Wasia i Kropka. A życie toczy się dalej.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 29, 2013 21:03 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - Chory Waś wrócił do domku!

Szalony Kot pisze:Dziewczyny, to dajcie znac na fb, zeby powstrzymac wplaty ;) zaraz sie zrobi problem z nadmiarem, a ludzie nie zawsze sobie zycza przekazania na inny cel.
Super, ze sie udalo :)

Już pisałam do jo.anny, ze może wstrzymywać, dziękować, rozliczać... :)
Po opłaceniu faktur napiszemy ile zostało i zamrozimy pieniążki na Wasiowym koncie w oczekiwaniu na wyniki, do rozpoczęcie leczenia. Albo kolejne badania... jest też taka opcja niestety... W każdym razie wszystko rozliczymy co do złotówki, żeby się Ludzie (przez jak największe L) nie martwili i wiedzieli, że faktycznie i realnie pomogli, a prawdopodobnie nawet uratowali życie mojego kociego dzieciątka...
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Śro maja 29, 2013 21:05 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - Chory Waś wrócił do domku!

Cairo ma jeszcze 200 zł z pay pala i 300 z bazarku.
Przyznam ,że jestem w lekkim szoku.

I dziś dostałam kilka pw z zapytaniami o nr konta...

To dobry pomysł z tym przetrzymaniem pieniędzy do wyników biopsji, kto wie jakie jeszcze będą potrzeby?

Hmmm...muszę sprawdzić mój przelew , bo mnie nie ma?
Robiłam kilka , może ktoś dostał dwa razy:)

Ostatnio zapłaciłam dwa razy za zakup na Allegro, a potem przelał jeszcze mój Małż...na szczęście uczciwie mi odesłali kasę...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Śro maja 29, 2013 21:33 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - Chory Waś wrócił do domku!

Nasz wet wróży, że to się na tych badaniach nie skończy... Ale nie gdybajmy, czekajmy.

kotkins z niektórych banków przelewy idą naprawdę długo - może jeszcze jest nie zaksięgowane. Ja tak mam z wypłatą z jednej umowy - mam dwa dni później niż kolega, który ma konto w innym banku, a przelewy wychodzą w tym samym momencie.

Na Allegro nieczęsto zdarzają się uczciwi, chyba, że akurat ja miałam pecha, bo niemiłe doświadczenia mam.

Idziemy spać kochani - dzisiaj wcześniej, bo wczoraj siedzieliśmy nieprzyzwoicie długo i rano nikomu nie chciało się wstać. Nawet koty wstały dopiero, kiedy ja się zwlokłam z łóżka.

Dobranoc Wam kochane cioteczki, Wasio i Kropulka już słodko chrapią :)
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Śro maja 29, 2013 22:51 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - Chory Waś wrócił do domku!

a ja się dziś upiję

za zdrowie Wasi i każdego kto pomagał...zakładając wydarzenie w życiu romana bym nie spodziewała się tak szybkiej reakcji--2 dniowej !

edit

wiele osób na fb się zdziwiło, że zbiórka zamknięta, pisali pw że przecież leki itp, pisali też są w gotowości jeśli zbiórkę wznowimy, że wystarczy dać znać, że Wasiulek czegoś potrzebuje, oj sporo łez wylałam dziś, sporo
jo.anna

Post » Śro maja 29, 2013 23:22 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - Chory Waś wrócił do domku!

Tak jak kotkins napisał ja mam dla Wasi:
z PayPal:
- 50 USD od RAnia
- 10 GB od osoby o inicjałach MB
------------------------------------------
te dwie wpłaty po kiepskim kursie z PayPala dają nam
207,81 PLN

Do tego z mojego bazarku:
84 zł (90zł-6 wysyłka) Monika Krk
54 zł (60 zł-6 wysyłka) gertaaa
44 zł (50 zł- 6 wysyłka) sia
59 zł (65 zł - 6 wysyłka) zjawka - wpłata jeszcze nie dotarła, ale została zadeklarowana
14 zł (20 zł - 6 wysyłka) Gu-Gu - wpłata jeszcze nie dotarła, ale została zadeklarowana
.....................................................................................................................
255 PLN

Do tego na bazarku poszła jeszcze puszka za 25 zł - kasę prześle katarzyna1207, a puszkę zakupiła Lillua

Tak więc do przekazania mamy łącznie: 487, 81 zł :)
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

Post » Czw maja 30, 2013 8:57 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - Chory Waś wrócił do domku!

jo.anna pisze:a ja się dziś upiję

za zdrowie Wasi i każdego kto pomagał...zakładając wydarzenie w życiu romana bym nie spodziewała się tak szybkiej reakcji--2 dniowej !

edit

wiele osób na fb się zdziwiło, że zbiórka zamknięta, pisali pw że przecież leki itp, pisali też są w gotowości jeśli zbiórkę wznowimy, że wystarczy dać znać, że Wasiulek czegoś potrzebuje, oj sporo łez wylałam dziś, sporo

Mój Boże skąd się biorą tacy cudowni ludzie?!
Najważniejsze, że spłacimy lecznicę. Z tego jeszcze zostanie kilkaset złotych, a zobacz co pisze cairo nade mną! Zostanie dużo pieniążków na leczenie i kolejne badania, jeżeli będą konieczne. Obiecuję, że dam znać, jeżeli tylko wydarzy się coś, co przekroczy moje możliwości.

Ja nie mam fb, zupełnie mnie takie przedsięwzięcia nie kręcą, ale to prawda, co słyszałam - że ma ogromną moc. Tak, jak to forum :)
Kocham Was i chcę Was wszystkich przytulić! :D

Na froncie spokojnie. Waś pięknie spał, leki działają - oddycha spokojnie i komfortowo. Dzięki temu nawet się trochę rozweselił.
Wczoraj przy jedzeniu charknął do miski, ale to pryszcz w porównaniu z tym, jak się męczył przed podaniem leków.
TŻ wczoraj śmiał się z wygolonej łapki, a Waś na to sapnął i odwrócił się dupką (tyle kot przeżył, a jakimś gamoń będzie się nabijał... phi!)

Ku pokrzepieniu serc i na uśmiech po kilku dniach smutku, strachu i łez - zdjęcia. Nasze koty zajęłyby pierwsze miejsce w dyscyplinie "spanie synchroniczne na kanapie":

[Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Czw maja 30, 2013 9:11 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - Chory Waś wrócił do domku!

Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Czw maja 30, 2013 9:29 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - Chory Waś wrócił do domku!

cairo, RAnia, osobo o inicjałach MB, Monika Krk, gertaaa, sia, zjawka, katarzyna1207, Lillua - dla Was też, a dla niektórych kolejny już raz - ogromny ukłon, do samej ziemi i wielkie podziękowania! :aniolek:

Wasio dostał już dwie poranne tableteczki, więc się zbieram. Nie wszyscy mają dobrze - ja muszę dzisiaj wpaść na dłuższą chwilę do pracy :(

Monika - słuchamy razem z futrami :)

Miłego dnia Wam życzymy, a kto wziął na jutro wolne to udanego długiego weekendu :)
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Czw maja 30, 2013 10:19 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - Chory Waś wrócił do domku!

Ni zaglądałam, bo u mnie szpital i koszmar od 5.05, a u Was też się widzę porobiło...Zosik prześlij numer konta na priva, bo pewnie leczenie potrwa i koszta tez będą niemałe, a Waśkę trzeba wyprowadzić z tego stanu

yooraskowo

Od: Pon lis 09, 2009 23:28

Post » Czw maja 30, 2013 10:30 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - Chory Waś wrócił do domku!

Obrazek

Dwa najpiękniej synchroniczne karbinadle świata.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Czw maja 30, 2013 11:50 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - Chory Waś wrócił do domku!

cairo pisze:Do tego na bazarku poszła jeszcze puszka za 25 zł - kasę prześle katarzyna1207, a puszkę zakupiła Lillua

tak, ja miałam małe opóźnienie, ale przelew już poszedł :)
jeju jestem w szoku, że tyle udało się zebrać, i to w takim tempie.. to jest niesamowite!!
poryczałam się przed chwilą, opowiadając tż-towi..
cieszę się bardzo!!
nieustające kciuki za kochanego Wasiulę :ok:
a zdjęcia świetne :wink:
"Zwierzęta są moimi przyjaciółmi, a ja nie zjadam swoich przyjaciół."
George Bernard Shaw

Nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=150713

Lillua

Od: Pon lut 13, 2012 17:41

Post » Czw maja 30, 2013 11:57 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - Chory Waś wrócił do domku!

Lillua pisze:
cairo pisze:Do tego na bazarku poszła jeszcze puszka za 25 zł - kasę prześle katarzyna1207, a puszkę zakupiła Lillua

tak, ja miałam małe opóźnienie, ale przelew już poszedł :)
jeju jestem w szoku, że tyle udało się zebrać, i to w takim tempie.. to jest niesamowite!!
poryczałam się przed chwilą, opowiadając tż-towi..
cieszę się bardzo!!
nieustające kciuki za kochanego Wasiulę :ok:
a zdjęcia świetne :wink:

Jak tylko pieniądze dojdą - to zaraz prześlę dalej ... I się jeszcze "zidentyfikuję" - że Maria D. z Krasnegostawu to ja :twisted:
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Czw maja 30, 2013 12:45 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - Chory Waś wrócił do domku!

Wysłałam dwa razy na KŚ, zaraz w piątek się poprawię... :oops:
Może jednak przelewy internetowe mnie przerastają- pójdę grzecznie na pocztę...

Myślę , że jeśli leki TAK działają po dwóch dniach to jest spora nadzieja na wyleczenie..!

I TEGO SIĘ BĘDZIMY TRZYMAĆ PÓKI CO!

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Czw maja 30, 2013 20:35 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - Chory Waś wrócił do domku!

Jak Wasia się miewa?

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt maja 31, 2013 18:05 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - Chory Waś wrócił do domku!

Waśko na lekach funkcjonuje bardzo dobrze. Ma ogromny apetyt, nie charczy, nie kaszle. Czasem mu się troszkę odbija i leciutko sapnie przez sen, ale jest to niebo w porównaniu z tym, co było wcześniej. Tak więc leki działają. Co będzie po odstawieniu... - nie wiemy. Często myślę nad tym, co będzie dalej, jeżeli jest to nieoperowalne i niewyleczalne...
Ale od razu daję sobie w myślach w twarz i cieszę się tym, że teraz oddycha mu się komfortowo i nie męczy się.
Siedzi sobie w tym momencie z Kropulką w oknie i ogląda świat :)
Kropka - szatan - poluje przez siatkę na robaczki, komary i muszki, a Wasiowi głowa nie przestaje się kręcić - tyle ciekawych rzeczy tam się dzieje za oknem :wink:

Dzisiaj doszły jeszcze 3 wpłaty:
shira3 przesłała 50 zł z bazarku
Ja-smina 100
Aleksandra B. Warszawa 50 (w odniesieniu do tytułu wpłaty Olu - kimkolwiek jesteś - ukłony do samej ziemi)

Tak więc dzięki Wam dziewczyny na dzień dzisiejszy było 1416,22 (o ile dobrze liczę, bo już mi się liczby mieszają, ale skrupulatnie wszystko notuję).
Dzisiaj puściłam przelewy za faktury z kliniki - pozostałe 104zł za pierwszą fakturę i 698zł za drugą.
Zostało więc w Wasiowej kasie 614, 22zł i to zamrozimy do czasu otrzymania wyników badania i kolejnych kroków, które trzeba będzie podjąć - chyba, że ktoś ma coś przeciw lub ma inny pomysł - proszę wołać i krzyczeć. Każdy, kto wpłacił nawet 10gr ma prawo optować za inną opcją wykorzystania tych pieniążków.
Poniżej potwierdzenia przelewów:

Obrazek Obrazek

yooraskowo pisze:Ni zaglądałam, bo u mnie szpital i koszmar od 5.05, a u Was też się widzę porobiło...Zosik prześlij numer konta na priva, bo pewnie leczenie potrwa i koszta tez będą niemałe, a Waśkę trzeba wyprowadzić z tego stanu

Kochana dziękujemy ogromnie - za odwiedziny, dobre słowo i chęć pomocy. Nie prześlę Ci numeru konta, bo żądam i wymagam, żebyś dbała o siebie po przygodach ze szpitalem (swoją drogą - co się działo? mam nadzieję, że nic strasznego...)
Na razie mamy w kasie pieniążki, które czekają i są w razie czego w zanadrzu. Jeżeli sprawy nas przerosną i nie damy rady sami wybrnąć finansowo z Wasiowej choroby - obiecuję, że podeślę numer konta i skorzystam z Twojej oferty.

Z innej beczki - co mówicie na puszeczki Almo Nature?
Drogie to nieco, ale kilka puszek może kupię, żeby od czasu do czasu dostały coś innego, dobrego (dzisiaj dostałam wypłatę - zaszaleję :wink: ). Do tej pory misiaki jadły Animondę i czasami saszetki Miamor (oprócz surowizny, ale na ten moment mamy zakaz przez najbliższy tydzień - ze względu na Wasię jemy chwilowo tylko przetworzone).
ObrazekObrazek

Zosik

[poprzednia][następna]