MISS I MISTER MIAU PAŹDZIERNIKA - wyniki koniec 12 strony

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Pt paź 05, 2012 22:52 MISS I MISTER MIAU PAŹDZIERNIKA - wyniki koniec 12 strony

Obrazek

Oto kolejna edycja waszego ulubionego konkursu kocich piękności :)
Jednocześnie jest to ostatnia edycja mojego autorstwa, natomiast jest już osoba chętna do prowadzenia kolejnych części i myślę, że poradzi sobie bardzo dobrze, ja w razie czego służę pomocą.
Skoro mamy październik, to tak jak obiecałam wcześniej - na zakończenie tak samo jak na początek - bez konkretnych kategorii, wstęp wolny dla wszystkich kotów, zwłaszcza dla tych, którzy z różnych powodów nie mogli wziąć udziału w "swojej" edycji, dla spóźnialskich.
:ok:

ZAPRASZAM DO UDZIAŁU!!!
Ostatnio edytowano Czw lis 01, 2012 18:34 przez Kociara82, łącznie edytowano 1 raz

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pt paź 05, 2012 22:55 Re: WYBORY MISS I MISTERA MIAU PAŹDZIERNIKA - BEZ OGRANICZE

Obrazek

Zasady bazarku:
1. Każda fotka kandydata to koszt 5 pln.

2. Można prezentować też filmiki z kandydatami. Cena 1 filmiku=10 zł

3. Kandydatów można prezentować bez limitu :) (Mile widziane krótkie bio o kocie)

4. Kandydatów podajemy od TERAZ do 20 października włącznie do północy.

5. Wybór Miau Najpiękniejsi będzie trwał od 22 do 30 października włącznie do północy.
muszę mieć jeden dzień na ew.poprawkę błędów przed głosowaniem
Ostatniego dnia zgłaszania i ostatniego dnia głosowania o zaliczeniu głosu będzie decydowała godzina wysłania postu. Dopuszczam granicę +5 min dla osób o wolnych łączach.

6. Link do zdjęć/filmików należy przesłać do mnie lub do isabell36 na prv, później fotki i filmiki będą zamieszczane na watku :)

7. Mogą być zdjęcia archiwalne, pod warunkiem, by były to fotki kota żyjącego. Dopuszczalne są fotki z okresu kocięctwa kandydata.

8. Beneficjentów bazarku będzie dwóch- 1 wskazany przez Mistera i 1 wskazany przez Miss :) (wpływy bazarkowe podzielimy na pół, chyba, że strony dogadają się między sobą i wspólnie ustalą jednego beneficjenta).

9. Beneficjentem może być kot biorący udział w konkursie, ale nie może być to nasze własne kotomstwo.
Np. Jeśli wygra kot z DT u państwa X, może on jako beneficjenta wskazać innego kota biorącego udział w konkursie, ale nie może wskazać sam siebie czy też innego kota z tego samego DT, niezależnie, czy ten bierze udział w konkursie czy nie.

10. Nie dopuszcza się przerabianie fotek w programach do obróbki zdjęć-tzn.nie dopuszcza się dorabiania elementów np. wielkanocnych, walentynkowych itp, nakładania jednego zdjęcia na drugie w celu uzyskania np zdjęcia tematycznego... Wszelkie takie fotki będą dyskwalifikowane.

Bardzo też proszę o pisanie numerów kandydatów podczas typowania, to ułatwi mi znacznie odszukanie kandydata na liście oraz w przypadku zbieżności imion

Obrazek

ZASADY GŁOSOWANIA

1. Głosować może każdy. Nie dopuszczalne jest zakładanie drugiego konta, by ponownie zagłosować na swoich faworytów. W razie moich wątpliwości będę prosiła adminów o sprawdzanie IP. Z jednego IP można głosować tylko raz.

2.Nie głosujemy na własne "kotomstwo"

3. Aby zagłosować, należy w swoim poście wpisać nr kandydata i kandydatki :)

4. Głosujemy przyznając punkty od 1 do 3 na 3 wybranych kandydatów i 3 wybrane kandydatki.(przyznajemy punkty, nie miejsca!)

5. Bardzo proszę o podawanie WSZYSTKICH wytypowanych w 1 poście pisząc:
KANDYDATKI:
1.
2.
3.
KANDYDACI:
1.
2.
3.

gdzie każda cyfra odpowiada ilości przyznanym punktom.

6. Jeśli ktoś nie jest do końca zdecydowany, ma np.obstawione kandydatki a kandydatów jeszcze nie-proszę nie głosować cząstkowo, dopóki nie będziecie pewni również co do kandydatów.

7. Cząstkowego głosowania: tzn. kandydatki dziś podam a kandydatów za tydzień jak się zdecyduję na kogo stawiam-nie będę traktowała poważnie, nie będę wliczać tych głośów.

8. Zabrania się głosowania w inny sposób, np: 1 punkt: on i ona, 2 punkty: on i ona 3 punkty: on i ona. To utrudni mi bardzo podliczanie głosów.

9. Podczas głosowania proszę podawać numery kandydatów lub pisać od kogo jest. Jeśli np. kandydat nr.1 i kandydat nr.25 będą imiennikami-nie wpisanie przy głosowaniu na nich numeru im przyporządkowanego lub podania od kogo są-będzie dyskwalifikowało WSZYSTKIE głosy osoby, która się do tego nie dostosuje.

10. Głosujemy tylko raz.

11. Agitowanie nawątkach i wysyłanie pw z prośbą o oddanie głosu na swojego faworyta będzie karane.
pierwsza kara-nie zaliczenie głosów osoby agitującej
druga kara-wykluczenie wszystkich kandydatów agitującego.
Wszelkie sytuacje związane z agitowaniem, tak jak to miało miejsce między innymi podczas poprzedniego konkursu-jest spamowaniem, będzie zgłaszane do moderatorów i traktowane jako próba kupienia głosów.

12. Dopuszcza się jedynie agitowanie zapraszające do wzięcia udziału w konkursie i zagłosowania wg własnego sumienia. Ale nie na konkretnych kandydatów. Wyłącznie na wątku kandydującego np w postaci zdjęcia kandydata z napisem: kandydat na mistera miau i banerku w podpisie

13. Istnieje możliwość natomiast nie jest to konieczne, otóż możecie przyznawać wyróżnienia. Dotąd czasem takie sytuacje miały miejsce, ale te głosy nie były brane pod uwagę.
Od teraz możecie przyznać po 1 wyróżnieniu dla 1 wybranego kocurka i 1 wybranej koteczki. (można też albo kocurkowi albo koteczce). Wyróżnienie to przyznajemy na zasadzie jak dotąd byłĸo to nieoficjalnie - nie przyznając punktów.
W ogólnej klasyfikacji te głosy nie będą nadal doliczane, brane będą pod uwagę w razie remisu na podium, a liczba zdobytych wyróżnień przesądzi w takim przypadku o zwycięstwie. (kto zdobędzie więcej wyróżnień - wygrywa). Także w tym przypadku nie można głosować na swoje "kotomstwo" i także agitowanie jest niedopuszczalne.

Obrazek

Uwaga!!!
Jeżeli do dnia rozstrzygnięcia konkursu nie wpłynie na konto skarbnika przelew od Dużej/go Miss lub Mistera-tytuł ten przejdzie na następnego kandydata, który w kolejności zdobył największą ilość waszych głosów a wpłata za jego zgłoszenie została uiszczona w terminie.

Obrazek

W tytule przelewu tak jak poprzednio bardzo, bardzo proszę, byście wpisywali: swój nick-bazarek WRZEŚNIOWY. Tylko w ten sposób będzie wiadomo, od kogo jest dana wpłata, a kogo mamy "ścigać z odsetkami za opóźnienia" :ryk: :mrgreen: :wink:

Kociara82

Post » Pt paź 05, 2012 22:56 Re: WYBORY MISS I MISTERA MIAU PAŹDZIERNIKA - BEZ OGRANICZE

Obrazek

UWAGI:

1. Podczas oddawania głosów bardzo, ale to bardzo ważne i o to bezwzględnie proszę:
typując swoich kandydatów piszcie:

albo imię kandydata i numer mu przypisany
albo imię kandydata i nick osoby od której kot jest, osoby zgłaszającej.
Mogą się zdarzyć duble w imionach, a dokładne doprecyzowanie pozwoli uniknąć nieporozumień, o którego kota chodzi, któremu kotu przyznać punkt. W przeciwnym razie nie będziemy zaliczać w razie wątpliwości żadnych głosów od osoby, która głosowała mało precyzyjnie.

Kociara82

Post » Pt paź 05, 2012 22:57 Re: WYBORY MISS I MISTERA MIAU PAŹDZIERNIKA - BEZ OGRANICZE

NAGRODY:

Obrazek

1 miejsce

Dla Miss i Mistera tej edycji jasdor własnoręcznie wykona po 5 cudnych zabawek :1luvu:

Obrazek

2 miejsce

Dla Dużych Wice Miss i Wice Mistera isabell36 wykona drobiazg biżuteryjny :1luvu:

Obrazek

3 miejsce

Dla Dużych I Wice Miss i I Wice Mistera halinka1403 wykona przecudnej urody poszewkę na jasiek :1luvu: - nie jest powiedziane, że poszewka nie trafi na ulubioną podusię kotecka :mrgreen:

Dla Dużych koteczków, które otrzymają najmniejszą liczbę punktów Pako i Thorkatt wykonają świąteczną niespodziankę dzierganą :1luvu:

DZIĘKUJEMY FUNDATOROM NAGRÓD :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ostatnio edytowano Śro paź 24, 2012 17:17 przez Kociara82, łącznie edytowano 2 razy

Kociara82

Post » Pt paź 05, 2012 22:58 Re: WYBORY MISS I MISTERA MIAU PAŹDZIERNIKA - BEZ OGRANICZE

Obrazek

miejsce na banerki

Banerek:

Obrazek[/code]

Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=146793][img]http://bibainfo.pl/pub/83/7/178/83/2012/10/10/112634/8619/cat-crown.jpg[/img][/url]
Ostatnio edytowano Nie paź 14, 2012 20:37 przez Kociara82, łącznie edytowano 2 razy

Kociara82

Post » Pt paź 05, 2012 22:58 Re: WYBORY MISS I MISTERA MIAU PAŹDZIERNIKA - BEZ OGRANICZE

Obrazek

SKARBNIK:

isabell36

UWAGA zmiana konta

konto do wpłat zrobione specjalnie na potrzeby forum:
Izabela Dymiter
37 9376 0001 2002 0010 1420 0001
Ostatnio edytowano Nie paź 14, 2012 20:45 przez Kociara82, łącznie edytowano 1 raz

Kociara82

Obrazek

DOTYCHCZASOWI BENEFICJENCI:

LISTOPAD 2011:

Tarnobrzeski "Ogród św.Franciszka" oraz forumowiczka Monika74

GRUDZIEŃ 2011:

Dla kota w DT u Figaro52 oraz dla lecznicy Centrum Dr.Sidla

STYCZRŃ 2012:
Kocia Chatka oraz KOT-ylion

LUTY

FAN Opole oraz Kocia Arka Noego - Radomsko

MARZEC:

KOT-eria oraz KOT-ylion

KWIECIEŃ 2012:
Forumowiczka Szejbal oraz KOT-ylion

MAJ 2012:
dla koteczki Mau Mau, KAN - Radomsko oraz dla MalgWroclaw

CZERWIEC 2012
Anna Rylska oraz Kocia Rodzinka pod opieką Azylu Koci Świat

LIPIEC 2012
horacy7 oraz Dziadeczek z Kociej Przystani,
50 zł - Fundacja EBRA Wrocław - nagroda od Thorkatt z pieniędzy za wysyłkę szczurzaków

SIERPIEŃ 2012
horacy7oraz Fundusz Onkologiczny im. Kotki Mazurki

WRZESIEŃ 2012
opolskie schronisko oraz dla podopiecznych w lecznicy u CoolCaty
Ostatnio edytowano Wto paź 16, 2012 16:28 przez Kociara82, łącznie edytowano 1 raz

Kociara82

Post » Pt paź 05, 2012 22:59 Re: WYBORY MISS I MISTERA MIAU PAŹDZIERNIKA - BEZ OGRANICZE

Obrazek

DOTYCHCZASOWI ZWYCIĘZCY

LISTOPAD 2011:

viewtopic.php?f=20&t=135121&hilit=Miss+listopada

MISS: NIUNIA OD KATIA80
1 V-CE MISS: QUINOLKA OD EWA_MRAU
2 V-CE MISS: BEZIMIENNA OD SROKA7
MISTER: PTYŚ OD ANIMALON
1 V-CE MISTER: MORFEUSZ OD DAGRMARA-OLGA
2 V-CE MISTER: RYSZARD OD JUANA

GRUDZIEŃ 2011:
viewtopic.php?f=20&t=135764&hilit=Miss+grudnia

MISTER: MORFEUSZ OD DAGMARA-OLGA
1 V-CE MISTER: KARMEL OD DUSZEK686
2 V-CE MISTER: SNAKE OD FOCZKA.SKOCZKA
MISS: SMOCZYCA MILKA OD DILAH
1 V-CE MISS: KATE OD EWA_MRAU
2 V-CE MISS: KLARA OD MAUECZARNE

STYCZEŃ 2012:
viewtopic.php?f=20&t=137693

Miss: Epica od Selene00
1 Vice Miss Hania od ninakiler
2 Vice Miss Niusia od Ruda52-kamari
Mister bogus od Iweta
1 Vice Mister Jancik od Sis
2 Vice Mister Kacper od Ewa2406

LUTY 2012:
viewtopic.php?f=20&t=138699

Miss: Kicia Yoda od kociamysza
1 Vive Miss Krulik od redaf
2 Vice Miss Myszka od Myszolandia
Mister Puć od Karolek(ona)
1 Vive Mister Mjeczysław naczelnik od Gibutkowa
2 Vice mister ToiToi zwany Tojkiem od agatka13

MARZEC 2012:
viewtopic.php?f=20&t=139820

MISS HESTIA od Kicorek
1 Vice Miss WILCZKA od JaEwka
2 Vice Miss egzekwo FRIDA od jasdor oraz OTYLKA od Filipek/Otylka
MISTER WIELORYB od ruru
1 Vice Mister KEFIR od dagmara-olga
2 Vice Mister CHICO od Kicorek

KWIECIEŃ 2012:
viewtopic.php?f=20&t=140839

MISS KOSIA od jasdor
1 Vice Miss KICIA.YODA od kociamysza
2 vice Miss RYFON od _namida_
MISTER LESIO od Szura-najmysi mama
1 Vice Mister KACPER od EVA2406
2 Vice Mister MACIEJ KRĘCIPROCH od ewa_mrau

MAJ 2012:
viewtopic.php?f=20&t=141895

MISS KICIA.YODA od kociamysza
1 Vice Miss MYSZKA od Myszolandia
2 Vice Miss WIC RYSIA od isabell36
MISTER TygRyszard od urwiniu
1 Vice Mister ESIEK od Feniks32
2 Vice Mister egzekwo: NOISE od Selene00 i FILIP od Filipek/Otylka

CZERWIEC 2012:
viewtopic.php?f=20&t=142731

MISS - LILI od vega013
MISTER - Mister Miś od MIKUŚ
1 WICE MISS - MUTKA od jasdor
1 WICE MISTER - GLUŚ od zabers
2 WICE MISS - SOFISIA od MIKUŚ
2 WICE MISTERA - KACPER od EVA2406

LIPIEC 2012:
viewtopic.php?f=20&t=143880

MISS - Dorothy od KITA-RZESZÓW
MISTER - Kacper od EVA2406
1 WICE MISS - Agata vel Zdzira od dagmara-olga
1 WICE MISTER - Morfeusz od dagmara-olga
2 WICE MISS - KICIA.YODA od kociamysza
2 WICE MISTER - DESPERADO od AprilRain

SIERPIEŃ 2012:
viewtopic.php?f=20&t=144808

MISS FELUSIA od issey32 podopieczna dite
MISTER - PLAMEK od vip
1 WICE MISS - BALBINKA od dagmara-olga
1 WICE MISTER - DON JUAN od wiiwii
2 WICE MISS - WIATRUSIA od EVA2406
2 WICE MISTER - SIŚKO od bozena640

WRZESIEŃ 2012

viewtopic.php?f=20&t=145808

MISS - Bajcia od Danusia
1 V-ce Miss - Miki od Duszek686
2 V-ce Miss - Nefi od LadyStardust
MISTER - Karmel od Duszek686
1 V-ce Mister - Kacperek od EVA2604
2 V-ce Mister - Rychosław od juana

:piwa: :piwa: :piwa: :piwa: W PODZIĘKOWANIU ZA POMOC W TEJ KWESTII :)
Ostatnio edytowano Wto paź 16, 2012 16:24 przez Kociara82, łącznie edytowano 1 raz

Kociara82

Post » Pt paź 05, 2012 23:00 Re: WYBORY MISS I MISTERA MIAU PAŹDZIERNIKA - BEZ OGRANICZE

Obrazek
POST ROZLICZENIOWY

mavi - 20 zł :1luvu:
jasdor - 20 zł :1luvu:
isabell36 - 20 zł :1luvu:
Aaaśka - 30 zł :1luvu:
Thorkatt - 10 zł :1luvu:
KITA-RZESZÓW - 100 zł :1luvu:
wilber - 30 zł :1luvu:
EVA2406 - 25 zł :1luvu:
MIKUŚ - 10 zł :1luvu:
ewa_mrau - 15 zł :1luvu:

w tej edycji zebraliśmy 280 zł :dance2: :dance:
Ostatnio edytowano Pon lis 05, 2012 17:04 przez Kociara82, łącznie edytowano 8 razy

Kociara82

Post » Pt paź 05, 2012 23:01 Re: WYBORY MISS I MISTERA MIAU PAŹDZIERNIKA - BEZ OGRANICZE

Obrazek

KANDYDACI:

1. Majtek od EVA2406

Obrazek

Obrazek

Majtek i Muszek – dwaj bracia bliźniacy. Urodzili się pod barakowozem podczas rozbudowy szkoły. Mieli jeszcze dwoje rodzeństwa. Jeden kotek zginął pod samochodem, a z drugim nie wiem co się stało. Ich mama też zginęła. Dwa maluchy udało mi się zgarnąć i jakoś nie znalazły domków, więc zostały. Są duże i mają gęste błyszczące futerko. Moje czarnuszki są grzeczne i nawet reagują na wołanie po imionach. Są bardzo czyste.

Majtuś i Muszuś bardzo lubią Kacperka i chętnie się z nim bawią.

Na pierwszy rzut oka są identyczne, ale przy dokładnym obejrzeniu okazuje się, że jeden ma białe stringi ( stąd Majtek), a drugi ma białą muszeczkę ( Muszek).

2. Muszek od Eva2406

Obrazek

Obrazek

Majtek i Muszek razem:
Obrazek

Majtek i Muszek – dwaj bracia bliźniacy. Urodzili się pod barakowozem podczas rozbudowy szkoły. Mieli jeszcze dwoje rodzeństwa. Jeden kotek zginął pod samochodem, a z drugim nie wiem co się stało. Ich mama też zginęła. Dwa maluchy udało mi się zgarnąć i jakoś nie znalazły domków, więc zostały. Są duże i mają gęste błyszczące futerko. Moje czarnuszki są grzeczne i nawet reagują na wołanie po imionach. Są bardzo czyste.

Majtuś i Muszuś bardzo lubią Kacperka i chętnie się z nim bawią.

Na pierwszy rzut oka są identyczne, ale przy dokładnym obejrzeniu okazuje się, że jeden ma białe stringi ( stąd Majtek), a drugi ma białą muszeczkę ( Muszek).

3. NONO od KITA - RZESZÓW

1. Obrazek

2. Obrazek

Nono to maluch z czwórki rodzeństwa. Maleńtaski mieszkały w jednej z chorzowskich piwnic. Pani karmiąca koty poprosiła o pomoc dla kotów - właścicielowi piwnicy dziś przywożą węgiel... Kociaczki trafiły do wiiwii.
Nono vel Manfred to spokojny chłopczyk. Nic się nie boi, pozwalają się brać na ręce. Nono inicjuje zabawy zapaśnicze. Basia 535 156 379

4. GUTEK vel GLUTEK od KITA - RZESZÓW

1. Obrazek

2. Obrazek

3. Obrazek

Wzruszenie ogarnia nas za każdym razem, kiedy widzimy Gutka. Ma ok 10 lat. Obecność człowieka wprawia go w zachwyt: mruczy głośno na widok każdego, wystawiając śmiesznie języczek. Śledzi każdy ruch, wchodzi pod rękę, barankuje spragniony miłości. Kot z zamazaną historią. Znaleziony pod czyimś balkonem, wycieńczony, czekający na śmierć. Jeśli był czyjś, to z pewnością już dawno: z zapaleniem ucha i płuc, chorymi nerkami, kichający, kaszlący, z powiększonym sercem. A może to właśnie choroba sprawiła, że jego człowiek stracił ochotę do opieki nad nim? Gutek pozwolił się wziąć na ręce i zanieść do Kociej Przystani. Był zrezygnowany, wszystko mu było jedno gdzie umrze. Mijały dni, tygodnie,a kocio nie umarł – ma się coraz lepiej. Przeszedł antybiotykoterapię, ustalono dietę dla nerkowców. „Glutek” stał się Gutkiem. Gutek jest zaszczepiony,wykastrowany i po sanacji jamy ustnej. Prosimy o miłość i dom dla Gucia. Kontakt Marta 694 168 129 Marta 783 556 766 lub Basia 535 156 379

5. Byczek od jasdor

Obrazek

Obrazek

Byczek mieszkał w oborze. Został adoptowany przez kotke, która akurat sie okociła i miała maluszki. Bez jej opieki nie miałby szansy na życie. Potem z obory całą rodzinkę zabrała Monikaa. Walczyła, ale okazało się, że Byczek jest sparaliżowany. Dostał szansę na życie u Kasi z Kociego Świata, wraz ze swoim przybranym, także chorym rodzeństwem, gdzie Kasia dosłownie postawiła go na nogi. No może nie takie całkiem własne :wink:

6. Toro od wilber

Pan ciekawski, bo świat jest tak szalenie interesujący...

Obrazek

No dobra, możecie się mną pozachwycać :mrgreen:

Obrazek

Foto specjalnie do sesji konkursowej

Obrazek

Cos a`la koci portret :piwa:

Obrazek

Uliczny znajdek, oficjalne imię Toro, "po domowemu" maludyński. Właśnie skończył trzynasty miesiąc życia (mniej, więcej) i osiągnął wagę 6,5 kg.
Maluda to koci Jaś Fasola, zwierzątko o maciupeńkim rozumku i charakterze króliczka. Potrafi bezrefleksyjnie umościć się zadkiem w misce z mlekiem i tak sobie tkwić, zatrzymał się na etapie kocięcia i wciąż wydaje mu się, że jest maleńką, wiotką kruszynką, która zmieści się nawet na ździebełku trawy.
Kot, który jest żywą ilustarcją przysłowia : głupi ma szczęście.

7. Pruszyn od wilber

polowanie na... cośtam

Obrazek

co ja pacze :ryk:

Obrazek

Pruszyn, ( kretyńskie imię, wiem, jakoś tak samo się ukuło od "kruszynki", którą kiedyś był )zabrany ze wsi w stanie niemal agonalnym, ciężkie zapalenie płuc.
"Idzie" mu już na piąty rok. Czarna kocia inteligencja, wychowawca, opiekun i guru maludy. Zaadoptował i ukochał jego jednego, innych kotów nienawidzi serdecznie.
Pełen gracji, mądrości, dumy. Kot o niezależnym charakterze, obieżyświat, przejechał ze mną już setki kilometrów.

8. Shadow od ewa_mrau

... kurde, Duża kazała mi się pospieszyć, więc jestem:
Obrazek
wyzywam na pojedynek Deltę i Majtka!
pojedynek na metry!
Obrazek
Obrazek
a głosujący niech sami ocenią, które z nas jest dłuższe
Shadow - czyli dwa razy kapeć Dużej + ogon + łepek
Ostatnio edytowano Śro paź 24, 2012 17:29 przez Kociara82, łącznie edytowano 8 razy

Kociara82

Post » Pt paź 05, 2012 23:02 Re: WYBORY MISS I MISTERA MIAU PAŹDZIERNIKA - BEZ OGRANICZE

Obrazek
KANDYDATKI

1. TITA OD KITA - RZESZÓW

1. W DRODZE DO DOMU:
Obrazek

2. HALLO!!! TU JESTEM!!!
Obrazek

3. MOJA SZÓSTKA ;)
Obrazek

4. GOTUJĘ Z TATĄ
Obrazek

5. MASZ ŚPIOSZKA W OKU :D
Obrazek

6. DZIWNE POZY :wink:
Obrazek

Jestem Tita, Titunia :) Przyszłam na świat 11 kwietnia w Poznaniu. Mama wypatrzyła mnie na fb, i sprowadziła mnie do Rzeszowa. Jestem małą psotnicą, która wejdzie wszędzie :) Kocham swoich dużych, a oni kochają mnie. Mam siostrę Dori, z którą brykam i szaleję. Jesteśmy szczęśliwą rodziną. Życzę Wszystkim kociakom :kotek: takich dużych i takiego domu.

2. DOROTHY OD KITA - RZESZÓW

1. W TUNEL
Obrazek

2. PO STERYLCE
Obrazek

3. EURO 2012 :D
Obrazek

4. GRILLOWANIE :)
Obrazek

5. WYGRANY TYTUŁ MISS "ŁABĘDZIEM BYĆ"
Obrazek

Kiedyś byłam niczyja.
Urodziłam się w październiku 2011r., mój stan zdrowia był zły, fatalny.
Nie dawali mi szans na przeżycie, ale los zesłał mi Basię (Mikuś), która wierzyła we mnie.
Wzięła mnie do siebie i ciągle mówiła że znajdzie mi dom, dom najlepszy na świecie.
Dom był, ale zanim do niego trafiłam miałam mnóstwo badań i chorób, wyjazdów do Wrocławia, usunęli mi oczko, a na drugie mam niedowidzenie.
Kiedy już byłam w lepszej formie, pojechałam do domu, takiego jak obiecywała Basia.
Jestem szczęśliwa
Mam dom, oazę spokoju, bezpieczeństwo,
Troskę, bezinteresowność, własny kąt, braterstwo,
Poczucie bezpieczeństwa, opiekę w czasie choroby,
Pełną miskę i moich Dużych oraz siostrę Titę.
Jestem członkiem rodziny :1luvu:

3. WALERKA od KITA - RZESZÓW

1. Obrazek

2. Obrazek

Waleriana to młoda (na oko dwuletnia)pręgowana kotka. Została znaleziona pod jednym z będzińskich śmietników, zabiedzona, głodna, prosząca o pomoc. Na pewno była domowym kotem - nosiła kiedyś obrożę, od której ma wytarte na szyi futerko. Dała się wziąć na ręce i zanieść do sosnowieckiej Kociej Przystani. Została tu odrobaczona, zaszczepiona i wysterylizowana. W dawnym domu musiała być jedynaczką – nie przepada za kocim towarzystwem ale lubi psy. Może jakieś koty zrobiły jej krzywdę? Możemy się tylko domyślać… Za to lubi pieszczoty, głaskanie, zasypianie na kolanach. Uwielbia bawić się myszką albo wodą z kranu. Chcemy dać jej jeszcze jedną szansę. Walerka szuka troskliwego, doświadczonego domu, który zapewni koteczce możliwość wychodzenia, choćby do ogrodu. Pozbawiona tej możliwości żałośnie płacze pod drzwiami… Kontakt w sprawie adopcji: Marta 694 168 129 Basia 535 156 379 Marta 783 556 766

4. DORI od KITA - RZESZÓW

1. Obrazek

2. Obrazek

Dori to kicia z ul. Dąbrowszczaków. Młodziutka - ma kilka miesięcy. Śliczny, maleńki, wesoły koteczek o zdziwionych oczkach. Godzinami bawi się myszką lub piłeczką. Zaczepia inne koty, prowokuje do zabawy, figluje.Taka niespokojna dusza. Jest rozbrykanym, radosnym stworzonkiem. Widzi świat we wszystkich kolorach tęczy. Odrobaczyliśmy ją, jest też zaszczepiona. Bardzo spokojnie znosi wszystkie zabiegi - czyszczenie uszu, zakrapianie oczek itp. Kto ją przygarnie i pokocha, będzie miał w domu radosną, żywą iskierkę. No to kto ją pokocha? Kontakt w sprawie adopcji : Basia 535 156 379, Marta 694 168 129

5. Delta od mavi

Delta - wieczne zdziwienie:
Obrazek

Delta - kontemplująca swoje wielkie zdziwienie:
Obrazek

Delta - kot dłuższy niż czarniejszy:
Obrazek

Delta - czasami nawet całkiem milutki kotecek:
Obrazek

Delta - moja kochana kicia bez łapki. Kot nieprzewidywalny i pełen zagadek. Dostałam ją od forumowiczki _namida_, która ją wyczaiła na osiedlu, złapała, wyremontowała i uznała mnie za godną tego, aby dostać TAKIEGO KOTA. Bo jest to kot jedyny w swoim rodzaju. Mam Deltę już ponad pół roku, a wciąż nie mogę się na nią napatrzyć. Na jej wielkie, wiecznie zdziwione oczy, na jej długachny ogon i dziwne miny.

6. Gusia czyli Alga Thorkatt PL od Thorkatt

Obrazek
Gusia ( z lewej) z córką Bestlą jako rzeźbione kolumny łóżka.

Obrazek
Gusia - projektantka nowoczesnego obicia taboretu kuchennego.

Gusia czyli oficjalnie Alga , zwana też Cesarzową czy Wielka Niedźwiedzicą to nasza 5,5 letnia kochana koteczka norweska leśna.Jest to właściwie kotka mojej córki - ona wybrała ją, a Gusia jest jej wielka przyjaciółką. Robienie poważniejszych sztuczek Alga zostawiła swojej córce Bestli, ale sama świetnie aportuje - zwłaszcza duże spinacze biurowe, wygrzebuje grzbiety z bindownicy, nie boi się też drukarki i już kilka razy skutecznie ją zagryzła. Ponieważ jest kochana, zostało jej to wybaczone. Świetnie strzela baranki, kiedyś mistrzyni skoku wzwyż, śledzi lot lotki gdy rodzinnie gramy w kometkę.
Rano, gdy pusto w miskach, budzi mnie gryząc w rękę lub zrywa zasłonę z premedytacją - tak po jednej "żabce" do momentu aż ja wstanę lub zasłona spadnie i słońce i tak nas zbudzi :twisted:
Bardzo lubi przytulać się do sympatycznych osób, a zdecydowanie nie lubi pijanych i agresywnych i wtedy warczy. Kilka tygodni temu - zaalarmowana warczeniem Gusi wybiegłam przed blok - akurat pijany chłopak wyciągał z wózka krztuszące się niemowlę. Gdyby nie alarm Gusieńki, mogło być źle.
Po pracowitym dniu Gusia lubi odpoczywać w doborowym towarzystwie.

7. Pyza od jasdor

Obrazek

Obrazek

Została wyciągnięta z przytuliska, gdzie siedziała samotnie w brudzie i smrodzie :(
Jak na prawdziwą księżniczkę przystało, w DT nabrała kształtów i kolorów i bardzo szybko podbiła ludzkie serca. Znalazła dobry domek i już się w nim panoszy, jako królowa :)

8. Bella od isabell36

co się gapisz pandy nie widziałaś :twisted:
Obrazek

moja ulubiona pozycja do spania 8)
Obrazek

9. Rysia od isabell36

mamo daj jeszcze pospać ...
Obrazek

wiesz, że masz za małą miskę ?
Obrazek

10. Karmen od Aaaśka

Wszędzie się wcisnę :mrgreen:
Obrazek

Jak na prawdziwego kota przystało, pudełka to to, co lubię najbardziej 8)
Obrazek

Tu mnie nikt nie dosięgnie :twisted: :wink:
Obrazek

KARMEN to 2,5-letnia buraska, przygarnięta jako półroczny "półdzik", i taka już została.
Nie lubi pieszczot, gdy coś jej się nie podoba to potrafi bez ostrzeżenia "dziabnąć", najchętniej przebywa wysoko na szafach, gdzie ma święty spokój.
Bardzo ciężko "obsługiwalna" - podanie jej tabletki lub obcięcie pazurów grozi trwałym kalectwem :wink: . Ale i tak uwielbiana przez wszystkich domowników. :1luvu:

11. Kola od Aaaśka

Jeszcze na wakacjach - wpakowała się do domku, na legowisko wybrała łóżko mojej córki i już została z nami :roll: :ok:
Obrazek

Spanie artystyczne - ta góra rzeczy to była pieczołowicie ułożona kupka ubrań do prasowania (niestety ktoś się tam zagnieździł i prasowanie musiało poczekać) :roll: :mrgreen:
Obrazek

Kola w całej okazałości (czyt. słodkości) :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

KOLA to pamiątka z wakacji.
Śliczna buraska z białymi skarpetkami. Jedna z siódemki dzikich kociąt, które urodziły się pod koniec czerwca w ośrodku wczasowym w Pobierowie.
Nie wiedzieć czemu, matka i rodzeństwo ją odrzuciły. Na szczęście znaleźli się dobrzy ludzie i jakoś dotrwała do końca wakacji.
Na nas trafiła na ostatnim turnusie - wpakowała się nam do domku i... już została. W mig załapała prowizoryczną kuwetę zrobioną z kartonu po Heinekenie. Dzielnie zniosła ponad 300 kilometrową podróż w kartonie po piwie Desperados :lol: . W ogóle nie ma z nią żadnych problemów - je za trzech, broi za pięciu i mruczy za dziesięciu (nawet u weta 8O ).

12. Sofinia od Mikuś

Obrazek

Obrazek

Mam na imię Sofinia, pamiętnego dnia 4 lutego 2010 roku "Gorgol" wyciągnął mnie ze schroniska. Byłam strasznie biedna, wszyscy skazali mnie na eutanazję. Miałam zaawansowaną PP. Zaszły nieodwracalne zmiany w mózgu, ale żyje i staram się z "Gorgolem" przeżyć każdy dzień najlepiej jak tylko potrafię. Kocham ją, a "Gorgol" mnie do szaleństwa.
Czasem mam jej dość - naprawdę...ale ......co tam....też ją kocham :kotek:
Ostatnio edytowano Śro paź 24, 2012 17:36 przez Kociara82, łącznie edytowano 10 razy

Kociara82

Post » Pt paź 05, 2012 23:03 Re: WYBORY MISS I MISTERA MIAU PAŹDZIERNIKA - BEZ OGRANICZE

Obrazek

LISTA OBECNOŚCI ORAZ LICZBA PUNKTÓW

KANDYDACI

1. Majtek od EVA2406 - 8 ostatnie miejsce
2. Muszek od Eva2406 - 9
3. NONO od KITA - RZESZÓW - 46
4. GUTEK vel GLUTEK od KITA - RZESZÓW - 48 II miejsce
5. Byczek od jasdor - I miejsce
6. Toro od wilber - 46 III miejsce
7. Pruszyn od wilber - 15
8. Shadow - od ewa_mrau - 15

KANDYDATKI

1. TITA OD KITA - RZESZÓW - 18
2. DOROTHY OD KITA - RZESZÓW - 23
3. WALERKA od KITA - RZESZÓW - 12
4. DORI od KITA - RZESZÓW - 10
5. Delta od mavi - 22
6. Gusia czyli Alga Thorkatt PL od Thorkatt - 49 I miejsce
7. Pyza od jasdor - 37 II miejsce
8. Bella od isabell36 - 28 III miejsce
9. Rysia od isabell36 - 14
10. Karmen od Aaaśka - 2 ostatnie miejsce
11. Kola od Aaaśka - 15
12. Sofinia od Mikuś - 22
Ostatnio edytowano Czw lis 01, 2012 19:55 przez Kociara82, łącznie edytowano 2 razy

Kociara82

Post » Pt paź 05, 2012 23:03 Re: WYBORY MISS I MISTERA MIAU PAŹDZIERNIKA - BEZ OGRANICZE

Obrazek
ZAPRASZAMY

Kociara82

Post » Pt paź 05, 2012 23:08 Re: WYBORY MISS I MISTERA MIAU PAŹDZIERNIKA - BEZ OGRANICZE

Jestem, choć mi bardzo smutno. Przed chwilą odszedł Chłopaniu [*] od Kamari.

Proszę o rezerwację 1 i 2 dla moich czarnuchów ( Majtka i Muszka), bo przegapiłam wybory dla czarnych :oops:
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Pt paź 05, 2012 23:10 Re: WYBORY MISS I MISTERA MIAU PAŹDZIERNIKA - BEZ OGRANICZE

zaznaczę sobie 8)
"Mimo że zgubiłem się, mimo że zabrnąłem w mrok,
wymieszałem z błotem krew, ocaleję mimo to,
trzeba uprzytomnić sobie, że nawet kiedy wszystko straci sens,
znajdziesz przestrzeń, gdzie wielka wiara tłumi lęk"

cytryna

Od: Pt paź 14, 2011 10:24

[następna]