Tak wiec moj Kajtek ma coraz to wieksze plamy burego na lapkch. W planach powrot do royala. Nie widze innego wyjscia bo prawdopodobnie plany wyszly gdy zmienilam karme. Zmienie karme. Wykapie go. Zobaczymy. Najgorsze ze 3 wystawa a on plamy ma. Jak sie tego pozbyc.
Mamy nowego mieszkanca. Czarus zamieszkal z nami w swojej klatce. To kanarek. Poki co koty dziwnie obserwuua. Czekam co sie bedzie dziala. Jak cos bedzie to koty z pokoju. Bede oswajac bardzo ostroznie i po malu.
Przez pierwsze dziesięć minut krążyły wokoło szafki na której stoi klatka, później Kajtek znalazł Karton na który można wskoczyć aby być liżej klatki. Gdy tylko kanarek sie poruszył kot aż cały się naprężył - nie widziałam jeszcze czegoś takiego. Chciał się rzucić na klatkę ale powiedziałam mu że nie wolno i dał spokój siadł obok i obserwował. Zołza nie mogła znaleźć miejsca do obserwacji - było mi jej żal i musiałam jej pomóc. Obeszła klatkę a gdy kanarek zleciał na dno i stwierdził że nie będzie się ruszać póki wszyscy się na niego patrzą. Podeszłam do kotów Zołza aż podskoczyła jak chciałam ja pogłaskać. Po chwili głaskania zabrałam je od Czarusia i drzwi zamknięto. Po co stresować kanarka. Teraz siedzą i miauczą pod drzwiami. Ehhh
Pilnuję. Już zabrałam, jutro jak będę szła do pracy to drzwi na klucz bo Kajtek otwiera ( skubany się nauczył ) jutro może filmik nagram to wkleję a co wam będę żałować
Ja też miałam kiedyś kanarka. Maciuś był pomarańczowy z czarną plamką na szyi i przeżył u nas 17 lat.Zszedł na zawał jak go sunia przyniosła w pyszczku bo zsunął się po zasłonce i padł na podłogę.