Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem - nowe foto s. 47

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 02, 2011 8:22 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

I masz świętą rację pisząc, że kochane diablątko. Tylko rogów brakuje :)
Właśnie przeglądałam fotki kotków i znalazłam coś takiego - Ekstremalna metamorfoza Bilona.
Obrazek
Obrazek

Ale był z niego scur mały... Dzieci nam rosną... :ryk:
Obrazek Obrazek
Monia, Kuba, Hania i Bilon

KubaTST

Od: Nie paź 19, 2008 18:41

Post » Pt cze 03, 2011 10:02 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

KubaTST pisze:I masz świętą rację pisząc, że kochane diablątko. Tylko rogów brakuje :)
Właśnie przeglądałam fotki kotków i znalazłam coś takiego - Ekstremalna metamorfoza Bilona.
Obrazek
Obrazek

Ale był z niego scur mały... Dzieci nam rosną... :ryk:

ale z gniazd nie wyfruwają :)
super kocisko wyrosło :1luvu:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Nie cze 12, 2011 21:15 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Witam, wróciliśmy po wyjeździe do domu rodzinnego i przywieźliśmy kolejny mój pomysł na umilenie kotom życia w mieszkaniu w bloku na 3 piętrze. Mowa o wolierze, którą wystawimy po osiatkowaniu na balkon :lol: (i tu zareklamuję : Kuby wujek jest stolarzem i zmontował wolierę w ciągu 3h) Ba mało tego wymyśliłam, że będzie ona połączona z siatką na oknie, żeby kociaste bezpiecznie mogły wychodzić na świeże powietrze (przez coś a'la osiatkowany tunel) prosto z domu :) . Oczywiście koty zastanawiają się po co to coś powstało, ale jestem pewna, że jak zobaczą, że dzięki temu są "poza" domem to pokochają na zabój.
Poza tym po staremu się u nas życie toczy. Koty właśnie zwiedzają nowy sprzęt przeplatając poznawanie szalonymi gonitwami.

A oto i nasz "spacerniak" :ryk:
Obrazek

a Hania uznała, że to jest po to, żeby wleść na obrazy zawieszone na ścianie...
Obrazek
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Pon cze 13, 2011 5:42 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Spacerniak extra! Mogę odgapić?
Tzn. w zasadzie nie ja, tylko koleżanka, chce postawić coś podobnego w ogrodzie i połączyć z tarasem.
Kota jej jakiś sk*%#&*yn postrzelił ostatnio z wiatrówki. Kota siedzącego we własnym ogródku koło domu!
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pon cze 13, 2011 7:03 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Pewnie odgapiaj :D niech kot będzie bezpieczny. Takim ludziom, jak pisałaś to najchętniej.... @#$%%^&**(((*&%^%$#. Ech... szkoda słów.
Ps. Vanja mi mówiła, że Atena - ta którą przywlokłam ze wsi - też ma śrut w ciałku...
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Pt cze 17, 2011 19:37 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Miau Cioteczki :)
Chcemy się podzielić naszą radością. Wreszcie możemy sobie siedzieć na świeżym powietrzu, bez tych dziwnych szelek i smyczy. Teraz niczym nie skrępowani siedzimy w takiej dziwnej klatce Duzi mówią na to woliera. Fajnie z niej widać całą drogę, a co rusz przelatują jakieś robale. Wieczorami to w ogóle latają takie wielkie, a nazywają się chrabąszcze 8) Mamy fun, że hoho. Tylko nie możemy jeszcze swobodnie wychodzić i wracać do domu, bo takiego połączenia brakuje. Duzi uspokajają, że jutro, a najdalej w niedzielę się dorobi. Już nie możemy się doczekać.
Zamieszczamy naszą fotkę :
Obrazek

Pozdrawiamy mrrru, mrrrru i na do widzenia was udeptujemy :kotek: :kotek:
Hania z Bilonkiem :D
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Nie cze 19, 2011 21:50 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Na dobranoc kilka fotek z "wybiegu" :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A tak ostatnio się ciekawie wyginam jak śpię: (Hania)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Ps. Dziś do domu wpadła niespodziewanie osa. Bilon pacnął ją łapą i chciał powąchać 8O 8O a ta zołza już się nadstawiła, żeby go użądlić prosto w nos. W ostatniej chwili go złapałam za wsiarz i odciągnęłam... Ufff... Kuba obrońca domu zatłukł osę... Szczęśliwie się skończyło. Hanka nie zauważyła obcego w domu, więc nie bardzo wiedziała dlaczego ją trzymam za futro przyciśniętą do ziemi jedną ręką, a Bilona drugą... A już w myślach miałam spuchnięty nos Bilona i obrazek, jak biegnę do Krakvetu....
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Wto cze 28, 2011 21:29 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

U nas po staremu, znaczy w kocim świecie. Koty zdrowe i wesołe, korzystają z uroków przebywania na powietrzu i polowania na chrabąszcze wieczorami, oglądania gołębi na dachu i psa sąsiadów z 4 piętra.
Natomiast ja się nieskromnie pochwalę, że w poniedziałek zdałam państwowy egzamin zawodowy i jestem oficjalnie położną :D ot taki mój prywatny sukcesik.

I oczywiście fotki też muszą być:
Hanka sobie nowe miejsce do spania upatrzyła ostatnimi dniami na biurku wśród długopisów i książek
Obrazek

I nasza domowa wersja Pawła i Gawła :)
Obrazek
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Śro cze 29, 2011 5:11 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Gratuluję zdanego egzaminu, :ok: a Haneczce na biurku więcej miejsca by się przydało :lol:
Obrazek

miszelina

Post » Śro cze 29, 2011 6:45 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Dziękuję :)
No właśnie posprzątane biurko jest mniej atrakcyjne dla niej, najfajniej było się tak wcisnąć między klamoty, porozpychać zadkiem, poprzesuwać książki :D
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Czw cze 30, 2011 12:30 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

W domu jest 3 kot!! Koleżanka nie miała co z nim zrobić na czas wyjazdu i wylądował u mnie. Ma na oko 4 miesiące, chudy jak szczapa, wielkouchy i w ogóle jakiś dziwny z wyglądu. Będzie u nas do poniedziałku...
Bilon się z nim zakolegował, a Hanka pokazuje, że to ona tu rządzi... I mamy salwy syków, warknięć, chodzenia tyłem i w ogóle.
Maluch ma na imię Klocuś, a oto i on:
Obrazek
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Pt lip 01, 2011 5:01 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Śliczny podrostek, a te uszy :roll:
Obrazek

miszelina

Post » Pt lip 01, 2011 9:56 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Uszyska to on ma ogromniaste i bardzo chudą dupkę. Włazi na głowę i doi włosy. Jest normalnie przekochany. Niestety Hanka go nie trawi na ten moment i jak go tylko widzi to z miejsca warczy i syczy. No i mały się nie wykupkał odkąd przyjechał do nas. Za to zrobił 5x sioo w tym 2x do kuwety Hanki i Bilona. 8O 8O
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Pt lip 01, 2011 11:44 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

HA! Wiedziałam, że jak się poskarżę to zaraz będzie urobek :)
I mam pokot w domu - wszystkie się pospały w JEDNYM pomieszczeniu i całkiem niedaleko od siebie - Hania i Bilon na drapaku, Klocuś na łóżku :1luvu:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Nie lip 03, 2011 12:07 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Wreszcie zgoda zagościła wśród kotów :1luvu: :1luvu: :1luvu: . Szkoda tylko, że nastąpiło to dopiero dzisiaj, kiedy Klocek za kilka godzin wraca do swojej właścicielki. :roll: :roll:
I mam taki piękny obrazek :D :
Obrazek
Obrazek HA! i nawet nie warknęła :D
Obrazek

Wniosek na dziś: "KUBA A MOŻE 3 KOTEK??" 8) 8)
Obrazek Obrazek

KubaTST

[poprzednia][następna]