» Wto maja 07, 2013 20:12
Re: WYBORY MISS I MISTER MAJ 2013R. - „JA I MÓJ DUŻY”
KANDYDATKI:1. MISIA od MyszolandiaTo moja Ukochana Tygrysia
Z pańciem na leżaka
Królewienka jestem już od malutkiego kociaka
Piękny jest mój Pysio ?
Bo ja kochany jestem misio
Taka byłam centkowana
jak tygrysica wykapana
Po sterylce z Dużą sobie śpiuchałam
Bo tak bardzo tego potrzebowałam
Ja jestem całuśna taka
I Dużym często daję buziaka
A jak Wam się podobam ,zapodajcie głosiaka na Misiaka
2. LILI od vega013Tak jest dobrze. Teraz materacyku nie ruszaj się. Ja też chcę pospać.
3. OLIWKA od vega013Duży, to kobieta musi cię uczyć, jak się trzyma śrubokręt?!
Tu, jak zawsze, jest coś pysznego. Duży, no opuść wreszcie ten talerz! Co ja, żyrafa jestem?!
4. GAJA od Sihaja
Gaja - mój pierwokot
Przybyła do mnie jako 6-tygodniowa, ale już zaniedbana kuleczka i od 2004 roku swą aksamitną łapką rządzi w domu. Nie mam słów, by ją opisać. Jest po prostu cudowna
5. KITKA od nelka83Mam na imię Kitka. Gdy byłam mała lubiłam posiedzieć sobie w kapturze siostry Dużej, o tak:
Teraz jestem duża to i pracy kazali mi szukać, że niby zarabiać mam na swoje męsko
. No to znalazłam - brygadzistką jestem
- A ty tam nie pacz tylko pracuj!
6. IGA od nelka83Jestem Iga. Na zdjęciu z siostrą tymczasowej Dużej, ale dla mnie to było bez różnicy która to która byleby miseczkę z ukochanym jedzonkiem miała w ręku
.
Jak donosi DS Iga nadal wcina wszystko co na swojej drodze spotka
7. KROPKA od nelka83Kropeczka na mnie wołają
Obecnie jestem już starsza niż na zdjęciach, ale moja nowa Duża mówi, że nadal zachowuję się jak dzieciak
A jak mnie tymczasowa Duża do domu przyniosła to baaaardzo lubiłam tak sobie puciać między nią i jej TŻ - tem...
8. POLA od Ewa L.Jestem Pola z Opola
Ale o co chodzi? Teraz mieszkam w Łodzi.
pyszny kabanosik
mniam mniam - pycha!
9. ZUZIA od Ewa L.Zuzieńka moja słodka koteńka
Dama w każdym calu
Pazurki też muszą być dokładnie przycięte.
10. KOTOŚ od AgaS1987Oto moja Duża. Lubie się z nią wylegiwać, a raczej na Niej
Zdjecie troszkę ciemne bo była już pora spania
A tu za dnia. Taaaak mi dobrze na nozkach Duzej 
A to mój Duży. Lubie leżeć jak dzidziuś w jego ramionach
Podziwiajcie jak się kochamy.
Często śpimy razem, wtedy wchodzę pod kocyk albo kolderke i tam się ogrzewam bo zmarzluch ze mnie nie z tej ziemi 
Nieraz zamiast pod kołderką wchodzę na mojego Dużego
wtedy miziam go miło ogonkiem po twarzy 
A jak byłam po operacji przepuklinki to nic na ból tak nie pomagało jak sen przy Dużym
W ciągu dnia tak spaliśmy:
11. RAMKA od karolinabh

Na zdjęciach kotka Ramka - matka Polka i Basia. Ramka opiekuje się wszystkimi. Nie jest moja, Jej Dużą jest karolinabh,
która ma Dużego Miziaka ode mnie. Ramka opiekuje się też Miziakiem, ale na zdjęciach jest z Małą Dużą.12. FLIKA od wiiwii
To jest Flika i wiiwii.
Rzadko kiedy razem na fotkach, bo zwykle bywa tak, że robi je postrzelona siostra, obiecuje wysłać i niemalże natychmiast gubi!
Flika jest działkowiczką, chyba najmniejszą z rodzeństwa, rozwydrzoną i rozpuszczoną jak dziadowski bicz. Zainteresowania z czasów młodości to:
- wczepianie się pazurami w stopę wchodzącą na łóżko i traktowanie jej jako windy,
- bieganie po blatach,
- kocia joga,
- szermierka pazurami,
- koci wyścig w czasie tłuczenia kotletów (w celu żebrania).
Zainteresowania z czasów dojrzałości to:
- spanie (na świeżutko wypranej i wyprasowanej bieliźnie lub na człowieku który właśnie za minutkę zamierza wyjść)
- bieganie po blatach,
- straszenie ptaków przez szybę,
- napadanie na potwora spod kołdry,
- przymierzanie moich sukienek w szafie.
Flika ma 10 lat. Wiiwii ma 33, jak Jezus.13. KARMEN od AaaśkaPierwsze zdjęcie w naszym domu. Kicia zestresowana bardzo, ale potem było już tylko lepiej.

Ludź na zdjęciach to Mała-Duża Alicja.14. KOLA od AaaśkaPierwsze zdjęcie. Córka wynalazła toto:wink: gdzieś na wakacjach, i tak już zostało.

Ludź na zdjęciach to Mała-Duża Alicja.15. LUNKA od AnnAArczyKŚpimy sobie...
Relaksik...

Wspólny przegląd prasy...
Eee tam...nic ciekawego, sama motoryzacja...
A gdzie towarzyskie?
Zabawa trawką:)
Miziaj, miziaj...
Lunka to kicia, która szukała domku na forum miau:)
Jest z nami ponad 4 lata, nie młoda już, ale bardzo grzeczna, mądra i czyściutka koteczka:)
Uwielbia z dużym spędzać wolne chwile, chodzi za nim i czeka na okazję, żeby móc mu wskoczyć na kolana, czasem nawet "zmusza" go, żeby przysiadł na chwilkę, wtedy kicia się relaksuje:)
Śpi z nami w łóżku, nie lubi noszenia na rękach, ucieka przed obcymi, nie bawi się z pozostałymi kocimi domownikami, nie jada z nimi ze wspólnych miseczek i jest wielkim niejadkiem 
Żeby Lunka mogła cośniecoś przekąsić
trzeba pół dnia przeznaczyć na gonitwy za nią z talerzami po całej chałupie i okolicach 
Kochamy @ za całokształt
16. KATJA od milena88wspólnie wybieramy to co najlepsze dla...kota!
rodzinnie bo najważniejszy jest... kot.
łóżko jest najlepsze dla... kota, kot -może ewentualnie udostępnić trochę miejsca..
zawsze w centrum jest... kot, wszystko inne jest nieważne, bo jest kot...dogrzewający kot Heniek!
17. RYSIA od isabell36FILMIK:
na filmie z moją córą
https://www.youtube.com/watch?v=Y42UIQS8-v0
"malutka" Rysia jeszcze przed sterylką
zdjęcia specjalnie dla cioci wiiwii

co tu dużo pisać - większość zna moje pannice, ale w razie czego zapraszam na ich wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=152867
tam też znajdziecie więcej zdjęć Rysi pożerającej trawę, których nie mogłam wstawić z powodu braku choćby jakiejś niewielkiej części Dużej
18. BELLA od isabell36FILMIK:
zawsze podczas czesania staram się pomagać:
https://www.youtube.com/watch?v=bBjW0P0f1nAkoffam swoją Dużą
lubiem z niom spać - to zdjęcie specjalnie dla cioci Maupy
no i oczywiście zakłaczać
ładna z nas para prawda ????
19. TITA od KITA - RZESZÓWmamusi Ty już nic nie mów...
spać, jeść, bawić się... to moje życie
z tatusiem
z mamuśką u lekarza
Mój, Nasz Skarb
20. DORI od KITA - RZESZÓWkrólowa u cesarza...
z Juleńką
z ciotką po sterylce
królowa jest tylko jedna
Dori jestem królową w domu Bzyli
Ostatnio edytowano Pon maja 20, 2013 12:01 przez
KITA - RZESZÓW, łącznie edytowano 12 razy