NASTKA znaleziona około 1.lip.2015 koło budki ochrona pracownicy przeganiali ją z ulicy gdy jechał samochód aż w końcu jedna osoba wpadła na genialny pomysł przeniesienia koteczki dalej od ulicy!! Eureka! Koteczka od tego czasu przebywa przy oddziele XIV zadomowiła się została już odrobaczona i odpchlona ma jeszcze problem ze świerzbem w uszkach ale z tym też już walczymy! Duże szczęście że koteczki przez te dwa dni nie rozjechało!! Ludzie są BEZMYŚLNI i okrutni koteczka jest oswojona co wskazuje że miała kontakt z ludźmi wręcz lgnie do ludzi!!
Zostawiliśmy suchą karmę i saszetki na oddziale jedna z pacjentek karmi koteczkę,została nazwana "Nastka" mała radzi sobie świetnie ustawia wszystkie inne koty, a w jej obronie zawsze staje Zasusz!

19.lip. Nastka jest chora wczoraj zabraliśmy ją do weta ma 41,4' gorączki bolą ją wszystkie stawy nie chce nawet chodzić... Nie wygląda to dobrze...

Wczoraj dostała coś przeciw bólowego, kroplówkę i antybiotyk...
SISI została podrzucona w okolice kiosku ruchu na terenie szpitala pod koniec lipca!
Obie to koteczki Sisi jest około 2 miesiące starsza.
Obecnie obie koteczki są chore SISI ma dokładnie takie sama objawy jak Nastka w lipcu natomiast u Nastki objawy też są ale nawrót choroby jest dużo słabszy !!
Nie mamy pojęcia co za świństwo atakuje tylko małe koty na terenie szpitala co gorsza ludzie ciągle podrzucają tam kolejne koty, które chorują!!
Wczoraj podrzucono kolejna dwa czarne maluchy!!
LUDZIE SKAZUJĄ JE NA PEWNĄ ŚMIERĆ bez leczenia !!

Jedząca Nastka, siedząca obok Sisi
Tutaj dokładniejszy wątek o Nastce i Sisi.
viewtopic.php?f=1&t=136738&start=495
Historia Zasusza
17.02.2014 karmiąc koty miedzy oddziałem XIV a dziennym pojawił się bardzo chudy, odwodniony kot pogłaskałam go ledwo chodził szybko wsiadłam w samochód i pojechałam po transporterek jak wróciłam kota już nie było po 30 min poszukiwać kot się odnalazł zabrałam go do weta okazało się że jest to nasz ulubieniec z byłej neurologi(nie poznałam go) był największym kotem na terenie szpitala obecnie jest tak wychudzony i odwodniony że waży niecałe 2,8kg....

W lecznicy zeszło mi się sporo czasu w kolejce wstępne badanie nie wskazało co mogło być powodem takiego stanu więc zdecydowałam się na badanie krwi ... wyniki w normie tylko odwodnienie wyszło... kocurek został odrobaczony, dostał kroplówkę i leki do domu bo w takim stanie nie można go wypuścić...

Wątek Rybnickich Szpitalniaków:
viewtopic.php?f=1&t=136738
Rozliczenie :
50zł otrzymane od Iburg (pieniądze uzyskane z bazarku na końskim forum)przeznaczone na rzecz Rybnickich bezdomniakow i Zasusza Bardzo dziękujemy!
Do otrzymanych 50zl możemy doliczyć 13zł uzyskane ze sprzedaży młynka do pieprzu = 63zl
+113zł od Alienor + 40zł od margoth82
136zł - I wizyta u weta, kroplówka,badanie krwi,odrobaczenie i antybiotyk
8,90zł koszt podkładów
22zl karma Royal 400g+400g
88zł 26.02.2014 II wizyta
12zł royal convalescence
10,50zł royal recovery
79 zł 28.02.2014 wizyta III
12zł kolejna puszka royal convalescence
03.03.2014 8,90 podkłady
BAZAREK
Koszt przesyłki PP pokrywa kupujący!
1. Nowy Kubek Lato z Kotem w oryginalnym pudełku Royala - Canin. Kup Teraz 15zł/szt + 9,50 koszt przesyłki

1.1 Marcellina
1.2
1.3
1.4
1.5
4. Nowa Foremka Motylek do kanapek, ciasteczek ... - kup teraz 5zł/szt + koszt przesyłki

4.1 AprilRain
4.2
4.3
6. Nowy zestaw do pielęgnacji psa - wywoławcza 15zł + koszt przesyłki

TABLICZKI - na drzwi, płot, transporterek, do samochodu Kup teraz 10zł/szt + koszt przesyłki 3,80zł
7. Tabliczka " Ja tu mruczę ... " - Kup teraz 10zł/szt

7.1Marcyśka
7.2
8. Tabliczka "Uwaga kot ... z charakterem "- Kup teraz 10zł/szt

8.1 kicikoci
9. Tabliczka "Prosimy o ciszę "- Kup teraz 10zł/szt

10. Tabliczka " Obiekt strzeżony ..."- Kup teraz 10zł/szt

10.1
10.2
11. Tabliczka " Dobiegam do furtki... "- Kup teraz 10zł/szt

11.1
11.2
13. Kalendarz Royal Canin 2014 - cena kup teraz 15zł + koszt przesyłki 9,50zł
wymiary 48cm na 38cm

13.1 agnieszka.mer
13.2 Koki-99
13.3 mama04
13.4
13.5
13.6
14. Nowy Młynek do pieprzu Coca- Cola - cena kup teraz 13zł + koszt przesyłki 7zł
Młynek bardzo łatwy w obsłudze , poręczy i wytrwały. wymiary: 15 x 2,5 cm materiał: aluminium kolor: czerwony
14.1 CoToMa
14.2 Alusia3

15. Książka "Aleja Samobójców" cena kup teraz 8zł + koszt przesyłki
Marek Krajewski,Mariusz Czubaj
283strony - oprawa miękka

15.1 sygitka21 - rezerwacja do 10.03
16. Książka " Bikini " cena kup teraz 9zł + koszt przesyłki
James Patterson,Maxine Patero
365 stron- oprawa miękka

17.Książka "Przepowiednia" cena kup teraz 18zł + koszt przesyłki
S.J. Parris
430stron- oprawa miękka

18. Książka "Niskie Łąki"cena kup teraz 4zł + koszt przesyłki
Piotr Siemion
303 strony - oprawa twarda

19. Książka "Miłość oraz inne dysonanse"cena kup teraz 15zł + koszt przesyłki
Janusz Leon Wiśniewski
470stron - oprawa miękka

20. Książka "Obok Julii" cena kup teraz 19zł + koszt przesyłki
Eustachy Rylski
380stron- oprawa twarda

21. Książka "Bezpowrotnie utracona leworęczność" cena kup teraz 10zł + koszt przesyłki
Jerzy Pilch
245stron - oprawa miękka

21.1 mama04
22. Książka "Facet na telefon" cena kup teraz 13zł + koszt przesyłki
A.J.Gabryl Grzeszniak
286stron - oprawa miękka

24. Książka "Zdrowie i uroda 40-45" cena kup teraz 2zł + koszt przesyłki
94strony -oprawa miękka

25. Książka "Historia Polski"
Michał Tymowski, Jan Kinkiewicz, Jerzy Holzer cena kup teraz 5zł + koszt przesyłki
368stron - oprawa miękka

26. NOWA Książka "Podróże Doktora DOLITTLE" 16zł + koszt przesyłki
Hugh Lofting
255stron - oprawa miękka

27. NOWA Książka "Ja ciebie wyleczę, powiedział Miś" 22zł + koszt przesyłki
przełożyła Emilia Bielicka
46stron- oprawa twarda

28. NOWA Książka "Ciało Człowieka " + 35zł koszt przesyłki
Niesamowita Encyklopedia Larousse'a z zestawem naklejek oraz otwieranymi okienkami
23strony - twarda oprawa

29. NOWA Książka "Wodnik Szuwarek " + 8zł koszt przesyłki
Jaromir Kincl,Zdenek Smetana
58stron - oprawa twarda

Numeracja sprzedawanych przedmiotów nie jest kolejna ponieważ usunęłam część sprzedanych przedmiotów.
Wydawało mi się że wprowadzały nie potrzebne zamieszanie