Mamy kolejnego Misstera miau i kolejną Miss miau :)

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Pt lut 03, 2012 20:21 Mamy kolejnego Misstera miau i kolejną Miss miau :)

Obrazek

To już kolejna część wyborów Miss i Mistera miau.
W tym miesiącu z racji 2 najważniejszych świąt przypadających w dodatku blisko siebie-będzie kategoria: słitaśno-miłosno-walentynkowa. Zaraz wszystko wyjaśnię.

14 luty-walentynki
17 luty-Światowy Dzień Kota

Fotki w obecnej kategorii mają zawierać treści walentynkowo-miłosne. Mogą być słit focie np śpiącego kota na poduszce w kształcie serca, mogą być słit focie jak koty okazują innym zwierzętom czułości, jak wy okazujecie sobie z waszym kotomstwem czułości.
Mogą być na fotkach inne zwierzaki, ale chciałabym, by to kot był w tym przypadku w roli okazującego uczucia. W przypadku fot, gdzie kot okazuje czułość innemu kotu, lub 2 koty wzajemnie darzą się taką samą czułością, proszę zaznaczyć jakoś, który kot pretenduje do tytułu miss lub mistera.
Mogą być też słit fotki ze słit minkami :)

Regulamin i pozostałe zasady gry w następnych postach...
Ostatnio edytowano Pt mar 02, 2012 14:06 przez Kociara82, łącznie edytowano 2 razy

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pt lut 03, 2012 21:01 Re: Wybory Miss i Mistera miau-luty-słitaśnie,walentynkowo,love

Obrazek

Zasady bazarku:
1. Każda fotka kandydata to koszt 5 pln.

2. Można prezentować też filmiki z kandydatami. Cena 1 filmiku=10 zł

3. Kandydatów można prezentować bez limitu :) (Mile widziane krótkie bio o kocie)

4. Kandydatów podajemy od 4 do 17 lutego włącznie do północy.

5. Wybór Miau Najpiękniejsi będzie trwał od 19 do 27 włącznie do północy.
muszę mieć jeden dzień na ew.poprawkę błędów przed głosowaniem
Ostatniego dnia zgłaszania i ostatniego dnia głosowania o zaliczeniu głosu będzie decydowała godzina wysłania postu. Dopuszczam granicę +5 min dla osób o wolnych łączach.

6. Link do zdjęć/filmików należy przesłać do mnie na prv a ja zdjęcia zamieszczę :)

7. Mogą być zdjęcia archiwalne, pod warunkiem, by były to fotki kota żyjącego. Dopuszczalne są fotki z okresu kocięctwa kandydata.

8. Beneficjentów bazarku będzie dwóch- 1 wskazany przez Mistera i 1 wskazany przez Miss :) (wpływy bazarkowe podzielimy na pół, chyba, że strony dogadają się między sobą i wspólnie ustalą jednego beneficjenta).

9. Beneficjentem może być kot biorący udział w konkursie, ale nie może być to nasze własne kotomstwo.
Np. Jeśli wygra kot z DT u państwa X, może on jako beneficjenta wskazać innego kota biorącego udział w konkursie, ale nie może wskazać sam siebie czy też innego kota z tego samego DT, niezależnie, czy ten bierze udział w konkursie czy nie.

10. Nie dopuszcza się przerabianie fotek w programach do obróbki zdjęć-tzn.nie dopuszcza się dorabiania elementów walentynkowych, nakładania jednego zdjęcia na drugie w celu uzyskania np wtulonych w siebie kotów. Wszelkie takie fotki będą dyskwalifikowane.

Obrazek

ZASADY GŁOSOWANIA

1. Głosować może każdy. Nie dopuszczalne jest zakładanie drugiego konta, by ponownie zagłosować na swoich faworytów. W razie moich wątpliwości będę prosiła adminów o sprawdzanie IP. Z jednego IP można głosować tylko raz.

2. Oddajemy 1 głos na Mistera i 1 głos na Miss
3.Nie głosujemy na własne "kotomstwo"

4. Aby zagłosować, należy w swoim poście wpisać nr kandydata i kandydatki :)

5. Głosujemy przyznając punkty od 1 do 3 na 3 wybranych kandydatów i 3 wybrane kandydatki. (przyznajemy punkty, nie miejsca!)

6. Bardzo proszę o podawanie WSZYSTKICH wytypowanych w 1 poście pisząc:
KANDYDATKI:
1.
2.
3.
KANDYDACI:
1.
2.
3.

gdzie każda cyfra odpowiada ilości przyznanym punktom.

7. Jeśli ktoś nie jest do końca zdecydowany, ma np.obstawione kandydatki a kandydatów jeszcze nie-proszę nie głosować cząstkowo, dopóki nie będziecie pewni również co do kandydatów.

8. Cząstkowego głosowania: tzn. kandydatki dziś podam a kandydatów za tydzień jak się zdecyduję na kogo stawiam-nie będę traktowała poważnie, nie będę wliczać tych głośów.

9. Zabrania się głosowania w inny sposób, np: 1 punkt: on i ona, 2 punkty: on i ona 3 punkty: on i ona. To utrudni mi bardzo podliczanie głosów.

10. Podczas głosowania proszę podawać numery kandydatów lub pisać od kogo jest. Jeśli np. kandydat nr.1 i kandydat nr.25 będą imiennikami-nie wpisanie przy głosowaniu na nich numeru im przyporządkowanego lub podania od kogo są-będzie dyskwalifikowało WSZYSTKIE głosy osoby, która się do tego nie dostosuje.

11. Głosujemy tylko raz.

12. Agitowanie nawątkach i wysyłanie pw z prośbą o oddanie głosu na swojego faworyta będzie karane.
pierwsza kara-nie zaliczenie głosów osoby agitującej
druga kara-wykluczenie wszystkich kandydatów agitującego.
Wszelkie sytuacje związane z agitowaniem, tak jak to miało miejsce między innymi podczas poprzedniego konkursu-jest spamowaniem, będzie zgłaszane do moderatorów i traktowane jako próba kupienia głosów.

13. Dopuszcza się jedynie agitowanie zapraszające do wzięcia udziału w konkursie i zagłosowania wg własnego sumienia. Ale nie na konkretnych kandydatów. Wyłącznie na wątku kandydującego np w postaci zdjęcia kandydata z napisem: kandydat na mistera miau i banerku w podpisie

Obrazek

Uwaga!!!
Jeżeli do dnia rozstrzygnięcia konkursu nie wpłynie na konto skarbnika przelew od Dużej/go Miss lub Mistera-tytuł ten przejdzie na następnego kandydata, który w kolejności zdobył największą ilość waszych głosów a wpłata za jego zgłoszenie została uiszczona w terminie.

Obrazek

W tytule przelewu tak jak poprzednio bardzo, bardzo proszę, byście wpisywali: swój nick-bazarek lutowy. Tylko w ten sposób będzie wiadomo, od kogo jest dana wpłata, a kogo mamy "ścigać z odsetkami za opóźnienia" :ryk: :mrgreen: :wink:
Ostatnio edytowano Nie lut 19, 2012 20:46 przez Kociara82, łącznie edytowano 11 razy

Kociara82

Post » Pt lut 03, 2012 21:06 Re: Wybory Miss i Mistera miau-luty-słitaśnie,walentynkowo,love

Obrazek

NAGRODY:

Obrazek

Edyszka funduje własnej roboty komplet biżuterii svarowski: kolczyki i zawieszka w kształcie serduszka dla Dużych Miss i Mistera.

Obrazek
nasza droga ciotka, skarbniczka jak zwykle dla Dużych 1 V-ce funduje biżuterię własnej roboty. Czyli za zajecie 2 miejsca :)

Obrazek
jasdor-zabawki dla wszystkich kotków, które "załapią się na pudło"

Obrazek
Szura-najmysi-mama za 3 miejsce funduje obraz własnoręcznie malowany, akryl... motyw? Koci, kwiatowy...
Ostatnio edytowano Śro lut 15, 2012 22:12 przez Kociara82, łącznie edytowano 4 razy

Kociara82

Post » Pt lut 03, 2012 21:08 Re: Wybory Miss i Mistera miau-luty-słitaśnie,walentynkowo,love

Obrazek
miejsce na banerki

amyszka pisze:Banerki walentynkowe :mrgreen:

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hjshg][IMG]http://i.imgur.com/kZjer.gif[/IMG][/url]

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hjshg][IMG]http://i.imgur.com/9ez3P.gif[/IMG][/url]

:ok:
Ostatnio edytowano Sob lut 04, 2012 16:42 przez Kociara82, łącznie edytowano 1 raz

Kociara82

Post » Pt lut 03, 2012 21:10 Re: Wybory Miss i Mistera miau-luty-słitaśnie,walentynkowo,love

Obrazek
KANDYDATKI

Obrazek 1.RYSIA OD ISABELL36

Obrazek

Rysia puchata znajda,którą poprzedni właściciele wyrzucili na mróz - bo kot sobie poradzi :evil: 6 kilo żywej wagi, która samą masą dałaby radę Belli. Bardzo ugodowa i bezkonfliktowa kota umie bawić się sama. Uwielbia budzić buziakami o 3 rano - domaga się wtedy głaskania i uwagi...

Obrazek 2. BELLA OD ISABELL36

Obrazek

Bella dystyngowana dama w czarnym fraku i białych rękawiczkach jaj pobyt u nas został starannie zaplanowany. Ciężko jej zrobić słodkie zdjęcie bo ucieka przed aparatem :? więc te słodkie są najczęściej jak śpi. Uwielbia zabawy w ganianego, najczęściej jeździ na Ryśce i w gonitwach zawraca w połowie ściany. Uwielbia swoją pańcię na której najczęściej śpi.

a tu kotunie razem :)
Obrazek

Obrazek 3.GABRYNIA OD BOZENA640

Obrazek

Gabrysia dzika kotka, która po 10 miesiącach dokarmiania zaufała mi na tyle że pozwoliła sobie pomóc.
Panna z charakterem, kochająca Dużą

Obrazek 4.Oliwka od vega013

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kochana kotunia troskliwie opiekująca się innymi kotkami
Na fotkach:
czuła wobec Gabisi
oraz zakociana para: Oliwka i Filuś dają sobie buziaczki
synchroniczne spanie
troskliwie opiekująca się Lilunią, pocieszająca ją: nie martw się, jeden za wszystkich-wszyscy za jednego
ze śp.Bokirką (*) niczym dwie siostry-miłość, której nie pokona nawet śmierć
oraz Oliwki miłość do pańcia, pada mu do stóp, pilnuje podczas prac domowych, by nic złego się nie stało, a zabaweczka to taka "jeszcze jedna" miłość :)

Obrazek
5.Myszka od Myszolandia

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Moja Myszka - kocia miłość mojego życia,uwielbiam ją,mam na jej punkcie pier*lca
Gdziekolwiek wychodzę juz za nią tęknię
Ten Koci Dzyndzel Pieszczucholcowy skradł mi serducho prawie 6 lat temu ,kradziej pospolity,poochowiec wiecznie niedopieszczony,ale cusz ja mogę :oops: :oops: :oops: :oops: Jak widać Duży też kompletnie zwariował na jej punkcie

Obrazek
6.Nika od kingusiak

Obrazek

kotka NIKA - SERDUSZKO okazująca mi swe uczucie :D mówiąca: zoooostaw komputer zajmij się mną :D:D miau miau miau

Obrazek
7.Mila od karola7

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Mila była śmietniczanka. Wyrzucona przez kogoś, miała wtedy 2 miesiące, wygrzebana z przeze mnie z grubego foliowego worka powiązanego na supły.
Dziś - niesamowity miziak i przytulas z sercem na łapce :)

Obrazek
8.Mysia od Lilianna J-wie

Obrazek

na fotce z ukochanym bratem, który mruczy już w swoim własnym DS. (fotki bardziej nie dało się powiększyć)
Jej brat znalazł nowy dom, ona została, bo bałam się, że trafi do kogoś kto będzie chciał zrobić z niej materiał rozpłodowy. Poza tym tak mi przypomina swego tatusia [*]..Mysia nie jest typowym persem, może dlatego, że od urodzenia sama ją karmiłam i wychowywałam. Przyjdzie, poprzytula się, pomizia, pomruczy, śpi ze mną na podusi, taka futrzasta przylepa :1luvu:

Obrazek
9.Nila od #MAGDA#

Obrazek
Obrazek

baranek dla ukochanego Reksa :1luvu:
Żyć jak pies z kotem to według tej kici żyć w zgodzie, wielkiej miłości i wiernej przyjaźni :)

Obrazek
10.Uszatka vel Usia od agatka13

Obrazek

Mam na imię Uszatka. Mam krzywa buźkę, ale jak ją przekręcę to wyglądam ślicznie, nieprawdaż? :1luvu:
Jestem ukochana kocią córeczką Dużego tatusia i mamusi. :1luvu: Uwielbiam pieszczotki, chciałam, aby Duża mama dała na konkurs moje zdjęcie ukazujące moja miłość do portalu Miau.pl na laptopie, ale wiecie...
... ACTA i te sprawy!... :roll: :wink:

Obrazek
11.Krulik od redaf

Obrazek

Gwiazdko, gwiazdeczko powiedz mi przecie...
czy kiedyś będę mieć najlepszy dom na świecie?

Obrazek
12.Bajka od dinzoo

Obrazek
Obrazek

Witam serdecznie, chciałabym zgłosić do konkursu jedną z moich kić :mrgreen: Bajkę, która jest zuroczona swoją towarzyszką Manią, Mania pozwala się uwielbiać dlatego Bajka aby przypodobać się Mani czyści jej futerko aby wkupić się w łaski i aby móc się przytulić do Mani. Obie kotki zostały przeze mnie zaadoptowane gdy zostały odebrane z pseudohodowli.

Obrazek
13.Szpilka od urwiniu

Obrazek

A więc była tymczaska Szpilka obecnie Lenka w swoim nowym domu, słodka i zadziorna panienka, która Gustownego pokochała jak tatusia :)

Obrazek
14.Buba od dinzoo

Obrazek

chcesz słit focię, duża? Ze słit minką? No to masz :1luvu:
Czy widać na focie, że ja jestem brytyjską kicią, mrau?

Obrazek
15.(Ży)Rafa od dilah

Obrazek

Nasza tymczaska "(Ży)Rafa" uwielba tulanki, topienie myszek w psiej misce z wodą i mówić swoje "hmi" na każdą zaczepkę ;) Zanim mała ułożyła się do snu naście razy "mościła" dupkę w różnych konfiguracjach i wariacjach - tak, że zanim człowiek zasnął mógł się troszkę umęczyć - ta przypadłośc jej pozostała do dziś heheeh. Panna zamieszkała w Bytomiu z kotem Piratem i bokserką Larą :)

Obrazek
16.Biełka od Szura-najmysi mama

Obrazek

na fotce z rodzeństwem :)
Jedyna z całego rodzeństwa niebieska-pierwsza z lewej :)

Obrazek
17.Kisia od puszatek

Obrazek

mała, słodka, rozkoszna... czego więcej chcieć? Każda moja fotka jest słit focią, bo ja jestem słit kicią :1luvu: Co z tego, że na tej focie byłam małą kicią, teraz jestem duuuuuużą kicią ale wcale nie mniej słitaśną :1luvu:

Obrazek
18.Mania od ilgatto

Obrazek

Mania, ukochana Severina, która jednak woli Patyczka. Naśladuje go we wszystkim. To od niego nauczyła się pić wodę z kranu, drapać drzwi, chodzić po szafie. Ale kiedy dopadną ją smuteczki po porcję czułości idzie do Sewerka... i ją dostaje. I uwielbia spać w pozycji"ręce do góry". :D

Obrazek
19.Figusia od puszatek

Obrazek

To małe, czarne w koszyczku-to ja właśnie. Taka słodka jestem i taka przytulaśna :1luvu:

Obrazek
20.Pixi od ruda32

Obrazek
Obrazek

Pixi ma niecałe 2 lata,kocha dzieci ,jest słodka sama w sobie.
Zabrana z działek jako maleństwo z kocim katarem.Uwielbia aportować piłeczki i zabawy z wędkami.Bardzo domaga się uwagi ,głośno wyrażając swoje potrzeby.Potrafi pacnąć naszego boksera w nos i ugryźć w nogę domowników.Kochana czasem z zapędami hrabianki czasem bandziora :) Po prostu nasza kochana i słodka wariatka :)

Obrazek
21.Melusia (Melissa) od kya

Obrazek

Kandydatką jest bura Melusia( Melissa oficjalnie) obcałowująca Ebiego, swoją pierwszą i jedyną kocią miłość

Obrazek
22.Dorotka od KITA-RZESZÓW

Obrazek

zgłosiła mnie ciocia Mikuś, mrrrrrrraaauu :) :1luvu:
Powiedziała, że jestem tak śliczna, że MUSZĘ wystartować w tym konkursie :)

Dorothy - łamacz ludzkich serc :1luvu: 4 miesięczne kocię, które nie pragnie niczego więcej jak tylko domu pełnego miłości i dobroci, a reszta przyjdzie sama :1luvu:

Obrazek
23.Kicia Yoda od kociamysza

Obrazek --->filmik
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

wątek Jejmości viewtopic.php?f=1&t=121219
Kicia Yoda kocha...
...spanko.
Miś Yoda czyli Kicia Yoda na swojej pierwszej przejażdżce autem. Bardzo lubi jeździć autem, z własną kuwetą oczywiście.
...winko :)
Miłość do wina jej pozostała, każdy korek musi obwąchać.
...swoją Małpę
To jest JEDYNE zdjęcie ze wspólnego spanka. Kicia w kocięctwie spała przy głowie, na poduszce, czasami pod kołdrą. Teraz wybiera dolne rejony łóżek, szczególnie miłując sobie nogi MD
...książkę
Cóż,, ta Waleczna Amonka jest słodka gdy śpi :)
...kwiatki
Jabłonka jest jednym (obok palmy) z ulubionych drzew do wspinaczki i dobrze, bo łatwo ją z tej jabłonki zdjąć.
...siebie,
co jest faktem niezaprzeczalnym i bezdyskusyjnym

Jest Cesarska Wysokość panuje już nam szczęśliwie 4 lata.
18 lutego 2008 zgarnęliśmy z drogi w ciepły letni lutowy wieczór kocia kupkę nieszczęścia, która w żaden sposób nie zapowiadała się na tak cudną kicię o wielkim dzikim, kochającym sercu.

Obrazek
24.Sasanka od moorland

Obrazek

Sasanka została przyniesiona przez zająca :wink: a właściwie złapana na sterylkę w okresie zeszłorocznej wielkanocy, na poznańskim dworcu PKP. Miała być kotkiem dzikim, do wypuszczenia po sterylce, ale już w klatce w kociarni zaczęła nam głośno mruczeć i oczywistym było, że będzie do adopcji. Sasanka bardzo ciężko chorowała, miała zapalenie jelit, ostrą biegunkę i wymioty, po zaciętej walce udało nam się ją postawić na nogi i teraz Sasa mieszka u forumowej Etki wraz z 3 innymi kotkami, obecnie jest strasznym rozbójnikiem i łakomczuszkiem, żywe srebro :wink:

Obrazek
25.Ruda vel Rudzik vel Pietruszka vel Garbate Słoneczko od novacianka

Obrazek

Rudziuniu to moje najukochańsze kociątko, które prawie 3 lata temu wypłakało sobie u mnie dom. Wychudzona, odwodniona, poprzypalana przez osiedlowy element i przerażona do granic możliwości. Miała być tymczasem, ale jak można oddać najpiękniejsze na świecie dwa rude... pośladki ;)
Garbate Słoneczko kocha spać w pozycji... garbatego słoneczka ;)
i kocha być poduszką swojej psiej mamy którą już dawno przerosła ;)
i Buśkem kocham! o tak mocno jom kocham, że jak jom złapie za szyję i wyliżę oko to ona będzie wiedziała, że ja jom tak mocno mocno kocham!
i tak tom Buśkem kocham, że teraz jestem też jej poduszkom!
nie kocham tylko jak Duża jedzie gdzieś i mnie zostawia :cry:

Obrazek
26.Misia od izka53

Obrazek

zgłosiła mnie ciocia puszatek, bo powiedziała, że drugiej takiej cudnej rudaski jak ja to nie ma nigdzie. :)
Ostatnio edytowano Nie lut 19, 2012 1:08 przez Kociara82, łącznie edytowano 34 razy

Kociara82

Post » Pt lut 03, 2012 21:11 Re: Wybory Miss i Mistera miau-luty-słitaśnie,walentynkowo,love

Obrazek
KANDYDACI
Obrazek
1.Filunio od vega013
Obrazek
Obrazek

niczym starszy brat wobec nowo przybyłych kotów, a one wiedzą, że mogą na niego zawsze liczyć.
opiekun Oliwki
opiekun Gabisi
Filunio-słodki pyszczek, słodkie spojrzenie pełne miłości... Tak patrzy tylko na Dużą :ok:

Obrazek
2.Pancuś od vega013

Obrazek
Obrazek
śpiewa serenady zachwyconej, zasłuchanej, zakocianej Oliwce
i czule spojrzenia z Oliwką

Obrazek
3.Wedelek od vega013

Obrazek
najsłodsza z kocich słodyczy, czekoladowe umaszczenie, miziak przez wielkie "M" - oto cały Wedelek
Na fotkach-zakociana para Wedelek z Gabisią

Obrazek
4. Lepek od BOZENAZWISNIEWA.

Obrazek
Kocurek niewidomy na zdjęciach z Rubenem

Obrazek
5.Rumcajs od BOZENAZWISNIEWA

Obrazek
Zgłosiła mnie ciocia meg11, mrrrrr :1luvu:

Obrazek
6.Krzykacz od kiche_wilczyca

Obrazek

"Krzykacz to 2-letni olbrzymi kocur, przygarnięty jako 2 m-czne kocie, które zagubiło się w samym centrum miasta. Towarzyski, żywiołowy, przyjaciel wszystkiego i wszystkich. Na zdjeciu ze swoją ukochaną trikolorką Dejzi"

Obrazek
7.Badylek od caldien

Obrazek
Obrazek

Miaubry! Jestem Badylek, mam nie-wiadomo-ile-lat-podobno-ze-4, ważę niecałe malutkie 6 kilogramów, kiedyś byłem piwnicowcem :oops: Bardzo kocham moją Dużą, wolę nawet ją niż inne koty, pomimo, że mojego kolegę Mroczka lubię i czasem się z nim gonię. Podobno jestem przylepą, bo za Dużą to i do łazienki chodzę 8)
Więcej o mnie jest tutaj: viewtopic.php?f=1&t=125604
Badylek reklamujący się

Obrazek
8.Merlok od merlok

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

To ja, Merlok mrrrr.... :)
W wielkim skrócie opowiem o zdjęciach:
1.W koszyku ze starszą koleżanką
2.Z pewnych nawyków się nie wyrasta...
3.Z małą "dużą"
4."Nie martwcie się, ja tu pilnuję!"
5.Ulubione miejsce do drzemki - łóżeczko dziecięce
6.Na kolanach dużej "dużej", wygląda na to, że mu dobrze...

Merlok - kot zgarnięty ponad 3 lata temu spod bloku, gdzie jako mały kociak błąkał się i krzyczał rozpaczliwie. Gdy go zawołałam, doslownie wpadł w moje ramiona. Został z nami, żeby wypełnić pustkę po swoim prawie-sobowtórze, Meroliku.
Merlok jest kotem, którego motto życiowe brzmi: Zawsze tam, gdzie wy. Kot towarzyski, przytulaśny i "prorodzinny"

Obrazek
9.Mjeczysław Naczelnik od Gibutkowa

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Zdjęcie z serii "kocham bo muszę" :mrgreen:
Jak to, nie ma kibasy? :roll:
Jak to w każdym związku zdarzają się też sprzeczki:
Mietek: Zdradzasz mnie z Kefirem
Sibel: Hogata Ci znów jakichś bzdur nagadała?

Mjeczysław Naczelnik zwany Ciulskim a także Koniem z Konina, Klawym Synem oraz Małym Wietnamskim Masażystą. Mjeczysław najbardziej na świecie kocha kibase, lodówkę i Tatulka, który mu codziennie o 6 rano gotuje na śniadanko kurczaka :) Lubi tez chodzić w odwiedziny do sąsiadki na kawkę i papieroska ;) Miecio to posiadacz najpiękniejszych na świecie turkusowych ślepek, kocha wszystko i wszystkich. NIGDY-PRZENIGDY nie nasyczał ani nie nawarczał na żadnego kota ani na żadnego człowieka (syczy tylko na zabawki, jak ich nie może złapać). Miecio w wieku 2 miesięcy (zanim trafił do schroniska w Koninie, a potem do nas) został potrącony przez samochód, dlatego ma teraz jedną nóżkę bardziej i "wykręcony" ogonek. Ale funkcjonuje normalnie, czasem tylko musi brać tabletki na stawy jak mu dokucza reumatyzm. Jest naszym kochanym synkiem i rozkochuje w sobie każdego kto go zobaczy.

Obrazek
10.KAJKO OD LSVC

Obrazek
Obrazek

Zdjęcie z wczesnego kocięctwa - kilka dni po przyniesieniu ze schroniska. Kajko zwany wówczas Wielkouchem pałał ogromną miłością do pluszowego psa... wolał go nawet od rodzonego brata... aktualnie Kajko ma jedynie siedem kilo więcej i prezentuje się tak miłość do pluszaka zamienił na... miłość do oliwek... co niestety jest nie do uchwycenia, bo połyka je z niemożliwą szybkością... poza tym uwielbia noszenie na rękach, ewentualnie leżenie na kolanach Dużej :)

Obrazek
11.KOKOSZ ZWANY KOKOSIEM OD LSVC
Obrazek

miłośnik spania ;)
spać może zawsze i wszędzie :) najbardziej lubi zasypiać obok swojej Dużej pod kołderką - potrafi robić najlepszy peeling dłoni na świecie :1luvu: dodatkowo interesuje się kosmetykami - godzinami przesiaduje w łazience, często myje swoje futerko i odmawia jedzenia czegokolwiek poza suchą karmą..

Obrazek
12.KILEK CZYLI SZYSZKOWNIK KILKUJADEK od LSVC

Najmłodsza kotorośl w rodzinie
Obrazek

Jego pasją są wspinaczki wysokomeblowe - chętnie wchodzi tam, gdzie nie dotarł żaden inny kot, choć nie przeszkadza mu to spadać z prawie każdej powierzchni... z miłości do Kileczka jego Duży zainstalował mu półeczki w sypialni, na których do towarzystwa ma mnóstwo pluszaków i oczywiście swój ukochany kocyk :) Kilek ogólnie kocha wszystkich i wszystko, co ciekawe więcej uczuć potrafi okazywać przychodzącym gościom niż domownikom...

Obrazek
13.ToiToi zwany Tojkiem od agatka13

Obrazek

Witajcie, nazywam się ToiToi. Nie mam ogonka, zabków ani jajek ale MAM TO COŚ! Podupadam na na zdrowiu, ale bardzo się z moją Dużą mamusią sobą opiekujemy, BARDZO, ALE TO BARDZO SIĘ KOCHAMY!

Obrazek
14.Klimek od ewa_mrau ex tymczas annskr

Obrazek

Mdlej. Jesteś do tego stworzona.
(w oryginale Rhett Butler do Scarlett: And I want you to faint. This is what you were meant for. Przeminęło z Wiatrem (ang. Gone with the Wind) – film melodramatyczny produkcji amerykańskiej z 1939 roku według scenariusza Sidneya Howarda na podstawie powieści Margaret Mitchell i w reżyserii Victora Fleminga.)

Obrazek
15.TygRyszard od Urwiniu

Obrazek

Z zasady nie lubi innych kotów i na dzielnicy rządzi twardym pazurkiem ale Szpileńke kochał mocno. TygRyś moje okrągłe szczęście :)

Obrazek
16.Kubuś od puszatek

Obrazek

Kocham Kisię a ona kocha mnie, mrrrr :1luvu:

Obrazek
17.Kropek od puszatek

Obrazek

To ja z Kubusiem, moim najjjjjjjlepszym przyjacielem :)
Bardzo się kochamy.

Obrazek
18.Belfast zwany "Białym Misiem" od puszatek

Obrazek

"Hej dziewczyno, spójrz na misia (...) białego misia..."
Biały Miś uratowany z łódzkiego schronu, z łapką w gipsie, opiekujący się dziką Melką... i nie tylko...

Obrazek
19.św.Dziadeusz od ewa_mrau tymczas annskr

Oto ja - św. Dziadeusz patron bezdomnych kotów 8)
Obrazek

(wiek: 15+, kocia kwoka) :ryk:
a teraz Wam opowiem jak, co, kiedy i z kim...
... tylko nie wiem, czy mój stary łepek zapamiętał wszystko...
... no bo wiecie, jest nas tu strasznie dużo!
a są dosłownie wszędzie!
nie ma ani chwili spokoju!
co chwila ktoś coś ode mnie chce!
... a to, żebym się przesuną
... a to, żebym nie wyjadał
... a to, żebym usiadł gdzieś indziej
no i w łóżku jest taki tłok, że nie ma gdzie wcisnąć nawet pół, już obciętego oczywiście, pazura!
dramat, po prostu dramat!
... ale w tajemnicy Wam powiem: jest cudownie, pysznie, bosko i fajosko!
a dlaczego?
dlatego, że ja kocham opiekować się maluchami!
wstyd się przyznać, ale pozwalam im ciumkać swoje cycuszki...
...a to na pleckach leżąc...
...albo na boczku...
...albo siedząc...
bardzo to lubię, ale jest to wielce męczące zajęcie
często usypiam na siedząco
ale przecież nie mogę im odmówić...
no cóż, miłość wymaga poświęceń!
... ale się rozgadałem!
... ale się zdyszałem!
idę znaleźć sobie jakieś spokojne (hih!) miejsce
(nie taki znowu święty) św. Dziadeusz

Obrazek
20.Paputek od Katarzyna1207

Obrazek

taki jestem słodziak do schrupania :1luvu: o do zakochania od pierwszego wejrzenia, mrrrr....

Obrazek
21.Ryś od Lilianna J-wie

Obrazek

ze Śnieżkiem :)
Czy my nie jesteśmy słit? Może ktoś ma ochotę się do nas przytulić?

Obrazek
22.Sewerino od ilgato

Obrazek

Na mistera startuje Severino, dla którego brunetka Mania jest miłością życia. Odkąd pojawiła się w moim domu zachwiała się męska przyjaźń Sewerka z Patyczkiem.

Obrazek
23.Biały Olaf od magicmada

Obrazek

Biały Olaf, razem z czarnym Azją, są w DT, wyciągnięte ze schroniska, zżyte ze sobą
tu Azja czule obejmuje Olafa ale...
...ale wbrew pozorom to biały 3-letni Olaf jest bardziej przytulaśny do kolegi i to on startuje w konkursie:)
Koty są ze sobą silnie związane, Olaf jest trochę zdystansowany i nieufny, ale pełen kociego wdzięku i gracji.
Te zdjęcia z pozoru mogą wydawać się zwyczajne, ale koty na nich przedstawione wiele przeżyły: śmierć opiekunki, schronisko, rozdzielenie; podobne spotkanie się w domu tymczasowym mata_hari to jasny punkt w ich historii. Do konkursu wybrałyśmy Olafa- tego białego, choć pozornie Azja miał opinię bardzo kontaktowego. Olaf jednak kocha całym sercem swego przyjaciela, jest on dla niego pośrednikiem w kontaktach z ludźmi, przy Azji czuje się pewniej i okazuje się bardzo ciekawskim, fajnym kotkiem:). A Azja cóż, Azja głownie kocha lodówkę...

Obrazek
24.Gucio od dilah

Obrazek

Gucio był naszym tymczasikiem przez trzy miesiące w tym czasie doprowadził smoczycę Milkę do dwóch zapaleń gardła (darła się na niego, bo tak jej dokuczał :roll: ) rozbroił tapetę w pokoju naszej córci :roll: ale tak kochanego stwora skrzaciego to w życiu nie widziałam, dało mu się wybaczyć po prostu wszystko :mrgreen: jak biegał z kawałkiem tapety w zębach a TŻ go opitalał to Guć zamiast uciekać z tą tapetą biegł do Artura i "mry mry" i baranki i jak można było się na niego złościć :1luvu:
ps.to ten biało-szary

Obrazek
25.Puć od redaf

Obrazek

Z ukochaną - Krulik

Obrazek
26.Kropek: Miszcz Demolki vel Wiszący na Suszarce vel Szczerbaty Potfffór od katarzyna1207

Obrazek

Mistrzunio...
...wlasciwie MISZCZUNIO :ryk:
w czym?
a no...
... we wszystkim :D

Obrazek
27.Ilicz od Szura-najmysi mama

Obrazek

Ilicz, nasz były tymczas myty przez mamusie Niusię i babcię Maszeczkę

Obrazek
28.Wampir od jaaana

pierworodny? Raczej pierwokotny :ryk:
Obrazek

"Zajrzyj do łazienki, zostawiłem Ci Walentynkę. Nie potrafię rysować, więc zrobiłem laurkę na miarę moich kocich możliwości, z tego, co miałem pod... łapką, żebyś wiedziała, że Cię kocham. Tak bardzo się starałem -
Twój Ryży Wampir".

Obrazek
29.Gutek od izka53

Obrazek

zgłosiła mnie ciocia puszatek, mrrrrrrrauuuu :1luvu:
Czyż nie jestem słodki, mrrraaauuu?
Wcale nie jak wszystkie kotki!
Caluteńki słodziuteńki! :1luvu:
Pysio, bródka i łapeńki :1luvu:
Do schrupania, całowania i miziania. :1luvu:

Obrazek
30.Toffik od Karolek(ona)

Obrazek

Wierny przyjaciel swojej ludzkiej rodziny oraz kociego kolegi Garfielda. Jak widać na załączonych fotkach - niesamowita przylepa, która od Garfielda nie może się odkleić :D Osobisty koci fryzjer swojej pańci, codziennie pilnuje, by bez porządnej fryzury nie wyszła z domu ;)

Obrazek
31.Garfield od Karolek(ona)

Obrazek

Uratowany z 5tki rodzeństwa, jego rodzeństwo oraz matka zginęły w tragicznych okolicznościach. Jak widać na załączonych fotkach - z Toffikiem tworzą bardzo zgrany duet, kochają się mocno na dobre i złe :)
Ostatnio edytowano Nie lut 19, 2012 1:03 przez Kociara82, łącznie edytowano 37 razy

Kociara82

Post » Pt lut 03, 2012 21:12 Re: Wybory Miss i Mistera miau-luty-słitaśnie,walentynkowo,love

Obrazek
SPIS KANDYDATEK I KANDYDATÓW
ORAZ LICZBA ZDOBYTYCH GŁOSÓW

1.Rysia od isabell36 14 p.
2.Bella od isabell36 10 p.
3.Gabrynia od bozena640 30 p.
4.Oliwka od vega013 65 p.
5.Myszka od Myszolandia 71 p.
6.Nika od kingusiak 30 p.
7.Mila od karola7 40 p.
8.Mysia od Lilianna J-wie 5 p.
9.Nila od #MAGDA# 14 p.
10.Uszatka vel Usia od agatka13 25 p.
11.Krulik od redaf 75 p.
12.Bajka od dinzoo 21 p.
13.Szpilka od urwiniu 44 p.
14.Buba od dinzoo 69 p.
15.(Ży)Rafa od dilah 22 p.
16.Biełka od Szura-najmysi mama 14 p.
17.Kisia od puszatek 19 p.
18.Mania od ilgatto 12 p.
19.Figusia od puszatek 13 p.
20.Pixi od ruda32 40 p.
21.Melusia (Melissa) od kya 13 p.
22.Dorotka od KITA-RZESZÓW 38 p.
23.Kicia Yoda od kociamysza 115 p.
24.Sasanka od moorland 13 p.
25.Ruda od novacianka 8 p.
26.Misia od izka53 25 p.

1.Filunio od vega013 23 p.
2.Pancuś od vega013 11 p.
3.Wedelek od vega013 18 p.
4. Lepek od BOZENAZWISNIEWA. 45 p.
5.Rumcajs od BOZENAZWISNIEWA 4 p.
6.Krzykacz od kiche_wilczyca 33 p.
7.Badylek od caldien 23 p.
8.Merlok od merlok 42 p.
9.Mjeczysław Naczelnik od Gibutkowa 70 p.
10.KAJKO OD LSVC 12 p.
11.KOKOSZ ZWANY KOKOSIEM OD LSVC 9 p.
12.KILEK CZYLI SZYSZKOWNIK KILKUJADEK od LSVC 4 p.
13.ToiToi zwany Tojkiem od agatka13 54 p.
14.Klimek od ewa_mrau ex tymczas annskr 26 p.
15.TygRyszard od Urwiniu 34 p.
16.Kubuś od puszatek 7p.
17.Kropek od puszatek 0 p. :cry:
18.Belfast zwany "Białym Misiem" od puszatek 25 p.
19.św.Dziadeusz od ewa_mrau tymczas annskr 48 p.
20.Paputek od Katarzyna1207 52 p.
21.Ryś od Lilianna J-wie 6 p.
22.Sewerino od ilgato 11 p.
23.Biały Olaf od magicmada 37 p.
24.Gucio od dilah 7 p.
25.Puć od redaf 93 p.
26.Kropek: Miszcz Demolki od katarzyna1207 33 p.
27.Ilicz od Szura-najmysi mama 8 p.
28.Wampir od jaaana 48 p.
29.Gutek od izka53 14 p.
30.Toffik od Karolek(ona) 18 p.
31.Garfield od Karolek(ona) 18 p.
Ostatnio edytowano Pt mar 02, 2012 13:49 przez Kociara82, łącznie edytowano 4 razy

Kociara82

Post » Pt lut 03, 2012 21:17 Re: Wybory Miss i Mistera miau-luty-słitaśnie,walentynkowo,love

POST ROZLICZENIOWY:
Obrazek

1. isabell36 - 25 zł :1luvu:
2. bozena640 - 5 zł :1luvu:
3. kingusiak - 5 zł :1luvu:
4. karola7 - 20 zł :1luvu:
5. kiche_wiczyca - 5 zł :1luvu:
6. BOŻENAZWIŚNIEWA - 10 ZŁ :1luvu:
7. agatka13 - 10 zł :1luvu:
8. #MAGDA# - 10 zł :1luvu:
9. caldien - 10 zł :1luvu:
10. LSVC - 20 zł :1luvu:
11. dinzoo - 20 zł :1luvu:
12. merlok - 30 zł :1luvu:
13. ewa_mrau - 25 zł :1luvu:
14. KITA-RZESZÓW - 10 zł :1luvu:
15. redaf - 20 zł :1luvu:
16. Lilianna J-wie - 10 zł :1luvu:
17. ilgatto - 10 zł :1luvu:
18. Szura-najmysi mama - 10 zł :1luvu:
19. Myszolandia - 30 zł :1luvu:
20. Gibutkowa - 20 zł :1luvu:
21. urwiniu - 15 zł :1luvu:
22. kya - 5 zł :1luvu:
23. puszatek - 35 zł :1luvu:
24. Izka53 - 20 zł + 25 zł :1luvu:
25. vega013 - 90 zł :1luvu: nasza rekordzistka :1luvu:
26. kociamysza - 40 zł :1luvu:
27. Karolek(ona) - 10 zł + 10 zł :1luvu:
28. novacinka - 25 zł :1luvu:
29. dilah - 15 zł :1luvu:
30. magicmagda - 25 zł :1luvu:
31. Katarzyna1207 - 15 zł :1luvu:
32. ruda32 - 30 zł :1luvu:
33. moorland - 10 zł :1luvu:
34. jaaana - 10 zł :1luvu:

:dance: :dance2: mamy 685 zł pobiliśmy wszystkie rekordy :dance2: :dance:

:1luvu: :1luvu: :1luvu: DZIĘKUJEMY WSZYSTKIM WPŁACAJĄCYM :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ostatnio edytowano Śro lut 22, 2012 19:38 przez Kociara82, łącznie edytowano 9 razy

Kociara82

Post » Pt lut 03, 2012 21:23 Re: Wybory Miss i Mistera miau-luty-słitaśnie,walentynkowo,love

zapraszamy

Kociara82

Post » Pt lut 03, 2012 21:28 Re: Wybory Miss i Mistera miau-luty-słitaśnie,walentynkowo,love

no, to sie nazywa sprint :D dopiero co skonczylam wlasnie i zamierzalam sie wybrac po watkach z zaproszeniem do wziecia udzialu w bazarku a tu cioteczka juz sobie siknela :ok:

Kociara82

Post » Pt lut 03, 2012 21:30 Re: Wybory Miss i Mistera miau-luty-słitaśnie,walentynkowo,love

Zaznaczam i zapraszam właścicieli pięknych słitaśnych kotów

:ryk: czyli wszystkich na tym forum :ryk:
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Pt lut 03, 2012 21:37 Re: Wybory Miss i Mistera miau-luty-słitaśnie,walentynkowo,love

Wypatrzyłam, przeczytałam b. uważnie i b. grzecznie czekałam. Poprzednio siknęłam trochę za wcześnie myśląc, że już wolno :oops: :mrgreen:
Teraz czekam na banerek. Starego nie zdejmę dopóki nowego nie będzie. :D

ciotka59

Od: Sob sie 15, 2009 15:32

Post » Pt lut 03, 2012 21:39 Re: Wybory Miss i Mistera miau-luty-słitaśnie,walentynkowo,love

Zaznaczymy sobie :D
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Pt lut 03, 2012 21:44 Re: Wybory Miss i Mistera miau-luty-słitaśnie,walentynkowo,love

zaznaczam! :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

[następna]