Książki na rzecz Kociej Przystani w Sosnowcu DO ZAMKNIĘCIA

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Sob lip 14, 2012 14:27 Książki na rzecz Kociej Przystani w Sosnowcu DO ZAMKNIĘCIA

Zapraszam do udziału w bazarku, którego przedmiotem są książki, większość z nich ze znanej i lubianej serii "Pisane przez życie".
Każda z książek jest w bardzo dobrym stanie. Nadają się na prezent albo umilą Ci czas w długiej podróży.
Dochód z bazarku zostanie w całości przekazany na rzecz podopiecznych Kociej Przystani w Sosnowcu. :kotek:
wątek Kociej Przystani: viewtopic.php?f=1&t=143527&p=8997326#p8997326

Ostatni podopieczni Kociej Przystani:
DZIADECZEK:
Obrazek
Dziadeczek trafił do KP z ulicy 04.07.2012. Jest w koszmarnym stanie: ma grzybicę, koci katar i ogólnie stan jego zdrowia jest zły. Czeka na badania i kastrację.

KIRA:
Obrazek
Kira to mała 7-tygodniowa kotka. Obecnie walczy o życie w DT u Basi. Została znaleziona przez zaprzyjaźnionych ludzi KP, w ok. Środuli. Ma potworną biegunkę, brak łaknienia, jest wychudzona - waży niespełna 0,5 kg. Każda kolejna godzina, każdy kolejny dzień jej życia to nasz wielki sukces. Dodatkowo męczy ją świerzbowiec, ma chore prawe oczko - mamy nadzieję, że z Waszą pomocą uda się je uratować. Prosimy o kciuki za malutką!

ILEK:
Obrazek
Dorosły kocur. Trafił do KP z ulicy dni 04.07. Obecnie odsypia "bezdomność", wykastrowany 10.07.2012. Wymaga badań i szczepień.

GUTEK:
Obrazek
Gucio ma ok 10 lat. Obecność człowieka wprawia go w zachwyt: mruczy głośno na widok każdego, wystawiając śmiesznie języczek, wchodzi pod rękę, barankuje. Znaleziony pod czyimś balkonem, wycieńczony, z zapaleniem ucha i płuc, chorymi nerkami, kichający , kaszlący, z powiększonym sercem. Przeszedł antybiotykoterapię, ma dietę dla nerkowców. Obecnie zaszczepiony,wykastrowany i po sanacji jamy ustnej.

Pod opieką KP jest jeszcze kilkanaście kotów i koteczek, one również potrzebują pomocy...

Koniec bazarku 21 lipca 2012r o 24:00

ZAPRASZAMY DO LICYTACJI

DO KAŻDEJ WYLICYTOWANEJ KSIĄŻKI PROSIMY DOLICZYĆ KOSZTY PRZESYŁKI 10ZŁ (LIST POLECONY + KOPERTA).

ZAPRASZAMY!!!

CENA WYWOŁAWCZA KAŻDEJ Z KSIĄŻEK - 10 PLN

1. "Zniszczone dzieciństwo" Keenan Shy
Obrazek
Czytałam już kilka książek z serii „Pisane przez życie” i bardzo cenię sobie te lektury. Nie tylko uświadamiają ogrom cierpienia jakie może przeżyć jedna mała duszyczka, ale także pokazują siłę jaka tkwi gdzieś w nas głęboko. „Zniszczone dzieciństwo” Shy Keenan to przykład książki, która nie tylko szokuje czytelnika, ale też niesie pewną dawkę nadziei, że pomimo cierpienia jakiego doznała bohaterka, pomaga teraz innym ofiarom zmagającym się z podobnymi problemami. Troszkę o fabule. Shy Keenan od wczesnych lat dziecięcych traktowana była w okropny sposób przez swoich najbliższych. Matka nie okazywała jej uczuć, a ojciec a potem ojczym nie stronili od bicia a nawet gwałcenia jej. Ten koszmar był tym większy, że uczynili jej to ludzie, którzy powinni obdarzyć ją miłością i troską. Jednak dziewczynka nie poddała się, przetrwała te okropne chwile i po latach postanowiła wymierzyć sprawiedliwość swoim oprawcom. Czy sprawcy dostaną to na co zasłużyli? Przekonajcie się czytając tę niezwykłą książkę. Autorka i bohaterka tej książki po latach milczenia postanowiła opowiedzieć o tym, co działo się za zamkniętymi drzwiami. Jednak już na wstępie spotkała się z krytyką i odrzuceniem ze strony instytucji, które powinny chronić ofiary. Nie dała za wygraną a nawet sama założyła fundację pomagającą krzywdzonym dzieciom i ofiarom pedofilii oraz współpracuję w tym celu z rządem brytyjskim. „Zniszczone dzieciństwo” to książka, wobec której nie możemy przejść obojętnie. Z pewnością nie jest to lekka pozycja, ale warta przeczytania. Bez ubarwienia i koloryzowania, ze szczerością i otwartością dowiemy się przez jakie piekło przeszła Shy i jak potoczyło się jej życie. Historia, która spędza sen z powiek i wywołuje burzę emocji. Polecam wszystkim bez wyjątku.

2. "Ukarana" Vanessa Steel MIKUŚ 10 ZŁ
Obrazek
To książka o matce, która zamieniła życie swojej córki w prawdziwe piekło. I o niesamowicie silnej psychicznie dziewczynce, która znalazła sposób, by to przetrwać…
Vanessa doznała wielu krzywd od psychopatycznej matki, która karała dziewczynkę za byle co - przywiązywała ją na noc do drzewa w ogrodzie, gdy ta miała 3 lata. Była też wykorzystywana seksualnie przez dziadka i dręczona psychicznie przez rodzinę. W wieku 8 lat odkryła, że matka ją adoptowała i wcale jej nie kocha. Być może nie przeżyłaby tego rodzinnego piekła, gdyby nie odkryła w sobie daru przewidywania przyszłości...

3. "Jak ona mogła?" Dana Fowley bazyla 10 ZŁ
Obrazek
Zwykła biedna rodzina z robotniczych przedmieść Edynburga. Za drzwiami komunalnych mieszkań i domków, dzieją się rzeczy, jakie trudno sobie wyobrazić. Dwie siostry – pięcioletnia i czteroletnia – wykorzystywane seksualnie przez ojczyma, rodzinę, obcych ludzi. A wszystko za wiedzą i przy aktywnym udziale ich rodzonej matki. Matki, która zdradziła własne dzieci. Jak ona mogła?

4. "Zhańbiona" Saira Ahmed MIKUŚ 10 ZŁ
Obrazek
Matka Sairy zawsze uważała ją za brzydką, grubą i nie znosiła jej zbyt ciemnego koloru skóry. Gdy córka miała 17 lat, wydała ją za starszego od niej mężczyznę, który źle ją traktował. Dziewczynie udało się uciec od męża. By móc spłacić rodzinne długi, zaczęła pracować jako prostytutka. Ciemny kolor skóry oraz obfity biust stały się jej atutami. Pewnego dnia życie Sairy nagle się zmienia...

5. "Czekając na anioły" Cathy Glass bazyla 10 ZŁ
Obrazek
Niezwykle wzruszająca historia umierającego ojca, który szuka nowego domu dla swego synka.
Michael jest ośmioletnim chłopcem. Przez sześć ostatnich lat opiekował się nim tylko ojciec – jego mama zmarła, kiedy chłopiec miał zaledwie dwa latka. Teraz ma stracić także ukochanego tatę, który jest nieuleczalnie chory. Przerażony ojciec chce więc znaleźć kogoś, kto zaopiekuje się jego synkiem, który wkrótce zostanie zupełnie sam na świecie...
Michael co wieczór modli się i mocno wierzy, że kiedy przyjdzie pora, z nieba spłyną anioły, które zabiorą jego ukochanego tatę do mamy… Wpatruje się w gwiazdy, które przynoszą mu ukojenie – stamtąd płynie miłość tych, których nie ma już wśród nas. Niedługo, patrząc w nocne niebo, będzie też szukał gwiazdy swojego tatusia...

6. "Cena mojego życia" Tina Okpara mar_tika 13 ZŁ
Obrazek
Transakcję zawarto pewnego ranka na przedmieściach nigeryjskiego Lagosu. Adopcja. Tina nie mogła doczekać się wyjazdu do Francji, gdzie miała zostać przyjęta przez rodzinę o nazwisku Okpara. Matka, Linda, zajmuje się domem. Ojciec, Godwin, jest piłkarzem znanego francuskiego klubu Paris Saint Germain. Razem mają czworo dzieci. Tina marzy, żeby już z nimi być. Razem chodzić do szkoły, wspólnie bawić się w domu i na podwórku. Jednak rzeczywistość wygląda całkiem inaczej. Tina, wykorzystywana i nieustannie poniżana, śpi w piwnicy na gołym materacu. Pewnego dnia, korzystając z nieobecności żony, adopcyjny ojciec gwałci ją po raz pierwszy...

7. "Pasierbica" Donna Ford bazyla 10 ZŁ
Obrazek
Jako dziecko Donna Ford nazywana była „małą wiedźmą”, „bękartem” i „złem wcielonym”. Jej macocha stosowała niewyobrażalnie okrutne kary i robiła wszystko, by złamać dziewczynkę psychicznie.
Dziś Donna Ford jest matką trójki dzieci, uznaną malarką i rysowniczką. Jej opowieść to najlepszy dowód na to, że nie ma przeszkód nie do pokonania.

8. "Ukryte żony" Claire Avery bazyla 11 ZŁ
Obrazek
Piętnastoletnia Sara marzy o tym, by uciec z domu. Uciec przed gwałtownym ojcem i jego czterema żonami. Chciałaby iść na studia, pracować, wyjść za mąż za kogoś, kogo pokocha. Tego samego pragnie dla swojej pięknej siostry Rachel. Ale nie to jest przeznaczeniem sióstr. Uwięzione w surowej, praktykującej wielożeństwo sekcie, muszą poddawać się woli Proroka. To on decyduje, że Sara wyjdzie za mąż za swojego dużo starszego i już żonatego wujka. To on wybierze Rachel męża spośród szesnastu wpływowych kandydatów… Zrozpaczona Sara zaczyna planować ucieczkę. Rachel, dotąd posłusznie spełniająca nakazy Proroka, poznaje kogoś, dla kogo będzie musiała wybierać pomiędzy wiarą a miłością.

9. "Płacz niemymi łzami" Joe Peters bazyla 11 ZŁ
Obrazek
BESTSELLER NR 1 „THE SUNDAY TIMES”
To niemożliwe, żeby matka mogła tak znęcać się nad własnym dzieckiem… A jednak to zdarzyło się naprawdę.
ROZDZIERAJĄCA SERCE, PRZERAŻAJĄCA PRAWDZIWA HISTORIA
Chłopiec jest torturowany przez matkę, braci i otoczenie. A świat pozostaje niemy… Kiedy Joe był mały, tata chronił go przed okrucieństwem matki, która biła go, wyzywała, raz przytknęła mu gorące żelazko do ręki, raz chciała wyrzucić go przez okno… Kiedy Joe miał pięć lat, ukochany ojciec zginął w płomieniach na jego oczach. I Joe stracił mowę. Odtąd matka mogła już być bezkarna... Kazała mu spać na podłodze w pokoju sadystycznych braci, jeść pod stołem resztki z podłogi. Niebawem wtrąciła go do ciemnej, zimnej, cuchnącej piwnicy. Głodny, niemyty i codziennie bity przez matkę spędził tam trzy lata… Kiedy miał siedem lat, pojawił się przyjaciel matki. Mężczyzna gwałcił chłopca na oczach matki. Chłopiec krwawił, cierpiał, ale nie mógł nie tylko mówić, ale nawet krzyczeć. Ale najgorsze miało dopiero nastąpić…
Ta wstrząsająca historia niesie pomimo wszystko nadzieję: katowany, molestowany chłopiec znalazł siłę, by przezwyciężyć niemożliwą wręcz podłość i obojętność ludzi i odzyskał mowę. Teraz mówi w imieniu dzieci wykorzystywanych seksualnie, prowadząc własną fundację. Historia jego dzieciństwa "Płacz niemymi łzami" stała się i pozostawała przez wiele tygodni w Anglii bestsellerem numer 1.

10. "Tłumaczka" Leila Aboulela LadyStardust 12 ZŁ
Obrazek
Sammar, wdowa z Sudanu, zatrudniona jako tłumaczka arabskiego na Scottish University zaczyna tłumaczyć dla Rae, świeckiego islamisty. Bliska przyjaźń, która ich połączy, obudzi u Sammar tłumioną tęsknotę za pełnym życiem. Kiedy się zakochują, Sammar uświadamia sobie, że będą musieli poruszyć temat jego braku wiary we wszystko, co dla niej święte. Tłumaczka, mistrzowska refleksja na temat miłości, tak ludzkiej jak i boskiej, to w gruncie rzeczy, historia kobiety na tyle odważnej, by pozostać wierną swoim przekonaniom, samej sobie i nowo odnalezionej miłości.

„Tłumaczka to sugestywna opowieść o tym, co teoretycznie może się wydarzyć między mężczyzną i kobietą albo między dwoma rodzajami wiary; dwojgiem ludzi, być może nawet narodów, pomiędzy państwami. Jest to celne, donośne ostrzeżenie, pełne miłości i dogłębnego rozumienia świata. Jest dokładnie tym, czym literatura piękna być powinna”. - Todd McEwan

11. "Grób córki Boga" Ellen Brett Block elape 10 ZŁ
Obrazek
Dwunastolatka i jej siedmioletni brat Martin żyją w biednej dzielnicy polskich emigrantów w Pensylwanii. Pewnego dnia ze ściany znika najcenniejsza domowa relikwia - obrazek Matki BoskiejCzęstochowskiej. Mała bohaterka, próbując rozwikłać tajemnicę zniknięcia obrazka, poznaje ponury sekret swego pochodzenia.

12. "Dziewczyna z portretu" David Ebershoff LADYSTARDUST 28 ZŁ
Obrazek
Zaczęło się od pytania, zwykłej prośby o przysługę skierowaną do męża: czy mógłby wsunąć pończochy, założyć parę damskich butów i pozować jej przez chwilę, aby mogła skończyć portret? Oczywiście, odpowiedział. Cokolwiek zechcesz. W tym momencie przebudziła się w nim Lili.
"Dziewczyna z portretu" to liryczna, subtelna, wręcz intymna historia duńskiej malarki Grety Wegener, która pomogła swemu mężowi Einarowi Wegenerowi zrealizować jego najgłębsze pragnienie - przeprowadzić pierwszą na świecie operację zmiany płci. Powieść opowiada o niezwykłej miłości, której siła przerasta wyobrażalne granice kochania i wydaje się niemożliwa - gdyby nie to, że zdarzyła się naprawdę. Na podstawie książki film z oscarową Nicole Kidman w roli głównej.

13. "Bądź zdrowa, Lizbono" Ana Veloso maria_kania 10 ZŁ
Obrazek
Saga rodzinna z akcją w malowniczej Portugalii. Historia dwóch rodów, bogatego i biednego, połączonych dzieckiem - skrywanym owocem mezaliansu panny z dobrego domu i zarządcy majątku jej ojca. Choć oboje zakładają swe "odpowiednie" rodziny, miłość nie wygasa... Autorka z rozmachem i literacką finezją kreśli opowieść pełną zdarzeń i detali z codziennego życia czterech pokoleń, na tle zmian społeczno-obyczajowych, zachodzących w Portugalii przez wiek XX, do "Rewolucji Goździków" w 1974 roku.

14. "Opowieść niewiernej (Cofnąć Czas)" Witkiewicz Magdalena bazyla 10 ZŁ
Obrazek
Lekka w lekturze, a przecież ważka i pełna życiowej mądrości powieść o potrzebie miłości, zrozumienia i niezależności.
Ewa i Maciek biorą ślub. On myśli racjonalnie - we dwoje lepiej rozliczać się z urzędem skarbowym - ona stara się tego nie zauważać. Kocha Maćka, choć nawet w dniu ślubu on ma ważniejsze sprawy niż wspólne spędzenie wieczoru. W mieszkaniu Ewy zachowuje się jak gość. Wkrótce okazuje się, że jest pracoholikiem, a żonę traktuje przedmiotowo. Dzieci w tym małżeństwie długo są tematem tabu, a potem powodem dramatu i kolejnego rozczarowania Ewy. Kiedy żona traci pracę, Maciek, zamiast wspierać, szydzi z jej nieudolności, co pogarsza sytuację. Budowa domu w innym mieście i związane z nią częste wyjazdy męża na weekendy sprawiają, że jest już naprawdę źle. Ewa, samotna w związku, zaczyna spotykać się z dawnym znajomym, w jej życiu pojawia się też przyjaciel i przelotny kochanek z czasów młodości. Czy dla tego małżeństwa jest jeszcze jakaś szansa?
Książka, która zmusza do refleksji i przemyśleń nad istotą małżeństwa. To powieść o walce z sobą i walce o szczęście.

Przeczytaj fragment
Zdrada zawsze była dla mnie czymś złym, haniebnym i obrzydliwym. Czymś, co rujnuje związek, zabija miłość, niszczy marzenia, daje ogromne poczucie niesmaku. Myślałam, że cudzołożnicy zawsze gorzko żałują swoich czynów, spuszczają oczy i gęsto się tłumaczą, pragnąc przebaczenia.
Ale...
Nigdy nie brałam pod uwagę, że to ja mogę zdradzać.
Ja? To przecież niemożliwe.
(…)
Zobaczyłam też, że można uciekać z ramion jednego mężczyzny, by potem wpaść w objęcia drugiego. I kochać.
Czekać.
Tęsknić.
Jedno jest pewne, potem nic nie jest już takie same…
(…)
Czasami się zastanawiałam, jak doszło do zdrady.
Gdy zdarzyło się to po raz pierwszy, chyba po prostu potrzebowałam kogoś, kto mi powie „świetnie wyglądasz”, potrzyma za rękę, pogłaszcze po ramieniu. Kogoś, kto cieszy się z tego, że jestem. Że ja to właśnie ja. I że jest ze mną nie dlatego, że sytuacja życiowa go do tego zmusiła, że ten ktoś chciał czegoś więcej, niż trzymanie za rękę i głaskanie po ramieniu...
Cóż... Chwila. Może ja też więcej potrzebowałam? A dlaczego zrobiłam to drugi, trzeci i kolejny raz? Może to jest tak jak z czekoladą? Obiecujesz sobie, że nie będziesz jadła, w końcu zjadasz jeden kawałek, a potem usprawiedliwiasz się, że przecież skoro zjadłaś już jedną kostkę, to druga ci również nie zaszkodzi i trzecia też nie.

15. "Okaleczona" Glass Cathy
Obrazek
Poruszająca opowieść o relacji Cathy Glass z małą, nieśmiałą dziewczynką o imieniu Dawn, która samookaleczała się, by w ten sposób odreagować traumatyczne przeżycia. Jako dziecko była maltretowana przez opiekunów, choć marzyła tylko o tym, by stać się częścią rodziny.
Dawn nie miała łatwego życia. Po rozwodzie rodzice nie znaleźli dla niej czasu, zajęci szukaniem nowych partnerów. Dalecy krewni, którzy przejęli opiekę nad dziewczynką, wyrządzili jej wielką krzywdę. Opieka społeczna chciała jak najszybciej się jej pozbyć. Dla wszystkich była „wstrętnym bachorem“. Cierpienia, jakich doznała, spowodowały, że stała się agresywna. Zamknęła się w sobie i zaczęła okaleczać.

Zapraszamy!

Zapraszamy również na inne bazarki:
FM GROUP ==> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=143969&p=9031064#p9031064
TORBY NA LECZENIE KIRY ==> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144057&p=9037344#p9037344
Ostatnio edytowano Czw lis 28, 2013 8:46 przez KITA - RZESZÓW, łącznie edytowano 14 razy
Obrazek Obrazek
Nikt nie jest nam dany na zawsze...
Hotel dla kotów: https://www.facebook.com/kitawmiescie

KITA - RZESZÓW

Od: Sob gru 17, 2011 19:07

Post » Sob lip 14, 2012 15:00 Re: Książki na rzecz Kociej Przystani w Sosnowcu!!!

SUPER BAZAR!!!
MIKUŚ

Post » Sob lip 14, 2012 15:03 Re: Książki na rzecz Kociej Przystani w Sosnowcu!!!

Startuje pozycje:
nr 2 - ukarana
nr 4 - zhańbiona
nr 6 - cena mojego życia
MIKUŚ

Post » Sob lip 14, 2012 16:26 Re: Książki na rzecz Kociej Przystani w Sosnowcu!!!

Zaznaczam!
Poproszę "Dziewczyne z portretu" za wywoławczą!
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Sob lip 14, 2012 19:01 Re: Książki na rzecz Kociej Przystani w Sosnowcu!!!

nr 6 + 1 zł
nr 8 wywoławcza:)

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Sob lip 14, 2012 21:41 Re: Książki na rzecz Kociej Przystani w Sosnowcu!!!

Czytałam książkę "Ukryte żony". Super! Bardzo polecam! Opowiada o życiu kobiet w poligamicznej sekcie mormońskiej. A tak na marginesie, jeśli kogoś interesuje ta tematyka, to polecam także książkę Irene Spencer "Żona mormona" (Świat Książki). Autorka opisuje w niej własną historię życia... p.s. przepraszam z góry za "reklamę", ale mam nadzieję, że zachęciłam :-)
[Srebrna*14.08.2012]-Każdego dnia brak mi Ciebie*... [Felek*04.08.2012] [Filipek *17.08.2012] [Franuś *2011] [Kocur *2013] - Pamiętam o Was i tęsknię... [Chuda Lucunko...śpij słodko Kochanie...*06.02.2014]

madzik85

Od: Pon lut 20, 2012 10:33

Post » Sob lip 14, 2012 22:52 Re: Książki na rzecz Kociej Przystani w Sosnowcu!!!

Lubimy takie książki.
MIKUŚ

Post » Sob lip 14, 2012 23:36 Re: Książki na rzecz Kociej Przystani w Sosnowcu!!!

mar_tika pisze:nr 6 + 1 zł
nr 8 wywoławcza:)

Jakby co to dasz przeczytać pozycję nr 6 8)
MIKUŚ

Post » Nie lip 15, 2012 12:50 Re: Książki na rzecz Kociej Przystani w Sosnowcu!!!

Moi Drodzy zapraszamy!
MIKUŚ

Post » Nie lip 15, 2012 20:00 Re: Książki na rzecz Kociej Przystani w Sosnowcu!!!

Kto stanie do walki 8)
MIKUŚ

Post » Pon lip 16, 2012 8:20 Re: Książki na rzecz Kociej Przystani w Sosnowcu!!!

15zł za pozycję 12
i jeszcze poproszę za wywoławczą poz nr 10 :)
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Pon lip 16, 2012 8:33 Re: Książki na rzecz Kociej Przystani w Sosnowcu!!!

nr 2 - ukarana - MIKUŚ 10 ZŁ
nr 4 - zhańbiona - MIKUŚ 10 ZŁ
nr 6 - cena mojego życia - MAR_TIKA 11 ZŁ
nr 8 - ukryte żony - MAR_TIKA 10 ZŁ
nr 10 - tłumaczka - LADYSTARDUST 10ZŁ
nr 12 - dziewczyna z portretu - LADYSTARDUST 15 ZŁ
MIKUŚ

Post » Pon lip 16, 2012 14:48 Re: Książki na rzecz Kociej Przystani w Sosnowcu!!!

Może jeszcze ktoś zerknie i kupi :arrow: ZAPRASZAMY :kotek:

mar_tika

Post » Pon lip 16, 2012 17:20 Re: Książki na rzecz Kociej Przystani w Sosnowcu!!!

No dobra, zerknę i poproszę nr 11 - Grób córki ... Za wywoławczą

elape

Od: Pon mar 21, 2011 17:52

Post » Pon lip 16, 2012 19:10 Re: Książki na rzecz Kociej Przystani w Sosnowcu!!!

elape pisze:No dobra, zerknę i poproszę nr 11 - Grób córki ... Za wywoławczą
:1luvu:

mar_tika

[następna]