Japońskie,azjatckie KOCIE gadżety, KONIEC - dziękuję!

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Pon lis 19, 2012 3:21 Japońskie,azjatckie KOCIE gadżety, KONIEC - dziękuję!

Witam znowu na bazarku japońsko-kocio-dizajnersko-gadżetowym :)

Po dłuższej przerwie, podczas której zbierałam środki na fanty i fanty i miałam dużo innych obowiązków, jak i teraz zresztą, więc wybaczcie z góry częste niebycie online.

Kasa z bazarku zamieni się w karmę dla kotów z cmentarza wolskiego: viewtopic.php?f=1&t=134134 jeśli sprawę kojarzycie, to wiecie, że nie jest najlepiej. Łatwiej zdobyć kasę na sterylki, bo to skuteczne, jednorazowe, efektowne... ale te, które już się urodziły muszą jakoś żyć, fajnie byłoby oszczędzić im cierpień i głodu. Brakuje karmicieli, brakuje karmy... Żeby nie zamykać sobie możliwości robienia kolejnych bazarków, 20% zysku z tego bazarku przeznaczę na fanty.

Zaczynamy! Ceny i rozliczenie w drugim poście.
Lampka kot - lampkulka :) dizajnerska, urocza i wygodna (sama mam podobną, służy mi za nocną lampkę, śpię z nią w łóżku, przyświecam sobie szukając czegoś za szafką, czytam książkę, filcuję!). Jest bezprzewodowa, energooszczędna, nastrojowa, no super. Na diody halogenowe, z akumulatorkiem - moja wytrzymuje ok. 12 godzin, potem trochę ładuję ją w kontakcie i śmiga.

Można ją zamknąć - wtedy jest koci "chiński lampion" ;) przyćmione, nastrojowe światło świecącego się kot-lamp-kula :) można podnieść górę i dowolnie wygiąć - jest lampka biurowa, do czytania, robótek ręcznych, zaglądania pod szafę. Lampka ma 2 moce światła, łatwa w obsłudze ;) każda ma swój kabelek pasujący do naszych polskich kontaktów. Można też podłączać do USB, ale kabelek nie jest w zestawie. Wiem, że piszę jak w telezakupach, ale ja jestem lampkami tymi zachwycona :) Moje ostatnie hitowe użycie - w łazience, kiedy przepaliła się ostatnia żarówka. Kot-lampek siedział sobie na wannie. No ach i och - bez wymieniania żarówek, bez baterii, delikatne, wyraźne światło.

Lampkotek 1. Biały:

Obrazek Obrazek

kliknij i powiększ:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Lampkotek 2. Różowy (tutaj trudniej było zrobić ładne zdjęcia, z powodu koloru :) na żywo jest tak samo albo i bardziej ładna niż biała)

Obrazek Obrazek

Kliknij i powiększ:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

I one razem:
Obrazek Obrazek Obrazek + foto pudelka: Obrazek

Teraz podkładki pod myszki z kotami :) Niektórzy je znają i sobie chwalą :) Wszystkie mają miękkie podkładki pod nadgarstek, są 3D ;) bardzo wygodne i sooo cute. Pojawiły się nowe wzory :)

3. Podkładka pod myszkę z poduszeczką - niebieski kotek - sea lion ;D tło podkładki jest czarne.

Obrazek Obrazek

4. Podkładka pod myszkę z poduszeczką - czarny kotek, tło beżowe:

Obrazek Obrazek ...a ponieważ one już były w porze roku, w której miałam chwilę w świetle dziennym - jest też lepsze zdjęcie:
Obrazek

5.
Podkładka pod myszkę z poduszeczką - beżowy miś z elementami różowymi (kolorystycznie moja ulubiona):
Obrazek Obrazek

6. Jedyna taka :) z kotką! poduszeczka pod nadgarstek jest tu w formie cukierka :) a jej wypełnienie jest MEGA mięciutkie. Przepraszam za ciemne zdjęcia, ale pora roku... i pokój od północy prawie-bez-okien:
Obrazek Obrazek Obrazek

Teraz coś specjalnego - DŁUGOPISY ŚCIERALNE. Cudem to odkryłam, bo japoński i chiński są mi obce ;) Każdy ma gumeczkę. Zaprezentuję też ścieralność :)

7. Długopisy ścieralne z laleczkami KOKESHI:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

8. Długopisy ścieralne z gumeczkami na łańcuszku. Gumeczki z KOTKAMI:

Obrazek Obrazek

teraz ŚCIERALNOŚĆ:

Obrazek Obrazek tu lekko starłam, żeby było widać, że nie robiłam zdjęć w odwrotnej kolejności ;-) można zetrzeć do niewidoczności! (jeśli nie ryje się mocno w papierze podczas pisania):
Obrazek Obrazek

9. i 10. długopisy NIEścieralne, za to super urocze :) też już były. Teraz tylko niebieskie i różowe:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

I notesy. Niekocie, ale niezwykłe - azjatyckie, z francuskimi napisami, a design jak z rosyjskich bajek :D malutkie (10,5 na 8,5 cm), poręczne i fajne. RETRO. W środku:
Obrazek

11. Babuszka i miś:
Obrazek Obrazek

12. Dziewczynka i sarenka:
Obrazek Obrazek

13. Drzewko:
Obrazek Obrazek

14. Chłopiec i dziewczynka:
Obrazek

15. Notes zgoła inny w stylu - plastikowy, solidny, obudowany notes z długopisem (długopis "zamyka" notes), okładka 3D :D na niej szyty misio-stworek z lizakiem, wychodzący z ipoda ;) rusza się podczas zmiany kąta widzenia :) Trudno było go sfotografować, ale jest sympatyczny :) W środku zrywalne karteczki w różnych rodzajach z japońskimi krzaczkami, bardzo ładne:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

16. Cążki z kotkiem buraskiem:

Obrazek Obrazek

17.
Niebieska zapalniczka z kotkiem, przedłużany zapalnik, regulowana wielkość płomienia - bezpieczna, poręczna, w sam raz do kuchenek, zniczy - nie można oparzyć palca. I nie śmierdzi po zgaszeniu, jak zapałka. Ostatnia sztuka, nigdzie ich już nie ma :(

Obrazek Obrazek

To tyle na ten bazarek - post ten zamykam, w drugim poście fanty są w liście, ponumerowane, z cenami. Jeśli w tym poście wypatrzysz dla siebie fant, proszę odszukaj go pod numerem w poście niżej :kotek: :kitty: Koszty przesyłki pokrywa kupujący albo odbiór osobisty w Warszawie. Bazarek trwa do 3. grudnia (poniedziałek), do godz. 20:00. Zapraszam!
Ostatnio edytowano Pon gru 03, 2012 20:01 przez Fleur, łącznie edytowano 9 razy

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Pon lis 19, 2012 3:22 Re: Japońskie,azjatyckie KOCIE gadżety na Cmentarniaki - NOW

Podsumowanie fantów i rozliczenie:

1. Lampka kotek biały:
licytuje bacca: 92 zł

2. Lampka kotek różowy:
kupiła KMagda: 65 zł

3. Podkładka kotek niebieski:
a) kupiła anibo: 30 zł
b) licytuje Lemoniada: 18 zł
c) licytuje taizu: 18 zł
d) kupiła Bagienka: 30 zł

4. Podkładka kotek czarny:
a) kupiła jamkasica: 30 zł
b) licytuje bacca: 32 zł
c) kupiła Kicorek: 30 zł

5. Podkładka miś beżowo-różowy:
kupiła anibo: 30 zł

6. Podkładka kotka czarna z poduszką-cukierkiem:
kupiła Yossariana: 35 zł

7. Długopisy ścieralne z kokeshi:
a) CZARNY: kupiła Bagienka: 20 zł
b) RÓŻOWY: kupiła Bagienka: 20 zł

8. Długopisy ścieralne z gumką-kotkiem:
a) licytuje bacca: 11 zł
b) kupiła gosiakot: 19 zł

9. Długopisy 2 kotki NIEBIESKIE:
a) licytuje jamkasica: 10 zł
b) wywoławcza: 10 zł, KupTeraz: 15 zł
c) wywoławcza: 10 zł, KupTeraz: 15 zł
d) wywoławcza: 10 zł, KupTeraz: 15 zł
e) wywoławcza: 10 zł, KupTeraz: 15 zł

10. Długopisy 2 kotki RÓŻOWE:
a) kupiła mpacz78: 15 zł
b) licytuje Lemoniada: 10 zł
c) wywoławcza: 10 zł, KupTeraz: 15 zł
d) wywoławcza: 10 zł, KupTeraz: 15 zł
e) wywoławcza: 10 zł, KupTeraz: 15 zł

11. Notes retro Babuszka i miś:
licytuje bacca: 8 zł

12. Notes retro Dziewczynka i sarenka:

13. Notes retro Drzewko:

14. Notes retro Chłopiec i dziewczynka:
licytuje edii: 8 zł

15. Notes plastikowy 3D z długopisem:
licytuje edii: 12 zł

16. Cążki z kotkiem buraskiem:
a) licytuje Monika1983: 18 zł
b) kupiła bacca: 20 zł

17. Zapalniczka z kotkiem:
licytuje Funia: 11 zł
Ostatnio edytowano Wto lis 27, 2012 21:35 przez Fleur, łącznie edytowano 27 razy

Fleur

Post » Pon lis 19, 2012 9:59 Re: Japońskie,azjatyckie KOCIE gadżety na Cmentarniaki - NOW

Nr 16 , 1 szt za wywoławczą :kotek:

Monika1983

Od: Pt sie 20, 2010 0:50

Post » Pon lis 19, 2012 10:50 Re: Japońskie,azjatyckie KOCIE gadżety na Cmentarniaki - NOW

Nr 2 czyli lampkotek różowy za wywoławczą

edit: ponieważ nikt jeszcze nie wywołał wyższej ceny to jeśli można chciałabym zmienić opcję na "kup teraz"
Ostatnio edytowano Pon lis 19, 2012 15:26 przez KMagda, łącznie edytowano 1 raz
Problem to okazja w przebraniu.

KMagda

Od: Śro kwi 28, 2010 10:36

Post » Pon lis 19, 2012 11:14 Re: Japońskie,azjatyckie KOCIE gadżety na Cmentarniaki - NOW

4.a) kup teraz poproszę. i hopsam :)
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pon lis 19, 2012 13:15 Re: Japońskie,azjatyckie KOCIE gadżety na Cmentarniaki - NOW

poprosze nr 1 - lapmlę za wywoławczą i podkładkę 4b za wywoławczą

Yossariana

Od: Śro kwi 01, 2009 12:27

Post » Pon lis 19, 2012 13:31 Re: Japońskie,azjatyckie KOCIE gadżety na Cmentarniaki - NOW

A czy lampokotki sa na baterie czy jak??
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Pon lis 19, 2012 14:22 Re: Japońskie,azjatyckie KOCIE gadżety na Cmentarniaki - NOW

Tym razem mi się uda - 4 za kup teraz :)
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pon lis 19, 2012 14:38 Re: Japońskie,azjatyckie KOCIE gadżety na Cmentarniaki - NOW

Nr 1 i nr 10 za "kup teraz"
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pon lis 19, 2012 14:38 Re: Japońskie,azjatyckie KOCIE gadżety na Cmentarniaki - NOW

nr 3a, 4b i 5 w opcji KT poprosze :D
mam serce dla psów:)

anibo

Od: Pt lut 26, 2010 12:04

Post » Pon lis 19, 2012 14:59 Re: Japońskie,azjatyckie KOCIE gadżety na Cmentarniaki - NOW

Poproszę 4 oraz 7a i 7b - wszystko w opcji KT :kotek:
I poproszę też dane do przelewu tak rasras :oops: ponieważ tylko do środy jestem... yyy nieuziemiona :wink:
Obrazek

Bagienka

Od: Sob paź 08, 2011 6:05

Post » Pon lis 19, 2012 15:07 Re: Japońskie,azjatyckie KOCIE gadżety na Cmentarniaki - NOW

Ale nr 4 (podkładka z czarnym kotkiem) są tylko 3 sztuki, anibo złapała ostatnią, jeśli się nie mylę.
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pon lis 19, 2012 15:19 Re: Japońskie,azjatyckie KOCIE gadżety na Cmentarniaki - NOW

Bagienka i Kicorek- tam gdzie aukcje/KT są politerowane oprócz ponumerowania- podawajcie jedno i drugie.
Jeśli jest tak jak na poprzednim bazarku Fleur to pewnie rozpoczęcie licytacji kasuje kupterazy
- 4b Yossariana za wywołaczą wydaje mi się, że w takim razie anibo- możesz przebić, ale nie kupić w KT.

skwareek pisze:A czy lampokotki sa na baterie czy jak??

:arrow:
Fleur pisze:Na diody halogenowe, z akumulatorkiem - moja wytrzymuje ok. 12 godzin, potem trochę ładuję ją w kontakcie i śmiga.
(...) każda ma swój kabelek pasujący do naszych polskich kontaktów. Można też podłączać do USB, ale kabelek nie jest w zestawie. No ach i och - bez wymieniania żarówek, bez baterii, delikatne, wyraźne światło.
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pon lis 19, 2012 15:34 Re: Japońskie,azjatyckie KOCIE gadżety na Cmentarniaki - NOW

wow, nie spodziewałam się takiego ruchu! :) dzięki!

niestety nie było mnie już parę godzin i wkradło się parę podwójnych zgłoszeń :oops: a ponieważ pierwszeństwo ma pierwszy:

mpacz78 pisze:Nr 1 i nr 10 za "kup teraz"
- Yossariana wcześniej zalicytowała lampkę białą za wywoławczą:
Yossariana pisze:poprosze nr 1 - lapmlę za wywoławczą i podkładkę 4b za wywoławczą

ale ciągle możesz licytować! nr 10 jest Twój :)

anibo pisze:nr 3a, 4b i 5 w opcji KT poprosze :D
3a i 5 - OK, ale 4b też zostało wcześniej zalicytowane przez Yossarianę (cytat wyżej). Też można licytować :)

Bagienka pisze:Poproszę 4 oraz 7a i 7b - wszystko w opcji KT :kotek:
I poproszę też dane do przelewu tak rasras :oops: ponieważ tylko do środy jestem... yyy nieuziemiona :wink:

i tutaj problem z numerem 4 - ale b) nadal można licytować, chciałabyś, czy wysyłać szybciutko dane dla 7a)b)?

przykro mi, że nie mam tyle fantów, żeby wszystkich obdzielić :( ponieważ mogę wpadać na forum góra parę razy dziennie = tak aktualizować listę, proszę Was, żebyście zerknęli czy wcześniej ktoś Was nie ubiegł. Kiedy będę aktualizować post 2, na pewno coś napiszę w wątku, więc od moich postów mogą się pojawiać posty ubiegające ;-)

Fleur

Post » Pon lis 19, 2012 15:38 Re: Japońskie,azjatyckie KOCIE gadżety na Cmentarniaki - NOW

Kasia! :aniolek: janiele :)

wiem, że opisy fantów są przekupkowo-zachęcające, rzecz w tym, że jak wybieram fanty (a wybieram bardzo dokładnie i skrzętnie, kupuję je za własne ;-))) biorę tylko te, które mi się bardzo podobają. a jak mi się bardzo podobają, to nie mogę powściągnąć uczuć w opisie ;-) w lampkach jestem zakochana, w stronie technicznej też - żadnych bateriów, żarówków - jak przestaje swiecić, to podłącza się ją kabelkiem do kontaktu i się ładuje. Kabelki w zestawie :) w zestawie brak tylko innych kabelków - do USB (wtedy mogłaby się ładować komputrem, nie gniazdkiem), ale myślę, że jeśli komuś na tym zależy, to znajdzie taki kabelek w sklepie. więc kiedy lamp-kot-kul jest naładowany, można go wszędzie ze sobą brać, bo nie ma smycz. Nawet na grzyby.

edit: a te akumulatorki mają w brzuszkach, więc ich nie widać - a drugi koniec kabelka ładującego wtyka się kotlampce jak wenflon prawdziwemu kotu, w dziurkę. ekhm. ;)

Fleur

[następna]