 05, 2014 17:11 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Brzydal miał dziś porządkowaną paszczę, przy okazji miał mieć usunięty śrut z łapki.
Niby zwykły zabieg, a stres ogromny ...
Najpierw podczas robienia ząbków okazało się, ze dwa korzenie bardzo mocno siedziały w paszczy - przy każdej próbie ruszenia Brzydal wył z bólu, mimo narkozy :( Dostał dodatkowo srodki przeciwbólowe, ale narkozy wiecej dostać nie mógł. To prawdopodobnie ostatnia okazja na zrobienie zębów, a wetka zapewniła, ze reakcja Brzydala jest podświadoma i nic nie bedzie pamiętał, wiec zdecydowałam, zeby wyciągała te korzenie mimo wszystko.
Jakoś poszło, choć nie było miło słuchać biedaka :(
Śrut wyciągnięty bez problemów, podskórny, choć już zarosnięty - to jakaś stara sprawa. Obyło się bez szwów.
Brzydal został podłączony do kroplówki, żeby wypłukać narkozę i po kilkunastu minutach zaczęła sie jazda ...
Dostał jakiegoś ataku szału, z jednej strony jeszcze kompletnie śnięty, nie kontaktował, z drugiej tak ogromny strach z jego strony, który wywołał straszną agresję :( Nie mogłyśmy sobie poradzić, rzucal się, co chwilę dostawał jakichś drgawek, a to znów robił się sztywny. Przy tym wył jakby go obdzierali żywcem ze skóry :roll: Szybciutko został odłączony od kroplówki, położony na podłodze, na niego koc, a na koc ja ;)
Strasznie sie miotał, jakoś w końcu udało się go upchać w transporter. Transporter przyciśnięty do ściany, a w środku szalejący, wyjący kot :strach:
Nie dało się mu nic podać - nawet wybudzacza nie dostał ...

Teraz już jest spokojny, jak się obudził, wróciło normalne myslenie. Wetka twierdzi, ze on nic z tego nie zapamięta (i jej wierzę, bo sprawdziłam na sobie - ja podobno podczas ostatniego zabiegu w narkozie pobiłam lekarza ;) nic nie pamiętam na szczęście ;) )
Na razie odpoczywa w garażu, jak sie dobudzi zupełnie, zawiozę go do altany. Mam nadzieje, ze pozwoli sobie zdjąć wenflon - w lecznicy nie było szans ...

Ufff, przeżycia straszne ! :strach:
Mam nadzieje, ze to była jego ostatnia narkoza (tfu, tfu!)
Obrazek

Avian

Post » Śro lut 05, 2014 17:21 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Przerażające, biedni byliście obydwoje, a i lekarka też. Chociaż też dziwię się, że Ci wydali kota w takim stanie, nie bali się.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro lut 05, 2014 17:34 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Siedziałam z nim kilka godzin, wetka obejrzała Brzydala i stwierdziła, ze on się szybciej wyciszy w znajomym otoczeniu. I faktycznie, już w samochodzie był spokojny. Zabieg miał o 10 rano, siedziałam z nim ponad 4 godziny w lecznicy.
... ale przyznaję, jak dojechałam pod dom, bałam sie zajrzec do transporterka :oops: Bo on zawsze wyje w samochodzie, a tu cisza 8O
Zaraz mu dam jeść, zobaczymy, czy dziś jeszcze wróci na działke, czy rano.
Obrazek

Avian

Post » Śro lut 05, 2014 17:43 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

To może poczekaj do rana, bo i Ty nie będziesz mogła spać z nerwów.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro lut 05, 2014 18:09 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Tak, zostaje. Zajrzałam do niego, jeszcze sie nie nadaje na działkę.
Obrazek

Avian

Post » Śro lut 05, 2014 20:47 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Straszne przeżycia dla Was :( :strach:
Biedny Brzydal :( mam nadzieje że nic nie będzie pamiętał i wkrótce już będzie zadowolony że w pyszczku nic nie boli :ok:

miltonia

Od: Wto maja 08, 2007 18:29

Post » Czw lut 06, 2014 9:10 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

O matko :strach:

A jak się dziś Brzydal czuje?
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Czw lut 06, 2014 11:16 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Brzydal juz na swoich śmieciach - w stanie normalnym 8)
Już nawet poszedł ze mną na spacer wkoło działek :D Łapka też nie boli, chodzi normalnie. Śniadanko zjedzone :D
Obrazek

Avian

[poprzednia][następna]