Diagnostyka, leczenie, rtg,szczepienia i inne - KONIEC

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Pon lis 04, 2013 20:09 Diagnostyka, leczenie, rtg,szczepienia i inne - KONIEC

Witajcie znowu kochani :)

Dochód z tego bazarku ma być przeznaczony na potrzeby zwierząt, będących pod opieką moją i Kinni.

U mnie na DT przebywa obecnie Wonsz vel. Panda - koteczka z Nowego Folwarku - kolejny maluch, który stamtąd do mnie przybył dzięki zaangażowaniu berni i jej koleżanki. Jej ślepa siostrzyczka znalazła wspaniały dom. Pandę czeka jeszcze sterylka i kilka spraw weterynaryjnych (powtórka szczepień, kolejne odrobaczenia, itd.).

Drugim tymczasem jest Orfeusz - wielki piękny kot po urazie kręgosłupa, dla którego trzeba było specjalnie przystosować pomieszczenie, i z którym trzeba się obchodzić jak z jajeczkiem. Orfeusza uratowała i doprowadziła do stanu "używalności" Kinnia.
Orfi musi być pod stałą kontrolą, będzie potrzebne porządne rtg i kontrole u weta, co dalej - nie wiadomo. Mamy nadzieję, że ku dobremu.

Na potrzeby tych dwóch kocich osobistości chcę przeznaczyć połowę dochodu z bazarku.
Drugą połowę przeznaczam dla Kinni i jej podopiecznych.

Kinnia odwala kawał wielkiej, wspaniałej roboty. Nie chwali się tym, nie marudzi, nie utyskuje, tylko robi swoje.
Pod jej opieką (oprócz rezydentów) są tymczasy - m.in. Gang Burasów, Niuniek i Kropek, o którego zdrowie i życie Kinnia wciąż walczy oraz pies - Misza ze śrutem w serduszku, którego również Kinnia uratowała od śmierci.

O tych wszystkich sprawach, historiach i problemach można poczytać: tutaj: viewtopic.php?f=1&t=157231, tutaj viewtopic.php?f=21&t=151922 i tu: viewtopic.php?f=1&t=155905.

Bazarek potrwa dwa tygodnie, czyli do 18.11.2013 do godz. 22:00

Koszt przesyłki każdej z rzeczy to 6zł z kopertą bąbelkową, chyba, że ktoś wylicytuje ogromne ilości na raz, to wtedy ustalimy indywidualnie. :mrgreen:

Zapraszam wszystkich, którzy chcą pomóc nam pomagać! :)
Ostatnio edytowano Wto lis 19, 2013 9:38 przez Zosik, łącznie edytowano 4 razy
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Pon lis 04, 2013 20:10 Różności z koteczkami na kocie i psie potrzeby

1. Dwie torby z koteckami :) Duże (35cm x 39cm), spokojnie wchodzi A4. Jedna ma podszewkę w kratkę, druga w kwiaty. Mają małą kieszonkę. W środku torby z podszewką w kwiaty jest leciutko naderwany materiał (mogę to zaszyć). Torby są nowe, nie używane.
Cena wywoławcza każdej z nich 5zł
1. (podszewka w kratkę) Agneska 40zł
2. (podszewka w kwiaty) agiag 35zł

Obrazek Obrazek Obrazek

2. Cieplutka kamizela dla dziecia. Na metce jest wiek 3-4 lata (98 - 104cm). Długość całkowita 43cm, szerokość pod pachami 2x 31cm, szerokość ściągacza na dole 2x 25cm.
Cena wywoławcza 5zł

Obrazek Obrazek

Bransoletki - mają regulowaną szerokość. Wrzucam po dwa zdjęcia, bo bez lampy lepiej widać kolor rzemyka/sznureczka, a z lampą wyraźniej widać koty. :)
Bransoletki wyczarował skądś tż. Nie powiedział skąd, mam tylko nadzieję, że wszedł w ich posiadanie legalnie :mrgreen:

3. Fioletowa. Cena wywoławcza 3zł
:arrow: Ewa.KM 6zł
:arrow: Zosik 7zł :mrgreen: (proszę mnie przelicytować i to już!) :D
:arrow: Ewa.KM 10zł

Obrazek Obrazek

4. Żółta. Cena wywoławcza 3zł

Obrazek Obrazek

5. Czerwona. Cena wywoławcza 3zł
:arrow: Soniamiśka 6zł

Obrazek Obrazek

6. Zielona. Cena wywoławcza 3zł
:arrow: Gunia1 5zł

Obrazek Obrazek

7. Niebieska. Cena wywoławcza 3zł
:arrow: Ariake 3zł

Obrazek Obrazek

8. Granatowa. Cena wywoławcza 3zł
:arrow: Gunia1 3zł
:arrow: Gunia1 10zł

Obrazek Obrazek

9. Pomarańczowa. Cena wywoławcza 3zł

Obrazek Obrazek

10. Brązowa. Cena wywoławcza 3zł
:arrow: Spilett 8zł

Obrazek Obrazek

11. Biała. Cena wywoławcza 3zł

Obrazek Obrazek

12. Czarna. Cena wywoławcza 3zł

Obrazek Obrazek

A poniżej jeszcze kilka rzeczy, które chcemy przeznaczyć na diagnostykę i leczenie jednego ze Śmieciarzy (kociaki urodzone w śmieciarce) - kocialka, który wrócił z adopcji, bo nasikał za komodę i miał czelność się bawić :(
Rudziaszek ma notoryczną biegunkę, chore dziąsła i podejrzewa się coś niedobrego dodatniego, czego jeszcze na głos nie powiemy.

Fanty poniżej są z dedykacją dla Niego.

13. Kotorebka :) (Zmieści się zeszyt A5)Cena wywoławcza 10zł

Obrazek

14. Rękawiczki - żabki. Cena wywoławcza 5zł

Obrazek

15. Szufelka na psie koopki. Cena wywoławcza 5zł

Obrazek

16. Torba na laptopa (12-15,4 cali). Cena wywoławcza 10zł

Obrazek

17. Maska na karnawał :mrgreen: Cena wywoławcza 2zł
:arrow: alessandra 10zł

Obrazek

18. I jako wisienka na torcie - łyżwy. Prawie nie śmigane :mrgreen: Rozmiar regulowany od 37 d 40. Koszt przesyłki 15zł. Cena wywoławcza 30zł
:arrow: Ewa.KM 30zł

Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Pon lis 18, 2013 19:28 przez Zosik, łącznie edytowano 27 razy
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Pon lis 04, 2013 21:03 Re: Różności z koteczkami na kocie i psie potrzeby

To ja poproszę torbę z podszewką w kratkę i brązową bransoletkę za wywoławczą :1luvu:

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Pon lis 04, 2013 21:11 Re: Różności z koteczkami na kocie i psie potrzeby

Ja przebijam torbę z podszewką w kratkę za 6 zł. i poproszę bransoletkę granatową za wywoławczą :D
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

KACPER[*]22.05.2009-24.04.20011 ...JENNY[*] 25.07.2000-10.09.2013 .... LENKA-22.05.2009 ............... MAJA-13.06.2011 .............................ETNA- 30.01.2010
........................... Kocham Cię Jenny - wróć do mnie !

Gunia1

Od: Pt lip 12, 2013 22:06

Post » Pon lis 04, 2013 21:29 Re: Różności z koteczkami na kocie i psie potrzeby

Ja poproszę obie torby po 10 za sztukę :D

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Pon lis 04, 2013 21:30 Re: Różności z koteczkami na kocie i psie potrzeby

To ja przebiję samą siebie i z braku torby poproszę bransoletkę brązową nie za wywoławczą, ale za 8 zł :)

Spilett

Post » Pon lis 04, 2013 21:51 Re: Różności z koteczkami na kocie i psie potrzeby

Spilett pisze:To ja poproszę torbę z podszewką w kratkę i brązową bransoletkę za wywoławczą :1luvu:

Gunia1 pisze:Ja przebijam torbę z podszewką w kratkę za 6 zł. i poproszę bransoletkę granatową za wywoławczą :D

Sylwka pisze:Ja poproszę obie torby po 10 za sztukę :D

Spilett pisze:To ja przebiję samą siebie i z braku torby poproszę bransoletkę brązową nie za wywoławczą, ale za 8 zł :)

Dziękuję dziewczyny za piękny start! :piwa: :D
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Pon lis 04, 2013 21:54 Re: Różności z koteczkami na kocie i psie potrzeby

To poproszę o dane do przelewu :)

Spilett

Post » Pon lis 04, 2013 21:57 Re: Różności z koteczkami na kocie i psie potrzeby

Spilett pisze:To poproszę o dane do przelewu :)

Nie czekasz do końca licytacji? 8O
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Pon lis 04, 2013 21:58 Re: Różności z koteczkami na kocie i psie potrzeby

Zosik pisze:

Wolę dać teraz 8 zł na potrzebujące koteczki, niż żeby mnie ktoś przebił i nie będzie mnie stać potem :D

Spilett

Post » Pon lis 04, 2013 22:03 Re: Różności z koteczkami na kocie i psie potrzeby

Spilett pisze:
Zosik pisze:

Wolę dać teraz 8 zł na potrzebujące koteczki, niż żeby mnie ktoś przebił i nie będzie mnie stać potem :D

Hmmm... ja wybitnie doświadczona w bazarkach nie jestem... ale chyba wszyscy powinni czekać do końca - właśnie dlatego, że ktoś może dać więcej na kotecki :)
Kurczę... chyba, że ja źle myślę, to mnie wyprowadźcie z błędu... :D
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Pon lis 04, 2013 22:05 Re: Różności z koteczkami na kocie i psie potrzeby

Zosik pisze:
Spilett pisze:
Zosik pisze:

Hmmm... ja wybitnie doświadczona w bazarkach nie jestem... ale chyba wszyscy powinni czekać do końca - właśnie dlatego, że ktoś może dać więcej na kotecki :)

Ja też nie, ale nieraz widziałam jak ktoś pisał 'poproszę coś tam za wywoławczą' i już to było jego... Ale żeby nie było, że nie chcę pomóc to grzecznie poczekam - ino że w funduszami u mnie cienko :D

Spilett

Post » Pon lis 04, 2013 22:13 Re: Różności z koteczkami na kocie i psie potrzeby

Spilett pisze:
Zosik pisze:
Spilett pisze:
Zosik pisze:

Ja też nie, ale nieraz widziałam jak ktoś pisał 'poproszę coś tam za wywoławczą' i już to było jego... Ale żeby nie było, że nie chcę pomóc to grzecznie poczekam - ino że w funduszami u mnie cienko :D

Nosisz kolczyki?
Jeżeli nosisz, to możemy się umówić tak, że gdyby ktoś Cię przelicytował - ja za te 8zł plus przesyłka wyślę Ci kolczyki z koteckami.

Kusi mnie, żeby zrobić dla Ciebie wyjątek, ale nie chcę być niesprawiedliwa wobec innych, żeby potem nikt mi nie zarzucił, że dla niego takiego wyjątku nie zrobiłam ;)
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Pon lis 04, 2013 22:15 Re: Różności z koteczkami na kocie i psie potrzeby

DEAL!
To już zamykam się i czekam grzecznie :D

Wiem, że te 8 zł które jestem w stanie dać to malutko i kropla w morzu potrzeb Niuńka itp, ale może akurat będzie im kiedyś potrzebne... Staram się jak mogę :ok:

Spilett

Post » Pon lis 04, 2013 22:17 Re: Różności z koteczkami na kocie i psie potrzeby

Super :mrgreen: (znaczy, że pasuje Ci umowa, a nie, że się zamykasz :ryk: )

Edit: Nic nie jest malutko. Wiesz, jak to jest - gdyby każdy podzielił się tymi ośmioma złotymi, to wiele kocich i psich problemów rozwiązalibyśmy o wiele szybciej i łatwiej.
Ostatnio edytowano Pon lis 04, 2013 22:18 przez Zosik, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

Zosik

[następna]