Dla kociąt z Wawra - zbiórka na testy FelV

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Pt lis 22, 2013 19:50 Dla kociąt z Wawra - zbiórka na testy FelV

jopop pisze:To miała być stadardowa interwencja: łapiemy dorosłe na sterylki, a młodym robimy zdjęcia by szukać im domów tymczasowych i stałych. Bo przecież nie mamy ani miejsca, ani czasu ani pieniędzy by je przejąć.

Rzeczywistość napisała inny scenariusz - wróciłam z kotami poupychanymi w różnych torbach i pudłach. Na pierwszy rzut oka nie jest jeszcze najgorzej - owszem, oczka im łzawią, trochę ropieją, u jednego jedno oko było totalnie zapuchnięte, trochę kataru - ale to przecież standard. Niestety po chwili obserwacji, a zwłaszcza posłuchania - okazało się, że cała ta brygada absolutnie nie może zostać na działkach. Wszystkie się po prostu duszą.

Oczywiście - część JESZCZE kilka dni by pożyła, bo ich stan JESZCZE nie jest aż tak dramatyczny. Ale większość - prawie nie ma płuc.

Tak się zaczęła interwencja Fundacji JoKot w Wawrze. A w międzyczasie okazało się, że spośród 11 zgarniętych kociąt trzy mają białaczkę - resztę czekają testy. Już wiadomo, że to nie będą "młode, adopcyjne kociaki" i w Fundacji trochę posiedzą :(

Na szczęście darczyńcy nie zawodzą i dzięki temu mamy fanty m.in. na poniższy bazarek :)
Zbieramy także przez siepomaga.

Bazarek to licytacja, cena KT przerywa licytację - chyba, że wylicytowana kwota jest wyższa niż KT. Do ceny należy doliczyć koszty przesyłki. Ponieważ nie ukrywam, że zależy nam na szybkim zebraniu odpowiedniej kwoty - promocja :mrgreen: przy wylicytowaniu jednej rzeczy za KT obniżka 1 pln, dwóch - 2 pln, trzech - 3 pln... i tak dalej, i tak dalej ;)
Koszt wysyłki pokrywa kupujący, w zgodzie z cennikiem Poczty Polskiej.

1. Piękny, duży wazon, ceramiczny, ciężki, solidny.
Cena wywoławcza: 10 pln
Cena KT: 25 pln
Licytuje:
Obrazek Obrazek

2. Krąglejszy brat powyższego ;)
Cena wywoławcza: 10 pln
Cena KT: 25 pln
Licytuje:
Obrazek Obrazek

3 i 4. Figurki marynarskie, dwie takie same. Fajna zabawka dla chłopca, który lubi się bawić żołnierzykami.
Cena wywoławcza: 5 pln
Cena KT: 10 pln
Licytuje:
Obrazek
Obrazek

5 - 14. Całe mnóstwo malutkich, mięciuśkich miśków :) każdy minimalnie inny, a to koszulka nieco więsza, a to łapka bardziej puchata, chociaż na pierwszy rzut oka takie same. Można kupować pojedynczo (po 3 pln za sztukę) lub w sumie (25 pln za wszystkie). Fajny, słodki prezent np. dla dziewczyny ;)
Miś 5 :arrow:
Miś 6 :arrow:
Miś 7 :arrow:
Miś 8 :arrow:
Miś 9 :arrow:
Miś 10 :arrow:
Miś 11 :arrow:
Miś 12 :arrow:
Miś 13 :arrow:
Miś 14 :arrow:
Obrazek

15. Zestaw muszli - w róznych rozmiarach, ale to duże, ładne muszle (wszystkie są na pierwszym zdjęciu). Z doświadczenia wiem, że można je wsadzić do szklanego słoja, zalać wodą i koty bardzo chętnie piją taką "mineralizującą się" wodę, a człowiek ma fajną ozdobę zamiast kociej miski ;)
Do kupienia razem (powiedzmy za 35 pln, ale jestem skłonna do zniżek) lub po kilka sztuk. Cena do zaproponowania.
Obrazek
Obrazek Obrazek

16. Praktyczny kurs rysunku i malarstwa, segregator z pierwszymi kilkoma zeszytami. Cena do zaproponowania, bo nie mam pojęcia, jak to wycenić ;) wszystkie zeszyty na zdjęciach, możliwość kupienia tylko wybranych lub całości.
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Zapraszam :1luvu:
A jeśli nie chcecie nic kupować, ale chcecie pomóc, to zachęcam do wpłat:
Fundacja JOKOT
ul. Klaudyny 38 m. 75
01-684 Warszawa
PL 60102010260000140201820927
Tytuł: Kocięta z Wawra

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Sob lis 23, 2013 8:29 Re: Dla kociąt z Wawra - zbiórka na testy FelV

cały zestaw misiów poproszę :)

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Nie lis 24, 2013 12:08 Re: Dla kociąt z Wawra - zbiórka na testy FelV

:D

izydorka

Post » Wto lis 26, 2013 18:59 Re: Dla kociąt z Wawra - zbiórka na testy FelV

Prosze mi napisać czy zeszyty- kurs rysunku i malarstwa- są zniszczone? Czy zeszyt ćwiczeń jest pusty? w sensie dopiero do uzupełnienia?

Ja też kompletnie sie na tym nie znam i nie wiem nawet ile by cały zestaw był wart....
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=157693

Obrazek Tęsknimy... Cały czas i bez końca.

Agnes181jaw

Od: Czw maja 16, 2013 18:19

Post » Śro lis 27, 2013 11:29 Re: Dla kociąt z Wawra - zbiórka na testy FelV

Zeszyty wyglądają na nowiutkie, obstawiam, że nie były zbyt często otwierane ;) do zeszytu ćwiczeń muszę dopiero zajrzeć, ale ponieważ przyszedł z darami, to obstawiam, że równie dziewiczy.
Każda kwota to dla nas wsparcie, jakby co - tu nie ma "za mało".

Szalony Kot

Post » Śro lis 27, 2013 14:30 Re: Dla kociąt z Wawra - zbiórka na testy FelV

Proszę w takim razie o sprawdzenie jak to się prezentuje. Chodzi mi bardziej o rysowanie/szkicowanie niż malarstwo.

Póki co prosze o rezerwacje :)

Agnes181jaw

Post » Pon gru 02, 2013 12:54 Re: Dla kociąt z Wawra - zbiórka na testy FelV

Miśki wyszły w czwartek, powinny już dojść chyba :ok: więc piszę pw.

Co do zeszytów ćwiczeń - one nie są do wypełniania, są szeregiem poleceń z dokładnymi opisami i rysunkami co i jak, także rysuje się na wlasnej kartce :ok: to co, pakować? :mrgreen:

Szalony Kot

Post » Pon gru 02, 2013 17:11 Re: Dla kociąt z Wawra - zbiórka na testy FelV

Pakuj ! ino sama podaj cene :ryk:

Agnes181jaw

Post » Pon gru 02, 2013 17:14 Re: Dla kociąt z Wawra - zbiórka na testy FelV

nie ma więcej miśków?
bo zrobiły u mnie w pracy furorę ...własną piersią musiałam bronić... 8)

izydorka

Post » Wto gru 03, 2013 22:46 Re: Dla kociąt z Wawra - zbiórka na testy FelV

Miśków nie ma, ale mam jeszcze z drugiego kartonu wyciągniętą laleczkę breloczkową w stylu "straszny gałganek". Zapakować? ;)

Szalony Kot

Post » Śro gru 04, 2013 15:52 Re: Dla kociąt z Wawra - zbiórka na testy FelV

poluję na miśki w dużych ilościach. Do kalendarzy adwentowych :roll:

izydorka