Licytacja dla Kostka na stronie 10 !!!!!!!!

Prototyp Choinki Boże Narodzenie 2014 licytujemy do 31. grudnia 2013 r. do godz. 24.00 dla Kostka, wigilijnego gościa, który - zapewne nie z własnej woli - pojawił się u Thorkatt, która tak pisze o nim:
W wigilię dobrzy ludzie podrzucili na nasze zamknięte podwórko "wigilijnego gościa", bo komu potrzebny stary kot, tak chudy,że kości mu sterczą.
"Kostek" krzyczał pod śmietnikiem. Dostał miejscówkę w naszej komórce, gdzie ma wyjście dla kotów,choć nasze kotki są niezadowolone, bo na razie straciły spacerniak.
Dziś Kostek trafił na przegląd do weta i ten pierwszy przegląd kosztował 200 zł

Przegląd obejmował testy, pobranie krwi do badań, usunięcie 2 ząbków pod narkozą ( teraz zostało mu 6), obcięcie tylko pazurków, bo kot był wykastrowany, bez pasożytów, saszetki na wzmocnienie i długie badanie + antybiotyk.
Kostek będzie miał swój wątek, jak już w poniedziałek dowiemy się, co wynika z badań krwi, i będzie szukał domu na stare lata, a miziak z niego wielki i lgnie do człowieka, wzorowy u weta. Pięknie mruczy, choć na razie po narkozie bardziej milczący, ale przychodzi na wołanie.
Prezentów cztery wieże,
Mikołaja na skuterze,
renifera z czerwonym noskiem,
pierwszej gwiazdki lśniącej,
wszystko co Wam tylko trzeba,
a ja składam te życzenia:
Wesołych Świąt!

Biedronka i Fryga

Morf w nieco zaskakującej aranżacji

Aniołeczek, mruczuś Morfik kochany...

W większości korzystamy z wzorów znalezionych w internecie, ogólnodostępnych (mogę na pw podać linki, jeżeli ktoś chciałby sam podziergać), oczywiście w trakcie pracy są one przez nas trochę modyfikowane, ale na pewno stanowią inspirację

Gwiazdki, śnieżynki, cena kup teraz: 1,75 zł /sztuka - kliknij zdjęcie po lewej żeby obejrzeć w powiększeniu – to tylko przykładowe gwiazdeczki, można zamówić konkretny wzór lub zdać się na moją inwencję

Aniołki płaskie, cena kup teraz: 4 zł/sztuka - kliknij zdjęcie po lewej żeby obejrzeć w powiększeniu

Sopelki – cena kup teraz – 3 zł/sztuka (skromne, ale niezwykle efektowne)

Sopelki można bardziej lub mniej rozciągnąć, można obciążyć na końcu np. koralikiem, albo wykrochmalić i nadać im pożądany kształt na stałe, jest wiele możliwości

Skarpetki mikołajowe - cena Kup Teraz 3 zł

Aniołki przestrzenne - Cena Kup Teraz 7 zł

Wersja kolorowa

Koronkowa siatka na bombkę, rewelacyjnie wygląda na przezroczystej bombce, ale na kolorowych też (bardzo praktyczna, można je w razie potrzeby zdjąć z bombki, wyprać i założyć ponownie) - Cena Kup Teraz 7 zł

Bałwanki by Thorkatt, Cena KupTeraz 7 zł/sztuka

Do zakupu bałwanków zachęca nas kot Mieczysław

oto Mikołaj Malutka zawieszka - 5 cm (na choinkę, stroik, do prezentu) - Cena Kup Teraz - 2 zł

Figurówki Mikołaja- cena 5 zł

Choink[/b[b]]i – cena 4 zł (wys. 11-12 cm)

Dzwonki – cena 5 zł (wys. ok. 6 cm)

Kotki-zawieszki - cena 3,50 zł

Drobiazgi (serduszka, ptaszki, listeczki, mała gwiazdka) – po 0,75 zł (3-4 cm)

Zdjęcie mi się nie udało

To lepsze

Poniżej wpiszę ozdoby, które planujemy zrobić, mam nadzieję, że prototypy się udadzą i zdjęcia niebawem się pojawią – być może niektóre z nich pojawią się na oddzielnym bazarku (do licytacji)
Słoneczka
Rogi obfitości
Beneficjentem bazarku będą kotki p. Hanki oraz wrokotki - wybierajcie, zamawiajcie