Od tego się zaczęło:
kamari pisze:Muszę i ja poprosić o wsparcie. Nasz Ślepciu, 7-letni opiekun wszelkich małych nieszczęść, miał operację usunięcia nerki, śledziony i trzustki. Zaatakował je nowotwór. Wszystko odbyło się znienacka, w piorunującym tempie. Jednego dnia pojechaliśmy zrobić badania krwi, a następnego dnia Ślepciu miał już operację. Pierwszy raz robiłam coś u weterynarza na "krechę", ale nie było wyjścia.
Muszę opłacić operację i zapewnić Ślepciowi codzienną dawkę leków i specjalistycznej karmy.
Dlatego wystawiam bazarek, może komuś coś przypadnie do gustu.
Tu jest wątek naszych kotów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=127313&start=0
14 czerwca przegraliśmy walkę, Ślepciu odszedł [']
Dochód z bazarku pójdzie na spłatę długu u weterynarza za operację i leki. Dzięki wam zapłaciłam za część leków i karmę kupioną na czas rekonwalecencji.
Karmę przekażę innemu biedakowi, którego dom potrzebuje pomocy.
A to i sam Ślepciu
Dzięki bazarkowi będę mogła zapłacić za Ślepciową operację, leczenie pooperacyjne i karmę, którą na wyrost kupiłam. Karmę rozdałam, a "nadprogramowym" dochodem podzielę się z Juliśką i jej małymi biedakami.
W czasie choroby Ślepcia doświadczyłam po raz pierwszy sytuacji braku pieniędzy na leczenie swojego małego przyjaciela. Nasz weterynarz zna mnie od lat i wiadomo, że przy dużej ilości kotów jestem stałym klientem, więc nie było problemu z załatwieniem wszystkiego co trzeba na "krechę", ale sama konieczność takiego załatwiania była okropna.
Przyjżałam się dokładniej wątkom na forum pod tym kątem i widzę ile osób boryka się z podobnym problemem. Dlatego postanowiłam kontynuować prowadzenie bazarku na Ślepciowym wątku i dochodem ze sprzedaży dzielić się z osobami, którym brakuje pieniędzy na leczenie kotów, a często wstydzą się poprosić o pomoc.
Ślepciu całe swoje życie zajmował się bidami, mam nadzieję, że to będzie dobra forma kontynuowania jego kociej działalności.
-----------------------------------------------------------------------------
LICYTACJA
Chcę zaproponować licytację obrazów mojego autorstwa. Wszystkie są malowane farbami olejnymi na płótnie naciągniętym na blejtram i zawerniksowane. Koszt wysyłki obrazu zależy od jego formatu, średnio to 10-20 zł (przy bardzo dużych formatach około 30 zł).
Przy niektórych obrazach jest dopisek "malowane szpachelką", co oznacza grubą, wypukłą strukturę farby.
Proponuję ustalić zakończenie licytacji po tygodniu od złożenia pierwszej oferty

Ominia poleca
- rozlewisko - 30/60 cm, cena wywoławcza 50 zł

------------------------------------------------------------------
___________________________________________________________________________________
I jeszcze coś na KUP TERAZ - łapkodzieło moich kotów stworzone pod czujnym okiem Amelki(wysyłka gratis)
1.

bransoletka o regulowanej długości; w naszerszym miejscu - 1,5 cm;
materiały: drewniane koraliki i metal w kolorze srebra
cena 20 zł
-------------------------------------------------------------------------
2.

bransoletka o regulowanej długości; największa kula ma 1,6 cm średnicy;
materiały: 2 kule koralowca, kula awenturynu, płatki macicy perłowej i metal w kolorze srebra
cena 30 zł
3.

bransoletka o długości 21 cm;
materiały: kolorowe awenturyny i lniany sznurek
cena 24 zł
4.

bransoletka o długości 20 cm;
materiały: kolorowe awenturyny i lniany sznurek
cena 24 zł
___________________________________________________________________________________
Również na KUP TERAZ - własnoręcznie wykonane wyroby ze srebra pr. 925 (wysyłka gratis)
naszyjnik w tonacji morsko - zielonej z zielonymi adatami, turkusikami, chryzotynami oraz drewnianymi koralikami, końcówki i zapięcie srebrne; długość 74 cm; cena 64 zł

----------------------------------------------------------------------
wisior z bursztynkami, długość bez zawieszki 6,3 cm, szerokość 2,8 cm, cena 110 zł
sprzedany

wisior z bursztynem, długość bez zawieszki 5 cm, szerokość 2,4 cm, cena 106 zł
sprzedany

kolczyki z bursztynkami, długość bez zausznic 3,8 cm, szerokość 1,2 cm, cena 86 zł
sprzedany

- wisior z zielonym koralem, długość 7,2 cm, szerokość 2,8 cm; cena 89 zł
sprzedany

----------------------------------------------------------------