Wybory Miss i Mistera Miau - sierpień - wyniki s.30

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Sob sie 04, 2012 15:44 Wybory Miss i Mistera Miau - sierpień - wyniki s.30

Obrazek

Oto kolejna edycja waszego ulubionego konkursu kocich piękności :)
Mamy sierpień, więc tym razem edycja poświęcona będzie umaszczeniu: krówki i pingwinki.
:ok:

ZAPRASZAM DO UDZIAŁU!!!
Ostatnio edytowano Pon wrz 03, 2012 22:04 przez Kociara82, łącznie edytowano 1 raz

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Sob sie 04, 2012 15:48 Re: Wybory Miss i Mistera Miau - sierpień - krówki i pingwin

Obrazek

Zasady bazarku:
1. Każda fotka kandydata to koszt 5 pln.

2. Można prezentować też filmiki z kandydatami. Cena 1 filmiku=10 zł

3. Kandydatów można prezentować bez limitu :) (Mile widziane krótkie bio o kocie)

4. Kandydatów podajemy od TERAZ do 22 sierpnia włącznie do północy.

5. Wybór Miau Najpiękniejsi będzie trwał od 23 do 30 sierpnia włącznie do północy.
muszę mieć jeden dzień na ew.poprawkę błędów przed głosowaniem
Ostatniego dnia zgłaszania i ostatniego dnia głosowania o zaliczeniu głosu będzie decydowała godzina wysłania postu. Dopuszczam granicę +5 min dla osób o wolnych łączach.

6. Link do zdjęć/filmików należy przesłać do mnie lub do isabell36 na prv, później fotki i filmiki będą zamieszczane na watku :)

7. Mogą być zdjęcia archiwalne, pod warunkiem, by były to fotki kota żyjącego. Dopuszczalne są fotki z okresu kocięctwa kandydata.

8. Beneficjentów bazarku będzie dwóch- 1 wskazany przez Mistera i 1 wskazany przez Miss :) (wpływy bazarkowe podzielimy na pół, chyba, że strony dogadają się między sobą i wspólnie ustalą jednego beneficjenta).

9. Beneficjentem może być kot biorący udział w konkursie, ale nie może być to nasze własne kotomstwo.
Np. Jeśli wygra kot z DT u państwa X, może on jako beneficjenta wskazać innego kota biorącego udział w konkursie, ale nie może wskazać sam siebie czy też innego kota z tego samego DT, niezależnie, czy ten bierze udział w konkursie czy nie.

10. Nie dopuszcza się przerabianie fotek w programach do obróbki zdjęć-tzn.nie dopuszcza się dorabiania elementów np. wielkanocnych, walentynkowych itp, nakładania jednego zdjęcia na drugie w celu uzyskania np zdjęcia tematycznego... Wszelkie takie fotki będą dyskwalifikowane.

Bardzo też proszę o pisanie numerów kandydatów podczas typowania, to ułatwi mi znacznie odszukanie kandydata na liście oraz w przypadku zbieżności imion

Obrazek

ZASADY GŁOSOWANIA

1. Głosować może każdy. Nie dopuszczalne jest zakładanie drugiego konta, by ponownie zagłosować na swoich faworytów. W razie moich wątpliwości będę prosiła adminów o sprawdzanie IP. Z jednego IP można głosować tylko raz.

2.Nie głosujemy na własne "kotomstwo"

3. Aby zagłosować, należy w swoim poście wpisać nr kandydata i kandydatki :)

4. Głosujemy przyznając punkty od 1 do 3 na 3 wybranych kandydatów i 3 wybrane kandydatki.(przyznajemy punkty, nie miejsca!)

5. Bardzo proszę o podawanie WSZYSTKICH wytypowanych w 1 poście pisząc:
KANDYDATKI:
1.
2.
3.
KANDYDACI:
1.
2.
3.

gdzie każda cyfra odpowiada ilości przyznanym punktom.

6. Jeśli ktoś nie jest do końca zdecydowany, ma np.obstawione kandydatki a kandydatów jeszcze nie-proszę nie głosować cząstkowo, dopóki nie będziecie pewni również co do kandydatów.

7. Cząstkowego głosowania: tzn. kandydatki dziś podam a kandydatów za tydzień jak się zdecyduję na kogo stawiam-nie będę traktowała poważnie, nie będę wliczać tych głośów.

8. Zabrania się głosowania w inny sposób, np: 1 punkt: on i ona, 2 punkty: on i ona 3 punkty: on i ona. To utrudni mi bardzo podliczanie głosów.

9. Podczas głosowania proszę podawać numery kandydatów lub pisać od kogo jest. Jeśli np. kandydat nr.1 i kandydat nr.25 będą imiennikami-nie wpisanie przy głosowaniu na nich numeru im przyporządkowanego lub podania od kogo są-będzie dyskwalifikowało WSZYSTKIE głosy osoby, która się do tego nie dostosuje.

10. Głosujemy tylko raz.

11. Agitowanie nawątkach i wysyłanie pw z prośbą o oddanie głosu na swojego faworyta będzie karane.
pierwsza kara-nie zaliczenie głosów osoby agitującej
druga kara-wykluczenie wszystkich kandydatów agitującego.
Wszelkie sytuacje związane z agitowaniem, tak jak to miało miejsce między innymi podczas poprzedniego konkursu-jest spamowaniem, będzie zgłaszane do moderatorów i traktowane jako próba kupienia głosów.

12. Dopuszcza się jedynie agitowanie zapraszające do wzięcia udziału w konkursie i zagłosowania wg własnego sumienia. Ale nie na konkretnych kandydatów. Wyłącznie na wątku kandydującego np w postaci zdjęcia kandydata z napisem: kandydat na mistera miau i banerku w podpisie

13. Istnieje możliwość natomiast nie jest to konieczne, otóż możecie przyznawać wyróżnienia. Dotąd czasem takie sytuacje miały miejsce, ale te głosy nie były brane pod uwagę.
Od teraz możecie przyznać po 1 wyróżnieniu dla 1 wybranego kocurka i 1 wybranej koteczki. (można też albo kocurkowi albo koteczce). Wyróżnienie to przyznajemy na zasadzie jak dotąd byłĸo to nieoficjalnie - nie przyznając punktów.
W ogólnej klasyfikacji te głosy nie będą nadal doliczane, brane będą pod uwagę w razie remisu na podium, a liczba zdobytych wyróżnień przesądzi w takim przypadku o zwycięstwie. (kto zdobędzie więcej wyróżnień - wygrywa). Także w tym przypadku nie można głosować na swoje "kotomstwo" i także agitowanie jest niedopuszczalne.

Obrazek

Uwaga!!!
Jeżeli do dnia rozstrzygnięcia konkursu nie wpłynie na konto skarbnika przelew od Dużej/go Miss lub Mistera-tytuł ten przejdzie na następnego kandydata, który w kolejności zdobył największą ilość waszych głosów a wpłata za jego zgłoszenie została uiszczona w terminie.

Obrazek

W tytule przelewu tak jak poprzednio bardzo, bardzo proszę, byście wpisywali: swój nick-bazarek LIPCOWY. Tylko w ten sposób będzie wiadomo, od kogo jest dana wpłata, a kogo mamy "ścigać z odsetkami za opóźnienia" :ryk: :mrgreen: :wink:

Kociara82

Post » Sob sie 04, 2012 15:49 Re: Wybory Miss i Mistera Miau - sierpień - krówki i pingwin

Obrazek

UWAGI:

1. Podczas oddawania głosów bardzo, ale to bardzo ważne i o to bezwzględnie proszę:
typując swoich kandydatów piszcie:
albo imię kandydata i numer mu przypisany
albo imię kandydata i nick osoby od której kot jest, osoby zgłaszającej.
Mogą się zdarzyć duble w imionach, a dokładne doprecyzowanie pozwoli uniknąć nieporozumień, o którego kota chodzi, któremu kotu przyznać punkt. W przeciwnym razie nie będziemy zaliczać w razie wątpliwości żadnych głosów od osoby, która głosowała mało precyzyjnie.

Kociara82

Post » Sob sie 04, 2012 15:50 Re: Wybory Miss i Mistera Miau - sierpień - krówki i pingwin

NAGRODY:

Obrazek

1 miejsce

powłoczki na podusię własnoręcznie wykonana przez halinka1403 i wiersz pean napisany przez Morfeusza i dagmara-olga :1luvu:

Obrazek

2 miejsce

drobiazg biżuteryjny dla Dużej wykonane przez isabell36 :1luvu:

Obrazek

3 miejsce

zawieszki własnoręcznie wykonane przez Thorkatt :1luvu:

dla footerek, które zajmą czwarte miejsce welina ufundowała nagrodę pocieszenia: własnoręcznie wykonane etui - pokrowiec :1luvu: :1luvu: :1luvu:

:arrow: dla kociastych, które zajmą ostatnie miejsce Thorkatt funduje piłeczkę lub myszkę :1luvu: :1luvu: :1luvu:

:arrow: dla footerek, które zajmą siódme i trzynaste miejsce ciotka59 ufundowała nagrodę pocieszenia :1luvu: :1luvu: :1luvu:

BARDZO OGROMNIE DZIĘKUJEMY FUNDATOROM
Ostatnio edytowano Nie sie 19, 2012 18:44 przez Kociara82, łącznie edytowano 2 razy

Kociara82

Post » Sob sie 04, 2012 15:51 Re: Wybory Miss i Mistera Miau - sierpień - krówki i pingwin

Obrazek

miejsce na banerki

Kociara82

Post » Sob sie 04, 2012 15:52 Re: Wybory Miss i Mistera Miau - sierpień - krówki i pingwin

Obrazek

SKARBNIK:

isabell36

po wysłaniu zdjęć do MNIE lub isabell36 - proszę o PW do SKARBNIKA z informacją żeby podała konto

Kociara82

Post » Sob sie 04, 2012 15:52 Re: Wybory Miss i Mistera Miau - sierpień - krówki i pingwin

Obrazek

DOTYCHCZASOWI BENEFICJENCI:

LISTOPAD 2011:

Tarnobrzeski "Ogród św.Franciszka" oraz forumowiczka Monika74

GRUDZIEŃ 2011:

Dla kota w DT u Figaro52 oraz dla lecznicy Centrum Dr.Sidla

STYCZRŃ 2012:
Kocia Chatka oraz KOT-ylion

LUTY

FAN Opole oraz Kocia Arka Noego - Radomsko

MARZEC:

KOT-eria oraz KOT-ylion

KWIECIEŃ 2012:
Forumowiczka Szejbal oraz KOT-ylion

MAJ 2012:
dla koteczki Mau Mau, KAN - Radomsko oraz dla MalgWroclaw

CZERWIEC 2012
Anna Rylska oraz Kocia Rodzinka pod opieką Azylu Koci Świat

LIPIEC 2012
horacy7, Dziadeczek z Kociej Przystani,
50 zł - Fundacja EBRA Wrocław - nagroda od Thorkatt z pieniędzy za wysyłkę szczurzaków

SIERPIEŃ 2012
Ostatnio edytowano Wto sie 14, 2012 11:59 przez Kociara82, łącznie edytowano 1 raz

Kociara82

Obrazek

DOTYCHCZASOWI ZWYCIĘZCY

LISTOPAD 2011:

viewtopic.php?f=20&t=135121&hilit=Miss+listopada

MISS: NIUNIA OD KATIA80
1 V-CE MISS: QUINOLKA OD EWA_MRAU
2 V-CE MISS: BEZIMIENNA OD SROKA7
MISTER: PTYŚ OD ANIMALON
1 V-CE MISTER: MORFEUSZ OD DAGRMARA-OLGA
2 V-CE MISTER: RYSZARD OD JUANA

GRUDZIEŃ 2011:
viewtopic.php?f=20&t=135764&hilit=Miss+grudnia

MISTER: MORFEUSZ OD DAGMARA-OLGA
1 V-CE MISTER: KARMEL OD DUSZEK686
2 V-CE MISTER: SNAKE OD FOCZKA.SKOCZKA
MISS: SMOCZYCA MILKA OD DILAH
1 V-CE MISS: KATE OD EWA_MRAU
2 V-CE MISS: KLARA OD MAUECZARNE

STYCZEŃ 2012:
viewtopic.php?f=20&t=137693

Miss: Epica od Selene00
1 Vice Miss Hania od ninakiler
2 Vice Miss Niusia od Ruda52-kamari
Mister bogus od Iweta
1 Vice Mister Jancik od Sis
2 Vice Mister Kacper od Ewa2406

LUTY 2012:
viewtopic.php?f=20&t=138699

Miss: Kicia Yoda od kociamysza
1 Vive Miss Krulik od redaf
2 Vice Miss Myszka od Myszolandia
Mister Puć od Karolek(ona)
1 Vive Mister Mjeczysław naczelnik od Gibutkowa
2 Vice mister ToiToi zwany Tojkiem od agatka13

MARZEC 2012:
viewtopic.php?f=20&t=139820

MISS HESTIA od Kicorek
1 Vice Miss WILCZKA od JaEwka
2 Vice Miss egzekwo FRIDA od jasdor oraz OTYLKA od Filipek/Otylka
MISTER WIELORYB od ruru
1 Vice Mister KEFIR od dagmara-olga
2 Vice Mister CHICO od Kicorek

KWIECIEŃ 2012:
viewtopic.php?f=20&t=140839

MISS KOSIA od jasdor
1 Vice Miss KICIA.YODA od kociamysza
2 vice Miss RYFON od _namida_
MISTER LESIO od Szura-najmysi mama
1 Vice Mister KACPER od EVA2406
2 Vice Mister MACIEJ KRĘCIPROCH od ewa_mrau

MAJ 2012:
viewtopic.php?f=20&t=141895

MISS KICIA.YODA od kociamysza
1 Vice Miss MYSZKA od Myszolandia
2 Vice Miss WIC RYSIA od isabell36
MISTER TygRyszard od urwiniu
1 Vice Mister ESIEK od Feniks32
2 Vice Mister egzekwo: NOISE od Selene00 i FILIP od Filipek/Otylka

CZERWIEC 2012:
viewtopic.php?f=20&t=142731

MISS - LILI od vega013
MISTER - Mister Miś od MIKUŚ
1 WICE MISS - MUTKA od jasdor
1 WICE MISTER - GLUŚ od zabers
2 WICE MISS - SOFISIA od MIKUŚ
2 WICE MISTERA - KACPER od EVA2406

LIPIEC 2012:
viewtopic.php?f=20&t=143880

MISS - Dorothy od KITA-RZESZÓW
MISTER - Kacper od EVA2406
1 WICE MISS - Agata vel Zdzira od dagmara-olga
1 WICE MISTER - Morfeusz od dagmara-olga
2 WICE MISS - KICIA.YODA od kociamysza
2 WICE MISTERA - DESPERADO od AprilRain

SIERPIEŃ 2012:
viewtopic.php?f=20&t=144808

:piwa: :piwa: :piwa: :piwa: W PODZIĘKOWANIU ZA POMOC W TEJ KWESTII :)
Ostatnio edytowano Nie sie 12, 2012 19:40 przez Kociara82, łącznie edytowano 2 razy

Kociara82

Post » Sob sie 04, 2012 15:53 Re: Wybory Miss i Mistera Miau - sierpień - krówki i pingwin

Obrazek
POST ROZLICZENIOWY

1. dagmara-olga - 15 zł :1luvu:
2. Irlandzka Myszka - 25 zł :1luvu:
3. bozena640 - 20 zł :1luvu:
4. wiiwii - 20 zł :1luvu:
5. issey32 - 25 zł :1luvu:
6. Puszatek - 60 zł :1luvu:
7. vip - 15 zł :1luvu:
8. Pako - 15 zł :1luvu:
9. EVA2406 - 15 zł :1luvu:
10. Sroka7 - 45 zł :1luvu:
11. Bianka 4 - 20 zł :1luvu:
12. halinka1403 - 20 zł :1luvu:
13. Revontulet - 25 zł :1luvu:
14. MalgWroclaw - 5 zł :1luvu:
15. isabell36 - 10 zł :1luvu:
16. welina - 10 zł :1luvu:
17. skwareek - 10 zł :1luvu:
18. KITA-RZESZÓW - 30 zł :1luvu:
19. Mulesia - 20 zł :1luvu:
20. agatka13 - 20 zł :1luvu:
21. ewa_mrau - 20 zł :1luvu:

:1luvu: :1luvu: :1luvu: W TEJ EDYCJI ZEBRALIŚMY 445 ZŁ :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ostatnio edytowano Czw wrz 06, 2012 17:06 przez Kociara82, łącznie edytowano 6 razy

Kociara82

Post » Sob sie 04, 2012 15:55 Re: Wybory Miss i Mistera Miau - sierpień - krówki i pingwin

Obrazek

KANDYDACI:

1. Don Juan od wiiwii

Obrazek
Tak hrabino... Myślę... Myślę...

Obrazek
Przyczajony tygrys, ukryty smok

Obrazek
Czytaj z moich oczu: S T E K I ... S T E K I...

Obrazek
Tam są !!!!!

Don Juan ma ok. półtora roku i jak kupka nieszczęścia wpakował się do klatki przeznaczonej dla innego działkowego kota. Był bardzo głodnym, wystraszonym dzikuskiem. Skoro się złapał, został zabrany do Kociej Przystani na kastrację. Basia uśmiała się z kartki „UWAGA, DZICZ”, bo tak łagodnego dzikuska jeszcze u nas nie było. Kocio nauczył się, że dostaje jeść i pić, nikt go nie krzywdzi. Skojarzył też, że człowiek oznacza pieszczoty i głaski. Dostał na imię Don Juan, bo taki z niego przymilas. Przekonał nas, żebyśmy znalazły mu dom. Widać, że podoba mu się życie między ludźmi i z innymi zwierzętami. To wspaniały i towarzyski kot. Wciąż szuka domu, w którym będzie już forever!
U nas ma 100 punktów za błyskawiczne dostosowanie się do sytuacji. Nikt nam nie wierzy, że Don Juan to kocio, który przeprowadził się do nas z działek. A my się uśmiechamy i trzymamy kciuki. Jeszcze będzie jadł steki.

2. Troczuś od IrlandzkaMyszka

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Troczuś to biały kotek w czarnym ubranku i ma za krótkie rękawki i nogawki i trochę mu się rozłazi na brzuszku bo przytył :lol:
Troczek jest z nami prawie dwa lata. Jak go adoptowaliśmy to nikt nie był w stanie powiedzieć nam ile ma lat - może 3 a może 6. Troczuś nie miał łatwego życia. Chodzi troszkę sztywno bo miał złamaną miednicę i krzywo się zrosła. Do tego jest FIV-kiem. Jednak najsmutniejsze było to, że bał się stojącego człowieka i wyciąganej w jego kierunku ręki - cały kamieniał i przygotowywał się na uderzenie. U nas odkrył, że mizianki nie są przereklamowane i teraz sam się domaga pieszczot.
Troczuś jest dużym kotem, takim małym niedźwiadkiem, ale jest tak kochany i łagodny, że aż trudno uwierzyć. Razem z Troczusiem adoptowaliśmy Mysię (wtedy 7-miesięczną) i mała zdominowała Troczusia zupełnie. Do tego stopnia, że Troczuś ją myje i naśladuje - m.in. nauczył się wypinać pupę jak go miziam po pleckach. Wygląda to komicznie gdy kocur się wypina, żeby go przelecieć :mrgreen:
Zapomniałam o najważniejszym - dlaczego Troczek? Troczuś gdy zobaczy jakikolwiek kawałek sznureczka zachowuje się jak zahipnotyzowany.

3. Belfast od Puszatek

Obrazek

Obrazek

to biały miś Belfast...typowy leniwy i przytulaśny misio wyrwany ze schronu ze złamaną łapeczką po którym nie ma nawet śladu

4. Kubuś od Puszatek

Obrazek

Obrazek

Kubuś to szczęściarz z działek.............

5. Kropek od Puszatek

Obrazek

Obrazek

na początku grudnia na Gumtree przeczytałam..."podaruj mu gwiazdkę"
podarowałam Kropkowi całe swoje serce

6. Siśko od Bożena640

najukochańszy koteczek :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

pomaga w nauce Dużej
Obrazek

zawsze widzi latające w powietrzu muchy
Obrazek

i jak pięknie śpi
Obrazek

Siśko :1luvu: :1luvu: :1luvu: to delikatny i wrażliwy facet o wielkim serduszku :1luvu: :1luvu: :1luvu: 4 lata temu jako 5 tygodniowe kocie wybrał sobie mnie i zamieszkał ze mną :)

7. Plamek od vip

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Plamek ma 12 lat. Dziewięć lat temu przywlókł się na moje podwórko z otawrtą raną zamiast jednego boku, zmaltretowany i odwodniony. To wtedy po raz pierwszy zasugerowano mi eutanazję. Potem jeszcze dwa razy Plamek był na garnicy życia i śmierci, ale walczyłam, i...jest ze mna nadal. Teraz już na zasłużonej " emeryturze ", przywódca stada, kwintesencja spokoju, równowagi i kociej inteligencji.
Sypia zwykle jak najbliżej mojej twarzy, zawsze przy mnie, zawsze blisko.
Mimo swojego wieku potrafi jeszcze bawić sie jak mały kociak, i mam nadzieję, że jeszcze długo tak pozostanie :D .

8. Vader od Sroka7

jestem przystojny ...
Obrazek

...zabawny ...
Obrazek

... no i zepsuł mi zdjęcie czarnuch jeden ... :cry: niech go ktoś adoptuje !
Obrazek

to ja Vader, kot ideał
Obrazek

Vaderek zwany CiapCiapem, "charczący kotek" - jest u mnie od listopada 2011 - został złapany wraz z mamusią i rodzeństwem na pobliskim podwórku w wieku ok 5 miesięcy. Choć początkowo nazywany był "Gołotą" ze względu na podrapany pysio i wygląd zadymiarza :wink: okazał się bardzo spokojny i wręcz sparaliżowany ze strachu. Rodzinka poszła do adopcji, a "zepsuty kot" został u nas.
Jest teraz przecudnym kocurkiem, który uwielbia zabawę, choć jeszcze miewa ataki paniki i głównie mieszka w szafie - zwłaszcza odkąd są u nas tymczasiki (Bajka i jej rodzeństwo), bo się obraził na świat.
Słowo od kandydata: Zabierzcie ode mnie te małe czarne kulki!!! i łaciatą też, bo ciągle mnie napastuje...

9. Diego od halinka1403

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

DIEGO-kot w czarnej masce, z urocza czarną bródką. Jak łatwo sie domyślić, otrzymał swoje imię po bohaterze w czarnej masce-ZORRO, czyli Diego de la Vega.
I tak jak jego imiennik, jest biegającą , skaczącą, a nawet fruwającą kupką energi.
To kotek z ADHD, wszędzie pierwszy, zawsze w ruchu. Uwielbiający górne półki, karnisze, żyrandole. Nie ma miejsca w domu, w którym by nie był. Prowodyr wszystkich zabaw i psot. :D
Ale ma tez drugie oblicze. Kocha wszystkich bez wyjątku,zwlaszcza wszystkie koty, (a mam oprócz Niego jeszcze 9), a najbardziej swoją siostrzyczkę, Nelę. Z wszystkimi się kumpluje, do każdego się przytula :1luvu: Mimo swojego wielkiego temperamentu, jeszcze nigdy nie wszedł w konflikt z żadnym z kotów, a ma już 24 lipca skończony roczek :1luvu:
Znam dokładną datę, bo urodził się u mnie, w niecalą godzinę po przywiezieniu jego mamy do mnie na tymczas. Mama z jedną siostrzyczką są już w domu stałym, a Diego i druga siostrzyczka Nela, czekają na domek, ale tylko razem, bo są nierozłączni :1luvu:
Diego można uchwycić w kadrze tylko jak śpi, albo jak jest baaardzo zmęczony (co występuje bardzo rzadko :D

10. Filemon od EVA2406

Obrazek

kot, który wszystko rozumie i tylko mówić nie umie. Chodzi za mną krok w krok. Bardzo tęskni gdy nie ma mnie dłużej w domu.
Filemonek pojawił się nagle na jednym z podwórek przy bardzo ruchliwej ulicy na warszawskiej Pradze. Na szczęscie trafił na podwórko, gdzie mieszkańcy w śmietniku urządzili dla dziko żyjących kotów przytukisko. Są tam zrobione domki, koty mają zawsze pełne miseczki i co bardzo ważne są sterylizowane.
Filemonek jednak nie chciał za nic tam wejść. Gdy tylko ktos podchodzil do klatki biegł do człowieka i łsząc się do nóg przeraźliwe miauczał. Trwalo to kilka dni i jego płacz stawał się coraz glośniejszy. Nadeszły pierwsze zimne jesienne noce.
Panie opiekujące się podwórkową kociarnią nie wiedziałly co mają z nim zrobić. Zadzwoniły do mnie z prośbą o pomoc.
Gdy Filemonek przyjechał i wzięłam go na ręce, mocno przytulił się i nie dał się zdjąć. Tak zostalo mu do dziś. Na rękach, a w najgorszym razie tuz obok mnie, to jego ukochane miejsca.
Wielokrotnie zastanawiałam sie skąd on sie znalazł na tym podwórku. Widać było wyraźnie, że był kotem domowym. Najpierw myslałam, że może wypadł komuś z okna, ale nie miał żadnych obrażeń ani nikt go nie szukał.
Jednak najprawdopodobniejsza wydaje mi się wersja, że został wyrzucony, jak niepotrzebny mebel,po śmierci jego pani.
Filemonek, to kot ideał :)

11. Maurycy od Revontulet

jestem piękny ...
Obrazek

lubię na siebie popatrzeć ...
Obrazek

pomagam w kuchni ...
Obrazek

pilnuję domu ...
Obrazek

I jestem zdolny - umiem stać na dwóch łapkach :mrgreen:
Obrazek

Jestem Maurycy. Mam trzy lata. Kiedyś mieszkałem na Paluchu, a wcześniej – nie pamiętam. Może to i dobrze…
Od półtora roku mam swój domek. Na początku chorowałem, ale teraz już jest dobrze :P
Oprócz tego, że moja Pańcia mówi, że wyglądam jak cielak. Skandal! Postanowiłem udowodnić jej, że się myli i że jestem piękny. No bo skoro mogę wystartować w konkursie na mistera to najwidoczniej jestem przystojniakiem, prawda? :mrgreen:
P.S. Jestem kotem głodzonym – wydzielają mi jedzenie :twisted: Jak możecie to zgłoście to gdzieś. Proszę :!:

12. Czaruś od Mulesia

Obrazek

13. Czesiu od Mulesia

Obrazek

CHŁOPAKI RAZEM

Obrazek

Czesio i Czarek są rodzeństwem. Mają prawie trzy lata. Adoptowałam ich dwa lata temu.
Obaj są przesłodcy i przytulaśni :1luvu: . Nazywam ich kotami samoprzylepnymi, bo gdy tylko siądę zaraz mam jednego z nich ( albo dwa razem ) na kolanach.
Te koty są spełnieniem marzeń każdego początkującego kociarza. Wielkie, cudownie mruczące i garnące się do człowieka.
Czesio jest bardzo sprytny, ciekawski i bystry. Jeśli czegoś chce, to potrafi pokazać swojemu dużemu "o co chodzi".
Czaruś jest jak żywa, spokojna przytulanka.
Chłopaki wyglądają jak klony.
Czesio ma białą bródkę, a Czaruś czarną.

14. Filemon - manager KITA - RZESZÓW

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tylko mnie kochaj!!! :)

15. Kocurro Blondyna, tymczas ewy_mrau

... no to jestem i przesyłam całuski Kocurrce Łatce!
Obrazek

byłem bardzo chory, kiedy mnie moja Duża znalazła
nie będę się tu powtarzał, bo w zeszłym miesiącu Duża wszystko napisała
chciałem tylko dodać, że w czasie rekonwalescencji, to moje życie wyglądało tak:
Obrazek

... i to jeszcze nie są wszyscy, którzy próbowali wyjeść mi mojego Renala
teraz już jestem zdrowy i wyglądam tak:
Obrazek
proszę zwrócić uwagę na uroczy pieprzyk jaki mam trochę... hmm, poniżej pępka

a tu z zoołzą Marcysią, której nie lubimy, ponieważ nas tłucze:
Obrazek

Kocurro Blondyna napisał
Ostatnio edytowano Czw sie 23, 2012 21:21 przez Kociara82, łącznie edytowano 15 razy

Kociara82

Post » Sob sie 04, 2012 15:55 Re: Wybory Miss i Mistera Miau - sierpień - krówki i pingwin

Obrazek
KANDYDATKI

1. Kisia od Puszatek

Obrazek

Obrazek

Księżniczka KisKisia trzyletnia indywidualistka, hrabianka z Domu Dziecka czyli TOZ-u.

2. Pchełka od Puszatek

Obrazek

Obrazek

Pchełka sześciotygodniowe kocię znalezione pod śmietnikiem z kk, dziś roczna wesoła panienka.

3. Melka od Puszatek

Obrazek

Obrazek

Melka...dzika koteczka z otwockiej ulicy...

4. Felusia od issey32 podopieczna dite

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Przesyłam fotki cudnej Felusi. To nic, że kotka ma niedowład tylnych łapek i nie załatwia się sama. To nic, że dostaje leki i jest rehabilitowana... to wszystko nic, bo najważniejszy jest jej nieodparty urok, łagodność i pragnienie posiadania własnego człowieka, takiego na zawsze...oraz fakt, że niepełnosprawność nie jest przeszkodą w modelingu, a Felusia to urodzona modelka i potrafi pięknie się zaprezentować na kocim wybiegu :wink:
Kotka jest pod opieką forumowej dite i lecznicy, która prowadzi jej rehabilitację.
A oto, co pisze o swojej podopiecznej jej opiekunka:
Felusia ma 3 miesiące, jest delikatna i łagodna, nigdy nie zdarzyło Jej się bawić agresywnie. W lecznicy przebywa w klatce, gdzie ma opiekę i nadzór, jest głaskana i noszona na rękach w miarę możliwości lekarzy. Wiadomo, że zdarzają się dni, kiedy siedzi i się nudzi, tęskni za dotykiem, zabawą...
Najsmutniejsze i najpiękniejsze jest w Niej to, że zaczyna mruczeć na sam widok człowieka, który podchodzi do klatki.

Skradła serce wszystkim lekarzom, Jej los nie jest im obojętny, bardzo dbają o mikroskopa i trzymają kciuki za powodzenie operacji. Na miejscu, w Łodzi nie ma szansy na tak skomplikowaną operację, dlatego musi jechać aż do Wrocławia.

5. Balbinka od dagmara-olga

Obrazek

Obrazek

Obrazek

BALBINKA - staruszka - około 12 lat nie mogła spędzić jesieni życia w łódzkim schronisku. Przyjechała do mnie na tymczas i.... zakochali się w niej moi rodzice. Od grudnia 2011 mieszka we własnym domu we Wrocławiu.
Znaki szczególne - mikrokot - 2,5 kg w stanie upasionym :-)
inochód - porusza się tylko metoda "dwie prawe dwie lewe"
mało zębów - patrz zdjęcie :-)

6. Frania od MalgWorclaw

Obrazek

Mam na imię Frania.Urodziłam się na wsi, a moja mama zginęła śmiercią tragiczną. :cry: Pan Dziadek, wezwany na pomoc, przyjechał i zabrał mnie z rodzeństwem. I wykarmił strzykawką. Mam już dziesięć lat, jestem szczęśliwą kotką.
Frania

(Malgosiu, zmienilam to zdanie, bo to i tak drastyczne jest, wiec lepiej ominac ten szczegol)

7. Princeska z Kociej Przystani manager KITA - RZESZÓW

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Za górami za lasami żyła sobie Princeska
Z wielkimi zielonymi oczkami.
Królestwo to Kocią Przystanią się zwało
I wielu zacnych „dużych” do siebie przyciągało
Wszyscy podróżowali tam w jednym tylko celu
Zabrać Princeskę i było ich na prawdę wielu.
Lecz aby zabrać kicię do siebie, z rycerzem Mikuś trzeba się tam zmierzyć,
A to wyczyn nie lada, Mikuś siłę posiada,
I nie odda Princeski w byle, jakie ręce,
Tylko takie, które będą kochać jak najwięcej.
Które głaskać i pieścić będą małą kicię,
I poświęcą dla niej całe swoje życie
:1luvu:

8. Bajka od sroka7

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i z rodzeństwem: spanie synchroniczne:
Obrazek

Bajka zwana po prostu krówką lub grubą łaciatą dziewczynką
jest u mnie na DT wraca z 3 czarnymi braciszkami-zabrani z wrocławskiego schroniska w wieku 4 tygodni.
Bajka ma teraz 9 tygodni i jak to mały kot jest cudowną zabawową kicią, która uwielbia się bawić, jeść, tulić, jeść i pięknie w zamian mruczy!
Wraz z rodzeństwem szuka najwspanialszego DS!

9. Mukki od Pako

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mała Mukki to owoc (nieplanowany) pewnej wyprawy do p. Hanki :oops: Zacytuję naszą forumową mukki (wpis z maja 2009 r.)
mukki pisze:... Z ostatniego wyjazdu wróciłyśmy z małym kociakiem, który okazał się kotką, chociaż Pako miała nadzieję, że jednak jajeczka jeszcze urosną :D Malucha w polu wypatrzyłam ja, ale uszczęśliwiona nim została Pako, .... A maleństwo jest cudne, słodkie, grzeczne, wesołe i rozbrykane - kocie cudo :D Możliwe, że następnym razem też się coś znajdzie, więc jak by ktoś cierpiał na brak współlokatorów....
:twisted:

Nietrudno się domyśleć, że mukki została matką chrzestną malucha :smiech3: Mukki w kocięctwie zwana "torpedą" z mizernego pajączka wyrosła na dorodną, cudowną z charakterku kocicę, duszę towarzystwa :love:
Jeżeli wygra wybory będzie walczyć o... pokój na świecie! ofkors!

10. Wiatrusia od EVA2406

Obrazek

nasza seniorka, ma 16 lat. Jako mała kotka została sama gdy jej państwo wyprowadzili sie w góry. Przygarnęłam ją po tym jak mi przyniosła jednego kociaczka i położyła na schodach, czekając co z nim zrobię. Gdy zobaczyła, że wymościłam kartonik i tam go włożyłam, pobiegła po następne. I tak miałam mamę i 4 kociaki. Była cudowną, opiekuńczą mamą.
Wiatrusia, to kicia, która bardzo lubi pieszczoty. Ze szczęścia lecą jej kropelki śliny.
Jednego czego nie lubi, to towarzystwa innych kotów. Ucieka przed nimi i chowa się w najgłębszym zakamarku. I dlatego żeby jej nie stresować ma swoje pomieszczenie gdzie wiedzie, na swój sposób, szczęśliwe życie.

11. Mela od EVA2406

Obrazek

urodzona 2007 roku ma 5 lat z czego 4 jest z nami. Jej historia jest banalna. Niestety takie przypadki zdarzają sie nagminnie :(
Pan Meli wyjechał do pracy do Wielkiej Brytanii, a kicię wywalił na ulicę. Dobra dusza zaopiekowała sie Melą, wysterylizowała i Mela przyjechala do mnie. Miałam być DT, ale jakoś tak nie wyszło...............;)

12. Zolinka od welina właścicielką koteczki jest żona bratanka weliny

Obrazek

Obrazek

urodzona w 2006 roku Zolinka ma ok. 6 lat. Najgrzeczniejsza kicia w domu. Bardzo lubi towarzyszyć przy jedzeniu. :lol: Uratowana z trójką rodzeństwa z działek w listopadzie 2006 r. przez żonę bratanka. Zostały wyleczone i wykastrowane. Dwa poszły do adopcji, a Zolinka z siostrą Łatką zostały u bratanków.

13. Bella od isabell36

no to Ci pomogę ...
Obrazek

jestem doskonałym kotem egipskim ...
Obrazek

urodzona 15.08.2009 roku Bella jest księżniczką ze schroniska, ukochaną przylepą Dużej, która pięknie mruczy i uwielbia być noszona na rękach :D pierwotnie miała być kotką córy ale księżniczka jak to księżniczka - wybrała mnie 8O
Uwielbia się bawić ale tylko ze mną lub Rysią - młodą i Tż-ta potrafi dziabnąć jak coś jej się nie spodoba ale śpi przeważnie na Tż-cie :twisted:
Jest zawsze elegancka i dobrze ułożona, jak to mówi młoda: nigdy nic jej nie odstaje 8) ale jak zaczyna się bawić to biega po ścianach tak około metr nad podłogą :lol:
Mimo upierdliwości i tekstów typu: mamo, nudzę się kiedy się pobawimy ??? kocham ją i nie zamieniłabym na inną ....

chciałabym nadmienić, że kandydatki z numerami 11, 12 i 13 to zaginione-odnalezione trojaczki - sami zobaczcie jakie są podobne - jak dwie krople wody :ryk: :ryk: :ryk:

14. Fotka od Bianka 4

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jako 4-5 tygodniowe kocię trafiła do schronu w Żyrardowie, w którym spędziła 4 dni. Zgodziłam się zabrać ją na DT, no i.... owinęła sobie mnie i rezydentów dookoła pazurka w tempie błyskawicy :mrgreen: Dzisiaj to już dorosła ponad roczna panienka o wiecznie zdziwionych oczkach.

15. Kitty od skwareek

Obrazek

Obrazek

Kitty - jedenastoletnia holenderska pieknosc, od trzech lat z nami. Bardzo zazdrosna i bardzo miziasta koteczka, ktora mimo swego powaznego wieku uwielbia ganiac za wlasnym ogonem :)

16. Tosia od agatka13

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Witam wszystkich, mam na imię Tosia, ale mówią mi Tosieńka, choć często też mówią na mnie złaźstąd lub chodźkochaniesiętuprzytulićnochodź :1luvu:

Są też tacy, którzy myślą, że jestem taka biedna ponieważ nie mam przedniej łapki. A to nieprawda, ponieważ ja wcale tego nie zauważam i w niczym mi to nie przeszkadza, noooooo może tylko czasami jak chcę przywalić mojej siostrze Kinii a akurat jedną łapkę mam zajętą, bo na przykład się myję! Choć muszę przyznać zaczynam opanowywać już technikę wykopu tylną łapą! Do mojego domku trafiłam na dokocenie dla Kinii, ale ja nie wiem co to znaczy, jak przyjechałam do mojego domku to ta Kinia była tu najważniejsza i miała pełno zabaweczek. Ale moja jedyna łapka jest bardzo sprawna w przywalaniu i teraz ja jestem tu najważniejsza a wszystkie zabaweczki już są moje. Wszystkie ludzie też są moje, a zwłaszcza ich kolana i ręce. Podobno gadam dużo, cały czas, a ja tylko im tłumaczę co mają robić i jak mnie pieścić i gdzie sypać jedzonko, bo to w końcu tylko ludzie i trzeba im wszystko pokazywać! Ah te ludzie, ale je kocham i się przydają, np: w nocy jest ciepło w łapki no i jest do kogo pyszczek otworzyć :) Przyjechałam do domku parę lat temu ze schroniska w Olsztynie, podobno miałam depresję i przez brak łapki nikt mnie nie chciał! Dobra cioteczka zrobiła akcję na facebooku ( polecam mój profil na catbook :wink: ) i tak oczarowani moimi wdziękami ludzie odnaleźli mnie. Teraz jestem bardzo szczęśliwym, wygadanym kotkiem, moje ulubione zabawy to: 'łapać Kinię' , 'gonić Kinię' i 'dać w pysk Kinii', potem jak się już ubawię to wygrzewam się na moim kochanym balkoniku i gadam do ludzi tam na dole, aby byli cicho jak łażą bo im przywalę. A umiem!
No to o mnie już wystarczy, teraz proszę przyjrzeć się moim pięknym wdziękom i zagłosować jak już zadecydujecie, że jestem najpiękniejsza (a jak nie to przyjadę i pacnę. A umiem. A jak się tego nie boicie to przyjadę i pacnę waszego kota, albo psa. Też pokazałam, że umiem). No to jak się już rozumiemy to życzę miłego głosowania na mnie. Tosieńka

patrzcie, patrzcie znalazła się czwarta siostrzyczka zagubionych-odnalezionych trojaczków :ryk: :ryk: :ryk:
Ostatnio edytowano Śro sie 22, 2012 20:01 przez Kociara82, łącznie edytowano 19 razy

Kociara82

Post » Sob sie 04, 2012 15:56 Re: Wybory Miss i Mistera Miau - sierpień - krówki i pingwin

Obrazek

LISTA OBECNOŚCI ORAZ LICZBA PUNKTÓW

KANDYDACI

1. Don Juan od wiiwii - 51
2. Troczuś od IrlandzkaMyszka - 34
3. Belfast od Puszatek - 43
4. Kubuś od Puszatek - 7
5. Kropek od Puszatek - 22
6. Siśko od Bożena640 - 43 + 2 wyróżnienia
7. Plamek od vip - 91
8. Vader od Sroka7 - 37
9. Diego od halinka1403 - 16
10. Filemon od EVA2406 - 33
11. Maurycy od Revontulet - 34 + 4 wyróżnienia
12. Czaruś od Mulesia - 19
13. Czesiu od Mulesia - 11
14. Filemon Manager od KITA - RZESZÓW - 23
15. Kocurro Blondyna, tymczas ewy_mrau - 29

wyróżnień było więcej ale podałam tylko te, które decydowały o miejscu

KANDYDATKI

1. Kisia od Puszatek - 38
2. Pchełka od Puszatek - 18
3. Melka od Puszatek - 11
4. Felusia od issey32 podopieczna dite - 86
5. Balbinka od dagmara-olga - 63
6. Frania od MalgWorclaw - 27
7. Princeska z Kociej Przystani manager KITA - RZESZÓW - 34
8. Bajka od sroka7 - 31
9. Mukki od Pako - 23
10. Wiatrusia od EVA2406 - 40
11. Mela od EVA2406 - 20
12. Zolinka od welina - 15
13. Bella od isabell36 - 21
14. Fotka od Bianka 4 - 30
15. Kitty od skwareek - 10
16. Tosia od agatka13 - 28
Ostatnio edytowano Pon wrz 03, 2012 22:09 przez Kociara82, łącznie edytowano 2 razy

Kociara82

Post » Sob sie 04, 2012 15:57 Re: Wybory Miss i Mistera Miau - sierpień - krówki i pingwin

Obrazek
ZAPRASZAMY

Kociara82

Post » Sob sie 04, 2012 16:34 Re: Wybory Miss i Mistera Miau - sierpień - krówki i pingwin

... o kórde!
Kocurro Blondyna się pierwszy melduję!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Sob sie 04, 2012 16:48 Re: Wybory Miss i Mistera Miau - sierpień - krówki i pingwin

Zaznaczymy sobie :)
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

[następna]