Wybory Miss i Mister Miau - 09 '14 - wyniki str. 9

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro wrz 03, 2014 18:33 Wybory Miss i Mister Miau - 09 '14 - wyniki str. 9

Witajcie po wakacjach :1luvu: :1luvu: :1luvu:

W tym miesiącu miałam problem z wyborem tematu. Dziewczyny proponowały "Słodkie dzieciństwo" oraz "Dorosłe kociaki", więc starając się połączyć przyjemne z pożytecznym, proponuję - Małe i duże kociaki :) Ponieważ w każdym kocie, niezależnie od wieku, drzemie mała rozbrykana istotka, która czasem daje o sobie znać :) Dlatego w tym konkursie zapraszam do zgłaszania zarówno kocich podrostków, jak i tych dorosłych okazów, które wciąż pozostają mentalnymi kociątkami :)

Tu będą banerki:

Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=164510][IMG]http://i57.tinypic.com/rvvqro.jpg[/IMG][/url]

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=164510][IMG]http://i62.tinypic.com/143mjw3.jpg[/IMG][/url]

Obrazek
Ostatnio edytowano Śro paź 01, 2014 19:34 przez Spilett, łącznie edytowano 2 razy

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Śro wrz 03, 2014 18:34 Re: Wybory Miss i Mister Miau - 09 '14 - Małe i duże kociaki

ZASADY KONKURSU:

Obrazek

1. Każda fotka kandydata to koszt 3 zł

2. Można prezentować też filmiki i gify z kandydatami. Cena 1 filmiku/gifu = 5 zł

3. Kandydatów można prezentować bez limitu zdjęć, miło by też było poczytać co nieco o kandydacie :) Mogą być zdjęcia/filmiki archiwalne, czyli kotów żyjących i tych za TM.

4. Kandydatów podajemy od TERAZ (3 września) do 21 września (niedziela) włącznie do północy.

5. Wybór Miss i Mistera Miau będzie trwał od poniedziałku 22 września do wtorku 30 września włącznie do północy.

6. Link do zdjęć/filmików należy przesłać do mnie w PW, później fotki i filmiki będą zamieszczane na wątku.

7. Beneficjent bazarku będzie jeden, jeśli Duzi Miss i Mistera zgodzą się przekazać wygrane na jeden cel. Jednakże, jeśli zaistnieje taka potrzeba, Beneficjentów może być dwóch - jeden wskazany przez Miss, a drugi przez Mistera.

8. Beneficjentem może być kot biorący udział w konkursie, ale nie może być to nasze własne kotomstwo.
Np., jeśli wygra kot z DT u państwa X, może on, jako beneficjenta wskazać innego kota biorącego udział w konkursie, ale nie może wskazać sam siebie czy też innego kota z tego samego DT, niezależnie, czy ten bierze udział w konkursie czy nie.

9. Nie dopuszcza się przerabiania fotek w programach do obróbki zdjęć - tzn. nie dopuszcza się dorabiania elementów np. wielkanocnych, walentynkowych itp., nakładania jednego zdjęcia na drugie w celu uzyskania np. zdjęcia tematycznego. Wszelkie takie fotki będą dyskwalifikowane.
Ostatnio edytowano Nie wrz 14, 2014 10:03 przez Spilett, łącznie edytowano 1 raz

Spilett

Post » Śro wrz 03, 2014 18:35 Re: Wybory Miss i Mister Miau - 09 '14 - Małe i duże kociaki

ZASADY GŁOSOWANIA

Obrazek

1. Głosować może każdy, ale tylko RAZ. Niedopuszczalne jest zakładanie drugiego konta, by ponownie zagłosować na swoich faworytów. W razie moich wątpliwości będę prosiła adminów o sprawdzanie IP. Z jednego IP można głosować tylko raz.

2. Nie głosujemy na własne "kotomstwo"!

3. Głosujemy tak:
KANDYDATKI:
3 punkty - Imię Kotki (nr)/ od: nick Dużego -> to odpowiada przyznaniu 1 miejsca
2 punkty - Imię Kotki (nr)/ od: nick Dużego -> to odpowiada przyznaniu 2 miejsca
1 punkt - Imię Kotki (nr)/ od: nick Dużego -> to odpowiada przyznaniu 3 miejsca
wyróżnienie (nieobowiązkowe) - Imię Kotki (nr) od: nick Dużego

KANDYDACI:
3 punkty - Imię Kocurka (nr)/ od: nick Dużego -> to odpowiada przyznaniu 1 miejsca
2 punkty - Imię Kocurka (nr)/ od: nick Dużego -> to odpowiada przyznaniu 2 miejsca
1 punkt - Imię Kocurka (nr)/ od: nick Dużego -> to odpowiada przyznaniu 3 miejsca
wyróżnienie (nieobowiązkowe) - Imię Kotki (nr)/ od: nick Dużego

Przykład:
1 punkt - Perełka (nr 1) LUB Perełka od Spilett

4. Bardzo proszę o pisanie nr Kandydata/Kandydatki LUB podawanie nicku Dużego. Może się zdarzyć, że będą kandydowały dwa kotki o tym samym imieniu - dzięki podaniu numeru lub właściciela będę wiedziała, komu przypisać punkty.

5. Głosujemy tylko raz.

6. Agitowanie na wątkach i wysyłanie pw z prośbą o oddanie głosu na swojego faworyta będzie karane. Dopuszcza się jedynie agitowanie zapraszające do wzięcia udziału w konkursie i zagłosowania wg własnego sumienia. Ale nie na konkretnych kandydatów. Wyłącznie na wątku kandydującego np. w postaci zdjęcia kandydata z napisem: kandydat na mistera miau i banerku w podpisie.

7. Istnieje możliwość (natomiast nie jest to konieczne) przyznania wyróżnienia. JEDNO WYRÓŻNIENIE = 0,1 punktu, a więc 2 wyróżnienia = 0,2 punktu, 3 wyróżnienia = 0,3 punktu itp. Proszę więc Koleżanki Liczarki o uwzględnianie tych wyróżnień w rozliczeniach punktów :)

Uwaga!!!
Wpłaty za zdjęcia oraz filmiki przyjmuję do końca września, chyba że ktoś ma trudną sytuację/wyjechał/zdechł mu internet - wtedy dla tych osób przedłużę termin o jeszcze pierwszy tydzień października

W tytule przelewu bardzo proszę, byście wpisywali: "swój nick-wrzesień 2014" lub inną, zwięzłą wiadomość, która pomoże Was zidentyfikować, np. "/nick/ Kociaki", albo "Kociaki za /imię kota/". Proszę tytułować przelewy, bo nie znam Was wszystkich z imienia i nazwiska i jak widzę w tytule "PRZELEW ŚRODKÓW", to muszę dochodzić po imieniu, kto to przelał. Dlatego ta prośba :)

Spilett

Post » Śro wrz 03, 2014 18:36 Re: Wybory Miss i Mister Miau - 09 '14 - Małe i duże kociaki

Nagrody:

Obrazek
I MIEJSCE: mavi sponsoruje :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek
II MIEJSCE: tomiki wierszy od MarylLux :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek
III MIEJSCE: Ewa L. coś wymyśli :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Nagrody pocieszenia dla kociaków z najmniejszą ilością punktów funduje: jolabuk5 :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ostatnio edytowano Nie wrz 21, 2014 20:12 przez Spilett, łącznie edytowano 5 razy

Spilett

Post » Śro wrz 03, 2014 18:36 Re: Wybory Miss i Mister Miau - 09 '14 - Małe i duże kociaki

Skarbnik

Proszę o wpłaty na konto:
Magdalena Ziemkiewicz
96 1090 1522 0000 0001 1460 3831

Spilett

Post » Śro wrz 03, 2014 18:37 Re: Wybory Miss i Mister Miau - 09 '14 - Małe i duże kociaki

Rozliczenie:

:arrow: mir.ka - 12 zł
:arrow: isabell36 - 12 zł
:arrow: iwaka - 12 zł
:arrow: mavi - 15 zł
:arrow: Aaaśka - 21 zł
:arrow: Rilla07 - 14 zł
:arrow: hikora - 20 zł
:arrow: aannee99 - 18 zł
:arrow: jolabuk5 - 33 zł
:arrow: Ewa L. - 12 zł
:arrow: Spilett - 9 zł
:arrow: magdar77 -
:arrow: Pako -
:arrow: AgaS1987 -
:arrow: ewa_mrau -

Razem: 178 zł :1luvu:
Ostatnio edytowano Śro paź 01, 2014 19:20 przez Spilett, łącznie edytowano 1 raz

Spilett

Post » Śro wrz 03, 2014 18:38 Re: Wybory Miss i Mister Miau - 09 '14 - Małe i duże kociaki

Dotychczasowi Beneficjenci:

1. Styczeń 2014

ab. pisze:Grandzioł i ja chcemy przeznaczyć nagrodę na ratowanie bardzo chorego Wojtusia z tego wątku:
viewtopic.php?f=1&t=160242
Maluch walczy o życie, a dług w lecznicy rośnie :cry:
Dane do przelewu prześlę na PW jak tylko dostanę.

charm pisze:
moje burasiątka swoją wspólną część nagrody chciałyby przeznaczyć na katowickie niekochane :oops: czyli koty z katowickiego schroniska, czyli od niedawna fundacja Przystanek Schronisko... takiej ilości kotów zimą nie pamiętam od wieeeelu lat :( (konkretniej nigdy takiej ilości nie było, i najstarsi wolontariusze też nie pamiętają...)
w tym sporo "specjalnej troski", kochana alergiczka Savanka, i kilkadziesiąt innych, z których każdy wymaga opieki...

tu jest wątek niekochanych viewtopic.php?f=1&t=159986
a dane do przelewu:
Fundacja ''Przystanek Schronisko''
43-190 Mikołów ul. Rymera 1a/26
KRS 0000431376
ING Bank Ślaski 67 1050 1243 1000 0090 3014 0421
w tytule przelewu darowizna - koty

2. Luty 2014

Thorkatt pisze:Kostek i ja jako beneficjenta wybieramy tymczasy i dokarmiane u Ani Rylskiej viewtopic.php?f=1&t=134639

isabell36 pisze:swoją wygraną Bella i Rysia chciały przeznaczyć na karmę dla tej kotki:
https://www.facebook.com/events/1521891 ... tif_t=like

3. Marzec 2014

dilah pisze:Nie
spodziewałam się :mrgreen: baaaaaaaaardzo dziękujemy w imieniu cudnej
Susu i swoim, jako jej dumnej butelkowej tymczasowej mamy :)
Więc proszę o wpłatę na:
95 2030 0045 1110 0000 0255 4830
Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt - Viva!
ul. Kawęczyńska 16 lok. 42a
03-772 Warszawa
tytułem: darowizna na cele statutowe
DZIĘKUJEMY ZA WSZYSTKIE GŁOSY :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Rilla07 pisze:
Czyli będzie tak:

Na potrąconego przez samochód Farcika, wątek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=161415
Dane kopiuję z wątku:
60 1090 2590 0000 0001 2242 7952
Społeczny Komitet Organizacyjny „Kot obok Psa”
z dopiskiem „Farciarz”

oraz

Na kociaki u Ani z wątku http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159953&p=10509881#p10509778
Nie znalazłam danych do przelewu. Zaraz napiszę PW i zdobędę numer konta.

4. Kwiecień 2014

AgaS1987 pisze:Po dlugich naradach Misia i Benio zdecydowali, że całą swoją wspólną wygraną dzielą :
- 50 % dla Wrokotów
- 50 % dla Justa&Zwierzaki
Cieszymy sie, że możemy choć troszke Ich wspomóc :1luvu: :1luvu: :1luvu:

jessi74 pisze:Grupa wolontariuszy Wrokotki bardzo dziękuje za przeznaczenie nagrody dla ratowanych przez nas kotków, obecnie najpilniejszy przypadek to operacja Tygryska - koszt 500zł i to dla niego zostanie przeznaczona nagroda :) viewtopic.php?f=13&t=95001
Dziękujemy za Wielkie Serca!

5. Maj 2014

Pieniążki zostały przekazane dla Mefiego z tego wątku: viewtopic.php?f=1&t=162122

6. Czerwiec 2014
jolabuk5 pisze:Razem z Ewą.l zdecydowałyśmy, że tym razem beneficjentem będą koty Dorci - częsć opisana jest w tym wątku:
viewtopic.php?f=13&t=161498&hilit=%C5%81%C3%B3d%C5%BA+Basia+Radek
Ale to tylko mała cząstka, bo Dorcia ma 10 własnych kotów, opiekuje się kotami w pracy i kotami wokół domu, ma bardzo niską pensję, opieka nad kotami zabiera jej własciwie cały czas, śpi biedaczka po 3-4 godziny, po prostu za dużo na siebie wzięła, a teraz nie sposób jej z czegos "zwolnic", żeby mogła choć trochę odpocząć. Ponieważ nie ma internetu, nigdy nie korzystała z żadnych "dotacji", pierwszy raz jest beneficjentką.
Bardzo dziękuję za wszystkie głosy oddane na mnie, Ramzesa! Gratuluję wszystkim uczestnikom i zwycięzcom, bylismy wszyscy wspaniali, bo przecież RELAKS to nasza kocia specjalność! :D :D :D :201421 :201437 :201440 :201439
Ja, :king: Ramzes

7. Lipiec 2014
Rilla07 pisze:
Swoją część nagrody chciałabym przekazać na kotki pod opieką kicikicimiauhau z wątku http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=161286&start=750.

Ewa L. pisze:Polinda bardzo dziękuje cioteczkom że na nią głosowały i swoją nagrodę przeznacza na kotki ewy_mrau. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

8. Sierpień 2014

MaryLux pisze:Po naradzie z Thorkatt zapadła decyzja, że Inka przekazuje swoją połowę dla bezdomniaczków pod opieką MalgWroclaw, a część Kostka przypadnie podopiecznym p. Zosi (zamówi to jessi74). O podział prosiła sama MalgWroclaw.

Spilett

Post » Śro wrz 03, 2014 18:40 Re: Wybory Miss i Mister Miau - 09 '14 - Małe i duże kociaki

Dotychczasowi zwycięzcy:

1. Styczeń 2014 - Kociaki Łobuziaki

Miss: Grandzia od ab. :1luvu:
I vicemiss: Kiri od pirulasińska :1luvu:
II vicemiss: Kicia Krakowianka od mavi :1luvu:

Mister: duet Beeju & Guree od charm :1luvu:
I vicemister: Marcelek od aannee99 :1luvu:
II vicemister: Tamu od pirulasińska :1luvu:

2. Luty 2014 - Koci Przyjaciele

Miss: Bella i Rysia od isabell36 :1luvu:
I vicemiss: Tigrina od Thorkatt :1luvu:
II vicemiss: Perełka od Spilett :1luvu:

Mister: Kostek od Thorkatt :1luvu:
I vicemister: Marcelek od aannee99 :1luvu:
II vicemister: Muszu i Teemo od Rilla07 :1luvu:

3. Marzec 2014 - Kocie Minki
Miss: Susu od dilah :1luvu:
I vicemiss: Zuzia od Ewa L. :1luvu:
II vicemiss: Rysia od isabell36 :1luvu:
III vicemiss: Perełka od Spilett :1luvu:
IV vicemiss: Kicia Krakowianka od mavi oraz Kropka od Marcyśka :1luvu:

Mister: Muszu od Rilla07 :1luvu:
I vicemister: Karolek od EVA2046 :1luvu:
II vicemister: Moris od iwaka :1luvu:
III vicemister: Kubuś od Miraclle :1luvu:
IV vicemister: Bezik [*] od EVA2046 :1luvu:

4. Kwiecień 2014 - Koty i Natura

Miss: Misia od izka53 :1luvu:
I vicemiss: Busia od daska182 :1luvu:
II vicemiss: Lalka od hikora :1luvu:
III vicemiss: Milka od Niutek :1luvu:
IV vicemiss: Zuzia i Pola od Ewa L. :1luvu:

Mister: Benio od AgaS1987 :1luvu:
I vicemister: Szaruś od Spilett :1luvu:
II vicemister: Bernard od Rilla07 :1luvu:
III vicemister: Piotruś od izka53 :1luvu:
IV vicemister: Muszek od EVA2046 :1luvu:

5. Maj 2014 - Kocie Ogonki

Miss: Delta od mavi :1luvu:
I vicemiss: Zuzia & Pola od Ewa L. :1luvu:
II vicemiss: Mysia od Myszolandia :1luvu:
III vicemiss: Milka od Niutek :1luvu:
IV vicemiss: Perełka od Spilett :1luvu:

Mister: Minio od mamamariana :1luvu:
I vicemister: Tofik od mir.ka :1luvu:
II vicemister: Teemo od Rilla07 :1luvu:
III vicemister: Gucio od Ewa L. :1luvu:
IV vicemister: Karmelek od Niutek :1luvu:

6. Czerwiec 2014 - Koci Relaks

Miss: Pola i Zuzia od Ewa L. :1luvu:
I vicemiss: Mysia od Myszolandia :1luvu:
II vicemiss: Kicia Krakowianka od mavi :1luvu:

Mister: Ramzes od jolabuk5 :1luvu:
I vicemister: Pysio od agusialublin :1luvu:
II vicemister: Szaruś od Spilett :1luvu:

7. Lipiec 2014 - Koci Majster

Miss: Pola od Ewa L. :1luvu:
I vicemiss: Krypi od czarno-czarni :1luvu:
II vicemiss: Rysia i spółka od isabell36 :1luvu:

Mister: Muszu od Rilla07 :1luvu:
I vicemister: Morfeusz od czarno-czarni :1luvu:
II vicemister: Miluś od hikora :1luvu:

8. Sierpień 2014 - Kocie Wibryski

Miss: Inka od MaryLux :1luvu:
I vicemiss: Kicia Krakowianka od mavi :1luvu:
II vicemiss: Mańcia od Pako :1luvu:

Mister: Kostek od Thorkatt :1luvu:
I vicemister: Kacperek od hikora i Kajtek od jolabuk5 :1luvu:
II vicemister: Zen od magdar77 :1luvu:

Spilett

Post » Śro wrz 03, 2014 18:41 Re: Wybory Miss i Mister Miau - 09 '14 - Małe i duże kociaki

Rozbrykane kotki i koteczki:

1. Amcia i Calineczka (duet) od: jolabuk5 :1luvu:
W celu wczytania większych zdjęć, proszę klikać na miniaturki.

To my, Amcia i Calineczka. Nie jesteśmy siostrami, ale bardzo się zaprzyjaźniłyśmy. Ja Amcia jestem "krówką"
Obrazek
A Calineczka to "pingwinek"
Obrazek
Obie jesteśmy malutkie chociaż już dorosłe. Ja wyglądam całkiem jak kociak, Calineczka trochę mniej, bo jest "puszysta"
Obrazek
Lubimy się razem bawić
Obrazek
Obie bardzo się kochamy, Calineczka jest starsza i się mną opiekuje, bo ja się na początku bardzo bałam. A teraz już mniej się boję i śpię spokojnie :D
Obrazek Obrazek

2. Pola od: Ewa L. :1luvu:

Polcia trafiła do mnie jako 2 miesięczne kocie z Opola - najpierw na tymczas ale po kilku tygodniach wiedziałam że jej nie oddam. :mrgreen:
A wyglądała tak :D :
:arrow:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek :1luvu: :1luvu: :1luvu:

3. Tosia i Marcel (duet) od: aannee99 :1luvu:

Marcelek kocha Tosię i pozwala jej na wiele, troszczy się o nią i daje dydlać swój brzuszek :1luvu:

Obrazek

Małe i Duże cudo <3

Obrazek

Miłość kwitnie...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jeszcze nie dawno była taka malutka :D

Obrazek

4. Kola od: Aaaśka :1luvu:

KOLA - wieczny kociak, chyba już nigdy nie wydorośleje
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

5. Karmen od: Aaaśka :1luvu:

KARMEN - stateczna dama, dostająca od czasu do czasu głupawki
Obrazek
Obrazek
Obrazek

6. Myszka od: hikora :1luvu:

Moim pierwszym kotem i jedynym jakiego miałam od kociaka była Mysza. O! Taka była malutka:
Obrazek
Potem urosła, przytyła, rozleniwiła się, postanowiłam jej dodać towarzysza, Milusia. Niestety, nie polubiła go. Lubiła za to pudełka. Tu chwilę przed wydaniem z siebie straszliwego syku :-)
Obrazek
Teraz mieszka z moim synem i jest szczęśliwą jedynaczką ...
Obrazek

7. Rysia od: isabell36 :1luvu:

Rysia, 7 kilo żywej wagi, które od czasu do czasu przypomina sobie, czasy dziecięctwa :mrgreen:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

a tu śni o ... jedzonku :ryk:

Obrazek

8. Kicia Krakowianka od: mavi :1luvu:

Kicia jest bardzo dostojną, stateczną kicią o nienagannych manierach dojrzałej kobiety i powiedziała, że do żadnego konkursu na kociaka startować nie będzie! Nie będzie i już! Na nic zdały się moje prośby. Ale ją przechytrzyłam! Sfilmowałam jej zabawę z piłeczką na sznurku i oto efekt.
Kocięcą naturę na pewno można dostrzec na trzecim i czwartym zdjęciu, trzeba tylko uruchomić wyobraźnię :smokin:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

9. Kawka od: magdar77 :1luvu:

Kawusia trafiła do schroniska na Paluchu. Nie radziła sobie z jedzeniem i znalazła się u mnie. Ma ok.3 tyg. a i rządzi :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Pon wrz 22, 2014 4:52 przez Spilett, łącznie edytowano 7 razy

Spilett

Post » Śro wrz 03, 2014 18:42 Re: Wybory Miss i Mister Miau - 09 '14 - Małe i duże kociaki

Pełne energii kocury i kocurki:

1. Moris od: iwaka :1luvu:
Moje "wredne" kocie utrapienie wyglądało kiedyś tak :D i udawało słodkiego kociaka :mrgreen:
Obrazek

Potem tak :wink:
Obrazek

I malutkie porównanie :D
Obrazek
Obrazek

2. Maluch od: Pako :1luvu:

Kociak został znaleziony w deszczowy poranek. Był przerażony i przemoczony :( To jeszcze maleństwo, takie bezbronne kocie dziecko, weterynarz określił go na ok. 7 tygodni, Maluch na szczęście jest zdrowy i ma apetyt.
Teraz - po tygodniu urzędowania w DT poczuł się bezpieczny, rozbrykał się, łobuzuje jak szalony, goni moje rezydentki, a one... uciekając buczą jak bombowce :D
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

3. Parysek od jolabuk5 :1luvu:
W celu otwarcia większych zdjęć, proszę klikać na miniaturki.

Parysek trafił do domu tymczasowego jako 10 tygodnniowy kociak z trzema siostrami, stąd jego imię (szukałam czegoś na 3 dziewczynki i jednego chłopca i skojarzył mi się sąd Parysa :D ). Siostrzyczki są śliczne, ale Parysek chyba najładniejszy, dlatego od tygodnia mieszka już we własnym domku. Oto Parys, mały rozrabiaka, przytulanka, rozkoszny kociak:
To ja, Parysek
Obrazek
jestem taki śliczny :D
Obrazek
Wszędzie włażę, na szafę bez problemu wskakuję
Obrazek
Uwielbiam się bawić!
Obrazek
A potem słodko śpię
Obrazek

4. Maciuś od: AgaS1987 :1luvu:

Maciuś i jego dzieci ;) [klik na fotki po większy obraz :)]

Maciuś "tatusiuje" każdemu Maleńtaskowi jaki sie u nas pojawiał
tutaj z Gapciem
Obrazek

A tutaj Duży Masio i Mały "Masio" Rambo ;)
Obrazek

Obrazek

A tu Masio i Jego trzecie dziecko Lisek
Obrazek

5. Teemo od: Rilla07 :1luvu:

Teemo ponad rok temu, pierwszy dzień naszego 4-miesięcznego dymniaczka w domu :)
Obrazek

Potem zaczął rosnąć jak na drożdżach... ;)
Obrazek

A teraz 4,5 kg żywej wagi, prawdziwy dorosły kocurek...
Obrazek

... który w środku wciąż pozostaje małym kociakiem szukającym swojej mamy... ssie do dziś tak samo jak wtedy ;)
Filmik z glonojadem - klik :)

6. Psotek od: mir.ka :1luvu:

Ponieważ nie mam zdjęć z dzieciństwa moich kociaków, bo dwa z nich Tofik i Elenka były adoptowane jako dorosłe, to postanowiłam zgłosić mojego tymczaska z Kociej Chatki.
PSOTEK to bury pręgowany maleńki kocurek, który 21 sierpnia został podrzucony w kartonie pod sosnowieckie schronisko. Miał wtedy około miesiąca,był zdrowy, ale nie umiał jeszcze samodzielnie jeść . Wzięłam go do siebie i jeszcze przez kilka dni musiałam karmić butelką. Teraz już podrósł i szukam mu kochającego domku.

taki byłem malutki :(
Obrazek

jestem rozrabiaka
Obrazek

a to moja ulubiona zabawa- wspinaczki po Dużych
Obrazek

całuski dla Cioteczek i Wujciów :1luvu:
Obrazek

7. Kacper i Lala (duet) od: hikora :1luvu:

Kacper i Lala urodzili się na działce sąsiada.
Obrazek
Byli nierozłączni.
Obrazek
Potem Kacper trafił do mnie, a po kilku miesiącach Lalka do Ewy. Od kwietnia są znowu razem. Szaleją jak kociaki; zresztą, same wiecie... A Kacper, mimo że już dorosły zachował na pysiu wyraz dziecięcego zadziwienia
Obrazek

8. Szaruś od: Spilett :1luvu:

Szaruś jest dorodnym, 8-letnim kocurkiem, który wciąż jednak ma w sobie małego kociaka i czasem pozwala mu się ujawnić :D
Obrazek

A taki był malutki! Na ulubionej podusi:
Obrazek

I na parapecie (teraz już ledwie się na nim mieści :ryk: ):
Obrazek

9. Maciej Kręciproch od: ewa_mrau :1luvu:

Maciej Kręciproch[†2012]
... dawno, bardzo dawno temu to było
Maćka znalazłam w bramie
leżał i kwilił
miał jeszcze nie zachniętą pępowinę
zabrałam do domu
położyłam na podłodze
wtedy trójka mojch kocich bab rezydentów (gdzie te czasy...) po kolei do niego podeszła
dwie baby na niego naprychały, a trzecia wzięła z zęby i zaczęła się rozglądać
szybko zrobiłam posłanko
Obrazek
ja karmiłam, Biała Ciotka pielęgnowała
udało nam się
wyrósł na fajnego kota
a to jego ulubiona zabawa
zabawa w chowanego
Obrazek
- szukaj mnie!
Obrazek
- no gdzie jesteś, dlaczego mnie nie szukasz?
Obrazek
- znalazłaś, a już myślałem, że mi się tym razem udało...
pewnie zapytacie, dlaczego Kręciproch?
no to było tak:
kolega koleżanki Urszulki miał na imię Krzysztof a na nazwisko Kręciproch (autentyczne!)
i umiał on, ten Kręciproch znaczy, robić remont mieszkania
więc poprosiłam co by mi taki remont zrobił
zbiegło się to z kocięctwem Maćka
jak mu o nim opowiedziałam, to chciał go wziąć
ale wiedzy o kotach to miał tyle, co wiedzy farmaceutycznej
więc został u mnie i kociak i jego nazwisko
Ostatnio edytowano Nie wrz 21, 2014 18:52 przez Spilett, łącznie edytowano 11 razy

Spilett

Post » Śro wrz 03, 2014 18:42 Re: Wybory Miss i Mister Miau - 09 '14 - Małe i duże kociaki

Komisja Wyborcza:
:arrow: Spilett
:arrow: Rilla07
:arrow: Ewa L.

Bardzo serdecznie zapraszam do zgłaszania swoich ogonków :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Spilett

Post » Śro wrz 03, 2014 18:49 Re: Wybory Miss i Mister Miau - 09 '14 - Małe i duże kociaki

Jesteśmy i myślę, że wystartujemy w tym miesiącu :)

Pomysł super :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Śro wrz 03, 2014 21:46 Re: Wybory Miss i Mister Miau - 09 '14 - Małe i duże kociaki

zaznaczam

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Śro wrz 03, 2014 23:41 Re: Wybory Miss i Mister Miau - 09 '14 - Małe i duże kociaki

:D
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

[następna]