[W-wa] Moje biżu - ostatnie sztuki WYPRZEDAŻ s.35

Forum na prywatne aukcje, oferty i ogłoszenia.

Post » Czw paź 01, 2009 20:28 [W-wa] Moje biżu - ostatnie sztuki WYPRZEDAŻ s.35

Jakiś czas temu zaczęłam robić kolczyki, pierwsze pary poszły dla rodziny i znajomych na prezenty, kilka par wystawiłam na aukcjach charytatywnych, kilka podarowałam jednej z kocich fundacji. Teraz mam więcej czasu (wcześniejsza emerytura) i co za tym idzie mniej pieniędzy. A porządnie spłukałam się w sierpniu (panleukopenia) i oprócz mojej piątki na utrzymaniu mam nadal PanKota (w ex-pracy). W związku z tym otwieram "Kramik z kolczykami made by Amica".
Aktualnie mam do zaoferowania:

Obrazek Obrazekrezerwacja Obrazek

Szkło tzw. weneckie - niebieskie sześciany (1,5 x 1,5 x 1,5 cm), piasek pustyni w kształcie kulki i sześcianu i oryginalne kolczyki wykonane z muszelek ciętych, zatopionych w jakiejś masie, w kształcie kapelusza prawdziwka (starałam się sfotografować z obu stron) i perełek hodowlanych.Bigle antyalergiczne.
Cena 12 zł

Obrazek Obrazek Obrazek

Kolejno kolczyki wykonane z ładnie oszlifowanych kul czarnej lawy i nieregularnych kawałków masy perłowej w kolorze płomieniście rudym, kolczyki wykonane "listków" z masy perłowej i dobranych kolorystycznie perełek hodowlanych, wpisanych w koło oraz koralików cloisonne w kształcie walców zawieszonych na perełkach hodowlanych. Bigle antyalergiczne.
Cena: 12 zł za parę.

Obrazek

Kolczyki wykonane z dużych (średnica 17 mm) kul howlitu. Bigle antyalergiczne.
Cena 12 zł.

Obrazek Obrazek

Kolejno: kolczyki z masy perłowej w tonacji jasnej zieleni i ze szklanych koralików w kształcie oliwki z zieloną, silikonowa czapeczką. Bigle antyalergiczne.
Cena 12 zł za parę.

Obrazek

Komplet (kolczyki + wisiorek) z kaliami z czarnego agatu, bigle srebrne, dodatki - posrebrzane.
Cena kompletu: 45 zł

Obrazek

Kolejny komplet (kolczyki i wisiorek) z tzw. "szkła weneckiego" w kolorze jasnego błękitu z nanizanymi na posrebrzany drucik, dobranymi kolorystycznie, perełkami hodowlanymi typu barok. Cena 25 zł

Elementy bali są wykonane z tzw. "srebra tybetańskiego", czyli stopu różnych metali, którego skład pozostaje tajemnicą. Wyroby z tego stopu nie ciemnieją.Bigle i pozostałe elementy - posrebrzane, antyalergiczne. Zamiana na klipsy - gratis.
Przy zakupie min. 3 par - koszt przesyłki gratis

Kolejne kolczyki wkrótce.Każda para - niepowtarzalna (wykonana tylko w jednym egzemplarzu).
Zapraszam :wink:
Ostatnio edytowano Śro kwi 02, 2014 14:47 przez Amica, łącznie edytowano 195 razy
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Pt paź 02, 2009 19:19 Re: [Warszawa] Mój kramik z kolczykami - na koty

Ojejku! Nikomu się nie podobają?
Obrazek

Amica

Post » Pt paź 02, 2009 20:43 Re: [Warszawa] Mój kramik z kolczykami - są też "kocie"

Amica, śliczne są, prześliczne. Bardzo sie podobają, ale ... I tu wymienić można sto powodów, przez które nie mogę kupić Twoich pięknych kolczyków.

Maryna

Od: Pt cze 02, 2006 8:43

Post » Pt paź 02, 2009 20:52 Re: [Warszawa] Mój kramik z kolczykami - są też "kocie"

Amica, bardzo mi się podobają kotki z nr 3 i 7 ale czy jest możliwość zrobienia z jakimś innym kamieniem? Np w odcieniu szarości albo ciemnej śliwki? Albo same?
Obrazek ObrazekObrazek
Ania + Sonia (06.2002-07.2014)+ Imbir (07.2002-11.2013) - Tocik (.... -09.2023) Aszka i Niuniuś
Nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... &start=675

Aniutella

Od: Czw sty 23, 2003 11:28

Post » Pt paź 02, 2009 21:58 Re: [Warszawa] Mój kramik z kolczykami - są też "kocie"

Maryna, Aniutella - dziękuję :1luvu:
Aniutella pisze:bardzo mi się podobają kotki z nr 3 i 7 ale czy jest możliwość zrobienia z jakimś innym kamieniem? Np w odcieniu szarości albo ciemnej śliwki? Albo same?

Kolczyki nr 3 - mam jeszcze takie kotki, ale nie mam masy perłowej w innym kolorze.
Kolczyki jak nr 7 moge zrobić zastępując serduszko cloisonne serduszkami ze szkła weneckiego (są większe, białe) lub szklanymi koralikami ręcznie malowanymi (kolor chyba śliwkowy właśnie) lub kulkami z turkusa.
Obrazek

Amica

Post » Sob paź 03, 2009 10:06 Re: [Warszawa] Mój kramik z kolczykami - są też "kocie"

A jest opcja kotków orientalnych nr 6 ale samych? Bez koralika? Lub ewentualnie z małym czarnym lub przeźroczystym koralikiem. Bardzo podoba mi się ten model kotków ale potrzebuję kolczyki skromniejsze.

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Sob paź 03, 2009 10:34 Re: [Warszawa] Mój kramik z kolczykami - są też "kocie"

ewung pisze:A jest opcja kotków orientalnych nr 6 ale samych? Bez koralika? Lub ewentualnie z małym czarnym lub przeźroczystym koralikiem. Bardzo podoba mi się ten model kotków ale potrzebuję kolczyki skromniejsze.

O to samo chcialam zapytac :D
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Sob paź 03, 2009 19:27 Re: [Warszawa] Mój kramik z kolczykami - są też "kocie"

ewung, Dorota - mam jeszcze jedną parę takich kotków. Same, bez dodatkow wygladaja biednie, moge zrobic ze szklanym małym, malowanym koralikiem. Jesli jestescie zainteresowane obie - moge przerobić kolczyki nr 6.
Obrazek

Amica

Post » Sob paź 03, 2009 21:13 Re: [Warszawa] Mój kramik z kolczykami - są też "kocie"

Kolczyki przepiękne :D
Ania & Kama, Pusia, Misia, Skits, Rafa, Mimi, Misio

Ania

Od: Śro sty 29, 2003 9:56

Post » Nie paź 04, 2009 7:21 Re: [Warszawa] Mój kramik z kolczykami - są też "kocie"

ja bym bardzo chciała takie kotki - dobór koralika w takim razie zostawiam Tobie :-)

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Nie paź 04, 2009 10:15 Re: [Warszawa] Mój kramik z kolczykami - są też "kocie"

Amica pisze: Kolczyki jak nr 7 moge zrobić zastępując serduszko cloisonne serduszkami ze szkła weneckiego (są większe, białe) lub szklanymi koralikami ręcznie malowanymi (kolor chyba śliwkowy właśnie) lub kulkami z turkusa.

A masz fotkę tych serduszek, koralików i kulek w innych kolorach?
Obrazek ObrazekObrazek
Ania + Sonia (06.2002-07.2014)+ Imbir (07.2002-11.2013) - Tocik (.... -09.2023) Aszka i Niuniuś
Nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... &start=675

Aniutella

Od: Czw sty 23, 2003 11:28

Post » Nie paź 04, 2009 19:02 Re: [Warszawa] Mój kramik z kolczykami - są też "kocie"

Amico, zabierz kolczyki na spotkanie, prosze :D
Misia, Misieczka zawsze będziesz w naszych sercach [*] Mróweczek 15.08.2003-06.02.2020 [*] Biedronka maj 2004-18.10.2021 [*] Kitka10.05.2023 [*]
Z nami : Filemon, Maciek, Lilek, Dzidka, MałeMałe, Tobiś, Mufi, Rudek - został w domu, który kupiliśmy..., dziadeczek Domi zgarnięty ze środka wsi

kiwi

Od: Pt lis 14, 2003 22:32

Post » Nie paź 04, 2009 19:11 Re: [Warszawa] Mój kramik z kolczykami - są też "kocie"

Ewung, zrobię kolczyki i zamieszczę zdjęcie do akceptacji.
Aniutella - sfocę koraliki, które mam i ewentualnie cos wybierzesz.
Kiwi, załatwione :wink:
Obrazek

Amica

Post » Pon paź 05, 2009 19:21 Re: [Warszawa] Mój kramik z kolczykami - są też "kocie"

Aniutella, tu jest fotka koralików, które mam:

Obrazek

W kolejności:białe serduszka ze szkła weneckiego, mała jasna szklana kulka zdobiona srebrem, większa szklana kulka (kolor grafitowy) zdobiona złotem i kulki z turkusa.

ewung, zrobiłam kotki orientalne z małą jasną szklaną kulką (druga od lewej na zdjeciu powyżej), wyszły tak:

Obrazek

Mogą być?

W pierwszym poście wstawiłam kolejne pary "kocich" kolczyków.
Obrazek

Amica

Post » Wto paź 06, 2009 12:34 Re: [Warszawa] Mój kramik z kolczykami - są też "kocie"

Amica to jest prześliczne :) Na coś bym się zdecydowała, ale jeszcze pomyślę :)
Najśliczniejsze są te czarne łebki :)
Aaaa i takie pytanko mam co do tych kotów orientalnych :ryk: można byłoby w razie co poprosić takie jak wyżej z tym koralkiem albo z jakimś innym ale podobnym :) ?

SUPER :ok: :mrgreen:

ewcikosia

Od: Pt lut 20, 2009 11:30

[następna]