RD by mc- książki, ubrania PRZECENY! "50 twarzy Greya"!

Forum na prywatne aukcje, oferty i ogłoszenia.

Post » Śro gru 14, 2011 1:28 RD by mc- książki, ubrania PRZECENY! "50 twarzy Greya"!

Postanowiłam pozbyć się niektórych rzeczy. Po prostu mi nie pasują lub ich nie używam. A ja bardzo nie lubię jak coś bezużytecznie stoi.

Może komuś coś wpadnie w oko. W razie czego proszę pytać o szczegóły.
Możliwy odbiór osobisty w Lublinie lub wysyłka Pocztą według cennika.

Książki do przygarnięcia.
Tytuły + opisy. W razie potrzeby zdjęć proszę wołać.

Polskie:
1. "Najnowsza Historia Świata" pod red. A. Patka, J. Rydla, J. Węca (Wydawnictwo Literackie, 2000) składająca się z trzech tomów:
Tom I - 1945-1963
Tom II - 1963 - 1979
Tom III - 1979-1995
Stan: bardzo dobry, jedynie grzbiety lekko przykurzone i przetarte. Książki zostały użyte przeze mnie dosłownie raz. Tom III ma na dole niewielką dziurkę w okładce, prawie niewidoczna. Cóż, moja Klara chciała pouczyć się historii ;)
Cena - 40zł. PRZECENA 30zł

2. Helen Fielding "Potęga sławy" wyd. Zysk i S-ka, 2002. Wydanie na papierze makulaturowym (czyli żółty).
Stan: dobry - książka czytana kilka razy, kilka kartek lekko zagiętych.
Cena - 5zł

3. Monika Szwaja "Zapiski stanu poważnego" z serii "Literatura na obcasach". Stan bardzo dobry z małym minusem za znak po jednym zębie mojej Klary w prawym dolnym rogu. Wygląda jakby ktoś tam szpilkę wbił. Niestety Klarks lubi jeść książki :twisted:
Cena: 7zł PRZECENA 4zł

4. Nick Hornby "Wierność w stereo" z serii "Literatura w spódnicy", stan bdb, cena 5zł

5. Latifa. Ukradziona twarz. Mieć 20lat w Kabulu. stan dobry, cena 10zł

Angielskie:
6. "Skinny Bitch" by Rory Freedman and Kim Barnouin. (2005)
Książka z kategorii diet/health
Stan: bardzo dobry
Cena - 5zł PRZECENA 3zł

Opis z okładki:
"Stop being a moron and start getting skinny!
If you can't take one more day of self-loathing, you're ready to hear the truth: You cannot keep shoveling the same crap into your mouth every day and expect to lose weight.
Authors Rory Freedman and Kim Barnouin are your new smart-mouthed girlfriends who won't mince words and will finally tell you the truth about what you're feeding yourself. And they'll guide you on making intelligent and educated decisions about food. They may be bitches, but they are skinny bitches. And you'll be one too - after you get with the program and start eating right."

Dobre do poćwiczenia języka ;)

7. Katie Price "Being Jordan. My Autobiography"
Stan: bardzo dobry- (widać normalne ślady użytkowania na brzegach)
Cena - 5zł PRZECENA 3zł

8. Suskind Patrick "Perfume" wyd. Pinguin Books 2006
Stan: druk na papierze ekologicznym, na brzegach widać ślady użytkowania
Cena - 5zł

9. Dan Brown "Angels and Demons" wyd. Corgi Books, 2001
Wydanie w miękkiej oprawie, papier ekologiczny.
Stan: przeczytana raz, jak nowa.
Cena - 10zł PRZECENA 7zł

10. Laureen Weisberger "Everyone Worth Knowing" stan bdb, cena 10zł PRZECENA 5zł

11. Stephenie Meyer:
"Twilight"
raz czytana, u góry ślady zębów mojego kota :evil: , cena 5zł
"New Moon" nowa, ani razu nie czytana, cena 25zł PRZECENA - razem 20zł

12. Jo Barret "The Men's Guide to the Women's Bathroom" stan bdb, 1 raz czytana, cena 10zł PRZECENA 5zł

13. Helen Fielding "Olivia Joules and the Overactive Imagination", stan db, cena 10zł PRZECENA 5zł

14. Tom Robbins "Even Cowgirls Get the Blues" stan dst, cena 5zł ODDAM ZA DARMO

15. Nicola Kraus & Emma McLaughlin "Citizen Girl" stan bdb, cena 10zł PRZECENA 5zł

16. Oscar Wilde "The Picture of Dorian Gray" z serii Penguin Popular Classics, stan dst, cena 3zł

17. Gaston Leroux "The Phantom of the Opera" z serii Penguin Popular Classics, cena 5zł

18. Sir Arthur Conan Doyle "His Last Bow" z serii Penguin Popular Classics, cena 5zł

DEKORACJA

19. Ramka z kotem robiona ręcznie. Nikt inny takiej nie ma i nie będzie miał. Kolor ramki i kota złoty, tło czarne. Szczęśliwe 13zł ;)
Obrazek

20. Prześliczny zegar w stylu Afrykańskim. Zegar malowany farbami, dzięki czemu ma fajną nierówną powierzchnię. Moim zdaniem była to ręczna praca, ale głową za to nie ręczę. Naprawdę bardzo oryginalny zegar. Używany, ale jego stan określam na bardzo dobry, jak nie idealny. Z natury o rzeczy dbam i nie niszczę ;) Cena: 20zł PRZECENA 15zł
Obrazek

Przy zakupie kilku rzeczy można się targować. W ogóle to też można się targować ;)
Ostatnio edytowano Sob sty 07, 2017 12:49 przez maueczarne, łącznie edytowano 20 razy

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Sob gru 17, 2011 22:34 Re: Niespotykane akcesoria kuchenne - idealny prezent!

UBRANIA

Edit. - poprzednie ubrania nieaktualne. Dodam nowe
Ostatnio edytowano Sob sty 07, 2017 12:50 przez maueczarne, łącznie edytowano 7 razy

maueczarne

Post » Nie gru 18, 2011 21:00 Re: Niespotykane akcesoria kuchenne - idealny prezent!

Heh, liczyłam, że ktoś kupi, a tak to ja będę musiała ;)

W zeszłym roku mój przyjaciel z Wrocka, wielbiciel Wallace'a i Gromita (ja zresztą też, bo mnie zaraził;) obchodził 40-te urodziny, więc ulepiłam mu na prezent obie figurki i tort z modeliny z 1 prawdziwa świeczką. 3 stycznia kończy 41 lat więc... znów coś muszę wysłać i tak zaglądam tu po cichutku do Ciebie... już 3 raz;) bo mam chrapkę na solniczkę i pieprzniczkę... hmmmmm. No mam, i jak dalej chętnych nie będzie, to chyba zamieszkają w zaprzyjaźnionej kuchni...

A masz do nich jeszcze może opakowanie, w którym były kupione?

vincent_vader

Od: Śro lis 25, 2009 21:36

Post » Nie gru 18, 2011 23:00 Re: Niespotykane akcesoria kuchenne - idealny prezent!

Chętnie oddam w dobre ręce, bo naprawdę są fajne a u mnie stoją schowane.
Niestety opakowania nie mam, bo nawet w sklepie ich nie dostałam. Gwarantuję, że są oryginalne bo będąc w Szkocji pracowałam w Royal Doulton i dlatego teraz mam tak dużo rzeczy z ich kolekcji ;)

A Wallace i Gromit to moja ulubiona bajka :mrgreen:

maueczarne

Post » Wto gru 27, 2011 20:58 Re: Niespotykane akcesoria kuchenne - idealny prezent!

Zapraszam! Fani Wallace'a i Gromita łączmy się :mrgreen:

maueczarne

Post » Śro gru 28, 2011 6:38 Re: Niespotykane akcesoria kuchenne - idealny prezent!

maueczarne pisze:Zapraszam! Fani Wallace'a i Gromita łączmy się :mrgreen:

Dzisiaj zdecyduję ostatecznie, skoro do tej pory nikt się nie zgłosił... nie, to nie.
Dam odpowiedz czy biorę czy... biedaki dalej w ciemnym kątku szafki będą mieszkać obrastając kurzem i pajęczynom :(

vincent_vader

Post » Śro gru 28, 2011 9:41 Re: Niespotykane akcesoria kuchenne - idealny prezent!

vincent_vader pisze:
maueczarne pisze:Zapraszam! Fani Wallace'a i Gromita łączmy się :mrgreen:

Dzisiaj zdecyduję ostatecznie, skoro do tej pory nikt się nie zgłosił... nie, to nie.
Dam odpowiedz czy biorę czy... biedaki dalej w ciemnym kątku szafki będą mieszkać obrastając kurzem i pajęczynom :(

8O aż tak źle nie jest :ryk: regularnie z kurzu wycieram, pajęczyn brak. W końcu to szafka kuchenna. Musi być czysto!

Ale brać brać! :mrgreen:

maueczarne

Post » Śro gru 28, 2011 10:40 Re: Niespotykane akcesoria kuchenne - idealny prezent!

No to bierem :)

Tadau! Sprzedane, pojedzie do Wrocka! Poprosze konto i koszty wysyłki na PW :)

PS. Ależ z Ciebie czyścioch-a! ;)

vincent_vader

Post » Śro gru 28, 2011 10:46 Re: Niespotykane akcesoria kuchenne - idealny prezent!

aha, masz w co opakować, żeby się nie poobijało w drodze? Zawinąć może w coś i w pudełko wpakować?
Tak sobie też myślę... bo ja to zaraz i tak bym wysłała do kumpla w prezencie, a czasu nie tak duzo, to może od razu podałabym Ci jego adres i od razu by do niego poszło, jak myślisz? A ja tylko przelew Ci zrobie, a jego zawiadomie, że dostanie COS z Lublyna, hm? :)

Ale żem sobie wykombinowała ;)))

vincent_vader

Post » Śro gru 28, 2011 10:51 Re: Niespotykane akcesoria kuchenne - idealny prezent!

i te główki, czapeczki też, ma się rozumieć, poproszę :)

vincent_vader

Post » Śro gru 28, 2011 19:58 Re: Niespotykane akcesoria kuchenne - idealny prezent!

Czyli bierzesz wszystko? Zestaw sól+pieprz i na jajka?

Jasne, że mam w co zapakować. Tony folii bąbelkowej posiadam, bo biżuterię pakuję antypocztowo. I mogę bez problemu do niego wysłać.

Zapytam, żeby mieć jeszcze pewność. Tak jak mówiłam tam ta czapeczka jedna jest leciutko obtłuczona w podróży i te w środku tego na jajka lekkie ryski/pęknięcia farby są. Mało widoczne, ale chcę żebyś była świadoma.

Dalej zainteresowana? ;)

maueczarne

Post » Śro gru 28, 2011 22:37 Re: Niespotykane akcesoria kuchenne - idealny prezent!

maueczarne pisze:Czyli bierzesz wszystko? Zestaw sól+pieprz i na jajka?
(ciach) Dalej zainteresowana? ;)

Tak :)

vincent_vader

Post » Śro gru 28, 2011 22:44 Re: Niespotykane akcesoria kuchenne - idealny prezent!

Super! Ślę PW :)

Dziękuuuuuuuuuuuujemy :mrgreen:

maueczarne

Post » Pt gru 30, 2011 12:37 Re: Niespotykane akcesoria kuchenne - idealny prezent!

maue... to ja dziękuję, i w swoim i w imieniu przyszłego obdarowanego :)

... się odezwę bo tak przestępuję z nóżki na nóżkę czekając na jakoweś wieści transportowo-płacowe. Bendom dziś? W poniedzialek może?

vincent_vader

Post » Pt gru 30, 2011 14:29 Re: Niespotykane akcesoria kuchenne - idealny prezent!

Będą dziś. Przepraszam, wczoraj nie zdążyłam z niczym. Wieczorem zapakowałam każdą rzecz oddzielnie baaaardzo antypocztowo i co? I pudełka, które mam w domu są teraz za małe. Chociaż one wcale nie są takie małe. A ja chciałam jeszcze dopchać folii i sianka, żeby nie potłukli. Więc łykam aspirynę, bo coś mnie rozkładać znowu bardziej zaczyna i idę szukać pudełka i papieru po okolicznych sklepach.

Moja kota była wniebowzięta pakowaniem, bo tyle pudełek i tyle folii 8O :mrgreen:

maueczarne

[następna]