12 łap i 4 kopyta: koniec części I, zaproszenie do II :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 20, 2013 21:45 Re: Oby mój dom okazał się godny ;)

Co zrobił mój starszy kot, gdy temperatura za oknem sięgnęła 35 °C, a ja siedziałam w zawoju z jedwabiu malarskiego (dzięki niech będą sąsiadce plastyczce, która mnie dwa lata tym materiałem obdarowała), starając się nawet zbyt energicznie nie oddychać?

Przyszedł się przytulić.

o.O

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Czw cze 20, 2013 21:46 Re: Oby mój dom okazał się godny ;)

dokładnie to samo, co mój.
a pazurki wbija się najlepiej w żywe mięso: skoro wreszcie ma szorty, to po to, żebym mógł podrapać <3
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Od: Pon cze 04, 2012 23:38

Post » Pt cze 21, 2013 9:08 Re: Oby mój dom okazał się godny ;)

Maupa pisze:a pazurki wbija się najlepiej w żywe mięso

Kociopunktura to jest to :D

Dokonałam dziś czynu heroicznego: jakimś cudem obudziłam się o 5:20, po czym skorzystałam z faktu, że było zaledwie 21 stopni, i zebrałam się do stajni. Chimera jeszcze nigdy widziała tego lasu o 6:45 :D Jak wróciłam do domu po 9:00, to było już 27 na termometrze :/ Teraz usiłuję się przełamać, żeby pojechać do biblioteki.

floxanna

Post » Pt cze 21, 2013 13:27 Re: Oby mój dom okazał się godny ;)

nic mi nie mów. miałam dziś dwa egzaminy do 12:30 - a na egzaminie się pojawia w długim stroju jednak, a nie szortach ledwo za pośladki. panowie w garniturach jeszcze gorzej mieli... 33 stopnie i pełne słońce...
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Od: Pon cze 04, 2012 23:38

Post » Pt cze 21, 2013 13:34 Re: Oby mój dom okazał się godny ;)

Maupa pisze:nic mi nie mów. miałam dziś dwa egzaminy do 12:30 - a na egzaminie się pojawia w długim stroju jednak, a nie szortach ledwo za pośladki. panowie w garniturach jeszcze gorzej mieli... 33 stopnie i pełne słońce...

Przebieranie w stajni nie opłaca mi się czasowo (akurat zmarnowałabym na przebieranie mniej więcej tyle czasu, co i na powrót do domu, gdzie się mogłam od razu po zdjęciu „końskich” ciuchów zapakować pod prysznic). Wracałam ze stajni w bryczesach (pełny lej z grubej skóry), bawełnianym golfie (w lesie sprawdza się najlepiej jako ochrona przed owadami i kleszczami), kamizelce z czegoś w rodzaju cienkiego dżinsu, a na nogach miałam magnumy — więc zdecydowanie mogę wyrazić zrozumienie. Poza tym nawet w taką pogodę muszę chodzić w długich spodniach i bluzkach z krótkim rękawem (ramiączka odpadają), a byłam później jeszcze w bibliotece :/ Swoją drogą — dowód uzależnienia od książek: w TAKĄ pogodę wyjść w tę masakrę wyłącznie z powodu braku lektury :D

floxanna

Post » Sob cze 22, 2013 7:05 Re: Oby mój dom okazał się godny ;)

Obrazek

Z wczorajszego ranka, gdy już jechałam do domu. Ta ciemniejsza plama pod drzewkami to konie. Tam najczęściej stają w gorące dni i oganiają się nawzajem ogonami.. Najzabawniejsze pod tym względem są Nutka i Agi. Agi jest wielkim koniem (największa w stadzie, w kłębie ma niewiele poniżej 180 cm tak na oko), Nutka jest w porównaniu z nią jest mała (jakieś 160-165). W gorące dni Nutka chodzi za Agi, trzymając pysk przy jej ogonie, żeby mieć stale „wentylator” i oganianie od owadów. No i to jest przekomiczne. Stoi Agrecha — za nią stoi Nutka. Agrecha idzie powolnym stępem — Nutka drepcze szybciutko, żeby nadążyć. Agrecha powolnie kłusuje — Nutka już prawie w galopie, ale głowę dalej trzyma przy Agrechowym ogonie. W opisie to nie takie śmieszne, ale na żywo komedia :)

floxanna

Post » Sob cze 22, 2013 11:22 Re: Oby mój dom okazał się godny ;)

Poczytałam ten wątek i po raz nie wiadomo który muszę napisać, że mój Stary to jest dziwny kot :)

Można go dokocić, doszczurzyć, dopsić, o doludzaniu nawet nie wspomnę.

Za jego kadencji miałam jak na razie dwie szczurzyce, trzy koty na tymczasie, no i jest Młoda. Oprócz tego zdarzają się wizyty sąsiadki z jej kotami i drugiej sąsiadki z psami oraz dwie kilkudniowe wizyty osoby z psem. A Stary ma wywalone na wszystko. Szczury traktował na początku jak telewizor, potem jak mebel czy coś w tym stylu. Na psa będącego tu kilka dni najpierw kontrolnie się nastroszył, a po 2 godzinach, widząc, że pies nieagresywny, zaczął… no, zgadnijcie… tak jest — traktować jak mebel albo coś w tym stylu :ryk:

Młoda z kolei w obecności obcego zwierza jest jednocześnie przerażona i zafascynowana, ale nieagresywna (stroszy się i syczy, ale wyraźnie obronnie). Chowa się, ale po chwili wyłazi i obserwuje, potem nasyczy, wycofa się, po chwili wyłazi i obserwuje… I tak w kółko, za każdym razem czas chowania się jest krótszy, podchodzenie na mniejszy dystans, syczenie mniej bojowe. Z psem w pierwszej chwili kot się zrobił dwa razy większy niż zwykle i wyprysnął na szafę. Po kilku dniach pies i kot leżały na tym samym łóżku, w odległości nie większej niż metr.

floxanna

Post » Sob cze 22, 2013 17:32 Re: Ekhm, ekhm… Dostałam błogosławieństwo ;)

Mam prikaz zamontowania moskitiery w jednym z okien (już się rozejrzałam po Allegro, więc zapewne warunek będzie spełniony w przyszłym tygodniu), no i… jak wszystko dobrze pójdzie, za dwa tygodnie jadę po nową domowniczkę! :)

floxanna

Post » Sob cze 22, 2013 17:40 Re: Ekhm, ekhm… Dostałam błogosławieństwo ;)

floxanna pisze:Mam prikaz zamontowania moskitiery w jednym z okien (już się rozejrzałam po Allegro, więc zapewne warunek będzie spełniony w przyszłym tygodniu), no i… jak wszystko dobrze pójdzie, za dwa tygodnie jadę po nową domowniczkę! :)

Super. :D
ObrazekObrazek

sia

Od: Pon maja 07, 2012 7:44

Post » Sob cze 22, 2013 17:44 Re: Ekhm, ekhm… Dostałam błogosławieństwo ;)

:dance:
"Mimo że zgubiłem się, mimo że zabrnąłem w mrok,
wymieszałem z błotem krew, ocaleję mimo to,
trzeba uprzytomnić sobie, że nawet kiedy wszystko straci sens,
znajdziesz przestrzeń, gdzie wielka wiara tłumi lęk"

cytryna

Od: Pt paź 14, 2011 10:24

Post » Sob cze 22, 2013 17:54 Re: Ekhm, ekhm… Dostałam błogosławieństwo ;)

Serdecznie gratuluję i już się cieszę na zdjęcia. :mrgreen:

lenka*

Od: Wto lip 31, 2012 17:58

Post » Sob cze 22, 2013 18:06 Re: Ekhm, ekhm… Dostałam błogosławieństwo ;)

Super :D

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Sob cze 22, 2013 19:34 Re: Ekhm, ekhm… Dostałam błogosławieństwo ;)

Gratuluję :)
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Sob cze 22, 2013 20:17 Re: Ekhm, ekhm… Dostałam błogosławieństwo ;)

Wcześniej coś się przez chwilę ImageShack buntował i nie mogłam wrzucić, ale już mu przeszło — oto pierwsze chwile w kontakcie moich kotów z psem, który gościł u nas kilka dni:

Obrazek

Obrazek

Sytuacja po godzinie (ten uroczy maziaj to właścicielka psa — dostałam zgodę na rozpowszechnianie wizerunku psa, ale jego pani już nie ;)):

Obrazek

Stary po kolejnej godzinie już łaził normalnie po domu, na wszelki wypadek tylko jeszcze przez kilka godzin „pompował się” (ale nawet bez syczenia), gdy pies na niego patrzył.

No i Młoda po kilku dniach:

Obrazek

floxanna

Post » Sob cze 22, 2013 20:22 Re: Ekhm, ekhm… Dostałam błogosławieństwo ;)

No to Świat się uśmiecha, super jesteś zwierzęco lubna więc dobrze Wam będzie razem. :mrgreen:
Kot składa się z materii ,antymaterii i fanaberii

Obrazek

nasz wątek : http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=155410

ewissko

Od: Pon gru 03, 2012 21:35

[poprzednia][następna]