Yuki, Wiórek, Safira

Bercikowa i Klarisa
resztę brygady można obejrzeć:
https://picasaweb.google.com/106495487944941546538
Przedmiotem bazarku są ciuchy, buty, książki.
LICYTACJA ZACZYNA SIĘ OD DZISIAJ I POTRWA DO 28 PAŹDZIERNIKA 24:00
KAŻDĄ RZECZ MOŻNA NABYĆ W OPCJI - KUP TERAZ

KOSZT PRZESYŁKI POKRYWA KUPUJĄCY WEDŁUG CENNIKA POCZTY POLSKIEJ.
DLA KAŻDEJ ZAINTERESOWANEJ OSOBY ZROBIĘ DODATKOWE ZDJĘCIA
ZAPRASZAMY!!!
Second Hand
CIUSZKI SĄ W ROZMIARACH 36/38
1. SUKIENKA
CENA WYWOŁAWCZA: 5ZŁ
KUP TERAZ: 15ZŁ
2. BLUZKA
CENA WYWOŁAWCZA: 2ZŁ
KUP TERA: 10ZŁ
3. BLUZKA
KUP TERAZ: 10ZŁ
4. BLUZKA
KUP TERAZ: 7ZŁ
5. BLUZKA
KUP TERAZ: 7ZŁ

6. T-SHIRT POLO
CENA WYWOŁAWCZA: 3ZŁ
KUP TERAZ: 9ZŁ
7. BLUZKA
8. T-SHIRT B/R
CENA WYWOŁAWCZA: 1ZŁ
KUP TERAZ: 5ZŁ
:arrow: LadyStardust - 1zł
9. T-SHIRT B/R
10. T-SHIRT B/R
11. BLUZKA
CENA WYWOŁAWCZA: 7ZŁ
12. SUKIENKA

13. SZORTY
14. SUKIENKA
15. SUKIENKA
CENA WYWOŁAWCZA: 10ZŁ
KUP TERAZ: 25ZŁ
16. KOSZULA
KUP TERAZ: 30ZŁ
17. SUKIENKA
KUP TERAZ: 25ZŁ
18. KOMBINEZON
KUP TERAZ: 20ZŁ
19. SWETEREK
CENA WYWOŁAWCZA: 7ZŁ
20. SPODNIE
CENA WYWOŁAWCZA: 8ZŁ
21. SZORTY

22. SZORTY
23. SPODNIE
24. JEANSY
25. KOSZULA
26. KOSZULA
KUP TERAZ: 8ZŁ

27. KOSZULA
28. KOSZULA
29. KOSZULA
30. KOSZULA
Buty, buciki, pantofelki
rozmiar 38/39
31. KLAPECZKI
CENA WYWOŁAWCZA: 15ZŁ

32. KLAPECZKI

33. SANDAŁKI
CENA WYWOŁAWCZA: 20ZŁ
KUP TERAZ: 40ZŁ

34. SANDAŁKI

35. SANDAŁKI

36. SANDAŁKI
CENA WYWOŁAWCZA: 20ZŁ
KUP TERAZ: 40ZŁ

Książki
37. "Mamusiu dlaczego?" - Thomas David

Przez większość czasu sądziłem, że mam najcudowniejszą mamę na świecie. Ale czasami coś się z nią działo i wtedy się zmieniała… Chwytająca za serce opowieść o przemocy, znęcaniu się, zdradzie i przebaczeniu.
Autobiograficzna opowieść o traumatycznym dzieciństwie Davida Thomasa – miał wspaniałą kochającą matkę, idealną, gdy była trzeźwa. Gdy się napiła, traciła kontakt z rzeczywistością i katowała swoje dziecko. Stawała się bardzo agresywna. A potem nic nie pamiętała.
38. "Zniszczone dzieciństwo " -Keenan Shy

Autobiograficzna opowieść o traumatycznym dzieciństwie i młodości Shy Keenan, która była niechcianym dzieckiem – bitym i wykorzystywanym seksualnie przez rodzinę oraz opiekunów środowiskowych.
Shy Keenan już we wczesnym dzieciństwie poznała, co to piekło na ziemi. Skrzywdzili ją ludzie, którzy powinni kochać swoje dziecko i się o nie troszczyć. Rodzice. Dorośli. Opiekunowie. Doświadczenia Shy są tak straszne, że trudno o nich myśleć bez bólu, a co dopiero z nimi żyć. A jednak ta poniżana, bita, gwałcona i pozostawiona na pewną śmierć dziewczynka nie tylko znalazła w sobie siłę, by przeżyć, ale i by zacząć wszystko od nowa i wymierzyć sprawiedliwość. Udowodniła, że nawet najgorsza trauma może stać się punktem wyjścia do czegoś dobrego. Dziś pomaga innym krzywdzonym dzieciom uporać się z demonami przeszłości.
39. "Pokochaj mnie mamo" - Harte Cassie

Cassie miała straszne dzieciństwo. Niekochana i zaniedbywana przez matkę, wykorzystywana seksualnie od najmłodszych lat przez kochanka matki, który okazał się jej biologicznym ojcem. A mimo to rozpaczliwie czekała na miłość wyrodnej rodzicielki. W dorosłym życiu przeszła dwa trudne rozwody, ale wreszcie udało jej się wyjść na prostą. Jej doświadczenia są przerażające, ale mogą pomóc innym skrzywdzonym powrócić do życia.
40. "Mama kazała mi chorować" - Julie Gregory

Zawsze byłam chora. Chuda jak tyczka i delikatna jak suflet; łatwo dostawałam siniaków i szybko słabłam. W szkole dzieciaki pytały wprost, czy mam anoreksję. Nie miałam; byłam chora. Następny lekarz, następny gabinet, następny opuszczony dzień w szkole. Tak wyglądało dzieciństwo Julie Gregory. Była wyjątkowo chorowita. Matka z niezwykłą energią usiłowała ustalić przyczynę: prowadziła córkę odlekarza do lekarza, sugerowała badania – nawet operację na otwartym sercu! Ale specjaliści nie potrafili określić, co dolega Julie. Dziewczynka czuła się coraz gorzej – przez 16 lat, dopóki nie trafiła do rodziny zastępczej, a matka przed sąd. Ale dopiero 24-letnia Julie dowiedziała się, dlaczego przeżyła to, co przeżyła. Usłyszała o zastępczym zespole Münchhausena, przerażającej i tragicznejw skutkach formie znęcania się rodziców nad dziećmi. Jej autobiograficzna książka to pierwsza relacja ofiary i bezprecedensowy opisprzeżyć dziecka maltretowanego przez matkę. Julie Gregory odważyła się przedrzeć przez koszmarne wspomnienia, odbywając bolesną wędrówkę w poszukiwaniu prawdy o utraconym dzieciństwie. Mama kazała mi chorować, wybrana książką roku przez „Sunday Times”, stała sięświatowym bestsellerem sprzedanym w milionie egzemplarzy w 15 krajach.
41. "Ocal mnie od złego" - Alloma Gilbert

Kiedy byłam małą dziewczynką, wierzyłam w to, co ciągle mi powtarzano: że jestem zła i zasługuję na tortury, bo jestem dzieckiem szatana... Alloma Gilbert była jedną z ofiar fanatyczki religijnej, która zadawała swoim adoptowanym dzieciom ogromne cierpienie. Książka Gilbert to poruszająca i niezwykle szczera opowieść o drodze z piekła do normalności.[/b]
42. "Spotkamy się kiedyś w moim raju" - Isabell Zachert, Christel Zachert

Poukładane życie, przewidywalna codzienność, marzenia, nadzieje. I nagle, bez ostrzeżenia, cios. Diagnoza: rak. Wyrok śmierci, dla którego nie ma miejsca w planach na przyszłość. Chroniczny ból głowy, bezwładna noga lub pierś utkana z siatki guzków. Wszystkie sygnały zepchnięte na drugi plan, bo przecież najważniejszy jest dom, szkoła, praca, rodzina.
Scenariusz jakich wiele. A „nawet” pomysł na książkę… „Spotkamy się kiedyś w moim raju”, to powieść napisana przez Christel i Isabell Zacharet. Isabell dowiaduje się, że jest nieuleczalnie chora na najgorszą odmianę raka - mięsak. Karta choroby przedstawiona przez specjalistów rujnuje jej życie. Swoimi lękami i myślami postanawia zapisać pamiętnik, który będzie równocześnie jej testamentem, pamiątką i listem do rodziny. Dziewczyna opisuje każdy swój dzień od momentu diagnozy - ból, smutek, żal, niespodziewane przygody, leczenie i terapię, pierwszą miłość, ale też trudne nurtujące ją pytania. Bo czy na pewno jest jakiś ciąg dalszy już po śmierci i czy umieranie boli..?
W książce pamiętnik prowadzi też matka dziewczyny, która w ten sposób chce ocalić od zapomnienia ostatni rok życia córki. Christel Zacharet opisuje zmagania Isabell ze śmiertelną chorobą, pokazuje jej walkę i chęć życia. To lekcja pokory, nauka o tym, że wartość naszego życia nie zależy od jego długości, tylko od tego, jak je przeżyliśmy, ile potrafiliśmy w życiu zrobić, nie żałując tego. Bohaterką jest śmierć, która wcale nie musi być końcem...
„Spotkamy się kiedyś w moim raju‘’ to bardzo wzruszająca lektura, która dotyka najbardziej intymnych zakątków duszy, zmuszając do refleksji. Polecam tę książkę tym, którzy biorą z życia wszystko, ale najbardziej tym, którzy stoją przed trudem pozornie niemożliwych wyzwań lub w obliczu prawdziwej tragedii. Isabell jest jak miliony innych dziewczyn na świecie, jak moje koleżanki, jak ja sama. Szybko staje się jednak tak różna od nas, bo stawia czoło trudnej, śmiertelnej chorobie. Opowieść czyta się bez zbędnych przerw i szybko nadchodzi jej kres. Na końcu – prawdziwa lekcja i smutek pożegnania.