KopCiuszek I -remanenta w szafach*Są chętne na spodnie???

Forum na prywatne aukcje, oferty i ogłoszenia.

Post » Pon cze 25, 2012 15:36 KopCiuszek I -remanenta w szafach*Są chętne na spodnie???

Ponieważ w końcu przestałam wierzyć w cuda a moja szafa i półki pękają w szwach od rzeczy, których już nigdy nie włożę (hlip, hlip) do tego portfel wręcz przeciwnie (również hlip, hlip) postanowiłam założyć KopCiuszka :D Zapraszam wszystkich na zakupy, na przeglądanie, przemyśliwanie i w końcu decydowanie by którąś z rzeczy zanabyć. KopCiuszek będzie się rozwijał miarowo, niezbyt szybko - tak jak będzie postępować moje Wielkie Szaf Wietrzenie. Rzeczy te trafiały do mnie różnymi kanałami, jednak wszystkie te, które wystawiam są w stanie bardzo dobrym. Zdarzają się rzeczy nowe lub prawie nowe. Każda jest dobrze opisana, każda ma swoją cenę Kup Teraz i cenę wywoławczą. Chętny do kupna za KT zawsze ma pierwszeństwo przed, nawet już toczącą się, licytacją. W przypadku licytacji trwać ona będzie przez 5 dni od pierwszej oferty, do 21.00 dnia piątego. Rzeczy przed wysyłką będą odświeżone ponieważ niektóre z nich, zalegają na półkach od więcej niż jednego sezonu. Każdą rzecz postaram się opisać jak najlepiej. Jeśli będziecie mieć jakieś pytania - zapraszam!

Przy okazji zapraszam na Koci Bazarek z letnimi rzeczami na pomoc Kociarni Schroniska Opole: viewtopic.php?f=20&t=131321
Ostatnio edytowano Nie mar 09, 2014 14:48 przez Boo, łącznie edytowano 8 razy
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Pon cze 25, 2012 15:36 Re: KopCiuszek czyli remanenta w szafach*Fajne rzeczy do wzi

Ubrania na KopCiuszka :D

KAŻDA MINIATURKA OTWIERA SIĘ DO DUŻEGO I WYRAŹNEGO ZDJĘCIA

5. Szara, prześwitująca bluzka zapinana ship'n shore

Cena Kup Teraz - 20zł z kosztem przesyłki. Licytacja od 8zł + 5zł na przesyłkę.

ObrazekObrazekObrazekObrazek

Dane techniczne:
kolor - jasno-szary, jasno-stalowy, prześwitujący
tkanina - 100% rayon czyli wiskoza inaczej zwana sztucznym jedwabiem, typowy ciuch indyjski
stan - używana, stan db ale ma wadę widoczną na zdjęciach i opisaną poniżej

rozmiar z metki - XL, odczuwalnie L

długość od dekoltu z przodu - 53cm (po listwie guzikowej z przodu)
długość po plecach - 57cm
długość od ramienia - 55cm
szerokość od pachy do pachy - 51cm
szerokość w okolicach pasa - 43cm
szerokość na dole - 52cm
długość rękawa wewnętrzna - 42cm
długość rękawa zewnętrzna - 56cm
szerokość ramienia od pachy - 2 x 18-19cm

Ocena emocjonalna ;) Elegancka, prześwitująca bluzka indyjska. Ładny szaro-stalowy ale jasny kolor. Bardzo ładne zdobienia z przodu - haft w piękne wzory i gdzieniegdzie wszyty cekin. Tył i rękawy gładkie. Listwy guzikowa i dziurkowa podszyte błyszczącą podszewką. Całość jakości indyjskiej więc może brakować niektórych cekinów, mogą się zdarzyć tu i ówdzie jakieś wady delikatnego materiału ale nic, co rzucałoby się w oczy. Widoczną wadą do naprawy jest ujęcie się materiału przy kołnierzyku - widoczne dobrze na zdjęciach. Myślę, że nawet dla średniej "krawcowej" to dwie minuty roboty. A bluzka jest śliczna i elegancka więc naprawdę warto. Doskonała jako samodzielny element górnej garderoby (ukazujący delikatnie bieliznę) ale doskonała też jako narzutka na ładną bluzeczkę na ramiączkach pod spodem. Dużo korzystniej niż na zdjęciach prezentuje się w rzeczywistości po wyprasowaniu :)

6. Beżowo-złota letnia bluzeczka LINDEX

Cena Kup Teraz - 25zł z kosztem przesyłki. Licytacja od 10zł + 5zł na przesyłkę.

ObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek

Dane techniczne:
kolor - ciepły beżyk, tkany w złotą kratkę
tkanina - 80% wiskoza, 20% lurex czyli przędzy o metalicznym wyglądzie, w naszym przypadku złotej
stan - używana, stan bdb

rozmiar z metki - L, odczuwalnie również L

długość od dekoltu z przodu - 44cm
długość po plecach - 44cm
szerokość od pachy do pachy - 38cm
szerokość w okolicach pasa - 52cm
szerokość na dole - 72cm
szerokość pod biustem - ok 43cm

Ocena emocjonalna ;) Bardzo ładna i bardzo elegancka letnia bluzeczka. Jest tez niezwykle oryginalna - raz przez użyty materiał, tkanie i kolor, dwa dzięki fasonowi. Jedna szelka na szyję, doskonale uszyte miseczki na biust, od biustu rozkloszowana w dół. Nawet ja, w tej chwili już bardzo duża osoba, wyglądam w niej przyzwoicie ;) Idealna na wieczorne wyjście, eleganckie przyjęcie itp. Świetna jakość znanej, szwedzkiej firmy. Mimo, że nie jest nowa, nie nosi żadnych oznak użytkowania. Stan idealny. Naprawdę warto!

7. Letnia, rozkloszowana bluzeczka na ramiączkach milla

Cena Kup Teraz - 15zł z kosztem przesyłki. Licytacja od 5zł + 5zł na przesyłkę.

ObrazekObrazekObrazek

Dane techniczne:
kolor - biała, leciutka tkanina przetykana złotą nitką a na tym zielono-beżowo-turkusowe wzory a'la Łowicz
tkanina - 100% bawełny
stan - używana, stan db

rozmiar z metki - L, odczuwalnie również L

długość od dekoltu z przodu - 46cm
długość po plecach - 46cm
szerokość od pachy do pachy - 42cm (rozciągliwe)
szerokość w okolicach pasa - 56cm
szerokość na dole - 65cm
szerokość pod biustem - ok 45cm

Ocena emocjonalna ;) Letnia, lekka, zwiewna bluzeczka. Na dwóch ramiączkach, w biuście materiał zebrany gumeczkami, rozciągający się, dopasowujący się do kształtów. Od pod biustu, rozszerzająca się a'la tunika. Bluzeczka używana ale wciąż w niezłym stanie, na pewno posłuży jeszcze. Słodycz w stylu baby-doll.

8. Granatowe, zdobione narzutko-wdzianko HELLINE REZERWACJA

Cena Kup Teraz - 25zł z kosztem przesyłki. Licytacja od 10zł + 5zł na przesyłkę.

ObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek

Dane techniczne:
kolor - głęboki granat
tkanina - 100% bawełny
stan - używana w stanie idealnym

rozmiar z metki - 38, odczuwalnie takoż

długość od dekoltu z przodu - 40cm (po listwie cekinowej z przodu)
długość po plecach - 54cm
długość od ramienia - 56cm
szerokość od pachy do pachy - 46cm
szerokość w okolicach pasa - 43cm
szerokość na dole - 44cm
długość rękawa wewnętrzna - 43cm
długość rękawa zewnętrzna - 56-57cm
szerokość ramienia od pachy - 2 x 15-16cm

Ocena emocjonalna ;) Śliczne, eleganckie i niezwykle przyjemne wdzianko. Z bardzo miłej, cienkiej bawełenki. Gustownie zdobiona lista od dekoltu na dół, zdobienie to naszyte cekiny i koraliki - absolutnie nie badziewne ani odpustowe ;) Zapinane przy biuście na haftkę. Idealnie wygląda z delikatną bluzeczką na ramiączkach pod spodem. Cudeńko :D

OD TYCH UBRANEK BĘDĘ WRZUCAŁA TYLKO ZDJĘCIA ZAWIERAJĄCE PODSTAWOWE DANE O CIUSZKU. JEŚLI KTOŚ BĘDZIE BLIŻEJ ZAINTERESOWANY UZUPEŁNIĘ WSZYSTKIE DANE. NIESTETY ROBIENIE DOKŁADNYCH OPISÓW Z GÓRY ZAJMUJE POTWORNIE DUŻO CZASU A TAK ZDJĘCIA WRZUCA SIĘ STOSUNKOWO SZYBKO ;)

11. Biała, lekko prześwitująca bluzka-narzutka Rainbow Collection by Bon Prix

ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek

14. Różowy, wyszywany topik na ramiączkach atmosphere

Również bardzo rzadko noszona. Rozmiar z metki zawyżony, odczuwalnie eMka jak nic. Ale słodka i śliczna :)
Ostatnio edytowano Pon mar 10, 2014 23:11 przez Boo, łącznie edytowano 26 razy
Obrazek

Boo

Post » Pon cze 25, 2012 15:37 Re: KopCiuszek czyli remanenta w szafach*Fajne rzeczy do wzi

Rozliczenia :)

1. Średnio-szare spodnie eleganckie InWear

Cena Kup Teraz - 55zł z kosztem przesyłki. Kupiła kasiakom.

Dane techniczne:
kolor - szary - nie za ciemny, nie jasny, taki w sam raz, może nawet stalowy
tkanina - 100% poliester
stan - nowe, nigdy nie noszone

rozmiar z metki - EUR 42, USA 12, UK 16 odczuwalne takie nasze 38
pas - 84cm
biodra - 2 x 50cm
stan - 29cm
stan z tyłu "po pupie" - 39cm
długość całości od góry po zewnętrznym szwie nogawki - 107cm
długość wewnętrzna od kroku po wewnętrznym szwie nogawki - 81cm
nogawka w udzie mierzona od kroku - 2 x 30cm
nogawka u dołu - 2 x 23,5cm

Ocena emocjonalna ;) Nowiusieńkie spodnie marki InWear kupione w sklepie JackPot. Nigdy nie włożone, zimowały w szafie. Śliczna melanżowa szarość. Przepiękne, eleganckie, mają w sobie to COŚ. Kanty idealne po obu stronach nogawki, zaszewki by idealnie układać się na kobiecych biodrach. Nie za niskie ale absolutnie nie pod pępek ;) Moje wymarzone spodnie, których nigdy nie ubrałam.

2. Cimno-śliwkowa bluzeczka z kotem Cashe Cashe

Cena Kup Teraz - 40zł z kosztem przesyłki. Kupiła kasiakom.

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Dane techniczne:
kolor - fiolet, piękna, ciemna śliwa
tkanina - 100% bawełny
stan - prawie nowa, kupiona i ubrana max 2-3 razy
aplikacja - część naprasowana, czarny kot robiony flockiem

rozmiar z metki - nr 3 w rozmiarówce sklepu Cashe Cashe, odczuwalne takie nasze 38/M

długość od dekoltu z przodu - 50cm
długość po plecach - 55cm
długość od ramienia - 65cm
szerokość od pachy do pachy - 43cm
szerokość w okolicach pasa - 40cm
szerokość na dole - 49cm
długość rękawa wewnętrzna - 52-53cm
długość rękawa zewnętrzna - 70cm
szerokość ramienia od pachy - 2 x 17,5cm

Ocena emocjonalna ;) Przecudna kocia bluzka. Oryginalny, marszczony na całości dekolt, urocza kokardka na dole. Wąskie, długi rękawy. No i KOT, cudny, przepiękny KOT! Chic Cat! Top Cat! Cool Cat! Czarny kiciak robiony meszkowym flockiem, oczka guzikowe :) Kupiłam bo nie umiałam nie, zdążyłam ubrać ze dwa, może trzy razy i więcej nie mogłam :( :oops: Nie ma żadnych śladów użycia.

3. Brudno-różowa bluzeczka w stylu hippie style Divided by H&M

Cena Kup Teraz - 20zł z kosztem przesyłki. Kupiła kasiakom.

ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek

Dane techniczne:
kolor - brudny, średni róż, ewentualnie jasny wrzos
tkanina - 100% bawełny - gnieciona, pieluszkowa bawełna, charakterystyczna dla ciuchów indyjskich
stan - używana, stan takie db

rozmiar z metki - nr 40, odczuwalne takie nasze 38/M

długość od dekoltu z przodu - 49cm
długość po plecach - 53cm
długość od ramienia - 58cm
szerokość od pachy do pachy - 48cm
szerokość w okolicach pasa - 42cm
szerokość na dole - 48cm
długość rękawa wewnętrzna - 36cm
długość rękawa zewnętrzna - 44cm
szerokość ramienia od pachy - 2 x 15cm

Ocena emocjonalna ;) Fajna, lekka i zwiewna bluzeczka w typie "Dzieci Kwiaty". Ogólnie widać, że to ciuszek używany ale nie ma żadnych ewidentnych oznak użytkowania - żadnych plam, dziur itp. Bardzo oryginalne rękawy 3/4 - można je dowolnie ściągać/rozciągać dzięki wszytym, podwójnym troczkom biegnącym wzdłuż całego rękawa, które na dole można ładnie związać czy zapleść lub też pozostawić dyndajacymi ;) Bardzo fajny ciuch, już za nim tęsknię...

4. Pastelowo-jasno-turkusowa tunika RIVIERA

Cena Kup Teraz - 35zł z kosztem przesyłki. Licytacja od 10zł + 5zł na przesyłkę.
Wylicytowała Simran za 10zł.

Dane techniczne:
kolor - pastelowy turkus, jasny ale głęboko turkusowy, najlepiej chyba wyszedł na dwóch ostatnich zdjęciach
tkanina - 100% bawełny - gnieciona, "pieluszkowa" bawełna, charakterystyczna dla ciuchów indyjskich
stan - używana, stan bdb

rozmiar z metki - 14 (EUR 42), odczuwalnie L

długość od dekoltu z przodu - 47cm
długość po plecach - 66cm
długość od ramienia - 65cm
szerokość od pachy do pachy - 55,5cm
szerokość w okolicach pasa - 49cm
szerokość na dole - 63cm
długość rękawa wewnętrzna - 48cm
długość rękawa zewnętrzna - 59cm
szerokość ramienia od pachy - 2 x 20cm

Ocena emocjonalna ;) Kolejna fajna, lekka i zwiewna bluzeczka w typie "Dzieci Kwiaty". Praktycznie nie nosi żadnych oznak użytkowania, z resztą prawda jest taka, że miałam ją na sobie raz. Rękawy lekko rozszerzane ku końcowi, z boków paseczki do związania tuniki z tyłu. Dosyć elegancka. Dekolt, głębszy, w serek, dobrze uszyte miseczki na biust (aczkolwiek nie zbyt duży biust). Na dole, bardziej na lewo, śliczna aplikacja - naszywane gwiazdko-kwiaty urozmaicone postrzępieniami, szwami i koralikami a także kilka grup samych koralików. Śliczna, słodka tuniczka :D

9. Czerwona bluzeczka z czarnym haftem w stylu Hippie

Licytacja do 14 lipca, do godz. 21.00.
Wylicytowała bibuś za 10zł.

ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek

Dane techniczne:
kolor - soczysta, malinowa czerwień, na zdjęciach troszkę zbyt krzykliwa, w rzeczywistości bardziej stonowana
tkanina - 100% bawełny - gnieciona, "pieluszkowa" bawełna, charakterystyczna dla ciuchów indyjskich
stan - używana, stan idealny
rozmiar z metki - S, odczuwalnie S/M

długość od dekoltu z przodu - 38cm
długość po plecach - 55cm
długość od ramienia - 57cm
szerokość od pachy do pachy - 51cm
szerokość w okolicach pasa - 44cm
szerokość na dole - 51-52cm
długość rękawa wewnętrzna - 45cm
długość rękawa zewnętrzna - 58cm
szerokość ramienia od pachy - 2 x 15cm

Ocena emocjonalna ;) I jeszcze jedna bluzeczka w stylu dzieci-kwiaty :) Tym razem wyraźna czerwień malinowa, acz nie wściekle krzykliwa. W około dekoltu śliczne, czarne hafty. Przy "mankietach" również haftowane wykończenie. Lekko rozszerzające się rękawy, delikatnie rozkloszowujący się dół. Zwiewna, lekka i powabna.

10. Granatowa bluzka bawełniana LEVI'S

Szczegółowe info tutaj: viewtopic.php?f=27&t=143409&start=30#p9824480

Licytacja do 17 maja, do 21.00. Licytują:
:arrow: bibuś - 10zł

12. Bluzeczka a'la koszula w różowo-białą krateczkę Yessica at C&A

Cena Kup Teraz - 35zł z kosztem przesyłki. Licytacja od 15zł + 5zł na przesyłkę.
Wylicytowała Simran za 15zł.

ObrazekObrazekObrazek

13. Biała bluzeczka bawełniana z kotami. CasheCashe

Cena Kup Teraz - 30zł z kosztem przesyłki. Licytacja od 10zł + 5zł na przesyłkę.

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Nietrafiony prezent. Ubrany raz. Rozm. 3 CasheCashe to takie M/L.
Wymiary i więcej info tutaj: viewtopic.php?f=27&t=143409&p=9089016#p9089016

Licytacja do 17 maja, do 21.00. Licytują:
:arrow: agnieszka.mer - 10zł
:arrow: bibuś - 12zł
Ostatnio edytowano Nie mar 09, 2014 14:51 przez Boo, łącznie edytowano 5 razy
Obrazek

Boo

Post » Pon cze 25, 2012 16:35 Re: KopCiuszek czyli remanenta w szafach*Fajne rzeczy do wzi

Dwie pierwsze rzeczy są a ciąg dalszy nastąpi... ;)
Obrazek

Boo

Post » Wto cze 26, 2012 20:34 Re: KopCiuszek czyli remanenta w szafach*Fajne rzeczy do wzi

Na razie tylko trzy ciuszki ale za to jakie! No i będzie więcej ;)
Obrazek

Boo

Post » Czw cze 28, 2012 10:59 Re: KopCiuszek czyli remanenta w szafach*Fajne rzeczy do wzi

Teraz, to ja sobie mogę oglądać :roll: , brzuch rośnie 8O. no chyba, że pojawi się coś szerszego :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek

Agata&Alex

Od: Śro lut 11, 2009 10:14

Post » Czw cze 28, 2012 11:00 Re: KopCiuszek czyli remanenta w szafach*Fajne rzeczy do wzi

No się nie pojawi.
Obrazek

Boo

Post » Czw cze 28, 2012 11:07 Re: KopCiuszek czyli remanenta w szafach*Fajne rzeczy do wzi

Wzięłabym wszystkie 3 KT, jeśli mogłabym zapłacić 3 lipca (po wypłacie znaczy się) :)
Co Ty na to?
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Od: Śro maja 03, 2006 20:55

Post » Czw cze 28, 2012 11:11 Re: KopCiuszek czyli remanenta w szafach*Fajne rzeczy do wzi

kasiakom pisze:Wzięłabym wszystkie 3 KT, jeśli mogłabym zapłacić 3 lipca (po wypłacie znaczy się) :)
Co Ty na to?

8O 8O 8O ale Ty tak serio-serio?????
Obrazek

Boo

Post » Czw cze 28, 2012 11:22 Re: KopCiuszek czyli remanenta w szafach*Fajne rzeczy do wzi

Boo pisze:
kasiakom pisze:Wzięłabym wszystkie 3 KT, jeśli mogłabym zapłacić 3 lipca (po wypłacie znaczy się) :)
Co Ty na to?

8O 8O 8O ale Ty tak serio-serio?????

Nie, jaja sobie robię Obrazek

No pewnie, że serio. Nie lubię licytacji, bo mam małego Hansa i nie zawsze mogę być przy kompie i mnie przebijają o złotówę i mnie szlag trafia i wogóle :evil:
To jak będzie?
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Post » Czw cze 28, 2012 11:25 Re: KopCiuszek czyli remanenta w szafach*Fajne rzeczy do wzi

No jasne! Ja przez weekend jeszcze powinnam coś dołożyć, może jeszcze coś sobie wybierzesz :twisted:
Obrazek

Boo

Post » Czw cze 28, 2012 11:25 Re: KopCiuszek czyli remanenta w szafach*Fajne rzeczy do wzi

Boo pisze:No jasne! Ja przez weekend jeszcze powinnam coś dołożyć, może jeszcze coś sobie wybierzesz :twisted:

hyhyhy :twisted:
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Post » Nie lip 08, 2012 13:22 Re: KopCiuszek czyli remanenta w szafach*Wrzucam nowe!

Pracuję nad nową partią ;)
Obrazek

Boo

Post » Nie lip 08, 2012 17:57 Re: KopCiuszek czyli remanenta w szafach*Dodałam kolejne!

Dorzuciłam kolejne rzeczy :D
Obrazek

Boo

Post » Nie lip 08, 2012 18:59 Re: KopCiuszek czyli remanenta w szafach*Dodałam kolejne!

I jeszcze jedna - czerwona bluzeczka. I na dziś koniec. Rozpływam się :evil:
Obrazek

Boo

[następna]