Felicita,Sevenek&Bohun.W DT Fox i Adaś, Marlon w DS. Fox (*)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 01, 2016 20:03 Re: F&S-szarobure koty dwa

Zapraszam na bazarek dla Bogdana od Czarno-Czarni:
viewtopic.php?f=20&t=173304
Ostatnio edytowano Pt lut 12, 2016 12:12 przez FElunia, łącznie edytowano 2 razy

FElunia

Od: Wto kwi 14, 2015 15:11

Post » Pon lut 01, 2016 21:01 Re: F&S-szarobure koty dwa

bardzo dziękujemy wraz z Bogdanem :)
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon lut 01, 2016 21:29 Re: F&S-szarobure koty dwa

FElunia pisze:Atto, cieszę się, że zainteresowała Cię historia naszych kotełków. A czy Twoja kicia ma swój wątek? Miziastej panienki Ci trochę zazdroszczę. U nas Seven jest miziasty jedynie w nocy, a Felka mniej więcej raz na miesiąc ma nastrój na łaskawą miziastą audiencję :mrgreen:
Z Kleo i książki się bardzo cieszę. A trzeci kot (prawdziwy, nie książkowy) pewnie prędzej czy później do nas zawita. Do tej pory w Kociej Chatce każdy z nas miał swoje kocie miłości. Ale gdy trafi się kot, w którym oboje się zakochamy, to go przygarniemy.

Nie, nie wątkujemy się. Może by my i mogli ale ja z tych leniwych i to bardziej leniwam niż Kluska :P Co do jej miziastości to myśmy ją przerobili na swoje upodobanie :mrgreen: Na początku mowy nie było żeby zbliżyc twarz do jej mordki, tak co najmniej półmetrowy dystans, a teraz z upodobaniem robi nam nosek-do-noska. Bylismy bardzo namolni w stosunku do niej podchodząc stale do koszyka i głaszcząc po grzbiecie. Po łebku nie wolno było! Brzuszka długo nie pokazywała, nie rozciągała sie, gdy staliśy w pobliżu. Teraz lubi być wzięta na ramię i głaskana, sama łebek wtula i zasmarkany nos o nas wyciera :ryk:

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Pon lut 08, 2016 21:33 Re: F&S-szarobure koty dwa

Dziś odwiedziłam teściów. Trisia wylegiwała się na kanapie:
Obrazek
Wygląda na szczęśłiwą, teściowie są szczęśliwi, że mają taką dystyngowaną Damę. 7 marca Trisia skończy 6 lat.

FElunia

Post » Pon lut 08, 2016 21:38 Re: F&S-szarobure koty dwa

ledwo w dorosłość wkracza :) śliczna dama!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto lut 09, 2016 18:20 Re: F&S-szarobure koty dwa

Śliczna kicia :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Wto lut 09, 2016 21:19 Re: F&S-szarobure koty dwa

ale ma śmiesznie "brudny" pysio <3
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro lut 10, 2016 6:50 Re: F&S-szarobure koty dwa

Myszolandia pisze:ale ma śmiesznie "brudny" pysio <3

A mnie jej pyszczek przywodzi na myśl obraz.. te plamy koloru :1luvu:

FElunia? ale to żywy zwierz? Nie sfociłaś obrazu ? :mrgreen:

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Śro lut 10, 2016 7:55 Re: F&S-szarobure koty dwa

Żywy, żywy, choć zazwyczaj dość stateczna z niej dama :mrgreen: Przechadza się dostojnym krokiem po domu, albo wyleguje na kanapie lub parapecie.

FElunia

Post » Śro lut 10, 2016 11:30 Re: F&S-szarobure koty dwa

FElunia pisze:Żywy, żywy, choć zazwyczaj dość stateczna z niej dama :mrgreen: Przechadza się dostojnym krokiem po domu, albo wyleguje na kanapie lub parapecie.

a ochotę na mizianki ma częściej niz raz w miesiącu? :wink:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro lut 10, 2016 12:41 Re: F&S-szarobure koty dwa

mir.ka pisze:
FElunia pisze:Żywy, żywy, choć zazwyczaj dość stateczna z niej dama :mrgreen: Przechadza się dostojnym krokiem po domu, albo wyleguje na kanapie lub parapecie.

Trisia jest raczej niemiziasta. Ale mają z teścióweczką swój rytuał: codziennie obowiązkowe czesanie. W przeciwnym razie kota się dopomina czesania. A w trakcie trwania tej czynności współpracuje przekręcając się z boczku na boczek.

FElunia

Post » Śro lut 10, 2016 19:49 Re: F&S-szarobure koty dwa

FElunia pisze:
mir.ka pisze:

Trisia jest raczej niemiziasta. Ale mają z teścióweczką swój rytuał: codziennie obowiązkowe czesanie. W przeciwnym razie kota się dopomina czesania. A w trakcie trwania tej czynności współpracuje przekręcając się z boczku na boczek.

a to podobno koty które lubia pieszczoty
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Śro lut 10, 2016 20:12 Re: F&S-szarobure koty dwa

Obie nasze ragusie najwyraźniej o tym nie czytały :ryk:

FElunia

Post » Śro lut 10, 2016 20:13 Re: F&S-szarobure koty dwa

FElunia pisze:Obie nasze ragusie najwyraźniej o tym nie czytały :ryk:

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

mir.ka

Post » Pt lut 12, 2016 0:17 Re: F&S-szarobure koty dwa

Ostatnio musiałem pomóc jednemu takiemu kumplowi ragdollowi, bo nie wjedział jak obudzić Dużą w sobote, bo spała i spała zamiast fstawać jak zwykle o piontej. I tak sobie pomyślał żem, że tu też napisze, bo ja w tej dziedzinie jezdęęę wielce utalętowany. Zawsze pomagam w sobotę moim Dużym, by wstali. Mam sprawdzone patenty i jestem bardzo skuteczny - zazwyczaj zapowiadają w piątek, że jutro śpią do 10. A wstają już najpóźniej 7 - dzięki mnie!

Pjerwsza metoda, to metoda "na myszkę". Mam taką piszczącą myszkę od cioci Ewy L. (bardzo cioci dzienkuje po raz kolejny, bo ta myszka jest super git!). Rzucają mi tom myszke żebym aportował. Należy takom myszkę położyć im rano w łóżku, tak by piszczała przy każdym najmniejszym ruchu. Mówię Wam, sie dzieje! Jak tacy zaspani po ciemku nie potrafią znaleźć myszki, a nie mogą się nawet na bok przekręcić bo piszczy! :ryk:
Druga metoda to metoda "na babę". Gonisz babę po Dużych. Czyli gonię Felkę, parę razy przebiegamy po Dużych wtę i wewtę i nazad i już mają po spaniu. No bo troche razem ważymy, to fakt.
Trzecia metoda jest najlepsza. Bo myszkę mi raczej chowają na noc (chyba że ja wcześniej ją schowam, co by nie schowali) a baba nie zawsze chce współpracować. Trzecia metoda to metoda "na bombę". Zeskakujesz na Dużych z całej siły. Dobrze jest zeskoczyć z dużej wysokości. Można tę metodę połączyć z dwoma pozostałymi, wtedy jeszcze jest skuteczniejsza. Ta metoda ma do tego inne plusy. Po pierwsze Duża zrobiła się dzięki niej religijna. Bo jak jej tak z całej siły zeskoczę z drapaka na nią, to krzyczy "Jezu!!!". A ostatnio przypadkiem pomogłem jej znaleźć jej żołondek, chociaż nawet nie wjedziałem że go zgubiła 8O bo jak na nią skoczyłem to krzyknęła "Oooo, mój żołądek!".
No, to już wjecie co robić. Mój kumpel z Gdańska ma jeszcze 2 metody, ale żem ich jeszcze nie sprawdził, jak sprawdzę to Wam napisze.
No to przez łikend potrenujcie i napiszcie jak Wam poszło!
Sevenek

FElunia

[poprzednia][następna]