Podobnie jak rok temu otwieram troszkę nietypowy bazarek, a mianowicie rozliczenia PIT-ów (do końca kwietnia należy złożyć zeznanie podatkowe za ub. rok!).
Rozliczeń będę dokonywała ja, natomiast mój mąż będzie sprawdzał i czuwał nad poprawnością rozliczenia (pracuje w skarbówce, więc ma doświadczenie i potrzebną wiedzę). Dochód z bazarku przeznaczam na karmienie i leczenie bezdomnych kotów w ul. Gościnnej.
Wątek: https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1 ... &start=150
Przed nami zakup karmy - chcemy z racji zimy kupić trochę lepszą, pożywniejszą karmę. Czeka nas również ponowne odrobaczanie, sterylizacja 2 kotek (wczesną wiosną) oraz kastracja kocurka.
Aby rozliczyć zeznanie za 2013 rok potrzebuję zeskanowany bądź sfotografowany (w dobrej rozdzielczości, aby można odczytać kwoty i dane) uzyskany od pracodawcy formularz PIT-8C, PIT-11, PIT-11A, PIT-40A, PIT-R. Do rozliczenia potrzebne są również informacje koniecznych do rozliczenia ulg, z których podatnik chce skorzystać, np. w przypadku ulgi na internet czy prorodzinnej (na dziecko) - kwot wydatkowanych w 2013 r. na internet (+informacja,czy podatnik już rozliczał w latach ubiegłych ulgę na internet) oraz danych dziecka (imię, nazwisko, PESEL). O ile oczywiście przysługuje ulga lub mamy chęć z niej korzystać

Gotowe do wydrukowania i złożenia w urzędzie skarbowym zeznanie (PIT-37, PIT-36, PIT-38) zwracam na maila w formie PDF lub wysyłam pocztą na koszt zleceniodawcy.
Możecie też zlecić mi wysłanie zeznania przez internet do urzędu skarbowego za pośrednictwem Ministerstwa Finansów - przez aplikację "e-Deklaracje". Nie musicie się wtedy na zeznaniu podpisywać i chodzić po urzędach, a otrzymujecie ode mnie na maila kopię złożonego PIT-a (w pdf.) oraz urzędowe poświadczenie odbioru wystawiane przez Ministerstwo Finansów.
Jest też możliwość wydrukowania i odbioru osobistego w Gdańsku.
Myślę, że każdy z Was ma swój upatrzony cel, na który zechce przekazać 1% podatku. Jeśli nie, za Waszą zgodą będziemy ten 1% przekazywać losowo wybranym organizacjom (PKDT, Bezbronne Zwierzęta, Komitet Pomocy dla Zwierząt - Przytulisko Przystań Ocalenie).
Zainteresowanych proszę o wpisywanie się tu na wątku, natomiast szczegóły będziemy uzgadniać na pv

Koszt: 15 zł (zatem w okolicach dolnej granicy cennika z ogłoszeń w/s rozliczania PIT-ów w Trójmieście ), ale możemy negocjować). W przypadku bardziej skomplikowanych PIT-ów cenę ustalimy indywidualnie - na pewno się dogadamy.
Oferuję nie tylko rozliczenia PIT-ów, ale również konsultacje w zakresie prawa podatkowego

Zapraszam do skorzystania z bazarku!