ŁÓDŹ i łódzkie

Informacje i opinie o lekarzach weterynarii, klinikach i gabinetach.

Moderator: Moderatorzy

Post » Wto lis 06, 2012 18:53 Re:

[quote="elter"]Łódź

Lecznica Fauna na ul. Gorkiego 21a i Kusocińskiego 76b.
Zdecydowanie nie polecam tej na Kusocińskiego 76b, a w szczególności pani Barbary Rybińskiej - Szejda , która nie potrafi dokonać zwykłego zabiegu kastracji u kotki. Mało brakowało a kociątko moich znajomych odeszło by za Tęczowy Most przez jej fachowość. Podszywa się że jest w ścisłym kontakcie z dr Zielińskim z Gorkiego i pod jego patronatem pracuje. Poleciłem Go znajomym którzy mają kotkę Maine Coon i przyszedł czas na sterylkę. Kiedy zadzwonili aby umówić termin zabiegu u P. dr Zielińskiego jakiś oszust bez zająknięcia przyjął zgłoszenie i ustalił termin. W wyznaczonym dniu, po przybyciu do przychodni także nie sprostowano że zabieg będzie wykonany przez jakąś "lekarkę". Zastosowała metody z przed stulecia, dziwne szwy i nici, żadnych osłon ani nawet fartuszka po zabiegu. Nawet szkoda mówić co Ci ludzie wraz z córką przeżywali.
W tej chwil;i koteczka jest pod opieką innego lekarza i powoli dochodzi do zdrowia.
I niech nikt nie próbuje mi wmówić że w tej przychodni nie liczy sie tylko kasa, bo w walce o zdrowie naszych podopiecznych ta "pani doktorowa" nie bierze już udziału. OMIJAJCIE Z DALEKA. :evil: :evil: :evil:

Cheyenne

Od: Pt kwi 20, 2012 15:32

Post » Pon lis 26, 2012 15:13 Re: ŁÓDŹ i łódzkie

Miał ktoś styczność z lecznicą "Filemon" na ul. Kossaka 12?
Szukam opinii na temat tej lecznicy, ale nigdzie nie mogę znaleźć..

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Pon lis 26, 2012 20:29 Re: ŁÓDŹ i łódzkie

Bardzo oddana zwierzakom lekarka , moja mama leczyła tam swoje zwierzaki, brak jednak dobrego wyposażenia gabinetu , więc na wszystkie niemal badania Pani dr odsyła do innych gabinetów. Jak nie ma podejrzenia poważnych chorób które wymagają szybkiego i ciągłego monitorowania to naprawdę fajna wetka, widać ,że kocha to co robi. Pani dr ma wizyty domowe, swoich pacjentów w nagłych wypadkach i potrafi także przyjąć u siebie w domu w późnych godzinach wieczornych. Pomimo pewnych braków wyposażenia gabinetu to jednak bardzo bardzo oddana swoim zwierzęcym pacjentom lekarka a przy tym szalenie miła i cierpliwa w stosunku do ich właścicieli.

anka22

Od: Wto wrz 09, 2008 11:47

Post » Czw lis 29, 2012 2:31 Re: ŁÓDŹ i łódzkie

Witam, jakie są Wasze opinie o lecznicy Zyrafa w Łodzi? Pracuje tam lek.wet Witczak i Magdalena(nie pamiętam nazwiska)
Interesuje mnie leczenie zachowawcze oraz chirurgia i doświadczenia w sterylizacji kotki. Bardzo proszę o Wasze doświadczenia.

LenaJ

Od: Nie sie 07, 2011 16:49

Post » Czw lis 29, 2012 9:01 Re: ŁÓDŹ i łódzkie

LenaJ pisze:Witam, jakie są Wasze opinie o lecznicy Zyrafa w Łodzi? Pracuje tam lek.wet Witczak i Magdalena(nie pamiętam nazwiska)
Interesuje mnie leczenie zachowawcze oraz chirurgia i doświadczenia w sterylizacji kotki. Bardzo proszę o Wasze doświadczenia.

Ta lecznica ma bardzo dobre opinie :)
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Czw sty 03, 2013 0:07 Re: ŁÓDŹ i łódzkie

Panda - Lecz. W. Gołacki
90-006 Łódź (Śródmieście), Piotrkowska 114
Poprostu cudowny dr i czlowiek.
Persistence Beats Resistance...

mcpherson

Od: Pt sty 27, 2012 18:59

Post » Czw sty 03, 2013 8:04 Re: ŁÓDŹ i łódzkie

mcpherson pisze:Panda - Lecz. W. Gołacki
90-006 Łódź (Śródmieście), Piotrkowska 114
Poprostu cudowny dr i czlowiek.

Słyszałam zupełnie inne opinie na temat tej lecznicy, bardzo krytyczne.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw sty 03, 2013 16:05 Re: ŁÓDŹ i łódzkie

a ja nie slyszlam tylko sama sie przkonalam:) Pan Wojciech Golacki robil bardzo skomplikowana operacje oka mojemu psu ktora sie udala. pozatym wyciagnol mojego psa z nosowki. wszyscy znajomi ktorym polecilam bardzo chwala i wydaja pozytywne opinie.
Persistence Beats Resistance...

mcpherson

Od: Pt sty 27, 2012 18:59

Post » Pon lut 04, 2013 13:46 Re: ŁÓDŹ i łódzkie

Czy ktoś wie, gdzie w Łodzi można zbadać kota videootoskopem? Znalazłam jedną lecznicę na 11-listopada mVet, ale może jest jeszcze jakaś?

serafina

Od: Pt mar 25, 2005 15:49

Post » Sob lut 23, 2013 1:19 Re: ŁÓDŹ i łódzkie

Dotychczas ZAWSZE niezawodni i sprawdzeni lekarze...!Polecam klinikę "SOWA" i Pana Adama Spocińskiego oraz lecznicę "FAUNA" a wniej Pana Michała Zielińskiego.
\

CarolineJ.

Od: Czw lut 21, 2013 19:42

Post » Pon mar 04, 2013 20:49 Re: ŁÓDŹ i łódzkie

Z całego serca polecam Centrum dr Seidla w tesco na Pojezierskiej w Łodzi - pani dr Ania Mrozek jest cudowna, od paru lat leczę tam obie kotki i ich reakcja na badanie jest dużo lepsza niż u innych weterynarzy, nie boją się tak bardzo, ceny są bardzo przystępne, pani doktor przemiła, sumienna, o wielkim sercu i prawdziwym talencie. Jest tam też hotelik dla kotów, sklep zoologiczny oraz zwierzęcy fryzjer. Jest tam też druga pani doktor, nie wiem dokładnie, jak się nazywa, bo tylko okazjonalnie trafiamy do niej, kiedy akurat nie ma pani Mrozek, ale też wydaje się bardzo sympatyczna :ok:
"Posiadanie jednego kota prowadzi do posiadania następnego."
Ernest Hemingway

marta-k

Od: Nie lut 24, 2013 14:22

Post » Pon mar 04, 2013 21:34 Re: ŁÓDŹ i łódzkie

Druga Pani doktor to Ania Wojtczak, a lecznica naprawdę warta polecenia.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw kwi 04, 2013 12:20 Re: ŁÓDŹ i łódzkie

Polecam dr Jaromira Młynarskiego z Kliniki Bernard,sterylizował moją kotkę ja jako właściciel kotki jestem zachwycony podejściem do zwierzaka jak i do właściciela,ponadto muszę przyznać że ceny są bardzo konkurencyjne .Takich lekarzy weterynarzy jest niestety niewielu, a znam ich sporo,polecam wszystkim.
Wiem że teraz klinika prowadzi sterylizację bezpańskich kotów z Urzędu Miasta, ruch w klinice spory ale warto dostać się do dr Młynarskiego.

tomaszBuzyra

Od: Czw kwi 04, 2013 12:08

Post » Czw kwi 04, 2013 12:41 Re: ŁÓDŹ i łódzkie

W przypadku Bernarda serdecznie polecam konsultowanie zasadności proponowanych tam zabiegów z innymi wetami. Bardzo często zdarza się w ten sposób uniknąć męczenia zwierzaka niepotrzebnie.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pt kwi 05, 2013 12:56 Re: ŁÓDŹ i łódzkie

O moją Furię dba Pani Ewa Pacałowska (wraz z zespołem) z lecznicy Sfora. Jest to lekarz zaufany, z usług którego korzysta duża ilość zwierzaków moich znajomych. Mogę tylko chwalić. Niesamowite podejście do zwierząt i ich problemów zdrowotnych.
Póki co moja kota ma jedynie niewielki problem z uszami, ale kuracja jest skuteczna i kot miewa się już coraz lepiej.

Lecznica Sfora dr Ewa Pacałowska ul. Przybyszewskiego 17 (tel. 42 683 10 07 lub 501 267 964)
Przyjmuje pn-pt 9-11 oraz 13-18, a w sobotę 10-15

Agressiva

Od: Pon mar 18, 2013 12:41

[poprzednia][następna]