Wybory Miss i Mistera Miau maja - wyniki s.27

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro maja 09, 2012 22:22 Wybory Miss i Mistera Miau maja - wyniki s.27

Obrazek

Skoro sami wybraliście większą ilością głosów - więc w tym miesiącu burasy i tzw "whiskasy" :kotek: Zdjęcia lub filmiki proszę przesyłać jak dotąd do mnie lub do Izy :)

Ta edycja poświęcona jest głównie burasom i whiskasom, ale w drodze wyjątku, ponieważ nie przewidziano na razie takiej edycji buro-białe czy to bure pingwinki czy bure krówki jak to się fachowo określa - zapraszamy również do wzięcia udziału :) One też mogą startować w tej edycji :)

Regulamin i pozostałe zasady gry w następnych postach...
Ostatnio edytowano Wto cze 05, 2012 20:54 przez Kociara82, łącznie edytowano 2 razy

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Śro maja 09, 2012 22:28 Re: Wybory Miss i Mistera Miau-burasy i "whiskasy"

Zasady bazarku:
1. Każda fotka kandydata to koszt 5 pln.

2. Można prezentować też filmiki z kandydatami. Cena 1 filmiku=10 zł

3. Kandydatów można prezentować bez limitu :) (Mile widziane krótkie bio o kocie)

4. Kandydatów podajemy od TERAZ do 22 maja włącznie do północy.

5. Wybór Miau Najpiękniejsi będzie trwał od 24 maja do 2 czerwca włącznie do północy.
muszę mieć jeden dzień na ew.poprawkę błędów przed głosowaniem
Ostatniego dnia zgłaszania i ostatniego dnia głosowania o zaliczeniu głosu będzie decydowała godzina wysłania postu. Dopuszczam granicę +5 min dla osób o wolnych łączach.

6. Link do zdjęć/filmików należy przesłać do mnie lub do isabell36 na prv, później fotki i filmiki będą zamieszczane na watku :)

7. Mogą być zdjęcia archiwalne, pod warunkiem, by były to fotki kota żyjącego. Dopuszczalne są fotki z okresu kocięctwa kandydata.

8. Beneficjentów bazarku będzie dwóch- 1 wskazany przez Mistera i 1 wskazany przez Miss :) (wpływy bazarkowe podzielimy na pół, chyba, że strony dogadają się między sobą i wspólnie ustalą jednego beneficjenta).

9. Beneficjentem może być kot biorący udział w konkursie, ale nie może być to nasze własne kotomstwo.
Np. Jeśli wygra kot z DT u państwa X, może on jako beneficjenta wskazać innego kota biorącego udział w konkursie, ale nie może wskazać sam siebie czy też innego kota z tego samego DT, niezależnie, czy ten bierze udział w konkursie czy nie.

10. Nie dopuszcza się przerabianie fotek w programach do obróbki zdjęć-tzn.nie dopuszcza się dorabiania elementów wielkanocnych, nakładania jednego zdjęcia na drugie w celu uzyskania np kota z zającem, barankiem lub innym zwierzem... Wszelkie takie fotki będą dyskwalifikowane.

Bardzo też proszę o pisanie numerów kandydatów podczas typowania, to ułatwi mi znacznie odszukanie kandydata na liście oraz w przypadku zbieżności imion

ZASADY GŁOSOWANIA

1. Głosować może każdy. Nie dopuszczalne jest zakładanie drugiego konta, by ponownie zagłosować na swoich faworytów. W razie moich wątpliwości będę prosiła adminów o sprawdzanie IP. Z jednego IP można głosować tylko raz.

2.Nie głosujemy na własne "kotomstwo"

3. Aby zagłosować, należy w swoim poście wpisać nr kandydata i kandydatki :)

4. Głosujemy przyznając punkty od 1 do 3 na 3 wybranych kandydatów i 3 wybrane kandydatki.(przyznajemy punkty, nie miejsca!)

5. Bardzo proszę o podawanie WSZYSTKICH wytypowanych w 1 poście pisząc:
KANDYDATKI:
1.
2.
3.
KANDYDACI:
1.
2.
3.

gdzie każda cyfra odpowiada ilości przyznanym punktom.

6. Jeśli ktoś nie jest do końca zdecydowany, ma np.obstawione kandydatki a kandydatów jeszcze nie-proszę nie głosować cząstkowo, dopóki nie będziecie pewni również co do kandydatów.

7. Cząstkowego głosowania: tzn. kandydatki dziś podam a kandydatów za tydzień jak się zdecyduję na kogo stawiam-nie będę traktowała poważnie, nie będę wliczać tych głośów.

8. Zabrania się głosowania w inny sposób, np: 1 punkt: on i ona, 2 punkty: on i ona 3 punkty: on i ona. To utrudni mi bardzo podliczanie głosów.

9. Podczas głosowania proszę podawać numery kandydatów lub pisać od kogo jest. Jeśli np. kandydat nr.1 i kandydat nr.25 będą imiennikami-nie wpisanie przy głosowaniu na nich numeru im przyporządkowanego lub podania od kogo są-będzie dyskwalifikowało WSZYSTKIE głosy osoby, która się do tego nie dostosuje.

10. Głosujemy tylko raz.

11. Agitowanie nawątkach i wysyłanie pw z prośbą o oddanie głosu na swojego faworyta będzie karane.
pierwsza kara-nie zaliczenie głosów osoby agitującej
druga kara-wykluczenie wszystkich kandydatów agitującego.
Wszelkie sytuacje związane z agitowaniem, tak jak to miało miejsce między innymi podczas poprzedniego konkursu-jest spamowaniem, będzie zgłaszane do moderatorów i traktowane jako próba kupienia głosów.

12. Dopuszcza się jedynie agitowanie zapraszające do wzięcia udziału w konkursie i zagłosowania wg własnego sumienia. Ale nie na konkretnych kandydatów. Wyłącznie na wątku kandydującego np w postaci zdjęcia kandydata z napisem: kandydat na mistera miau i banerku w podpisie

Obrazek

Uwaga!!!
Jeżeli do dnia rozstrzygnięcia konkursu nie wpłynie na konto skarbnika przelew od Dużej/go Miss lub Mistera-tytuł ten przejdzie na następnego kandydata, który w kolejności zdobył największą ilość waszych głosów a wpłata za jego zgłoszenie została uiszczona w terminie.

Obrazek

W tytule przelewu tak jak poprzednio bardzo, bardzo proszę, byście wpisywali: swój nick-bazarek kwietniowy. Tylko w ten sposób będzie wiadomo, od kogo jest dana wpłata, a kogo mamy "ścigać z odsetkami za opóźnienia" :ryk: :mrgreen: :wink: [/quote]

Kociara82

Post » Śro maja 09, 2012 22:30 Re: Wybory Miss i Mistera Miau-burasy i "whiskasy"

NAGRODY:

Obrazek

1 miejsce

dla miss i mistera ciotka59 funduje piękne poduchy naparapetne swojego autorstwa :1luvu:

Obrazek

2 miejsce

za drugie miejsce dla Dużych V-ce isabell36 jak zwykle funduje biżuteryjny drobiazg swojego autorstwa :1luvu:

Obrazek

3 miejsce

za trzecie miejsce dla Dużych II V-ce welina zafundowała peześliczne etui na komórkę lub klucze swojego autorstwa :1luvu:

juana funduje zabawki dla kociastych z najmniejszą liczbą punktów :1luvu:
Ostatnio edytowano Pon maja 21, 2012 21:26 przez Kociara82, łącznie edytowano 3 razy

Kociara82

Post » Śro maja 09, 2012 22:30 Re: Wybory Miss i Mistera Miau-burasy i "whiskasy"

miejsce na banerki

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=141895&start=0][img]http://wstaw.org/m/2012/05/13/banerek.jpg[/img][/url]
Ostatnio edytowano Nie maja 13, 2012 20:06 przez Kociara82, łącznie edytowano 1 raz

Kociara82

Post » Śro maja 09, 2012 22:31 Re: Wybory Miss i Mistera Miau-burasy i "whiskasy"

SKARBNIK:

skarbnik:

isabell36

po wysłaniu zdjęć do MNIE lub isabell36 - proszę o PW do SKARBNIKA z informacją żeby podała konto
Ostatnio edytowano Pt maja 11, 2012 20:25 przez Kociara82, łącznie edytowano 1 raz

Kociara82

Post » Śro maja 09, 2012 22:32 Re: Wybory Miss i Mistera Miau-burasy i "whiskasy"

DOTYCHCZASOWI BENEFICJENCI:

Kociara82

Post » Śro maja 09, 2012 22:33 Re: Wybory Miss i Mistera Miau-burasy i "whiskasy"

DOTYCHCZASOWI ZWYCIĘZCY

Kociara82

Post » Śro maja 09, 2012 22:35 Re: Wybory Miss i Mistera Miau-burasy i "whiskasy"

POST ROZLICZENIOWY:

1. Duszek686 - 5 zł :1luvu:
2. milena88 - 10 zł :1luvu:
3. Filipek/Otylka - 15 zł :1luvu:
4. zabers - 20 zł :1luvu:
5. isabell36 - 35 zł :1luvu:
6. welina - 10 zł :1luvu:
7. feniks - 15 zł :1luvu:
8. selene00 - 35 zł :1luvu:
9. szybenka - 50 zł :1luvu:
10. Aaaśka - 15 zł :1luvu:
11. milu - 10 zł :1luvu:
12. urwiniu - 20 zł :1luvu:
13. kociamysza - 40 zł :1luvu:
14. ilgatto - 20 zł :1luvu:
15. ewa_mrau - 50 zł :1luvu:
16. myszolandia - 50 zł :1luvu:
17. ciotka59 - 10 zł :1luvu:
18. Katarzyna1207 - 5 zł :1luvu:
19. jasdor - 10 zł :1luvu:
20. halinka1430 - 10 zł :1luvu:
21. Bianka4 - 20 zł :1luvu:
22. dilah - 15 zł :1luvu:
23. AniHili - 10 zł :1luvu:

ZEBRALIŚMY 480 ZŁ :dance: :dance2:
Ostatnio edytowano Śro cze 13, 2012 16:58 przez Kociara82, łącznie edytowano 9 razy

Kociara82

Post » Śro maja 09, 2012 22:35 Re: Wybory Miss i Mistera Miau-burasy i "whiskasy"

KANDYDACI

1. Esiek od feniks32

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Esiek, lat 17 , kot legenda, zwany również Miłościwie Panującym Cesarzem Eśkiem I :mrgreen:
Najdroższy i wspaniały Przyjaciel któremu zawdzięczam prawie życie. Wyrzucony jako mało kotek na klatce schodowej, znalazła Go Moja Mama i od 17 lat dzieli ze mną miejsce obok poduszki :1luvu:

2. Noise od selene00

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Oto Noise.
Mój kochany burasek, który swymi chorobami przyprawia mnie o siwiznę (niekoniecznie przedwczesną).
Noise pochodzi z łódzkiego schroniska, z którego wyciągnęła go Ania pisiokot, zapewniając DT i socjalizację w gronie ludzi i zwierząt. Dzięki niej Noise jest kotkiem kociolubnym, który matkował wszystkim młodszym przedstawicielom własnego gatunku, napływającym do mego domostwa.
Pan mojego domu. :mrgreen:
Baczny obserwator, czasem znudzony rolą, którą sobie sam wybrał.
Choć życie z nim przypomina siedzenie na beczce prochu, nie wyobrażam sobie, by mogło go nie być. Moja Miłość. Moje Serdeńko.

3. Manfred vel Bułkownik od AniHili

Obrazek

Obrazek

4. Diego Sznurek od Duszek686

Obrazek

3-latek, który trafił do schroniska, otarł się o śmierć, cudem wyzdrowiał i wreszcie - znalazł wspaniały domek stały. Ma jeszcze troszkę problemów ze zdrowiem, ale to NAJPOGODNIEJSZY KOT ŚWIATA :)

5. Filip od Filipek/Otylka

Obrazek

Obrazek

Nazywam się Filip, dla przyjaciół Niuńko. Bardzo lubię szpać, szuszi i polędwicze szopoczką. Pochodze ze wsi i jestem przeciwieństwem powiedzenia „kot ze wsi wyjedzie, wieś z kota nigdy” J
Duże mówią że mam błękitną krew w żyłach. Troche one są nie ten teges, przeciez krew swoja widziałem i jest czerwona.
Jak już mnie z tej wsi uratowała jedna Pani z Radomska to się okazało że nikt mnie nie chce bo w ogłoszeniach pisały „kto pokocha brzydala?”. Phi ! Lepiej by spojrzały na siebie…
Czekałem i się doczekałem. 1,5 roku temu zabrały mnie do domu dwie Duże, nawet fajne bo pozwalają mi jeść z talerzy i włazić do lodówki. Przesyłam wam całusy, wasz Filip.

6. TygRyszard od urwiniu

ObrazekObrazekObrazekObrazek

Cudowny, perfekcyjnie kulisty Pan Kot, rządzi okolicą ostrym pazurem :) Kot idealny, nie wyobrażam sobie jak mogłoby go nie być ze mną.

7. Gucio od dilah

Obrazek

Gucio, był naszym tymczasowym kotem przez okres trzech miesięcy, takiego tulaka nigdy nie widziałam. Spł z mordką otwartą i potrafił w takiej pozycji mruczeć. Skrzat do zacałowania w obecnym domu jedynak rozpieszczony do granic możliwości i wcale się nie dziwię.

8. Puffcio od ewa_mrau - tymczas annskr

cześć, to ja Pufffcio tłuścioszek
mam już 5 lat, choć podobno na tyle nie wyglądam
Obrazek
przyszedłem nie wiadomo skąd
zamieszkałem na podwórku, a na zimę wprowadziłem się do korytarza
oswoiłem się
wszystko zrobiłem sam, bo bardzo chciałem być domowym pieszczochem
jestem grzeczny, delikatny, spokojny i straszliwie gruuuuuby…
czekam sobie teraz u annskr na odpowiedzialny domek, który będzie umiał mnie mądrze kochać i... odchudzić
Obrazek
Maciek Kręciproch powiedział mi, że tutaj można prezentować swoje brzuchy i rozwarcia paszczą
fajnego rozwarcia paszczą nie umiem robić, ale brzucho to mam fajne, co nie?
Obrazek
lubię spać w łóżku, a ponieważ jestem duży i mięciutki (prawie jak kaczuszka!), to najczęściej robię za poduszkę...
Obrazek
z poważaniem
Wasz kandydat Pufffcio

9. Stefan były tymczas od ewa_mrau

... o rany Julek!
jakie tu można obejrzeć fajne brzuchy!
ja też Wam mogę pokazać swój:
Obrazek fajny jest, co nie?
i żeby nie było wątpliwości, to ja jestem pręgowany, biało pręgowany
Obrazek
Stefan z Murzasichla

10. Jeżyk od halinka1403

Obrazek

Obrazek

W 30-to stopniowe mrozy, przyszedł do kotłowni zagrzać się i najeść, tak jak inne koty, które dokarmiam. Chyba mu się spodobało, bo zaczął przychodzić niemal codziennie. Pod koniec kwietnia przyszedł z poranionymi, zainfekowanymi ranami na łapkach (pewnie walczył z jakimś kotem lub psem), cały w kleszczach, z mega świerzbowcem w uszach. Cóż było robić :?: Zgarnęłam do weta i już został na tymczasie. Już wyleczony i wykastrowany, czeka na swój domek.
Jeżyk (bo pysio ma podone do jeża) to bardzo wesoły pieszczoch, który już nie myśli o wychodzeniu, tylko o miękkiej kanapie i pełnej miseczce.
Obecnie jest u mnie na DT - może właśnie tutaj zostanie dostrzeżony :?:
wątek: viewtopic.php?f=1&t=131917 Jeżyk od str.33

11. Bubencjusz vel Bubuś od katarzyna1207

Obrazek[/url]

"KRÓL BALKONU" , czyli Bubencjusz, zwany też Bubusiem, przyjechał do mnie ze schroniska w Łodzi - na DT :mrgreen: :mrgreen: dwa lata temu ...

12. Severino od ilgatto

Obrazek

Obrazek

Severino, mój najdroższy trojaczek. Kotuś ma nadzieję, że tym razem uda mu się zająć miejsce na podium. Co jeszcze można powiedzieć o Sewerku, poza tym, że jest kochanym pieszczochem, słoneczkiem na trzech łapkach, amantem czarującym Manię wielkimi oczyskami,rozrabiaką szalejącym z Patysiem, smakoszem dopominającym się smakołyków delikatnym miau.....Zdradzę Wam sekret, bo nie widać tego na zdjęciach....Severino pozostał nieśmiałkiem, chowającym się po kątach kiedy pojawią się obcy :kotek:
Ostatnio edytowano Pt maja 25, 2012 20:14 przez Kociara82, łącznie edytowano 13 razy

Kociara82

Post » Śro maja 09, 2012 22:37 Re: Wybory Miss i Mistera Miau-burasy i "whiskasy"

KANDYDATKI

1. Kulka od zabers

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kulka - Ponieważ jest kotem z rodowodem piwnicznym i nikt dokładnie nie wie kiedy się urodziła, więc na oko ustaliłam jej urodziny na 15 sierpnia 2007. Przyjechała do nas autobusem (z naszym Spadkobiercą Fortuny) w kartonie "poczymśtam". Było to dokładnie 15 października 2007 r. , w dzień urodzin mojej koleżanki Eli, w związku z tym Kulka na drugie ma Elżbieta.
Pierwsze zdjęcie - to Dzień Pierwszy i pierwsze zdjęcie Kulki - chorej na wszystko kupki nieszczęścia której wet dał 50% na przeżycie, a której przyszło zamieszkać z kompletnie niedoświadczonymi ludźmi.
Z czasem wyrosła z niej cudna filigranowa panna z oczami jak filiżanki, uczuciowa indywidualistka, najlepsza opiekunka "młodzieży" (czyli Glusia i Zmrola), Pierwsza i Najważniejsza Wielka Kierowniczka Wszechświata.

2. Myszka od Myszolandia

Przedstawiamy : Myszka - Moje Największe Kocie Miłości (wszystkie fotki po klicku na nie, powiększają się)
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Myszka Ukochana Moja Burasia,z którą od prawie 6 lat jesteśmy razem,ona sama też za niedługo skończy 6 latek
Trafiła do nas jako 6-tygodniowy kociak.Dostałam ją od Tżta na 9 rocznicę ślubu.Na początku balam się przywiązywać do Niej,bo cały czas od prawie 10 lat w głowie jeszcze siedział mi Mikuś[*],przez ten czas nie miałam żadnego kota,do czasu......
Ten poochaty mały bury goowniarz nie pozwolił mi długo być "nieczułą" i szybko ukradła mi serce - złodziejskie kocie nasienie :mrgreen:
I dzisiaj ,nawet jak wyjdę do pracy na 8 godzin ,już za nią tęsknię :oops:

3. Katja od milena88

aniołek :aniolek:
Obrazek

z piekła rodem :twisted:
Obrazekfile:///C:/Documents%20and%20Settings/Administrator/Pulpit/zdj%C4%99cia%20wybory/Esiek/1.jpg

Katja, burek z łódzkiego schronu. Początkowo trzęsąca się galareta z problemami , teraz ponad 2-letni miziak i koci terapeuta ludzkich niedoskonałości. Jedynaczka - kotka domowa, pogromca owadów i pająków. Ulubione zajęcie to aportowanie piłeczek, sznurków, gałązek papirusów, gumek itd, o każdej porze.

4. Zosia od welina

ośmiotygodniowa przestraszona bieda zaraz po znalezieniu:
Obrazek

szczęśliwa i zrelaksowana panna w świetnym DS:
Obrazek

Była tymczaska weliny, siostra Lajli 01.06 skończy rok.
Zosia była szukana prawie dobę przez kilka osób tak jak Lajla. Też chodziłam, zaniosłam jedzenie i wodę, chodziłam miauczałam, a ludzie patrzyli jak na wariatkę. Ukryła się pod maską samochodu, blisko ruchliwej ulicy. Pisane były kartki i wsadzane pod wycieraczki, by nie zginęła.. Nie mogłyśmy jej zlokalizować. Znalazła ją sąsiadka i przyniosła dwie godz.po Lajli. Zgodziłam sie wziąć drugą, bo co miałam zrobić jak nie było chętnych na DT...
Teraz Zosia już jest w domku stałym, jak widać kiciuni się udało - wyleguje się na aksamitach :mrgreen:

5. Rysia od isabell36

hej jestem Rysia - gdy Duża mnie znalazła byłam niewielkim, zabiedzonym kociakiem. Teraz na wielu rzeczach się nie mieszczę - na parapecie :mrgreen:
Obrazek

na pufie:
Obrazek

na drapaku:
Obrazek

duża kupiła drugi drapak ...
Obrazek

... ale tu też nie zawsze jest mi wygodnie:
Obrazek

lubię jak moja kumpela Bella mnie myje:
Obrazek

lubię też bawić się myszą od cioci juany, którą dostałam za zdobycie ostatniego miejsca w poprzedniej edycji
Obrazek

wybory som fajne !!! najpierw Duża gania dookoła z aparatem, a później dostaje się nagrody
ZAPRASZAM WSZYSTKIE BURASKI I WHISKASKI
Rysia vel Ryszarda vel Rysiek

6. Niki od szybenka

Niki - delikatna
Obrazek Obrazek
- dostojna
Obrazek Obrazek
- wyluzowana i intelektualistka
Obrazek Obrazek
- zawsze chętna do zabawy
Obrazek Obrazek
Kochająca życie ;)
Obrazek Obrazek

Niki, przez 1,5 roku przebywała w łódzkim schronisku. Stroniła od ludzi, bo kiedyś ktoś ją skrzywdził.
Walka o jej zdrowie i życie przez 7 m-cy bardzo nas zbliżyła, choć było bardzo ciężko. Potem okazało się, że ma FeLV.
To kotka, która ma prawdopodobnie ponad 6,5 roku, a kocha życie i swoją dużą jak kociak. Jest w bardzo dobrej formie, nastroju i powalającym uroku. Uwielbia się bawić, szaleć na całego. To mega nakolankowy przytulak. Moje słoneczko i gwiazdka z nieba - najwspanialszy kot świata ;)

7. Figa od dilah

Obrazek

Obrazek

Figusiowe serduszko wraz z poduszką, za którą robi nasza rezydentka Miluś – Miss grudnia 2011. Figulec była strasznie dzikim dzikiem, „syyy” i prychanie, to była jedyna wdzięczność jaką możnabył od niej usłyszeć. Płochliwa gadzinka jest nadal, ale nadrabia tulankami i mruczankami do nas domowników. Najbardziej ukochuję naszą pięcioletnią córcię z wzajemnością. Szukamy dla malej najwspanialszego domku.

8. Karmen od Aaaśka

bure jest piękne

Obrazek

Obrazek

Obrazek

9. Susan od milu

Obrazek

Obrazek

Przygarnęliśmy małą koteczkę cztery lata temu - teraz nazywa się Susan (od Suse Linux ), jest klasyczną pręgowaną buraską - akurat taką, która mi się marzyła od lat. Ma duże oczy, manipulatorskie usposobienie i uwielbia wygrzewać się przy komputerach. Do jej futra najbardziej pasuje czerwień :D

10. Kicia.Yoda od kociamysza

1.Obrazek
jakie winko na kolacje?

2.Obrazek
Jej Wysokosc Kicia.Yoda 2001 wcielenie Kleopatry

3.Obrazek
yuupiii, mam przerwe w sesji zdjeciowej

4.Obrazek
jakies te drzewa teraz liche robia

5.Obrazek
no, zaraz, zaraz koncze

6.Obrazek
Kot na metry

7.Obrazek
Jesienna Nostalgia czyli znowu ta glupia jesien przyszla

8.Obrazek
jestem Kicia, Kicia.Yoda jakies pytania?

Kicia.Yoda rozpoczęła swoje panowanie w naszym domu pewnego letniego, lutowego wieczora, kiedy to zebraliśmy z drogi zapchlona, zakleszczona, z zaropiałymi oczętami kocia czterotygodniowa kupkę nieszczęścia.

Było to cztery lata temu.

Do dzisiaj nie mam pojęcia jakim cudem, jadąc autem świetnie wygłuszonym w środku, po podmiejskiej szutrowej drodze, jedno z naszej trojki usłyszało kocia skargę??? Jakim cudem w szarówce wieczoru dało sie znaleźć brudne równie szarawe jak ów wieczór futro???

Przyjmuje ze był to CUD i rozmyślne działanie Wielkiej Kociej Organizacji aby taka jedna psiarę przenieść na Druga Stronę Mocy, Kociej oczywiście. Ta jedna psiara to ja :)

Kicia.Yoda jest absolutnie nam panującą Jej Wysokością, rządzi swym stadem Małp niczym wytrawny tyran. Odnoszę wrażenie, ze musi być kolejnym wcieleniem Kleopatry, nie może być inaczej.

Zycie bez Kicia byłoby mdłe jak zupa owocowa na kościach :mrgreen:

wątek: viewtopic.php?f=1&t=121219

11. Hanka II, Księżna Śródmieścia od ewy_mrau

... a jednak uległam namowom Macieja Kręciprocha herbu Pharmacopola
przedstawię się więc
jestem Księżną Śródmieścia, Hanką II
liczę sobie 5 wiosen (chyba...) i tuszę mam słuszną
Obrazek
kiedyś miałam w swoim posiadaniu całe Księstwo Podwórko
wielu starało się o moją łapę, ale wybierałam tylko tych najwaleczniejszych
pewnej jesieni, niepostrzeżenie, zjawiła się Duża
nie był to dla mnie i mojej rodziny dzień szczęśliwy
straciłam cały swój majątek!
zabrała mi dzieci, a potem mnie zamknęła w klatce
i zabrała nas do domu
ale co to za Dom, gdzie wokół tylko plebs
kiedyś miałam własne łoże, które dzieliłam tylko z dziećmi
... a teraz?
Obrazek
miskę też miałam własną
może nie był to plater i nie zawsze była czysta, ale była własna!
... a teraz?
Obrazek
ciotko59!
napisałaś, że męska część naszego gatunku jest mało skrępowana
... no cóż, masz słuszność
więc i ja, po długich przemyśleniach postanowiłam, choć przez chwilę, też być mało skrępowaną
i uchylić rąbka tajemnicy...
Obrazek
z wyrazami szacunku
Hanka II, Księżna Śródmieścia

12. Mau Mau od ilgatto

Obrazek Obrazek

Mau mau koteczka z pięknego miasta Wrocławia. Koteńka nie ma domu i osobistych ludzkich kolan do przesiadywania na nich i rąk pielęgnujących głaskaniem cudne whiskasowe futerko. Mau mau żyje w nieprzyjaznym kotom środowisku(po byłym szpitalu)...jest koteczką ufną, dającą się głaskać, brać na ręce. Jest kocią mamusią, która bardzo kochała swoją śliczną córeczkę. Ale młoda koteńka poszła za TM a mamunia pozostała tu, po tej stronie mostu. Może ktoś dojrzy jej urodę...wzruszy jej losem i zechce dać jej swoje kolana i ręce.
Mau mau ma ok.2-3 lat i jest pod opieką pani Iwony, która karmi koty w tej okolicy...
wątek: viewtopic.php?f=1&t=129214&hilit=Bundzio...
na drugim zdjęciu Mau mau ze swoją córeńką

13. Muśka od ciotka59

Obrazek

Obrazek

Whiskasowa koteczka, którą porwałam ze schroniska w grudniu 2000r. Wtedy to był 3-miesięczny dziworek, o jeszcze dziwniejszym umaszczeniu. Z dziworka wyrosła śliczna dziewusia. Napoczęta dziewica, niejadek jak cholera, najważniejszy wylizywacz talerzy po obiedzie.
Na szczęście wyrosła już z robienia rozpi....doochy wśród moich mulin i zabawy we wpie...., no tego czym zajmują się czasem, znane nam dostojnie wyglądające koteczki.
Mając te 12 lat już jej się zwyczajnie nie chce :D

14. Mimi od Bianka4

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

18 marca pojechałam do schroniska na Paluchu, żeby pożyczyć transporterki dla kotów, które jechały do DT. Pracownicy już wychodzili do domu i jeden z nich wrócił z parkingu trzymając krytą kuwetę obwiązaną żółtą wstążką, z przyklejoną karteczką:
"To jest Mary. Ma 11 miesięcy. Jest w pełni zdrowa, przeszła wszystkie podstawowe szczepienia, odrobaczenia. Miała pierwszą ruję miesiąc temu. Korzystała zawsze z tej kuwety ze żwirkiem drewnianym. Przepraszamy, że w ten sposób ale z nagłych przyczyn życiowych nie mamy możliwości się nią dalej opiekować. Znajdźcie jej dobry dom. Dziękujemy"
W kuwecie siedziała przerażona kotka... Dotychczasowi "opiekunowie" podrzucili też torbę z jej kocykiem, zabawkami i resztką 10kg RG dla kociąt...
Nie mogłam pozwolić, żeby malutka przekroczyła progi schroniska... Zmieniła imię na Mimi (Miminka) - jest cudowną, miziastą koteńką. Najchętniej siedziałaby cały czas na rękach, wtula się, mruczy i nadstawia pysio do całowania. Szukam dla niej wspaniałego domku.

15. Kicia była tymczaska jasdor - już w DS

Obrazek

Obrazek

z watku viewtopic.php?f=1&t=134110&hilit=placu+wolno%C5%9Bci
Ostatnio edytowano Nie maja 27, 2012 19:27 przez Kociara82, łącznie edytowano 12 razy

Kociara82

Post » Śro maja 09, 2012 22:38 Re: Wybory Miss i Mistera Miau-burasy i "whiskasy"

SPIS I PUNKTACJA

KANDYDATKI

1. Kulka od zabers - 29
2. Myszka od Myszolandia - 66
3. Katja od milena88 - 15
4. Zosia od welina - 26
5. Rysia od isabell36 - 55
6. Niki od szybenka - 47
7. Figa od dilah - 19
8. Karmen od Aaaśka - 23
9. Susan od Milu - 16
10. Kicia.Yoda od kociamysza - 99
11. Hanka II od ewy_mrau - 25
12. Mau Mau od ilgatto - 38
13. Muśka od ciotka59 - 50
14. Mimi od Bianka4 - 32
15. Kicia jasdor - 25

KANDYDACI

1. Esiek od feniks32 - 69
2. Noise od selene00 - 61
3. Manfred od AniHili - 17
4. Diego Sznurek od Duszek686 - 52
5. Filip od Filipek/Otylka - 61
6. TygRyszard od urwaniu - 72
7. Gucio od dilah - 30
8. Puffcio od ewa_mrau - 52
9. Stefan od ewa_mrau - 19
10. Jeżyk od halinka1403 - 40
11. Bubencjusz od katarzyna1207 - 46
12. Severino od ilgatto - 42
Ostatnio edytowano Wto cze 05, 2012 21:03 przez Kociara82, łącznie edytowano 1 raz

Kociara82

Post » Śro maja 09, 2012 22:42 Re: Wybory Miss i Mistera Miau-burasy i "whiskasy"

ciotka59 pisze:Za nowe Wybory :ok:

jestes pierwsza :D rozgosc sie wiec :) :piwa:

Kociara82

Post » Śro maja 09, 2012 22:47 Re: Wybory Miss i Mistera Miau-burasy i "whiskasy"

Nocny Marek jestem :lol:
Zgłaszam swoje poduchy jako nagrodę dla Miss i Mistera.
Jestem fanką tego bazarku, stałą podczytywaczką i podglądaczką :D
Super cioteczko, że chciało Ci się :ok:

ciotka59

Od: Sob sie 15, 2009 15:32

Post » Śro maja 09, 2012 22:59 Re: Wybory Miss i Mistera Miau-burasy i "whiskasy"

:mrgreen: załapałam się na pierwszą stronę :?: :?:

edit: załapałam się .. :wink:
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

[następna]