BUDKI i zabawki dla kotów / psów :)

Forum na prywatne aukcje, oferty i ogłoszenia.

Post » Śro paź 16, 2013 21:51 BUDKI i zabawki dla kotów / psów :)

Biżuterią zajmuję się już od pewnego czasu, a od niedawna zaczęłam interesować się szyciem. Moja mama jest w tym zawodowcem, więc mam od kogo się uczyć i ma kto mnie nadzorować. ;)

Postanowiłyśmy zrobić coś dobrego z resztek materiałów, które u mamy zostały i razem tworzymy posłanka dla kotów/psów. Aktualnie prezentowane budki szyte są jako prezent dla Fundacji Felis, ale jakby ktoś był chętny zapraszam do kontaktu. Jakoś się dogadamy.

Kilka słów o kocich budkach. Można wykonać je na wymiar. To które widzicie poniżej jest duże - moja Klarks waży 7kg, a ma jeszcze w nim sporo miejsca. Spokojnie dwa koty zmieściłyby się. Rozmiary będą różne. Kolorystyka też będzie inna, bo to tak jak mówię robimy z tego co aktualnie mamy w pracowni mamy. Wszystkie budki są ocieplane takim ociepleniem, które są w kurtkach, a dzięki specjalnemu szyciu budki są sztywniejsze i trzymają się. I najlepsze - można prać :mrgreen: Testowane, bo Klarks jedno postanowiła sobie oznaczyć i już u nas zostanie. Dzięki użytemu ociepleniu i sposobie szycia nic ze środka nie przesuwa się jak to bywa w kupowanych poduchach.

Pora na prezentację z Klarksem w roli głównej. Niuńka mi choruje, więc budkę dostała jako swój azyl. Można podziwiać i zamawiać podobne. Jak skończymy szyć dla fundacji naszyjemy dla zainteresowanych.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Najnowsze, zrobione na prezent.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

DO WZIĘCIA
:!:

Budka w kratkę - idealnie wpisuje się w jesienną porę, kiedy to kratka znowu, jak co rok, jest modna ;)
Wymiary podstawy: długość - 38cm, szerokość - 30cm. Cena 30zł.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Nie gru 01, 2013 0:25 przez maueczarne, łącznie edytowano 3 razy

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Czw paź 17, 2013 18:29 Re: maueczarne szyje... rzeczy dla kotów :)

Przycupne sobie :)
Misia, Misieczka zawsze będziesz w naszych sercach [*] Mróweczek 15.08.2003-06.02.2020 [*] Biedronka maj 2004-18.10.2021 [*] Kitka10.05.2023 [*]
Z nami : Filemon, Maciek, Lilek, Dzidka, MałeMałe, Tobiś, Mufi, Rudek - został w domu, który kupiliśmy..., dziadeczek Domi zgarnięty ze środka wsi

kiwi

Od: Pt lis 14, 2003 22:32

Post » Czw paź 17, 2013 18:59 Re: maueczarne szyje... rzeczy dla kotów :)

Zapraszam, zapraszam. Dzisiejsze kwiatowe są cudne. Zdjęć tylko nie udało mi się zrobić, ale jak przywiozę wszystkie do domu do siebie to będę fotografowała zbiorowo przed przekazaniem.

Na posłanku możemy wyhaftować imię pupila :)

W ofercie mamy też płaskie posłanka i myszki. Jak uszyjemy zapas po skończonej pracy z tą partią pokażę gotowe do kupienia.

maueczarne

Post » Pt paź 18, 2013 20:46 Re: maueczarne szyje... rzeczy dla kotów :)

Najnowsze. Zrobione na prezent.

Obrazek

Obrazek

Zdjęcia kiepściutkie, bo robione starym telefonem, ale przed wysłaniem postaram się zrobić porządne zdjęcia. Model z kokardą, a dodatkowo miejsca do przywiązania zabawek u góry.

maueczarne

Post » Nie paź 20, 2013 21:27 Re: maueczarne szyje... rzeczy dla kotów :)

Jedna jesienna budka do wzięcia od ręki ;)

maueczarne

Post » Wto paź 22, 2013 18:30 Re: maueczarne szyje... rzeczy dla kotów :)

Ale cudne posłanka :1luvu: :1luvu:

zaznaczę sobie :D

tylko muszę poczekać trochę i zobaczyć czy mój Gumiś przestanie sikać gdzie popadnie, w tym na posłanka :evil:
co przyniosę nowe do domu to Gumiś zasika :evil:

a Twoje posłanka można prać?
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Wto paź 22, 2013 22:14 Re: maueczarne szyje... rzeczy dla kotów :)

Tak, można spokojnie prać. Przetestowałam, bo Klara jedno z pierwszych zasikała :evil: Leje mi wszędzie gdzie popadnie od pewnego czasu. Budki ocieplone są dokładnie tym co wszywają w kurtki. Ten materiał z podbiciem jest pikowany, więc nic się w czasie prania nie zbija, jak to bywa często w poduchach i posłankach.

Za miłe słowo dziękuję :)
Muszę lepsze zdjęcia zrobić.

maueczarne

Post » Nie gru 01, 2013 0:22 Re: maueczarne szyje... rzeczy dla kotów :)

Powstały 3 nowe budki. Dwie czarne w kwiaty i jedna pomarańczowa z motywem gwiazd i księżyca. Wstawię jutro zdjęcia.

Budki nadają się dla kotów i psów. Wszystkie czują się z nich idealnie. Podopieczni fundacji Felis mogą to potwierdzić ;)

maueczarne

Post » Nie gru 01, 2013 12:41 Re: BUDKI i zabawki dla kotów / psów :)

maue, chciałabym jedną dużą budkę - taką jak dla Klary, bo Jas waży ponad 6 kg.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Nie gru 01, 2013 14:31 Re: BUDKI i zabawki dla kotów / psów :)

Zanotowane, będziemy robić lada dzień. Jakieś preferencje co do koloru? Poszukamy co mamy.

maueczarne

Post » Nie gru 01, 2013 15:26 Re: BUDKI i zabawki dla kotów / psów :)

Nie śpieszy nam się, bo jakies posłanka mamy. Kolory jeżeli macie takie to zielenie, beże, brązy, żółcie, szarości i inne - byle nie fiolety :kotek:
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Nie gru 01, 2013 21:10 Re: BUDKI i zabawki dla kotów / psów :)

Zanotowane. Zobaczę jakie są materiały.

Budki mają góry wzmocnione, żeby nie zapadały się, a po wyjęciu wzmocnienia można spokojnie prać w pralce.

Taka jest aktualnie jeszcze do wzięcia
Obrazek

maueczarne