Wiosna idzie! Foster już przesadza, a Ty? [KONIEC]

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro mar 07, 2012 13:05 Wiosna idzie! Foster już przesadza, a Ty? [KONIEC]

Foster przesadza niestety z kosztami leczenia i utrzymania :?
Ty możesz przesadzać w bardziej przyjemnych okolicznościach przyrody :1luvu:

Tu viewtopic.php?f=13&t=126819 staram się nadążyć z opisywaniem jego kolejnych przypadłości.
"Jest i będzie kotem specjalnej troski. Ma zdiagnozowany zespół zapalenia żółciowo-wątrobowego. Nawet jeśli uda się opanować obecny ostry stan, to choroba prawie na pewno pozostanie przewlekła i trzeba się liczyć z nawrotami ostrych stanów.
Leczenie nie jest skomplikowane, ani mocno kosztowne, natomiast inna sprawa to żywienie tego kotka. Obecnie jada prawie wyłącznie RC Convalescent (mięsne), za to pochłania 2 saszetki dziennie - poza tym powinien jeść dość często, ale w małych ilościach, żeby nie obciążać przewodu pokarmowego. Powinien trafić do spokojnego domu, najlepiej takiego, gdzie przez większość dnia ktoś jest w domu.
Foster lubi towarzystwo innych kotów, ale wyraźnie nie jest mu ono niezbędne i może być jedynakiem.
Update 9.02: dodatkowo ostatnio wet wymacał obustronne nawykowe zwichnięcie rzepek i niezrośnięty wyrostek łokciowy (to ostatnie do potwierdzenia RTG) - mały kuleje na 3 łapki :( Ponieważ obie wady są leczone środkami p/bólowymi lub operacyjnie u Fostera nie ma ich jak leczyć..."
I kolejny pomysł Fosterka to wyhodowanie sobie potrójnego ropnia :roll: Jałowego w posiewie, żeby było śmieszniej :roll:
Na diagnostykę tegoż ropnia musiałam się zapożyczyć po raz kolejny przy tym malutkim kotku :oops:

Tymczasy i roślinki nie chcą iść w parze ;) Dlatego wyprzedaję swoją kolorową kolekcję doniczek :lol:
Obrazek
Doniczki, a właściwie osłonki (nie mają otworka w dnie) są ceramiczne, szkliwione po całości, bardzo solidnie wykonane, firmy Scheurich (kupowane w Leroy Merlin). Bez uszkodzeń - pęknięć, uszczerbień itp. Dwie turkusowe są szklane, ich foty wstawię jutro, bo baterii już nie starczyło.
Były używane właśnie jako osłonki, ziemi w nich tyle, co wyleciało z doniczek.
Przed zmianą właściciela zostaną odpucowane ;)
(teraz i tak by za chwilę oblazły kłakami (wszystkie zamknięte lokalizacje w mieszkaniu zostały zużyte przez kocie graty bądź graty, które należy schować przed ;) )
Więcej fotek z reala jest tutaj https://picasaweb.google.com/ElleonOK/D ... directlink

Czerwone - piękny, głęboki kolor, jak na focie
Obrazek
http://www.leroymerlin.pl/produkty/oslo ... 69898.html
Nr 1. Wysokość 11 cm, średnica 13 cm
Cena wywoławcza - 5,- zł
Kup Teraz - 10,- zł

Nr 2. Wysokość 14,5 cm, średnica 17 cm
Cena wywoławcza - 10,- zł
Kup Teraz - 20,- zł

Pomarańczowe, również głęboki, ciepły odcień (kolor najlepiej widać na tej największej, z prawej)
Obrazek

Nr 3. Wysokość 12,5 cm, średnica 15 cm
Cena wywoławcza - 7,- zł
Kup Teraz - 15,- zł

Nr 4. Wysokość 14,5 cm, średnica 17 cm
Kup Teraz - 20,- zł

Nr 5. Wysokość 16 cm, średnica 19 cm
Cena wywoławcza - 15,- zł
Kup Teraz - 25,- zł

Zielona - w intensywnym kolorze wiosennej trawy, jak na focie :lol:
Obrazek
http://www.leroymerlin.pl/produkty/oslo ... 69884.html
Nr 6. Wysokość 12,5 cm, średnica 15 cm
Cena wywoławcza - 7,- zł
Kup Teraz - 15,- zł

Szklane zielono-niebieskie (edit: fotki uzupełnione)
Obrazek
Nr 7. Wysokość 13,5 cm, średnica 15 cm
Cena wywoławcza - 7,- zł
Kup Teraz - 15,- zł

Nr 8. Wysokość 15,5, średnica 17 cm
Kup Teraz - 20,- zł

Wszystkie razem w opcji Kup Teraz - jedyne 115,- złociszy!
Ważne wyłącznie do pierwszej oferty

Warunki:
Licytacja każdego przedmiotu trwa 7 dni od pierwszej oferty (czasu realnego ;) ).
Przedmioty zalicytowane nie podlegają opcji Kup Teraz.
Ze względu na ciężar preferowany odbiór osobisty w Warszawie.
Koszty przesyłki pokrywa kupujący wg cennika Poczty Polskiej.
W razie wątpliwości proszę pytać przed zalicytowaniem, kupnem ;)

Zapraszam serdecznie :1luvu:
Ostatnio edytowano Pt mar 16, 2012 12:24 przez OKI, łącznie edytowano 1 raz

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Czw mar 08, 2012 11:57 Re: Wiosna idzie! Foster już przesadza, a Ty? Doniczki ;)

Zapraszam :1luvu:
Są już wszystkie fotki :)

OKI

Post » Czw mar 08, 2012 19:48 Re: Wiosna idzie! Foster już przesadza, a Ty? Doniczki ;)

Widziałam część tych doniczek na żywo.....Fajne....Tylko,że też miauuuuuam kwiatki.Kiedyś....ładne były....Teraz ma koty...też ładne. :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Czw mar 08, 2012 19:49 Re: Wiosna idzie! Foster już przesadza, a Ty? Doniczki ;)

:lol: :lol: :lol:
No właśnie, nie wiem, czy doniczki na kocim forum mają szansę się sprzedać :ryk:

OKI

Post » Czw mar 08, 2012 20:15 Re: Wiosna idzie! Foster już przesadza, a Ty? Doniczki ;)

OKI pisze::lol: :lol: :lol:
No właśnie, nie wiem, czy doniczki na kocim forum mają szansę się sprzedać :ryk:

.Niektórzy szczęściarze to posiadają osobne pokoje dla kotków i osobne dla kwiatków....więc pewnie mają szanse....
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Czw mar 08, 2012 21:05 Re: Wiosna idzie! Foster już przesadza, a Ty? Doniczki ;)

kocurzyca41 pisze:
OKI pisze::lol: :lol: :lol:

.Niektórzy szczęściarze to posiadają osobne pokoje dla kotków i osobne dla kwiatków....więc pewnie mają szanse....

:ryk: :ryk: :ryk: Fakt, znamy takich :twisted:

OKI

Post » Pt mar 09, 2012 7:22 Re: Wiosna idzie! Foster już przesadza, a Ty? Doniczki ;)

Nie mam ziela, ale doniczki śliczne :D Nic, tylko brać :lol:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Pt mar 09, 2012 16:07 Re: Wiosna idzie! Foster już przesadza, a Ty? Doniczki ;)

:ryk: Chyba adaptują, Ciotka :ryk:
Czy zmieniłaś profil dzialalności i teraz szukasz domów dla kwiatków?

OKI

Post » Pt mar 09, 2012 16:09 Re: Wiosna idzie! Foster już przesadza, a Ty? Doniczki ;)

Hhhmmm... mówisz?
To może ja robię błąd? Powinnam wystawić koty na bazarek i zająć się adopcjami kwiatków? :roll:

OKI

Post » Pt mar 09, 2012 16:13 Re: Wiosna idzie! Foster już przesadza, a Ty? Doniczki ;)

Spoko 8) Pójdę z tym na forum ogrodnicze :twisted:

OKI

Post » Pt mar 09, 2012 19:53 Re: Wiosna idzie! Foster już przesadza, a Ty? Doniczki ;)

kocurzyca41 pisze:Widziałam część tych doniczek na żywo.....Fajne....Tylko,że też miauuuuuam kwiatki.Kiedyś....ładne były....Teraz ma koty...też ładne. :mrgreen:

No właśnie mam ten sam problem, wystarczyłam jedna mała kociczka ;) Ale co tam, poproszę cały zestaw z odbiorem osobisty w Warszawie :)

Lilaczek

Od: Czw lip 01, 2010 19:54

[następna]