Wybory Miss i Mistera Miau wrzesień - wyniki s. 39

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Wto wrz 04, 2012 20:10 Wybory Miss i Mistera Miau wrzesień - wyniki s. 39

Obrazek

Oto kolejna edycja waszego ulubionego konkursu kocich piękności :)
Mamy wrzesień, więc tym razem edycja poświęcona będzie umaszczeniu jesiennemu: rudaski, szylkretki i tri - czyli jesienne koty
:ok:

ZAPRASZAM DO UDZIAŁU!!!
Ostatnio edytowano Śro paź 03, 2012 17:14 przez Kociara82, łącznie edytowano 2 razy

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Wto wrz 04, 2012 20:13 Re: Wybory Miss i Mistera Miau wrzesień: rude, szylkrety i t

Obrazek

Zasady bazarku:
1. Każda fotka kandydata to koszt 5 pln.

2. Można prezentować też filmiki z kandydatami. Cena 1 filmiku=10 zł

3. Kandydatów można prezentować bez limitu :) (Mile widziane krótkie bio o kocie)

4. Kandydatów podajemy od TERAZ do 22 września włącznie do północy.

5. Wybór Miau Najpiękniejsi będzie trwał od 24 do 30 września włącznie do północy.
muszę mieć jeden dzień na ew.poprawkę błędów przed głosowaniem
Ostatniego dnia zgłaszania i ostatniego dnia głosowania o zaliczeniu głosu będzie decydowała godzina wysłania postu. Dopuszczam granicę +5 min dla osób o wolnych łączach.

6. Link do zdjęć/filmików należy przesłać do mnie lub do isabell36 na prv, później fotki i filmiki będą zamieszczane na watku :)

7. Mogą być zdjęcia archiwalne, pod warunkiem, by były to fotki kota żyjącego. Dopuszczalne są fotki z okresu kocięctwa kandydata.

8. Beneficjentów bazarku będzie dwóch- 1 wskazany przez Mistera i 1 wskazany przez Miss :) (wpływy bazarkowe podzielimy na pół, chyba, że strony dogadają się między sobą i wspólnie ustalą jednego beneficjenta).

9. Beneficjentem może być kot biorący udział w konkursie, ale nie może być to nasze własne kotomstwo.
Np. Jeśli wygra kot z DT u państwa X, może on jako beneficjenta wskazać innego kota biorącego udział w konkursie, ale nie może wskazać sam siebie czy też innego kota z tego samego DT, niezależnie, czy ten bierze udział w konkursie czy nie.

10. Nie dopuszcza się przerabianie fotek w programach do obróbki zdjęć-tzn.nie dopuszcza się dorabiania elementów np. wielkanocnych, walentynkowych itp, nakładania jednego zdjęcia na drugie w celu uzyskania np zdjęcia tematycznego... Wszelkie takie fotki będą dyskwalifikowane.

Bardzo też proszę o pisanie numerów kandydatów podczas typowania, to ułatwi mi znacznie odszukanie kandydata na liście oraz w przypadku zbieżności imion

Obrazek

ZASADY GŁOSOWANIA

1. Głosować może każdy. Nie dopuszczalne jest zakładanie drugiego konta, by ponownie zagłosować na swoich faworytów. W razie moich wątpliwości będę prosiła adminów o sprawdzanie IP. Z jednego IP można głosować tylko raz.

2.Nie głosujemy na własne "kotomstwo"

3. Aby zagłosować, należy w swoim poście wpisać nr kandydata i kandydatki :)

4. Głosujemy przyznając punkty od 1 do 3 na 3 wybranych kandydatów i 3 wybrane kandydatki.(przyznajemy punkty, nie miejsca!)

5. Bardzo proszę o podawanie WSZYSTKICH wytypowanych w 1 poście pisząc:
KANDYDATKI:
1.
2.
3.
KANDYDACI:
1.
2.
3.

gdzie każda cyfra odpowiada ilości przyznanym punktom.

6. Jeśli ktoś nie jest do końca zdecydowany, ma np.obstawione kandydatki a kandydatów jeszcze nie-proszę nie głosować cząstkowo, dopóki nie będziecie pewni również co do kandydatów.

7. Cząstkowego głosowania: tzn. kandydatki dziś podam a kandydatów za tydzień jak się zdecyduję na kogo stawiam-nie będę traktowała poważnie, nie będę wliczać tych głośów.

8. Zabrania się głosowania w inny sposób, np: 1 punkt: on i ona, 2 punkty: on i ona 3 punkty: on i ona. To utrudni mi bardzo podliczanie głosów.

9. Podczas głosowania proszę podawać numery kandydatów lub pisać od kogo jest. Jeśli np. kandydat nr.1 i kandydat nr.25 będą imiennikami-nie wpisanie przy głosowaniu na nich numeru im przyporządkowanego lub podania od kogo są-będzie dyskwalifikowało WSZYSTKIE głosy osoby, która się do tego nie dostosuje.

10. Głosujemy tylko raz.

11. Agitowanie nawątkach i wysyłanie pw z prośbą o oddanie głosu na swojego faworyta będzie karane.
pierwsza kara-nie zaliczenie głosów osoby agitującej
druga kara-wykluczenie wszystkich kandydatów agitującego.
Wszelkie sytuacje związane z agitowaniem, tak jak to miało miejsce między innymi podczas poprzedniego konkursu-jest spamowaniem, będzie zgłaszane do moderatorów i traktowane jako próba kupienia głosów.

12. Dopuszcza się jedynie agitowanie zapraszające do wzięcia udziału w konkursie i zagłosowania wg własnego sumienia. Ale nie na konkretnych kandydatów. Wyłącznie na wątku kandydującego np w postaci zdjęcia kandydata z napisem: kandydat na mistera miau i banerku w podpisie

13. Istnieje możliwość natomiast nie jest to konieczne, otóż możecie przyznawać wyróżnienia. Dotąd czasem takie sytuacje miały miejsce, ale te głosy nie były brane pod uwagę.
Od teraz możecie przyznać po 1 wyróżnieniu dla 1 wybranego kocurka i 1 wybranej koteczki. (można też albo kocurkowi albo koteczce). Wyróżnienie to przyznajemy na zasadzie jak dotąd byłĸo to nieoficjalnie - nie przyznając punktów.
W ogólnej klasyfikacji te głosy nie będą nadal doliczane, brane będą pod uwagę w razie remisu na podium, a liczba zdobytych wyróżnień przesądzi w takim przypadku o zwycięstwie. (kto zdobędzie więcej wyróżnień - wygrywa). Także w tym przypadku nie można głosować na swoje "kotomstwo" i także agitowanie jest niedopuszczalne.

Obrazek

Uwaga!!!
Jeżeli do dnia rozstrzygnięcia konkursu nie wpłynie na konto skarbnika przelew od Dużej/go Miss lub Mistera-tytuł ten przejdzie na następnego kandydata, który w kolejności zdobył największą ilość waszych głosów a wpłata za jego zgłoszenie została uiszczona w terminie.

Obrazek

W tytule przelewu tak jak poprzednio bardzo, bardzo proszę, byście wpisywali: swój nick-bazarek WRZEŚNIOWY. Tylko w ten sposób będzie wiadomo, od kogo jest dana wpłata, a kogo mamy "ścigać z odsetkami za opóźnienia" :ryk: :mrgreen: :wink:

Kociara82

Post » Wto wrz 04, 2012 20:14 Re: Wybory Miss i Mistera Miau wrzesień: rude, szylkrety i t

Obrazek

UWAGI:

1. Podczas oddawania głosów bardzo, ale to bardzo ważne i o to bezwzględnie proszę:
typując swoich kandydatów piszcie:
albo imię kandydata i numer mu przypisany
albo imię kandydata i nick osoby od której kot jest, osoby zgłaszającej.
Mogą się zdarzyć duble w imionach, a dokładne doprecyzowanie pozwoli uniknąć nieporozumień, o którego kota chodzi, któremu kotu przyznać punkt. W przeciwnym razie nie będziemy zaliczać w razie wątpliwości żadnych głosów od osoby, która głosowała mało precyzyjnie.

Kociara82

Post » Wto wrz 04, 2012 20:15 Re: Wybory Miss i Mistera Miau wrzesień: rude, szylkrety i t

NAGRODY:

Obrazek

1 miejsce

dla dużych MISS i MISTERA Iza_ zafundowała przecudnej urody własnoręcznie robione minigolfiki na jesienną i zimową pogodę: :1luvu:
Obrazek, Obrazek, kolor przekłamany w rzeczywistości to czarny
Obrazek, Obrazek

Obrazek

2 miejsce

dla dużych VICE MISS i VICE MISTERA isabell36 ufundowała własnoręcznie zrobiony drobiazg biżuteryjny :1luvu:

Obrazek

3 miejsce

Dla kotów, które zajmą trzecie miejsce jasdor ufundowała piękne, własnoręcznie wydziergane zabawki :1luvu:

dla Dużych kotów, które zajmą czwarte miejsce welina ufundowała własnoręcznie wydziergane cudnej urody etui na komórkę, klucze lub inne drobiazgi :1luvu:

dla Dużych koteczków, które będą miały najmniejszą ilość punktów halinka1403 zafundowała własnoręcznie uszyte poszewki na poduszki :1luvu:
Ostatnio edytowano Nie wrz 16, 2012 18:09 przez Kociara82, łącznie edytowano 4 razy

Kociara82

Post » Wto wrz 04, 2012 20:15 Re: Wybory Miss i Mistera Miau wrzesień: rude, szylkrety i t

Obrazek

miejsce na banerki

Banerek:

Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=145808][img]http://miau_miau2010.republika.pl/MM_wrzesien1.gif[/img][/url]
Ostatnio edytowano Śro wrz 12, 2012 18:02 przez Kociara82, łącznie edytowano 2 razy

Kociara82

Post » Wto wrz 04, 2012 20:16 Re: Wybory Miss i Mistera Miau wrzesień: rude, szylkrety i t

Obrazek

SKARBNIK:

isabell36

po wysłaniu zdjęć do MNIE lub isabell36 - proszę o PW do SKARBNIKA z informacją żeby podała konto

Kociara82

Post » Wto wrz 04, 2012 20:16 Re: Wybory Miss i Mistera Miau wrzesień: rude, szylkrety i t

Obrazek

DOTYCHCZASOWI BENEFICJENCI:

LISTOPAD 2011:

Tarnobrzeski "Ogród św.Franciszka" oraz forumowiczka Monika74

GRUDZIEŃ 2011:

Dla kota w DT u Figaro52 oraz dla lecznicy Centrum Dr.Sidla

STYCZRŃ 2012:
Kocia Chatka oraz KOT-ylion

LUTY

FAN Opole oraz Kocia Arka Noego - Radomsko

MARZEC:

KOT-eria oraz KOT-ylion

KWIECIEŃ 2012:
Forumowiczka Szejbal oraz KOT-ylion

MAJ 2012:
dla koteczki Mau Mau, KAN - Radomsko oraz dla MalgWroclaw

CZERWIEC 2012
Anna Rylska oraz Kocia Rodzinka pod opieką Azylu Koci Świat

LIPIEC 2012
horacy7 oraz Dziadeczek z Kociej Przystani,
50 zł - Fundacja EBRA Wrocław - nagroda od Thorkatt z pieniędzy za wysyłkę szczurzaków

SIERPIEŃ 2012
horacy7oraz Fundusz Onkologiczny im. Kotki Mazurki
Ostatnio edytowano Śro wrz 12, 2012 18:03 przez Kociara82, łącznie edytowano 2 razy

Kociara82

Post » Wto wrz 04, 2012 20:17 Re: Wybory Miss i Mistera Miau wrzesień: rude, szylkrety i t

Obrazek

DOTYCHCZASOWI ZWYCIĘZCY

LISTOPAD 2011:

viewtopic.php?f=20&t=135121&hilit=Miss+listopada

MISS: NIUNIA OD KATIA80
1 V-CE MISS: QUINOLKA OD EWA_MRAU
2 V-CE MISS: BEZIMIENNA OD SROKA7
MISTER: PTYŚ OD ANIMALON
1 V-CE MISTER: MORFEUSZ OD DAGRMARA-OLGA
2 V-CE MISTER: RYSZARD OD JUANA

GRUDZIEŃ 2011:
viewtopic.php?f=20&t=135764&hilit=Miss+grudnia

MISTER: MORFEUSZ OD DAGMARA-OLGA
1 V-CE MISTER: KARMEL OD DUSZEK686
2 V-CE MISTER: SNAKE OD FOCZKA.SKOCZKA
MISS: SMOCZYCA MILKA OD DILAH
1 V-CE MISS: KATE OD EWA_MRAU
2 V-CE MISS: KLARA OD MAUECZARNE

STYCZEŃ 2012:
viewtopic.php?f=20&t=137693

Miss: Epica od Selene00
1 Vice Miss Hania od ninakiler
2 Vice Miss Niusia od Ruda52-kamari
Mister bogus od Iweta
1 Vice Mister Jancik od Sis
2 Vice Mister Kacper od Ewa2406

LUTY 2012:
viewtopic.php?f=20&t=138699

Miss: Kicia Yoda od kociamysza
1 Vive Miss Krulik od redaf
2 Vice Miss Myszka od Myszolandia
Mister Puć od Karolek(ona)
1 Vive Mister Mjeczysław naczelnik od Gibutkowa
2 Vice mister ToiToi zwany Tojkiem od agatka13

MARZEC 2012:
viewtopic.php?f=20&t=139820

MISS HESTIA od Kicorek
1 Vice Miss WILCZKA od JaEwka
2 Vice Miss egzekwo FRIDA od jasdor oraz OTYLKA od Filipek/Otylka
MISTER WIELORYB od ruru
1 Vice Mister KEFIR od dagmara-olga
2 Vice Mister CHICO od Kicorek

KWIECIEŃ 2012:
viewtopic.php?f=20&t=140839

MISS KOSIA od jasdor
1 Vice Miss KICIA.YODA od kociamysza
2 vice Miss RYFON od _namida_
MISTER LESIO od Szura-najmysi mama
1 Vice Mister KACPER od EVA2406
2 Vice Mister MACIEJ KRĘCIPROCH od ewa_mrau

MAJ 2012:
viewtopic.php?f=20&t=141895

MISS KICIA.YODA od kociamysza
1 Vice Miss MYSZKA od Myszolandia
2 Vice Miss WIC RYSIA od isabell36
MISTER TygRyszard od urwiniu
1 Vice Mister ESIEK od Feniks32
2 Vice Mister egzekwo: NOISE od Selene00 i FILIP od Filipek/Otylka

CZERWIEC 2012:
viewtopic.php?f=20&t=142731

MISS - LILI od vega013
MISTER - Mister Miś od MIKUŚ
1 WICE MISS - MUTKA od jasdor
1 WICE MISTER - GLUŚ od zabers
2 WICE MISS - SOFISIA od MIKUŚ
2 WICE MISTERA - KACPER od EVA2406

LIPIEC 2012:
viewtopic.php?f=20&t=143880

MISS - Dorothy od KITA-RZESZÓW
MISTER - Kacper od EVA2406
1 WICE MISS - Agata vel Zdzira od dagmara-olga
1 WICE MISTER - Morfeusz od dagmara-olga
2 WICE MISS - KICIA.YODA od kociamysza
2 WICE MISTER - DESPERADO od AprilRain

SIERPIEŃ 2012:
viewtopic.php?f=20&t=144808

MISS FELUSIA od issey32 podopieczna dite
MISTER - PLAMEK od vip
1 WICE MISS - BALBINKA od dagmara-olga
1 WICE MISTER - DON JUAN od wiiwii
2 WICE MISS - WIATRUSIA od EVA2406
2 WICE MISTER - SIŚKO od bozena640

:piwa: :piwa: :piwa: :piwa: W PODZIĘKOWANIU ZA POMOC W TEJ KWESTII :)
Ostatnio edytowano Śro wrz 12, 2012 16:44 przez Kociara82, łącznie edytowano 1 raz

Kociara82

Post » Wto wrz 04, 2012 20:17 Re: Wybory Miss i Mistera Miau wrzesień: rude, szylkrety i t

Obrazek
POST ROZLICZENIOWY

Simran - 20 zł :1luvu:
bubor - 20 zł :1luvu:
Danusia - 20 zł :1luvu:
Maupa - 20 zł :1luvu:
welina - 10 zł :1luvu:
Kalair - 15 zł :1luvu:
LSVC - 20 zł :1luvu:
Zireael666 - 30 zł :1luvu:
Duszek686 - 30 zł :1luvu:
Nowa_Sztno - 15 zł :1luvu:
mavi za koty jasdor - 30 zł :1luvu:
LadyStardust - 15 zł :1luvu:
Pako - 20 zł :1luvu:
wilber - 25 zł :1luvu: dziękujemy za górkę :1luvu:
Thorkatt - 30 zł :1luvu:
Merlok - 40 zł za kotki J.D. :1luvu:
juana - 10 zł :1luvu:
gertaaa - 30 zł :1luvu:
KITA-RZESZÓW - 60 zł za BZYSIĘ i BAZYLA :1luvu:
ilgatto - 30 zł :1luvu:
EVA2406 - 50 zł :1luvu:
MIKUŚ - 10 zł :1luvu:

brakuje jedynie dyszki od vega013 ale na pewno wpłynie :ok: :ok: :ok:

zebraliśmy w tej edycji 560 zł :dance: :dance2: :dance: :dance2:
Ostatnio edytowano Wto paź 02, 2012 20:26 przez Kociara82, łącznie edytowano 13 razy

Kociara82

Post » Wto wrz 04, 2012 20:18 Re: Wybory Miss i Mistera Miau wrzesień: rude, szylkrety i t

Obrazek

KANDYDACI:

1. Karolek od EVA2406

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Karolek - to mój wymarzony rudzielec, bo zawsze chcialam mieć rudego kota. Wiedziałam jednak, że rude koty mają wzięcie, a ja biorę tylko biedy, to nie mogłam brać zdrowego kota. Znalazłam go w internecie zupełnym przypadkiem. Nie wiem jak trafiłam na to ogłoszenie, bo szukałam zupełnie czegoś innego. Gdy zobaczyłam rudego, pokrzywdzonego przez los i na dodatek na imię miał Karol ( jak mój pierwszy kot) wiedziałam, że on będzie mój. Zadzwoniłam i po bardzo dokładnym przesłuchaniu zostałam wstępnie zakwalifikowana. A musicie wiedzieć, że trafiłam na Pisiokot ( kto zna ten wie o czym mówię ;) ).
I tak po kilku dniach Karolek przyjechał z Łodzi do Warszawy.
Jego historia jest bardzo wzruszająca. Urodził się w stadninie koni pod Łodzią. Tam został zaatakowany przez psa. Gdy z bólu stracił przytomność został wrzucony w krzaki, żeby zakończył życie. Bo przecież po co jechać z kotem do weta......:(
Po kilku godzinach przyjechał ktoś na konie i na szczęście zobaczył tego leżącego biedaka. Zawiózł go do schroniska i tam wet musiał amputować łapkę, bo już wdala się martwica. Karolke miał wtedy 4 tygodnie. Do mnie trafił mając 6 tygodni. Jeszcze miał niezagojony kikutek.
Karolek to cudowny kot. Jest bardzo mądry, sprytny i mimo niesprawności wejdzie wszędzie, górne szafki w kuchni nie stanowią problemu ;) Reaguje na swoje imie, przylatuje na wołanie. To jest kot marzenie :)
Kocham go bardzo :)

2. Kacperek od EVA2406

Obrazek

Obrazek

Kacperek - jego historię i metamorfozę wszyscy znają, więc napiszę tylko, że to cudowny, miziasty, bardzo mądry kot. Nawet na zabiegi przy nosku i oczku reaguje mruczeniem :)

OBA RUDASKI RAZEM:
Obrazek

3. Chrupek od Simran

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Chrupek w maju skończył rok. Trafił do mnie razem ze swoim bratem Groszkiem jak miał około 3 tygodnie. Znaleziono je gdzieś w piwnicy przy martwej matce, dwójka rodzeństwa nie żyła. Tyle się dowiedziałam od pośrednika. Trafiły z piwnicy do lecznicy, gdzie Chrupek był leczony z kociego kataru. Wykarmiłam ich butelką. To moje pierwsze w życiu koty :kotek: potem doszła Simran od OliLoli. Chrupek to kochany łobuz, miłośnik kabli wszelakich i prądu. Lubi też zupę pomidorową z makaronem oraz kefir.

4. Bezo tymczas J.D.

Obrazek

Obrazek

Bezo-tymczas od J.D.- został znaleziony z zastarzałym złamaniem przedniej łapki. Ratując się przed bólem kot przy chodzeniu zaginał łapkę i tak wytworzył się staw rzekomy. Ta łapka jest dłuższa od zdrowej. Operacja nie przyniosła oczekiwanych rezultatów- drut prostujący po jakimś czasie pękł i Bezo nadal zagina łapkę. Niepełnosprawność nie przeszkadza mu jednak w szaleństwach, zabawie, bieganiu, zaczepianiu innych kotów. Porusza się szybko jak zdrowy kot, tyle że się nie wspina. Jest małym rozrabiaką, wchodzi w konflikty z innymi kotami, za to lubi towarzystwo człowieka i potrzebuje być w centrum jego uwagi. Bezo czeka na domek!

5. Leoś od wilber

Obrazek

Obrazek

Leoś daleki kuzyn "norwegów" został przygarnięty przez zatwardziałego wojskowego i z jego łap wyrwany do DT u OlaLola. Dopieszczony i wychuchany trafił do DS gdzie stale rozkwita i pięknieje :love: .
Jeżeli ktoś chciałby prześledzić jego losy i obejrzeć jak wyglądał po znalezieniu zapraszam na wątek Leosia: viewtopic.php?f=1&t=140408&hilit=Leo%C5%9B

6. Karmel od Duszek686

Mnieeee wybierz...
Obrazek
wybierz mnieeeeee
Obrazek
chciałbym wygrać duuużo papierowych kulek...
Obrazek

7. Kazimierz Aslan od LSVC
Wzieliśmy od wandul z Bytomia takie oto cudo :1luvu:
Obrazek

Kazimierz Aslan - kot dwojga imion, bo ja się uparłam i nazywam go Kazikiem a TŻet twierdzi, że on jest taki podobny do lwa z Opowieści z Narnii i powinien nosić jego imię... oczywiście kot nie reaguje na żadne z powyższych imion...

Odkarmiony i odchuchany zaczął wywalać brzuch do głaskania
Obrazek

no a jak się zdenerwuje to pokazuje język
Obrazek

A tu próby zaprzyjaźniania się z pozostałymi kotami - najbardziej pokochał burasia Kilkujadka
Obrazek

Obecnie nasz prawie pomarańczowy kot ma trzy i pół miesiąca i trudno zrobić mu ostre zdjęcie, bo między krótkimi drzemkami jest w ciągłym ruchu - potrafi nawet biegać po ścianach. Kazio jest na etapie próbowania wszystkiego, co nadawałoby się do jedzenia, uwielbia zabawy myszkami i często bije starszych kocich kolegów. Jego pasją jest ciumkanie swoich łapek :) dzięki czemu ma uroczo mięciutkie i wciąż różowe poduszeczki :1luvu:

8. Kacperek od welina

Obrazek

Obrazek

Mam na imię Kacperek i troszkę ponad trzy latka. Duża bardzo mnie kocha i nazywa wiewiórą. Znaleziono mnie na wysokim drzewie dlatego ta ksywka... Lubię dużo mówić. Jestem towarzyski i bardzo przystojny. Znam swoją wartość, więc miejsce jakie zajmę mnie nie obchodzi :mrgreen:
Pako i Iza szykujcie dla mnie posłanka, ponieważ wybieram się w odwiedziny do Mańci i Rysi. :ok: :piwa:

9. Felek I - szy Piękny od jasdor

Obrazek

Kocurek uliczny, wykastrowany, wyleczony, oddany. Nawiał na drugi dzień po zamieszkaniu w nowym domu. Jego "pani" miała gdzieś, my nie . I po ok. 3 miesiącach znalazłyśmy dziada. Znalazł sobie melinę wśród osiedlowych podwórkowców dokarmianych przez starsze Panie.
Bez zbytnich protestów znów zamieszkał w czterech ścianach.
Jest ZAJEBISTY - oczywiście do wzięcia, jakby ktoś go chciał, ale domek tez musi być - ZAJEBISTY

10. Frodo Gremlin od jasdor

Obrazek

Najodważniejszy i największy z pięciu kociąt koci kawaler. Najbardziej kudłaty i do wzięcia :1luvu:

11. Chester Gremlin od jasdor

Obrazek

Na widok każdego człowieka straszy i warczy, jak rasowy bulterier. Na kolanach też mu się pomału zaczyna podobać :mrgreen:

link do historii krośnieńskich kotów (hitoria rodzinki Gremlinów zaczyna się od 40 strony, a zdjęcia od 50 str.: viewtopic.php?f=1&t=136350&start=735

i na koniec koci przekładaniec jesienny:
Obrazek

12. Bazyl od herzpl

FOTKA NR 1:
Obrazek

FOTKA NR 2:
Obrazek

FOTKA NR 3:
Obrazek

FOTKA NR 4:
Obrazek

FOTKA NR 5:
Obrazek

FOTKA NR 6:
Obrazek

Jestem Bazyl rudy kot,
który skory jest do psot.
Kiedy „duża” idzie spać,
to otwiera się mój świat.
Kiedy „duża” smacznie śpi,
ja otwieram wszystkie drzwi.
Wszystkie szafki i pokoje,
każdej nocy tylko moje.
Jem, smakuje, co popadnie,
póki „duża” nie dopadnie.
Wtedy krzyczy mnie i straszy,
że wyrzuci na tymczasy.
Ja się wcale jej nie boję,
i uciekam na pokoje.
Spokój pragnę mieć dla siebie,
no i poczuć się jak w niebie.
Duża złości się przez chwilę,
bo ja jestem jej Bazylem.
Potem bierze na kolana
i tłumaczy nie wypada…
Lecz ja swoje wiem i tyle,
Bo ja jestem KOT BAZYLEM. :kotek:

13. Rudy z Przytuliska Znajdki

Obrazek

Obrazek

RUDY,
się nie nazywam, bo nikt nie miał czasu dać mi imię. Mieszkam w pięknie urządzonym boksie, mam jedzonko i spanko. Ale przytulam się do zimnych kafelków i do kraty. Była niedawno jedna pani zrobić mi zdjęcie. Jak tylko na mnie popatrzyła to zacząłem mruczeć, ale chyba za cicho, bo mnie nie zabrała. A ja bym tylko chciał się przytulić, posiedzieć na ciepłych kolankach i mruczeć w podziękowaniu. Jestem spokojniutki i miziaty, wcale nie robiłbym kłopotu. Tylko bym się przytulał.
Mój braciszek pojedzie zaraz do własnego domku. Zostanę sam, bez rodziny :cry:

14. Rychosław od juana

Obrazek

Obrazek

Nieustraszony polowniczy na muchy i wszelkie inne
ruszające się (włącznie z łydkami Dużej ;) Szczekający koci model,
który za wejście Dużej do wc musi skasować bilet w postaci papieru
toaletowego (za każdym razem głośno domaga się opłaty siedząc pod
drzwiami i nie patrząc, że można spieszyć się do pracy ...)

15. Lucek od ilgatto

ObrazekObrazek

Lucek został uratowany na działkach jako małe kocię przez moich rodziców...Mój tato karmił działkowe koty, w tym koteczkę skrzywdzoną przez człowieka (przyszła opleciona drutem, który jakimś cudem zdjęli z niej). Któregoś dnia na ścieżce leżały dwa martwe dzieciaczki koteńki.... co było powodem ich śmierci nigdy się nie dowiedzieliśmy....a na następny dzień kotusia pojawiła się cała zakrwawiona i przyprowadziła swoje ostatnie dziecko. Moja mama odwróciła się żeby naszykować jedzonko i spokojnie pomyśleć co dalej? ... Po ponownym odwróceniu się do koteńki zobaczyła tylko płaczącego maluszka (Jego mamę znaleźli po dwóch dniach martwą). Lucek został odkarmiony, wychuchany, zabezpieczony weterynaryjnie... miał przepuklinę. Rodzice czuli się dobrze, kochali Lucka bardzo, był ich syneczkiem, chłopczykiem... i miło było popatrzeć na ich uśmiechy, kiedy patrzyli na rudzielca. "Biegli" z działki do domu, bo trzeba dać jeść dziecku, pobawić się z nim. Myśleli jak mu dogodzić..... W wieku dwóch lat Lucuś był już sierotką. Moi rodzice odeszli w ciągu trzech miesięcy, jedno za drugim. Nie zastanawiałam się jednego dnia gdzie Lucjan ma być, a miałam wtedy psa (raczej nie przepadającego za kotami). Za to do dzisiaj, kiedy głaszczę Lunia czuję na jego futerku ręce moich rodziców.
Ostatnio edytowano Sob wrz 22, 2012 18:15 przez Kociara82, łącznie edytowano 14 razy

Kociara82

Post » Wto wrz 04, 2012 20:18 Re: Wybory Miss i Mistera Miau wrzesień: rude, szylkrety i t

Obrazek
KANDYDATKI

1. Tina od EVA2406

Obrazek

Tina - to koteczka, która jest w domu od maleńkiego kociaczka. Przyprowadził ją mój ,nieżyjący już, piesek Toffi. On bardzo lubił koty. Wracając wieczorem ze spaceru posłyszeliśmy odgłosy z pobliskich krzaków. Toffi tak długo kręcil się wokół krzaków aż wyszła maleńka kicia. Nie wiem jak oni się dogadali, ale mała grzecznie poszła za nim i razem weszli do domu i tak juz zostało :)

2. Mrunia od EVA2406

Obrazek

Mrunia - to najnowsza mieszkanka naszego domku. Jest u nas od kilku miesięcy. Była zabrana z interwencji i miała jechać do schroniska, ale los okazał się dla niej łaskawszy. Myślę, że w schronisku nie miałaby szans. Kicia była bardzo zastraszona i wycofana. Bała się wszystkiego. Przez trzy miesiące uciekała na widok podniesionej ręki i bała się podejść do człowieka. Teraz jest już zupełnie inaczej :)

3. Julka od vega013

Obrazek kliknij miniaturkę

Oto Julka. Czy widzicie serduszko na nosku? Niech Was nie zwiedzie ten łagodny pysio. Julka jest zawadiackim łobuziakiem. Dokładnie wie, czego chce, a najczęściej chce postawić na swoim. Co jak co, ale charakterku tej uroczej damie nie brakuje. Pierwsze półrocze życia spędziła na ulicy i wyraźnie nie chce tam wrócić. Wystarczy otworzyć drzwi wyjściowe, żeby można było ujrzeć koniuszek ogonka kotuni czmychającej do sypialni, w której chowa się pod łóżko.

4. Oliwka od vega013

Obrazek kliknij miniaturkę

Oliwka - opiekunka chorych kotów, zawsze gotowa pędzić z pomocą. Uwielbia mizianki i przytulanki, ale tylko wtedy, kiedy ONA chce. Całym swoim zachowaniem przypomina, że należy traktować ją poważnie. Bardzo poważnie. Jest otwarta na nowości, wszystko ją interesuje. Przyjacielska i łagodna, stanowi swego rodzaju klamrę spinającą całą siódemkę moich kotów.

5. Kropeczka od bubor

Obrazek

Obrazek

Kropeczka to oczywiście najpiękniejsza z nakrapianych księżniczek która przyjechała do nas z Piły jako małe kociątko , niewiele później okazało się że ma alergię pokarmową co początkowo skutkowało dość poważnymi rozdrapaniami na główce , szyjce , choć sporo w swym życiu przeszła jest kochaną choć zdystansowaną i nie pozbawioną fochów kocią panną

6. Józia od bubor

Obrazek

Obrazek

Józia to młodziutka nakrapiana piękność znaleziona na ulicy z chorymi oczami , uszkami - z jednego z nich trzeba było operacyjnie usunąć sporej wielkości guza - brodawczaka , dzięki troskliwej opiece Kocio Przystaniowej załogi dziewczynka szybko wróciła do zdrowia i teraz czeka na swój nowy kochający dom - mam nadzieję że dzięki temu konkursowi jej nietuzinkowa uroda wpadnie komuś " w oko "
OD 15.09 Józia już w swoim nowym kochającym domu :ok: :ok: :ok:

7. Bajcia od Danusia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bajeczka zamieszkala w naszym domku po smierci Mizienki [*]
Koteczka z domku pani Ali.
Dzieki CoToMa wypatrzylam kicie w jej wątku, no i tym sposobem kicia zostala nasza

Bajeczka nie ma przedniej prawej łapki. Jest śliczna i bardzo kochana, pomimo swej indywidualności :wink:

Kicia ma 9 lat
W ciągu 5 -ciu lat, od kiedy jest u nas, z zastraszonej kotki zamieniła sie w aniołka, dzięki naszej bezgranicznej miłości do niej, a teraz ona nam tym samym odpłaca
Kocha podkradać jedzenie ze stołu :oops:

8. Lafi od kalair

Ja do konkursu?! WOW! 8O
Obrazek

Lafi- ma 5 latek skończone, lubi barankować i nie lubi brania na ręce, bo wtedy po prostu... wrzeszczy :mrgreen: Lubi jeść-co niestety widać coraz bardziej... Ale najbardziej skoczna i energiczna z całej trójki. I ma duże oczka, które uwielbia eksponować :D

9. Saphira od kalair

Ja rządzę, chociaż jestem najmłodsza! :mrgreen:
Obrazek

Saphira-najmłodsza, 3 latka. Dotarła do nas z DT w Świnoujściu, okrężną drogą, więc podróże ma we krwi. :P Uwielbia mizianie, być blisko ludzia. Pierwsza do lansowania się, jak są goście, więc nikt nie pozostaje obojętny wobec niej. A że gabaryty ma słuszne, zawsze swoje wyegzekwuje :mrgreen: Traktor niezwykle sprawny i głośny.

10. Iris od kalair

A różowe noski się liczą? Bo ja mam! :D
Obrazek

Iris-7 latek, najstarsza i najmniejsza. Drobniutka kotunia, ale potrafi bronić swojej niezależności pazurkami i ząbkami. :mrgreen: Dumna panienka, która się z resztą nie zadaje, chyba że pogoni jedną z drugą, albo wypaca łapką. One zresztą nie pozostają dłużne. Ma cudowny cichutki traktorek, lubi całowanie w pysio.

11. Biedroneczka tymczaska J.D.

Obrazek

Obrazek

Biedroneczka - tymczaska od J.D. W styczniu 2012 zabrana została spod sklepu, gdzie błąkała się i płakała biednym zachrypniętym głosikiem i gdzie nikt- dosłownie nikt- nie zwracał na nią uwagi. Na szczęście w końcu ktoś okazał zwierzątku serce i zabrał ją stamtąd, wychudzoną, wygłodniałą i zziębniętą. Koteczka lgnie do człowieka, potrzebuje jego towarzystwa, uwielbia się przymilać, przytulać, być głaskana. Szukamy jej domu!

12. Królewna Bzysia manager KITA - RZESZÓW

FOTKA NR 1:
Obrazek

FOTKA NR 2:
Obrazek

FOTKA NR 3:
Obrazek

FOTKA NR 4:
Obrazek

FILMIKI THE BEST!!!
http://youtu.be/O6pUizbNjlI

BAJKA O KRÓLEWNIE BZYSI: :1luvu: :1luvu:
W dniu sierpniowym na polanie było wielkie grillowanie.
W dniu szczególnym w tłumie gości mały kotek też zagościł…
Mikuś wizję miał przepiękną, że zostanę tam królewną.
Bzyle miłość ślubowali i na koty tam zbierali,
lecz gdy ja się pojawiłam zamieszanie tam zrobiłam.
Mikuś mleko mi przynosił i na rękach ciągle nosił.
A gdy goście pojechali, to do snu mnie ululali.
Rano siku chciałam zrobić, i pobiegłam w równe nogi.
W brzuszku nie burczało, więc wolności się zachciało,
nie myślałam wtedy o tym, by do Bzyli biec z powrotem.
Gdy się ciemno już zrobiło, w domku ich już tam nie było,
znowu byłam całkiem sama, bardzo głośno tam płakałam.
Płacz mój głośny był na pewno bo wrócili po mnie z rana i zabrali na kolana.
Podróż była trochę długa, lecz wierzyłam, że się uda.
Mikuś wzięła mnie do siebie i mam u niej tak jak w niebie.
Ciągle jednak mam marzenie, by dużego mieć dla siebie i obieca mi na pewno,
że uczyni mnie królewną.
:king:

13. Miki od Duszek686

Cześć, jestem Miki
Obrazek
Mam 9 latek i jestem szylkretką :)
Obrazek
Prawdziwą :twisted: :wink:
Obrazek

14. Kosia od Zirael666

tu mam prawie rok, tyle co Frania teraz ;p
Obrazek

kocham torby, pudełka, walizki...wszystkie są moje i tylko moje
Obrazek

teraz jestem taka
Obrazek

Kosia, pers - szylkret dymny napisano w rodowodzie.. Ze starości wiele jej z tego tri nie zostało, posiwiała już w marcu tego roku skończyła 13 lat, jak na panią w sile wieku ma się nieźle - dokucza jej niewydolność nerek. Jak dotąd dzielnie znosi kroplówki i tabletki, gorzej z jeżdżeniem do weterynarza. Kosia ma "odbite" całe życie.. Jeśli coś zostanie położone na podłodze - ona na tym nasika bez względu na rodzaj położonego czegoś. Jedyna słuszna kuweta to bezżwirkowa z podwójnym dnem, musi mieć dwie tylko dla siebie, bo inaczej - sika poza, wszędzie, na cokolwiek. Zdarzało jej się ostentacyjnie nasikać obok niechcianej kuwety innego typu Wybredna, bardzo powolna, jak ktoś jej nie zna, sprawia wrażenie głupawej.. ale to tylko pozory, moja panienka nr 1 jest bardzo mądra i wie jak komuś zrobić na złość, ale też nigdy mnie nie opuściła w trudnej chwili Jest trudnym kotem, ale właśnie za to ją najbardziej kochamy.
Kosia się nic nie zmieniła oprócz siwizny wiekowej - na zdjęciu w wózeczku ma niecały rok.. Dla mnie wygląda tak samo.

15. Frania od Zirael666

taka byłam malusia - miałam 14 dni
Obrazek

potem taka.. jeszcze mieściłam się na jednej ręce
Obrazek

a teraz taka
Obrazek

Frania jest maine-coonkiem, ma teraz 9 miesięcy skończone i rośnie jak na drożdżach Została kupiona dla towarzystwa dla tymczasa, który miał u nas zostać, jednak znalazł dom, a my zostaliśmy sami z Franią, której ewidentnie ulżyło i nie kryła się z tym.. Z pozostałą dwójka kocią dogaduje się bardzo dobrze za to O France nie można jeszcze wiele powiedzieć, bo jest wielkim dzieciakiem i cały czas coś jej się zmienia, począwszy od faworytów jedzeniowych, a skończywszy na zabawkach. Jedno jest pewne - nadal przemawia przez nią dziecięca głupota - po udziabaniu przez osę (chociaż zdążyła ją wypluć zanim wbiło się żądło), kilka godzin później wróciła na balkon z impetem polować na kolejną.. Słynie z rozrzutu w kuwecie.. najlepszy żwirek zbrylający ma się nijak do jej siły wyrzutu połowy zawartości kuwety na zewnątrz Najbardziej urocze aktualnie jest Frankowe budzenie sekundę po budziku - uruchamia szereg miauków specjalnie na tę okazję, które "grają" aż ktoś wstanie i coś zrobi. Cokolwiek, byle przy Frani Moje słodkie maleństwo <3

16. Malutka od Nowa_Sztno

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Historia Malutkiej jest historią jakich wiele: mały kociak, zakatarzony, siedział sobie wraz ze stadkiem innych kociąt w schronisku. Przy wirtualnym wsparciu MiauKotek, zabrałam kotkę do siebie na tymczas, mając w zanadrzu potencjalny DS dla niej.
Tuż przed planowanym oddaniem Malutkiej, sytuacja z przyszłym-niedoszłym DS trochę się pokomplikowała i zmuszeni byliśmy szukać Malutkiej nowego domku. Z każdym dniem jednak nasza miłość do Malutkiej rosła i ostatecznie serce wygrało z rozumem - Malutka została oficjalnie adoptowana przez mojego Szanownego Małżonka, zwiększając tym samym liczbę zwierząt w naszym domostwie do sztuk 4 :ryk: Ale czyż można było nie zakochać się w takiej ślicznocie-niedobrocie?

17. Rudolfina Gremlin od jasdor

Obrazek

Zacna matka pięciorga dzieci urodzonych pod dachem jakiegos garażu.
Niekoniecznie bardzo opiekuńcza, ale w sytuacjach zagrożenia (podawanie zastrzyków dzieciom) groźnie atakująca intruza (człowieka). Obecnie czeka na sterylkę i ugania się za facetami (Sucharem -jedynym facetem w stadzie), nie powiem, że bez wzajemności :mrgreen:

18. Becia Gremlinka od jasdor

Obrazek

Urocza kocia galaretka. Trzesidełko już w nowym domu. Miała mieć dom ze starszą koleżanką, ale się nie polubiły i zamieszkała jako jedyne zwierzątko :kotek:

19. Freda Gremlinka od jasdor

po lewej
Obrazek
Bardzo się boi biedactwo, ale pomalutku otwiera się na ludzi, biorąc przykład z braciszków :flowerkitty:

A na koniec zdjęcie zbiorowe - koci przekładaniec jesienny
Obrazek
Na zdjęciu nie biorąca udziału, bo bura ZIUTA GREMLINKA zastępująca nieobecną BECIĘ

20. Bystra od Maupa

jeszcze z kociarni
Obrazek

z pozdrowieniami dla cioci Thorkatt
Obrazek

już na stałe w domu
Obrazek

idź sobie, śpię...
Obrazek

Bystra to mój pierwszy kot i wprowadziła się dopiero tydzień temu (11 września). Należy do tych nieśmiałych i wycofanych, więc oswajanie jej zajmie jeszcze trochę czasu. Na kociarni kupiła mnie wdziękiem i urodą - tego pierwszego na zdjęciach nie widać, to drugie możecie właśnie podziwiać :mrgreen: Bystra jest futerkowym odbiciem prawdziwej polskiej jesieni: głównie szarej i burej, czasem śnieżnej, ale z przebłyskami rudości i złota. Do tego gdy siada, elegancko owija ogonek wokół łapek, a ja to uwielbiam :1luvu: Ma zwyczaj darcia pysia po nocy, żeby mi się nie wydawało, że w nocy to się śpi; wtedy muszę się podnieść i zacząć ją miziać, a jeśli robię to dobrze, w nagrodę zaczyna cicho mruczeć. Poza tym jest bardzo grzeczna, czysta i niewybredna. Kot marzenie :D
Szkoda, że nie udało mi się niestety sfotografować tylnych (rudych) łap, jak je przeciąga, a robi to przekomicznie - ale cóż, jak się nie ma, co się lubi... ;)

21. Bestla czyli Bellusia od Thorkatt

Filmik : MAM KOTA
http://youtu.be/okh2LHEDWRg

"Rudy ojciec, rudy dziadek
rudy ogon to mój spadek".
Ruda babcia, ruda mama
ja też jestem ruda dama.

Obrazek

Bestla w trójkocie :mrgreen:
Obrazek

wolny dostęp do łazienki/toalety dla wszystkich kotów :wink:
Obrazek

Bestla - w mitologii norweskiej Matka Olbrzymów to nasza najmłodsza, 2,5-letnia ruda, norweska leśna koteczka. Przyszła na świat w naszej maleńkiej, domowej, nierozwojowej hodowli Thorkatt.PL - jako "wielka" jedynaczka. Jak tu więc nie zostawić dla siebie takiego skarbu. Bestla zwana też Bellusia, Belluś, Bellozaur szybko zawładnęła sercami domowników ludzko-kocich. Bellusia uwielbia towarzystwo i chętnie się uczy - bacznie obserwując zachowania innych. Jako prawdziwy norweg posiada wiele cech psa, dzięki czemu łatwo nauczyła się kilku sztuczek. Pokazuje je chętnie, ale nic za darmo :wink: Pobiera wynagrodzenie w postaci smakołyków, albo "głuchnie". Reaguje na dwa rodzaje gwizdania ( przywołanie i "na spacer"), komendy: siad, leżeć, podaj łapę i inne.
Rozpieszczana przez babcie Tigi, rozbawiana przez cioteczną babcie Irbis i przyjaciółkę czarna domową Pantereczkę, strofowana przez mamę Algusię rozsyła buziaki wszystkim ludziom, przeskakując z kolan na kolana.
Ponieważ w sierpniu kandydatka Mukki deklarowała walkę o pokój na świecie - w razie wygranej Bestla będzie zabiegać o wolny dostęp do łazienki/toalety dla wszystkich kotów :wink:

22. Karolinka z Przytuliska Znajdki

Obrazek

Obrazek

Karolinka
Karolinka ze Znajdków. Żyje dzięki Joli, która wykarmiła ją pipetą. Lola ma 4 miesiące, jest filigranową, ale pełną energii panienką. Z zamiłowaniem uprawia wspinaczkę wysokopienną, uwielbia turlanie się w wiaderku i umieszczanie laskowych orzeszków w najbardziej niedostępnych miejscach. W przerwach między łobuzowaniem jest wielkim całuśnym miziakiem, uwielbia spać na poduszce obok człowieka, a jeszcze bardziej lubi kiedy człowiek całkiem opuści poduszkę.
Lola szuka swojego własnego, stałego człowieka, któremu będzie mogła wchodzić na głowę :mrgreen:
oto kilka słów o Karolince od kamari u której mała jest na tymczasie:
Szylkretki nigdy mi się specjalnie nie podobały. Niby lubię każdego kota, ale kto to widział takie niestarannie poplamione ... :roll:
No i trafiła do mnie Karolcia. Malutka, drobniutka i .... najpiękniejsza na świecie :roll: :mrgreen:
Do tego to taka miziata i nakolankowa istotka. Jak każdy kociak lubi powariować, ale potem przyjdzie, zagada, da buziaka: "No chyba się nie gniewasz, że zwaliłam wszystko z półki? Źle leżało :roll: "
No nie gniewam się. Zwłaszcza kiedy dostanę buziaka :kotek:

23. Nefi od LadyStardust

Tak się we mnie zakochali jak byłam maleńka!
Obrazek

Podrosłam, ale i tak się wszędzie zmieszczę :D
Obrazek

A taka jestem sobie teraz Lady :)
Obrazek

Moj Człowiek znalazł mnie w zaraz po urodzeniu, a może to ja go znalazłam.
Braci i sióstr nas było dużo, ale to ja pierwsza wdrapałam się na kolana!
Człowieki powiedzieli "pójdziesz z nami" i zaczęli mnie regularnie odwiedzać.
Pewnego dnia pożegnałam się z moim rodzeństwem i poszłam do nowego domku.
Dano mi na imię Nefretete... podobno jakaś człowiekowa boginka to była,
i powiedziano, że pochodzę z Cat's Protection. Teraz wołają mnie Nefi :)
Albo Lady :D Bo po urodzeniu używałam miauków angielskich.
Moja Duża wybrała się na długą wycieczę i baaaardzo daleko...
Teraz miaukam po polsku... Ale wszystkie kotki i tu i tam takie same noski mają!
I choć nie biegam już przed domem i między innymi kotami,
to jestem szczęśliwa i mrucząca, bo moja Duża przysięgła, że nigdy mnie nie zostawi :)

24. Irbis od Thorkatt

Obrazek

Irbis (czyli pantera śnieżna) a oficjalnie Coffe to 8 letnia koteczka rasy norweskiej leśnej.
Jest to moja największa ukochanica," psiankówka" podążająca za mną po mieszkaniu krok w krok jak porządny pies.
To ona kilka minut przed moim przyjściem czeka na mnie pod drzwiami ( więc nawet gdyby mój TŻ spotykał si z kochanką- Irbisia niestety ostrzegła by o moim powrocie :evil: ). To ona waruje przed pomieszczeniem, gdzie ja przebywam. Jeśli przed drzwiami mieszkania usłyszy jakieś niepokojące hałasy - głośno warczy. Irbisia porusza się z wielką gracją, potrafi w trakcie spaceru wrócić przez otwarte okno skacząc ok. 1,5 m, a dzięki długiemu futerku wyglada, jakby leciała. Porozumiewa się całym wachlarzem "fruu" - dlatego też nazywamy ją też Frusią.
Rano zostaje wydelegowana przez pozostałą czwórkę do zawiadomienia mnie o pustych miskach i albo szczypie mnie w rękę, albo skrobie w drzwi szaf.
Irbiska bardzo prosi Ciocie o nie głosowaniena nią, albowiem marzy o poszewce na podusię od cioci halinka1403.
Na zdjęciu widać, jak Irbis męczy się na twardej podłodze - bo nawet tej wykładzinki to już nie ma.

25. Kleo od ilgatto

Obrazek ObrazekObrazek Obrazek

Przedstawiam Kleo, która z siostrami została mi podrzucona na działki. Dziewczynki są śliczne i jak to przystoi maluchom niezwykle żywiołowe. Kandydatka na Miss, Kleo, to mała modelka... aparat fotograficzny jej nie peszy, nie ucieka przed nim. Poza pozowaniem do zdjęć zajmuje się gonitwą z siostrami, mordowaniem myszek, pływaniem-bardzo lubi leżeć na dnie wanny, kiedy zostaje troszeczkę wody. Kiedy jest senna wchodzi na kolana i pomiaukując wtula się w ludzia i w końcu zasypia. Kleo, jak i jej siostry, szukają swoich Dużych i mają swój watek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=144185

26. Krysia od gertaaa

FILMIK:
http://imageshack.us/clip/my-videos/803 ... maahh.mp4/

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

UWAGA UWAGA KOT PODAJĄCY ŁAPKĘ :ryk: :ryk:

Krysia to 3 - letnia koteczka i mój ukochany łobuz.
Łobuz, bo budzi mnie o 4 rano, żebym wstała i popatrzyła jak ładnie je chrupki; bo nie daje się wziąć na ręce; bo nie pozwala nikomu usiąść na swoim fotelu, a na specjalnie dla niej kupionym posłaniu położyła się raz - dokładniej mówiąc nie weszła do środka, tylko położyła główkę na obrzeżu.
Ale jak widać na filmiku to także kotek cyrkowy :mrgreen:
Zrobi wszystko za przysmaczek. Następny krok - nauka prasowania i mycia okien, w zamian za pudełko przysmaków :mrgreen:

27. Madzia tymczaska J.D.

Obrazek

Obrazek

Madzia to ok. dwuletnia koteczka. Odebrana wraz z mamą i siostrą zbieraczce, u której żyły w strasznych warunkach. Madzia jest dystyngowaną, wrażliwą koteczką. Lubi pozować do zdjęć. Czeka na swój wymarzony domek!

28. Mamcia tymczaska J.D.

Obrazek

Obrazek

Piękna szylkretowo umaszczona koteczka w wieku ok. trzech lat. Wraz z córkami odebrana zbieraczce. W nieznanych okolicznościach straciła kawałek lewej tylnej łapki i pół ogonka. Nie przeszkadza jej to w normalnym funkcjonowaniu, a nawet nadaje pewnego uroku. Śliczna i garnąca się do ludzi Mamcia potrzebuje uwagi człowieka, głasków, przytulanek i… pilnowania diety, bo potrafi zjeść i za siebie, i za inne koty. Ona i jej córki szukają stałych domków!

29. Paris vel Królik od MIKUŚ

Obrazek

Obrazek

Ta młoda kocia Dama ma zaledwie rok. Ślicznie wygląda, ale nie zawsze tak było. Na początku roku została dotkliwie pogryziona przez psa. Uszła z życiem, ale z ogonka pozostał jej tylko kikucik. Dziś ma tylko zabawną, puchatą szczoteczkę-stąd pseudonim "królik" :mrgreen: Wymagała szczególnej troski, trafiła do DT u Mikusia, tu dochodziła do siebie po przejściach. Jest niezwykle wrażliwa, spragniona czułości i pieszczot. Pragnie bliskości człowieka, ale lubi też pobrykać i poszaleć , w końcu ma jeszcze pstro w głowie. Potrzebuje niewychodzącego domu, pełnego ciepła, spokoju i miłości. Z innym kotem dogada się, lubi dzieci. Niewiele jest kotek tak urodziwych i pełnych gracji .
Może Paris podbije właśnie Twoje serce i zechcesz ofiarować jej także swój dom.?
Kotka jest wyleczona, wysterylizowana i zadbana, gotowa do adopcji.
Kontakt Basia 535 156 379, Marta 694 168 129.
Ostatnio edytowano Nie wrz 23, 2012 19:41 przez Kociara82, łącznie edytowano 21 razy

Kociara82

Post » Wto wrz 04, 2012 20:19 Re: Wybory Miss i Mistera Miau wrzesień: rude, szylkrety i t

Obrazek

LISTA OBECNOŚCI ORAZ LICZBA PUNKTÓW

KANDYDACI

1. Karolek od EVA2406
2. Kacperek od EVA2406
3. Chrupek od Simran
4. Bezo tymczas J.D.
5. Leoś od wilber
6. Karmel od Duszek686
7. Kazimierz Aslan od LSVC
8. Kacperek od welina
9. Felek I - szy Piękny od jasdor
10. Frodo Gremlin od jasdor
11. Chester Gremlin od jasdor
12. Bazyl od herzpl
13. Rudy z Przytuliska Znajdki
14. Rychosław od juana
15. Lucek od ilgatto

KANDYDATKI

1. Tina od EVA2406
2. Mrunia od EVA2406
3. Julka od vega013
4. Oliwka od vega013
5. Kropeczka od bubor
6. Józia od bubor
7. Bajcia od Danusia
8. Lafi od kalair
9. Saphira od kalair
10. Iris od kalair
11. Biedroneczka tymczaska J.D.
12. Królewna Bzysia manager KITA - RZESZÓW
13. Miki od Duszek686
14. Kosia od Zirael666
15. Frania od Zirael666
16. Malutka od Nowa_Sztno
17. Rudolfina Gremlin od jasdor
18. Becia Gremlinka od jasdor
19. Freda Gremlinka od jasdor
20. Bystra od Maupa
21. Bestla czyli Bellusia od Thorkatt
22. Karolinka z Przytuliska Znajdki
23. Nefi od LadyStardust
24. Irbis od Thorkatt
25. Kleo od ilgatto
26. Krysia od gertaaa
27. Madzia tymczaska J.D.
28. Mamcia tymczaska J.D.
29. Paris vel Królik od MIKUŚ
Ostatnio edytowano Nie wrz 23, 2012 12:27 przez Kociara82, łącznie edytowano 2 razy

Kociara82

Post » Wto wrz 04, 2012 20:20 Re: Wybory Miss i Mistera Miau wrzesień: rude, szylkrety i t

Obrazek
ZAPRASZAMY

Kociara82

Post » Wto wrz 04, 2012 20:21 Re: Wybory Miss i Mistera Miau wrzesień: rude, szylkrety i t

kolejne piękności :ok:
"Mimo że zgubiłem się, mimo że zabrnąłem w mrok,
wymieszałem z błotem krew, ocaleję mimo to,
trzeba uprzytomnić sobie, że nawet kiedy wszystko straci sens,
znajdziesz przestrzeń, gdzie wielka wiara tłumi lęk"

cytryna

Od: Pt paź 14, 2011 10:24

Post » Wto wrz 04, 2012 20:22 Re: Wybory Miss i Mistera Miau wrzesień: rude, szylkrety i t

witam wszystkie jesienne koty 8)
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

[następna]