jopop pisze:To miała być stadardowa interwencja: łapiemy dorosłe na sterylki, a młodym robimy zdjęcia by szukać im domów tymczasowych i stałych. Bo przecież nie mamy ani miejsca, ani czasu ani pieniędzy by je przejąć.
Rzeczywistość napisała inny scenariusz - wróciłam z kotami poupychanymi w różnych torbach i pudłach. Na pierwszy rzut oka nie jest jeszcze najgorzej - owszem, oczka im łzawią, trochę ropieją, u jednego jedno oko było totalnie zapuchnięte, trochę kataru - ale to przecież standard. Niestety po chwili obserwacji, a zwłaszcza posłuchania - okazało się, że cała ta brygada absolutnie nie może zostać na działkach. Wszystkie się po prostu duszą.
Oczywiście - część JESZCZE kilka dni by pożyła, bo ich stan JESZCZE nie jest aż tak dramatyczny. Ale większość - prawie nie ma płuc.
Tak się zaczęła interwencja Fundacji JoKot w Wawrze. A w międzyczasie okazało się, że spośród 11 zgarniętych kociąt trzy mają białaczkę - resztę czekają testy. Już wiadomo, że to nie będą "młode, adopcyjne kociaki" i w Fundacji trochę posiedzą

Na szczęście darczyńcy nie zawodzą i dzięki temu mamy fanty m.in. na poniższy bazarek

Zbieramy także przez siepomaga.
Bazarek to licytacja, cena KT przerywa licytację - chyba, że wylicytowana kwota jest wyższa niż KT. Do ceny należy doliczyć koszty przesyłki. Ponieważ nie ukrywam, że zależy nam na szybkim zebraniu odpowiedniej kwoty - promocja

Koszt wysyłki pokrywa kupujący, w zgodzie z cennikiem Poczty Polskiej.
1. Piękny, duży wazon, ceramiczny, ciężki, solidny.
Cena wywoławcza: 10 pln
Cena KT: 25 pln
Licytuje:

2. Krąglejszy brat powyższego

Cena wywoławcza: 10 pln
Cena KT: 25 pln
Licytuje:

3 i 4. Figurki marynarskie, dwie takie same. Fajna zabawka dla chłopca, który lubi się bawić żołnierzykami.
Cena wywoławcza: 5 pln
Cena KT: 10 pln
Licytuje:

5 - 14. Całe mnóstwo malutkich, mięciuśkich miśków

Miś 5

Miś 6

Miś 7

Miś 8

Miś 9

Miś 10

Miś 11

Miś 12

Miś 13

Miś 14

15. Zestaw muszli - w róznych rozmiarach, ale to duże, ładne muszle (wszystkie są na pierwszym zdjęciu). Z doświadczenia wiem, że można je wsadzić do szklanego słoja, zalać wodą i koty bardzo chętnie piją taką "mineralizującą się" wodę, a człowiek ma fajną ozdobę zamiast kociej miski

Do kupienia razem (powiedzmy za 35 pln, ale jestem skłonna do zniżek) lub po kilka sztuk. Cena do zaproponowania.

16. Praktyczny kurs rysunku i malarstwa, segregator z pierwszymi kilkoma zeszytami. Cena do zaproponowania, bo nie mam pojęcia, jak to wycenić

Zapraszam

A jeśli nie chcecie nic kupować, ale chcecie pomóc, to zachęcam do wpłat:
Fundacja JOKOT
ul. Klaudyny 38 m. 75
01-684 Warszawa
PL 60102010260000140201820927
Tytuł: Kocięta z Wawra