Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 25, 2014 10:14 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

dobrze,ze pomysł się sprawdził, choć on nie jest do końca mój, bo już wcześniej ktos wymyślił zastosowanie tych pudełek, ja też kiedyś jadłam takie kocie ciasteczka i mam wisiorek ceramiczny takiego kształtu :wink:

jeśli chodzi o pieczenie to ja nareszcie tutaj mam dobry piekarnik elektryczny z termoobiegiem, który dosłownie sam piecze :D
wcześniej tam gdzie mieszkałam miałam starą kuchenkę gazową , bez termometru i temperaturę ustawiałam "na oko"
mam dobry przepis na ciasto drożdzowe wraz z opisem co kolejno robić, nie trzeba bardzo się trudzić z wyrabianiem a wychodzi idealne, mam go z książki "Kuchnia śląska"
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw gru 25, 2014 13:24 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Hej :)
Wczoraj moje Dziewczynki dostały od cioci i wujka dwie myszki, które skazałam na zmarnowanie w kącie! Ale po przyjściu do domku okazało się, że myszki zostały pokochane :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

:D A przed chwilą Marysia buszowała w garnkach na piekarniku i zaczęła wyjadać sos grzybowy na śmietanie :D
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Czw gru 25, 2014 15:14 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

to prezent jak na razie udany :)
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw gru 25, 2014 16:15 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Najlepszego,świętowego :)

Obrazek
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Czw gru 25, 2014 17:28 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Jakie one są cudowne <3
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Czw gru 25, 2014 17:51 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Mogę sobie u Was przycupnąć ?
Wraz ze świątecznymi życzeniami :D

Obrazek
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Czw gru 25, 2014 18:11 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Muszę moim pannicom sprezentować takie myszki, jakimś kotom "zaprzyjaźnionym" już dawałam i cieszyły się wzięciem. Jakoś Footerka lubią te mychy.
A pomysł na foremkę świetny :D
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw gru 25, 2014 19:26 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Śliczna sesja dziewczynek :ok:

Ja w foremkach kocich robię zimne nóżki :mrgreen: Fajne małe porcyjki i oryginalny kształt. :ok:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Czw gru 25, 2014 19:42 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Annaa zapraszamy i bardzo cieszymy się z Twoich odwiedzin :) Masz swój wątek? Chętnie również przysiądziemy :)

Cześć Dziewczyny :) Czekam aż przeschnie mi moja praca kilkudniowa decuopage i się Wam pochwalę ;) Jedna jest jako prezent dla męża - skarbonka, ale chyba jak ją zobaczy to powie, że to dla mnie a nie dla niego ;) Szkoda, że nikt mi nie powiedział, że przygotowanie takiego pudełka to kilka dni hehe filmiki trwają 3 min i myślałam, że z jedną rzeczą uporam się w dwie godziny a nie dwa dni ;) No, ale jak już zasiądę to tak cały dzień maluję. Super, że przy tym się o niczym nie myśli, można odpłynąć ;)

A to kilka zdjęć poprzednich prac nieukończonych jeszcze:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Są to: stary stojak na kubki, skrzyneczka z zestawu startowego i skrzyneczka, którą każdy wyrzuciłby do kosza już sto lat temu :)

klaudiafj

Post » Czw gru 25, 2014 19:46 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Ekstra, ale te kilka dni malowania odstresuje i uspokoi. to jest dobre zajęcie przy takiej pogodzie jaką obecnie mamy. :D :ok:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Czw gru 25, 2014 19:54 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Czad :ok: Nigdy nie umiałam dekupażować, a szkoda. Specjalizuję się za to w filcu :ok:
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

Post » Czw gru 25, 2014 20:43 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Super ci wyszło :ok:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Czw gru 25, 2014 21:45 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Nooo, jestem już :) Dziękuję za miłe słowa :mrgreen:

Po 10 godzinach dłubaniny skończyłam i mogę zaprezentować:
Skrzyneczka po tygodniu roboty - wreszcie gotowa :) Styl westernowy :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

I prezent dla M. na urodziny - skarbonka :D Chciał białą, ale sama miałam wybrać jak ozdobię, więc wybrałam tak jak to ja umiałam najlepiej ;)
Obrazek
Obrazek
Transfer tekstu na zmywacz do paznokci - się namordowałam przy tym :D
Obrazek
Obrazek
Prezent bardzo się podobał, a myślałam że znowu się nasłucham, że mnie odda do schroniska :D

klaudiafj

[poprzednia][następna]