Kupię, żeby nie dostać, czyli RZDNNP - KONIEC

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro mar 05, 2014 21:07 Kupię, żeby nie dostać, czyli RZDNNP - KONIEC

Witamy ponownie!
Mniemam, że większość już wie o co chodzi, ale, gdyby zawitał ktoś nowy, to w ogroooomnym skrócie wyjaśniam:

Bazarek Rzeczy Zupełnie Do Niczego NiePotrzebnych dla kotów (i nie tylko!) w potrzebie polega na tym, że:

- licytujemy i płacimy za rzeczy, które na pewno do niczego nam się nie przydadzą,
- nie otrzymujemy fantów, które wylicytowaliśmy (chyba, że się potwornie uprzemy - można negocjować z fantodawcą),
- śmiejemy się i dobrze bawimy,
- uzbierane pieniądze przekazujemy na ustalony wcześniej cel i wszyscy się cieszymy.

Smutasów uprzejmie uprasza się o opuszczenie tego wątku. :smokin:

Wątek organizacyjny, na którym są rozliczenia poszczególnych bazarków, propozycje kolejnych beneficjentów, zgłoszenia fantów i rozmowy o doopie Maryni - tutaj:
viewtopic.php?f=8&t=159842

Dzisiaj świrujemy dla kotów pod opieką Izy.
Jest ich mnóstwo, a potrzeby są ogromne. Można o nich poczytać tutaj: viewtopic.php?f=1&t=159681

Bazarek potrwa tydzień, czyli do środy 12.03.2014r. do godz. 22.00 czasu rzeczywistego.

Jedziem! Obrazek
Ostatnio edytowano Śro mar 12, 2014 22:21 przez Zosik, łącznie edytowano 2 razy
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Śro mar 05, 2014 21:08 Kupię, żeby nie dostać, czyli RZDNNP -na koty pod opieką Izy

Fanty od Thorkatt:

1. papierek po paszteciku z selera jaki był na Kocim Balu we Wrocławiu viewtopic.php?f=7&t=159724, całkiem świeży, bo z 8 lutego :mrgreen:
(między sokiem a wodą - talerz z pasztecikami)
Cena wywoławcza 6,53zł
:arrow: ewa_mrau licytuje w pakiecie ze świeżym pasztetem i wysyłką w zwykłej kopercie -> patrz punkt 1B - za 10zł

Obrazek

1B. do papierka po paszteciku dorzuca świeżo zrobiony pasztet i jakby ktoś chciał, to wysyła w zwykłej kopercie
Cena wywoławcza 1,91zł
:arrow: ewa_mrau - w pakiecie z papierkiem po paszteciku z punktu pierwszego 8)

2. moje wspomnienia z lat 80 -tych - 3 historie z podróży z TŻ autostopem przez Włochy i Grecję:
A - Jak nas nie obrabowano w Neapolu (niech Was tytuł nie zwiedzie, bo to kryminalna historia z karabinem w tle)
B - Córy Koryntu (czyli jak skutecznie łapać stopa)
C - Jak nocować z psami na Akropolu ( czyli bezpiecznie i za darmo)
Każda historyjka 3,33zl,
Promocja - 3 historie w pakiecie 9,11zł
:arrow: pakiet licytuje Thorkatt (żeby wspomnień nie zapomnieć) za wywoławczą.
:arrow: isabell36 10,11zł + 2zł za wysłanie pakietu mailem

Od isabell36:

3. dwa bilety ZDiTM, które kupiłam na pierwszym bazarku i oczywiście otrzymałam :mrgreen: - są skasowane przez kotki nelka83, a więc wartość wyższa.
Cena wywoławcza 5zł za obydwa
:arrow: hikora za wywoławczą

Obrazek

4. dwie puste puszki po piwie w cenie jednego piwa, czyli 2,50 zł za komplet, gratis dodaję folię na czteropak.
:arrow: ewa_mrau bez folijki (bo nie lubi Ekipy Na Swoim) za 2zł

Obrazek

Od ewa_mrau:

5. folijka + opakowanie + płyta, tytuł widoczny i jak najbardziej aktualny, szczególnie że wiosna idzie...
niestety po otwarciu opakowania okazało się, że w środku nic nie ma...
Cena wywoławcza 6,83zł

może też być na części:
folijka - 1,18zł
:arrow: mavi za wywoławczą
:arrow: isabell36 2,18zł
opakowanie - 2,59zł
płyta, której nie ma - 3,06zł
:arrow: agiag za 3,07zł
:arrow: isabell36 4,07zł
:arrow: agiag za 5,38zł

Obrazek

Od hikory:

6. Termometr z przyciskiem wciśniętym maminym paznokciem. Nie działa oczywiście!
Cena wywoławcza 4,91zł

Obrazek Obrazek

7. Coś, co nie wiadomo, czym jest. Hikora podejrzewa, że było stojącym zegarkiem z wyświetlaczem. Do tego zginęła klapka od baterii.
Cena wywoławcza 5,72zł
Cena zginientej klapki 3,99zł
:arrow: rzutem na taśmę, a właściwie już nielegalnie - za dychę wzięła Thorkatt

Obrazek Obrazek

Od mavi:

8. Towarzyszka Życia dla Pana Kartofla znanego z poprzednich bazarków (Pan Kartofel pojawi się jak zwykle i będzie można go licytować, ale nie znasz dnia, ani godziny, kiedy ktoś go wrzuci - trzeba być czujnym!)
Cena wywoławcza 3,90zł
:arrow: od teraz tylko w parze z ziemniakiem -> patrz nr 16 :mrgreen: (aktualnie za 15zł)

Obrazek

Od aania:

9. Dwa złamane wiertła o średnicy 1mm. Niestety aania nie poczyniła zdjęć, toteż wiertła objęte są promocją.
Cena wywoławcza 6zł za obydwa

10. Srebrny pył po wierceniu. Tutaj też aania się nie popisała i nie pokazała zdjęć, tak więc więcej, niż 4,5zł za niego nie mogę wołać. 8)
:arrow: agiag 4,54zł

Ode mie:

11. Zegarek L&M. Brzydki, ciężki, niewygodny i nie ma baterii.
Cena wywoławcza 5,89zł

Obrazek

12. Opakowanie po zimnych ogniach.
Cena wywoławcza 3,17zł
:arrow: isabell36 za wywoławczą

Obrazek

13. Puszka po Animondzie - koktajl wielomięsny. Opróżniona dzisiaj rano, więc jeszcze pachnie. Do zakończenia bazarku na 100% będzie śmierdzieć.
Cena wywoławcza 4,88zł
:arrow: ewa_mrau licytuje za 5zł

Obrazek Obrazek

14. "Fant spod lady".
Kto jeszcze nie wie, co to jest - proszę szukać na poprzednich bazarkach. Podpowiedź dla leniwych - symbol niniejszego bazarku i wszystkich poprzednich.
Ze względu na ogromną wartość historyczną, symboliczną i emocjonalną - cena wywoławcza to 10zł.
:arrow: licytuje hikora za wywoławczą

15. Możliwość wskazania beneficjenta kolejnego bazarku. Nie obiecujemy, że się zgodzimy na propozycję! :mrgreen:
Cena wywoławcza 3,53zł
:arrow: licytuje cytryna 10zł

16. COŚ INNEGO dla koteczekanusi - proszę składać propozycję, to coś sobie wybierze. :mrgreen:

Propozycje od basidrak20:
- Karta do decathlona - taka http://www.google.pl/imgres?sa=X&espvd= ... =0&ndsp=16 oczywiście pusta - ma wielka wartość sentymentalna,
- karton reebok - oczywiście po butach, lekko nadgryziony

Popozycje od Thorkatt:
- 10cm w pasie - ode mnie za 4,55
- nauka kocich sztuczek z moim TŻ i Bestlą
http://www.youtube.com/watch?v=xhX0IsWtnqk
łatwo nie będzie, więc cena 7,77 to i tak mało. Zainteresowana osoba wystąpi oczywiście w roli kota, TZ będzie trenował, Bestla i reszta będą przyjmować smakołyki.

Popozycje od isabell36:
- wdepnięcie w gó...no psa mojej sąsiadki podczas sobotniego - czyt. wiosennego wieszania prania - 1,99 zł
- niecenzuralne słowa, które się wyrwały z moich ust - 2,99 zł
:arrow: skarbonka licytuje wdepnięcie w pakiecie z przekleństwem za wywoławczą

COŚ dla koteczekanusi okazało się być naszym ziemniakiem.
:arrow: koteczekanusi daje za niego dychę
:arrow: isabell36 15zł (w parze z papryką -> patrz nr 8 ) :mrgreen:

Obrazek

17. Popcorn dla cytryny
:arrow: zamawiająca daje 5zł

(komuś jeszcze? możemy rozmnożyć 8) )

Obrazek

18. Mobilizację moją bierze mavi za 10zł (ale jakby coś, to za większą kasę mogę mobilizować bardziej) :mrgreen:
Ostatnio edytowano Czw mar 13, 2014 21:37 przez Zosik, łącznie edytowano 19 razy
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Śro mar 05, 2014 22:04 Re: Kupię, żeby nie dostać, czyli RZDNNP -na koty pod opieką

rewelacja :ok:
dziękujemy dziewczyny :1luvu: :1luvu:
ps. dawno się tak nie ubawiłam :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Śro mar 05, 2014 22:22 Re: Kupię, żeby nie dostać, czyli RZDNNP -na koty pod opieką

Ja bym chciała COŚ INNEGO. Jeszcze nie wiem co, ale można składać propozycje, to sobie może coś wybiorę.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Śro mar 05, 2014 22:34 Re: Kupię, żeby nie dostać, czyli RZDNNP -na koty pod opieką

koteczekanusi pisze:Ja bym chciała COŚ INNEGO. Jeszcze nie wiem co, ale można składać propozycje, to sobie może coś wybiorę.

Mówisz i masz.
Dodałam pozycję 16.
Jak nie będzie satysfakcjonujących propozycji, to możesz po prostu kupić w ciemno.
Też fajnie...
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Śro mar 05, 2014 22:44 Re: Kupię, żeby nie dostać, czyli RZDNNP -na koty pod opieką

To ja dodam iż, mam do zaoferowania - kocią sierść - używana jeden sezon
Karta do decathlona - taka http://www.google.pl/imgres?sa=X&espvd= ... =0&ndsp=16 oczywiście pusta - ma wielka wartość sentymentalna,
karton reebok - oczywiście po butach, lekko nadgryziony

będę szukać dalej :) :ryk: :ok:

basidrak20

Od: Pon kwi 22, 2013 10:24

Post » Śro mar 05, 2014 22:52 Re: Kupię, żeby nie dostać, czyli RZDNNP -na koty pod opieką

basidrak20 pisze:To ja dodam iż, mam do zaoferowania - kocią sierść - używana jeden sezon
Karta do decathlona - taka http://www.google.pl/imgres?sa=X&espvd= ... =0&ndsp=16 oczywiście pusta - ma wielka wartość sentymentalna,
karton reebok - oczywiście po butach, lekko nadgryziony

Wrzucam więc propozycję dla koteczekanusi!

basidrak20 masz rękę do fantów! Zapraszam Cię na wątek organizacyjny, co byś zaproponowała fanty na kolejny bazarek. :mrgreen:
viewtopic.php?f=8&t=159842
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Czw mar 06, 2014 11:12 Re: Kupię, żeby nie dostać, czyli RZDNNP -na koty pod opieką

No, ja nie wiem, czy na zegarek nie skusi się NAPRAWDĘ ewa_mrau, bo ona takie lubi :D . A jeszcze LM!
Ja sobie popatrzę, na razie mnie kusi symbol bazarku, a co
I kto tu mruczy<- to nasz blog, można poczytać i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie
kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

hikora

Od: Czw sie 23, 2012 5:36

Post » Czw mar 06, 2014 15:52 Re: Kupię, żeby nie dostać, czyli RZDNNP -na koty pod opieką

Dla koteczekanusi mam 2 propozycje:
1)10 cm w pasie - ode mnie za 4,55
2) nauka kocich sztuczek z moim TŻ i Bestlą
łatwo nie będzie, więc cena 7,77 to i tak mało. Zainteresowana osoba wystąpi oczywiście w roli kota, TZ będzie trenował, Bestla i reszta będą przyjmowac smakołyki.
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Czw mar 06, 2014 16:18 Re: Kupię, żeby nie dostać, czyli RZDNNP -na koty pod opieką

wspaniałe fanty i wspaniały pomysł i wspaniały cel - ja też dziękuję w imieniu kotów Izy :kotek: :kotek: :kotek:
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Czw mar 06, 2014 17:12 Re: Kupię, żeby nie dostać, czyli RZDNNP -na koty pod opieką

Thorkatt pisze:Dla koteczekanusi mam 2 propozycje:
1)10 cm w pasie - ode mnie za 4,55
2) nauka kocich sztuczek z moim TŻ i Bestlą
łatwo nie będzie, więc cena 7,77 to i tak mało. Zainteresowana osoba wystąpi oczywiście w roli kota, TZ będzie trenował, Bestla i reszta będą przyjmowac smakołyki.

Filmik już kiedyś widziałam, Bella wymiata. :mrgreen:
A najlepsze komentarze pod spodem, że "kot tresowany" jest bleee, że na pewno jakimiś diabelskimi metodami uczony i że bankowo nie robi tego z własnej woli.
Taaaa.... :roll:

wibryska pisze:wspaniałe fanty i wspaniały pomysł i wspaniały cel - ja też dziękuję w imieniu kotów Izy :kotek: :kotek: :kotek:

Dziękuję! Cieszymy się, że się podoba! :D
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Czw mar 06, 2014 18:30 Re: Kupię, żeby nie dostać, czyli RZDNNP -na koty pod opieką

dam 10zł za nr 15 8)
"Mimo że zgubiłem się, mimo że zabrnąłem w mrok,
wymieszałem z błotem krew, ocaleję mimo to,
trzeba uprzytomnić sobie, że nawet kiedy wszystko straci sens,
znajdziesz przestrzeń, gdzie wielka wiara tłumi lęk"

cytryna

Od: Pt paź 14, 2011 10:24

Post » Czw mar 06, 2014 19:01 Re: Kupię, żeby nie dostać, czyli RZDNNP -na koty pod opieką

cytryna pisze:dam 10zł za nr 15 8)

aa uprzejmie proszę!
numer 15 za dyszkę dla Pani raz! :D
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Czw mar 06, 2014 19:05 Re: Kupię, żeby nie dostać, czyli RZDNNP -na koty pod opieką

Jak rozumiem, te 10 cm w pasie to ująć, a nie dodać? Choć akurat na talię nie narzekam i strasznie chudo bym wyglądała. Prędzej już uda.
Ewentualnie gdyby to było w talii Kawuni, to insza inszość.
Propozycje całkiem niezłe, ale jakoś to wciąż nie TO. :roll: Może tak bardziej wiosennie...
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Czw mar 06, 2014 19:15 Re: Kupię, żeby nie dostać, czyli RZDNNP -na koty pod opieką

koteczekanusi pisze:Jak rozumiem, te 10 cm w pasie to ująć, a nie dodać? Choć akurat na talię nie narzekam i strasznie chudo bym wyglądała. Prędzej już uda.
Ewentualnie gdyby to było w talii Kawuni, to insza inszość.
Propozycje całkiem niezłe, ale jakoś to wciąż nie TO. :roll: Może tak bardziej wiosennie...

ująć to mi, Tobie dodać :ok:
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

[następna]