Koci kaganiec ®

Forum na prywatne aukcje, oferty i ogłoszenia.

Post » Nie lut 26, 2012 23:07 Koci kaganiec ®

UWAGA Aktualna oferta: (na 20.11.2013r.)

Średni kaganiec:
7 x szary
11 x czerwony
3 x kolorowy

Mały kaganiec
4 x kolorowy
2 x czerwony
8 x szary

Średni kaganiec dla persów
4 x czerwony

Mały kaganiec dla persów
chwilowo brak

Witam na kagańcowym bazarku :)

Do sprzedania mam "osłonki" na kocie pyszczki, które uchronią niejedne palce przed pogryzieniem. Ponadto pomogą bardziej nerwowym potfoorom na większy komfort przy dokonywaniu różnych czynności pielęgnacyjnych.

Pomysł zrodził się dzięki mojemu Maxowi, który jest kotem bardzo bojowym i bardzo gryzącym. Wizyty u weta, pobieranie krwi, badanie, podawanie zastrzyków, obcinanie pazurów najczęściej kończyło się rozlewem krwi .... oczywiście ludzkiej. Generalnie nasza obecność w lecznicy wprawiała w popłoch większość personelu. Któregoś dnia natknęłam się na takie ustrojstwo, które zakłada się kotu na pyszczek, przy okazji zasłaniając mu oczy. Okazało się, że Max zrobił się spokojniejszy, można było go zbadać i pobrać krew i nie trzeba było angażować do tego całego personelu ...
Max ostatnio dużo chorował. Był cewnikowany, kilkakrotnie w krótkim czasie miał przepychaną cewkę moczową i płukany pęcherz, regularnie musi mieć robione kroplówki. Gdyby nie to COŚ, to miałabym zmasakrowane ręce (niektóre osoby z forum znają Maxa i miały okazję zobaczyć go w akcji, ponieważ Max, jak i pozostałe moje dwa potfoory to koty forumowe) :)

Mam kotkę - Milusię, która reaguje histerycznie na obcinanie pazurków i na czesanie. Kiedy założyłam jej kaganiec, okazało się, że mogę ją wziąć na ręce i spokojnie obciąć pazurki. Niunia była spokojna, nie wyrywała się i nie "płakała".

Wiem, że nie wszystkie koty reagują na kaganiec pozytywnie. Słyszałam, że jedna kotka wpadła w szał, kiedy się jej to założyło. Nie jest więc to antidotum na wszystkie kocie fochy, ale ......

Wiem, że nie tylko ja mam takie problemy. Niestety znalezienie takiego kagańca w necie graniczy niemal z cudem. Mi udało się go zakupić przez lecznicę i to za bardzo duże pieniądze.

W związku z tym, że leczenie Maxa dużo mnie kosztuje, postanowiłam pomóc sobie i innym :) i uszyć takie kagańce.

Cena kagańca to 20 zł + koszt przesyłki

UWAGA! Dla osób z Wawy jest możliwość odbioru osobistego :)

A tak wyglądają kagańce :)

To Milusia i mniejszy kaganiec - Milusia waży ok 3,5 kg, jest klasycznej wielkości kotką
Obrazek

Obrazek

Kilka fotek kagańców bez wypełnienia ;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Zapraszam ! :)
Ostatnio edytowano Wto mar 14, 2017 15:28 przez Brzózka, łącznie edytowano 23 razy

Brzózka

Od: Pt sie 31, 2007 22:46

Post » Pon lut 27, 2012 6:10 Re: Koci kaganiec ®

6 z + za pomysł i wykonanie :ok:
na szczęście nie mam takiej potrzeby aby kagańczyk kupić ale chyba chetni sie znajdą :mrgreen:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Pon lut 27, 2012 9:01 Re: Koci kaganiec ®

Dziękuję :)

Brzózka

Post » Pon lut 27, 2012 14:12 Re: Koci kaganiec ®

to jest zawiązywane na karku? jak sie "trzyma" ?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon lut 27, 2012 14:26 Re: Koci kaganiec ®

TO jest na rzep :) Chodzi o to, by łatwo i szybko "zapiąć", a później zdjąć z kota, bez ofiar w ludziach ;)

Obrazek

Brzózka

Post » Pon lut 27, 2012 16:55 Re: Koci kaganiec ®

Ciekawe rozwiązanie, ciekawe...pomyślimy.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Pon lut 27, 2012 17:20 Re: Koci kaganiec ®

Petka pisze:Ciekawe rozwiązanie, ciekawe...pomyślimy.

:D

Brzózka

Post » Pon lut 27, 2012 18:57 Re: Koci kaganiec ®

Ciekawa sprawa.Choć przy niektórych kotach to i samo zakładanie może skończyć się fiaskiem i ofiarami w ludziach ;)
Fajnie byłoby obejrzeć filmik z użyciem TEGO w praktyce ;)
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Od: Wto maja 19, 2009 13:46

Post » Pon lut 27, 2012 19:36 Re: Koci kaganiec ®

passa pisze:Ciekawa sprawa.Choć przy niektórych kotach to i samo zakładanie może skończyć się fiaskiem i ofiarami w ludziach ;)
Fajnie byłoby obejrzeć filmik z użyciem TEGO w praktyce ;)

Nieeeee... z Maxem idzie gładko. Kaganiec jest zrobiony z takiego materiału, żeby można było łatwo i szybko zakładać.
A w kwestii filmiku to na ten moment jest problem, bo do tego potrzeba jeszcze jednej pary rąk (jedna zakłada, druga filmuje), a u mnie jak na razie deficyt rąk :( Ale jak tylko uda mi się kogoś zorganizować to nakręcę filmik i załączę :)

Brzózka

Post » Pon lut 27, 2012 20:01 Re: Koci kaganiec ®

super, że on zasłania oczy, to się często przydaje przy pobieraniu krwi, kot się mniej rzuca
miałam kiedyś kota, który gryzł, wet zakłądał mu lekki kaganiec dla jamnika

Kocurro

Od: Nie sty 11, 2004 20:31

Post » Pon lut 27, 2012 20:06 Re: Koci kaganiec ®

Właśnie o to chodzi. Mój Max u weta musiał być owijany ręcznikiem, ale to było problematyczne, bo skubaniec tak się rzucał, że trudno było utrzymać ten ręcznik w takiej pozycji, aby miał zasłonięte oczy. Ten kaganiec, w jego przypadku, zdziałał cuda. Na ostatniej kontroli i pobraniu krwi wystarczyło go lekko przytrzymać. Podobnie było przy usg. Nasza wetka cały czas ze zdziwieniem patrzyła na niego, bo to był zupełnie inny Max ;) Owszem, nie podobało mu się to i głośno to oznajmiał, ale ewidentnie był spokojniejszy :)

Brzózka

Post » Wto lut 28, 2012 15:18 Re: Koci kaganiec ®

Czyżbym tylko ja miała gryzącego kota i histeryzującą kotkę ??? ;)

Brzózka

Post » Wto lut 28, 2012 15:39 Re: Koci kaganiec ®

To ja poprosze chyba sredni. Moje waza 4-5 kilo.
Poprosze na pw numer konta i kwote z przesylka :)
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Wto lut 28, 2012 15:43 Re: Koci kaganiec ®

zuza pisze:To ja poprosze chyba sredni. Moje waza 4-5 kilo.
Poprosze na pw numer konta i kwote z przesylka :)

A kolorowy czy szary ?? :)

Brzózka

Post » Wto lut 28, 2012 15:53 Re: Koci kaganiec ®

Max, no do czego to doszło :oops: chłopaku, Twoja Duża wyspecjalizowała się przez Ciebie w szyciu kociego kagańca , może to będzie potem na skalę tak jak myszki by Thorkatt :ok:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

[następna]