CHOMIK.Miał być pokarmem dla węża (")

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro kwi 04, 2012 20:01 CHOMIK.Miał być pokarmem dla węża (")

Pilnie potrzebuje pomocy.

Weszłam w poniedziałek po karme dla psów akurat ,jak facet z zoologicznego chciał nakarmić węża chomikiem.Wszystko dlatego,żebył bardzo pogryziony i dziki.Kupiłam go,a dodatkowo musiałam jeszcze kupić klatke za 90 zł ,bo nie miałam w czym go zabrać,a do zamknięcia sklepu było 6 min.

Chomik ma pogryzioną łape,ogonek, brzuszek,dodatkowo ma mnóstwo blizn.

Nie chcial w ogóle jeść,ani pić.W poniedz. u weta był bardzo agresywny i skrzeczał niemiłosiernie.Wczoraj ani dzisiaj nic nie zjadł,nie napił sie,cały czas spał.Pojechałam z nim znowu dzisiaj i wet nie daje mu większych szans,bo nie zna sie na chomikach.Oprócz braku apetytu ma niewielką biegunke żółtawo-brązową.

Czy ktoś zna weta od chomików?

Obrazek
Ostatnio edytowano Czw kwi 12, 2012 18:18 przez justyna8585, łącznie edytowano 2 razy

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Śro kwi 04, 2012 20:12 Re: CHOMIK.Miał być pokarmem dla węża.WALCZY o życie

Biedulek :( Kto go tak pogryzł?
A ten facet to jakiś kosmita :?

Co do weta, to poszukaj w Dziale Weci Polecani.
Kciuki za maluszka :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro kwi 04, 2012 22:15 Re: CHOMIK.Miał być pokarmem dla węża.WALCZY o życie

Erin pisze:Biedulek :( Kto go tak pogryzł?
A ten facet to jakiś kosmita :?

Co do weta, to poszukaj w Dziale Weci Polecani.
Kciuki za maluszka :ok:

Erin ja mam dobrych wetów,ale dla psów,kotów.Oni są ze mną szczerzy i sami mówią,że chomików jako tako sie nie leczy:( Sami nie wiedzą co mu jest.

Ten facet jest obrzydliwy,dostawiał sie do mnie,próbowała przytulać...fuuuuuj.Chomiki go tak pogryzły podobno.

Mały został na szpitaliku,bo musi byc karmiony co godzine po 2 krople takiej zawiesiny specjalnej.Marne szanse na przeżycie :( Wstawie jutro fotki, może zobaczycie ile ma blizn :(

justyna8585

Post » Czw kwi 05, 2012 5:25 Re: CHOMIK.Miał być pokarmem dla węża.WALCZY o życie

doniosłabym na parszywego typa gdzie się da.Ten sklep nie musi działać. Zainteresuj ta sprawa np media i organizacje broniace praw zwierzat.Chocby i towarzystwo opieki nad zwierzetami. A najlepiej lokalne media-gazeta jakas ,coś....
Wspaniale sie zachowałaś-dziwię sie,że nie dałaś mu w pysk. Ja bym nie wytrzymała.
Za molestowanie ludzi i dręczenie zwierząt- idzie sie siedzieć :evil:
Chomiś biedaczysko-oby się wykaraskał.Jak dostaje jeśc to moze ma szansę-chociaz to wygląda na jakieś obrażenia wewnetrzne. jedno jest dobre-komus na nim zalezy. Tobie.
A to juz bardzo wiele.
W zaprzyjaznionym moim sklepie zoo jest pyton. Je mrożony pokarm-własciciel to człowiek, a nie bydlę.Mozna? mozna.
Serniczek

Post » Czw kwi 05, 2012 6:35 Re: CHOMIK.Miał być pokarmem dla węża.WALCZY o życie

Justyna, właśnie dlatego poszukałabym innego weta - takiego od chomików.
Zajrzyj do Wetów Polecanych.

Jak dziś maluszek?

A dziadowi niech fujara uschnie.

Erin

Post » Czw kwi 05, 2012 9:03 Re: CHOMIK.Miał być pokarmem dla węża.WALCZY o życie

Chomika szkoda jako zwierzaka cierpiącego , ale patrzmy realnie. Czy leczenie coś da na takim małym stworku?? Osobiście marnie to widzę.....
Swoją drogą co mają jeść weże one są też istotami żywymi i potrzebują jeść.....
Mimo to powodzenia chomiku.

persiak1

Od: Sob paź 17, 2009 17:04

Post » Czw kwi 05, 2012 9:07 Re: CHOMIK.Miał być pokarmem dla węża.WALCZY o życie

Np. mięso.

Erin

Post » Czw kwi 05, 2012 11:40 Re: CHOMIK.Miał być pokarmem dla węża.WALCZY o życie

Nie udało się :(
Jestem taka zła i smutna :(
On był taki maleńki,a tyle miał ranek i starych blizn.Tyle wycierpiał.

Został tylko dług u weta.Gdybym wiedziała,że sie nie uda,to zostawiłabym go,jako pokarm dla tego węża,bo chociaż wtedy tylko 1 chomik zginąłby,a tak to pewnie dał następnego :(

justyna8585

Post » Czw kwi 05, 2012 11:45 Re: CHOMIK.Miał być pokarmem dla węża.WALCZY o życie

Biedny mały :(
[*]

A tego dziada nie można gdzieś zgłosić?

Erin

Post » Czw kwi 05, 2012 13:37 Re: CHOMIK.Miał być pokarmem dla węża.WALCZY o życie

Erin pisze:Biedny mały :(
[*]

A tego dziada nie można gdzieś zgłosić?

Tylko gdzie? :(

justyna8585

Post » Czw kwi 05, 2012 13:44 Re: CHOMIK.Miał być pokarmem dla węża.WALCZY o życie

Do jakiejś organizacji pro-zwierzęcej.

Erin

Post » Czw kwi 05, 2012 15:39 Re: CHOMIK.Miał być pokarmem dla węża.WALCZY o życie

Tak mi przykro :(
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Czw kwi 05, 2012 20:15 Re: CHOMIK.Miał być pokarmem dla węża.WALCZY o życie

persiak1 pisze:Chomika szkoda jako zwierzaka cierpiącego , ale patrzmy realnie. Czy leczenie coś da na takim małym stworku?? Osobiście marnie to widzę.....
Swoją drogą co mają jeść weże one są też istotami żywymi i potrzebują jeść.....
Mimo to powodzenia chomiku.

nie muszą jeść zywych zwierząt.
dobrze,że chomis miał szansę.Jak to zostawiłabys go jako pokarm gdybyś wiedziała,że nie da rady...nie rozumiem tego co napisałaś :? .
Miał choć troche miłości-dla niego to na pewno miało znaczenie.Zwłaszcza po tym co przeszedł.
Dziada bym nie zostawiła w spokoju-tacy ludzie powinni być karani.Chomisiowi[']
Serniczek

Post » Czw kwi 05, 2012 20:34 Re: CHOMIK.Miał być pokarmem dla węża.WALCZY o życie

Przykro mi.
Jakby co, tak na przyszłość, znam dobrego weta od gryzoni (w Krakowie).
Nie wiem, czy są jakieś organizacje (jacyś wolontariusze) zajmujący się chomikami w potrzebie. Gdyby było trzeba, mogą taką maliznę przejąć.

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Sob kwi 07, 2012 20:18 Re: CHOMIK.Miał być pokarmem dla węża.WALCZY o życie

Gdyby facet ubil chomika przed podaniem, nzawalybyscie go morderca... Mozna karmic weze martwym i obecnie wiekszosc wlascicieli tak wlasnie robi (nie ma ryzyka pokaleczenia weza, latwiej przechowywac martwa karmowke), ale nie, weza nie da sie karmic miesem. Musi dostac cale zwierze, ze skora, koscmi, wnetrznosciami. Tak naprawde to niektorzy zaangazowani BARFerzy tez podaja kotom cale gryzonie czy ptaki...
Aha, nie mam wezy ;)
recznie malowana ceramika na zamowienie:
http://www.facebook.com/album.php?aid=1357&id=1718874443&l=aa2b2f153d
ZAMÓW SOBIE KOTECKA... CZY CÓŚ

magyrato

Od: Nie sie 22, 2010 10:00

[następna]