POTRZEBY PILNIE LEK DLA CHOREGO ROTKA

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pon wrz 14, 2009 19:08 POTRZEBY PILNIE LEK DLA CHOREGO ROTKA

PILNIE POSZUKUJEMY LUMINALU W AMPUŁKACH DO PODANIA DOZYLNEGO DLA BARDZO CHOREGO ROTKA WZIETEGO ZE SCHRONISKA.ROTEK TEN O IMIENIU BARTEK CHORUJE OD ROKU NA PADACZKĘ, KAZDY KOLEJNY ATAK JEST GORSZY MA TZW AURE I TRZEBA WPROWADZAC GO W FARMAKOLOGICZNA SPIĄCZKE.KOLEJNE LEKI NIE SKUTKUJĄ DR SUMIŃSKA PORADZIŁA NAM TELEFONICZNIE- MIESZKAMY W GDANSKU ABY RATOWC BARTKA LUMINALEM PODANYM DOŻYLNIE.NIESTETY ZOSTAŁ WYCOFANY Z APTEK JEDYNA NADZIEJA, ZE KTOŚ POSIADA W DOMU ZAPASY.TYDZIEN TEMU STOCZYLISMY DRAMATYCZNĄ WALKĘ O JEGO ŻYCIE, NAJPRAWDOPODOBNIEJ NASTĘPNEGO ATAKU NIE PRZEZYJE.JEZELI KOŚ Z WAS MA LUMINAL BARDZO PROSZE O POMOC- KONTAKT AGNIESZKA SMÓŁKA GDANSK TEL 601678097

baltus21

Od: Pon wrz 14, 2009 18:53

Post » Śro wrz 16, 2009 20:24 Re: POTRZEBY PILNIE LEK DLA CHOREGO ROTKA

Luminalu nie mam ale...
Padaczka od roku u doroslego psa, kazdy kolejny atak gorszy i zagrazajacy zyciu...
Jestescie pewni ze to padaczka a nie ataki padaczkowe jako objaw jakiejs choroby?

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Pt wrz 18, 2009 23:09 Re: POTRZEBY PILNIE LEK DLA CHOREGO ROTKA

niestety jestesmy pewni ze to padaczka i z kazdy atakiem trudniej wyprowadzic go z aury i wprowadzic w spiaczke farmakologiczna- uodparnia sie na kolejne barbiturany stad szukamu luminalu .

baltus21

Od: Pon wrz 14, 2009 18:53

Post » Sob wrz 19, 2009 9:32 Re: POTRZEBY PILNIE LEK DLA CHOREGO ROTKA

podniosę :(
może jednak znajdzie się luminal.......
znam historię tego psiaka od początku :wink: jakby został w schronisku to już by dawno nie żył :cry:
od początku były problemy z jego zdrowiem , Bartuś i jego pańcia zwiedzili dużo lecznic w wielu miastach.- dlatego psisko jeszcze żyje.

:ok: Bartuś to fajny psiak :wink:
pozdrowienia-Werka

Obrazek

Werka1

Od: Nie sie 01, 2004 13:49

Post » Śro paź 28, 2009 22:31 Re: POTRZEBY PILNIE LEK DLA CHOREGO ROTKA

przykro mi bardzo-----moj pies ma 15 lat i od czerwca ma padaczke-----dostaje luminal ale w tabletkach 15mg 4 sztuki co 12 godzin i ataki ma tak powyzej miesiaca,,,,w razie ataku podaje mu doodbytniczo 10mg diazepam RecTUBES.....i bardzo szybko dochodzi do siebie......lekarz powiedzial ze gdyby swiadomosc dlugo nie wracala to mam podac wtedy 2 diazepam........po pierwszym ataku mialam przerwe 3 miesiace a teraz niestety prawie co miesiac i przewaznie wieczorem,,,,,,ech straszne to wszystko-------chociaz podniose bo nie mam zastrzykow niestety
krynia08