KANDYDACI
1.Filunio od vega013

niczym starszy brat wobec nowo przybyłych kotów, a one wiedzą, że mogą na niego zawsze liczyć.
opiekun Oliwki
opiekun Gabisi
Filunio-słodki pyszczek, słodkie spojrzenie pełne miłości... Tak patrzy tylko na Dużą

2.Pancuś od vega013

śpiewa serenady zachwyconej, zasłuchanej, zakocianej Oliwce
i czule spojrzenia z Oliwką
3.Wedelek od vega013
najsłodsza z kocich słodyczy, czekoladowe umaszczenie, miziak przez wielkie "M" - oto cały Wedelek
Na fotkach-zakociana para Wedelek z Gabisią
4. Lepek od BOZENAZWISNIEWA.

Kocurek niewidomy na zdjęciach z Rubenem
5.Rumcajs od BOZENAZWISNIEWA
Zgłosiła mnie ciocia meg11, mrrrrr 
6.Krzykacz od kiche_wilczyca
"Krzykacz to 2-letni olbrzymi kocur, przygarnięty jako 2 m-czne kocie, które zagubiło się w samym centrum miasta. Towarzyski, żywiołowy, przyjaciel wszystkiego i wszystkich. Na zdjeciu ze swoją ukochaną trikolorką Dejzi"
7.Badylek od caldien 
Miaubry! Jestem Badylek, mam nie-wiadomo-ile-lat-podobno-ze-4, ważę niecałe malutkie 6 kilogramów, kiedyś byłem piwnicowcem
Bardzo kocham moją Dużą, wolę nawet ją niż inne koty, pomimo, że mojego kolegę Mroczka lubię i czasem się z nim gonię. Podobno jestem przylepą, bo za Dużą to i do łazienki chodzę
Więcej o mnie jest tutaj: viewtopic.php?f=1&t=125604
Badylek reklamujący się
8.Merlok od merlok

To ja, Merlok mrrrr....

W wielkim skrócie opowiem o zdjęciach:
1.W koszyku ze starszą koleżanką
2.Z pewnych nawyków się nie wyrasta...
3.Z małą "dużą"
4."Nie martwcie się, ja tu pilnuję!"
5.Ulubione miejsce do drzemki - łóżeczko dziecięce
6.Na kolanach dużej "dużej", wygląda na to, że mu dobrze...
Merlok - kot zgarnięty ponad 3 lata temu spod bloku, gdzie jako mały kociak błąkał się i krzyczał rozpaczliwie. Gdy go zawołałam, doslownie wpadł w moje ramiona. Został z nami, żeby wypełnić pustkę po swoim prawie-sobowtórze, Meroliku.
Merlok jest kotem, którego motto życiowe brzmi: Zawsze tam, gdzie wy. Kot towarzyski, przytulaśny i "prorodzinny"
9.Mjeczysław Naczelnik od Gibutkowa

Zdjęcie z serii "kocham bo muszę"
Jak to, nie ma kibasy?
Jak to w każdym związku zdarzają się też sprzeczki:
Mietek: Zdradzasz mnie z Kefirem
Sibel: Hogata Ci znów jakichś bzdur nagadała?
Mjeczysław Naczelnik zwany Ciulskim a także Koniem z Konina, Klawym Synem oraz Małym Wietnamskim Masażystą. Mjeczysław najbardziej na świecie kocha kibase, lodówkę i Tatulka, który mu codziennie o 6 rano gotuje na śniadanko kurczaka

Lubi tez chodzić w odwiedziny do sąsiadki na kawkę i papieroska

Miecio to posiadacz najpiękniejszych na świecie turkusowych ślepek, kocha wszystko i wszystkich. NIGDY-PRZENIGDY nie nasyczał ani nie nawarczał na żadnego kota ani na żadnego człowieka (syczy tylko na zabawki, jak ich nie może złapać). Miecio w wieku 2 miesięcy (zanim trafił do schroniska w Koninie, a potem do nas) został potrącony przez samochód, dlatego ma teraz jedną nóżkę bardziej i "wykręcony" ogonek. Ale funkcjonuje normalnie, czasem tylko musi brać tabletki na stawy jak mu dokucza reumatyzm. Jest naszym kochanym synkiem i rozkochuje w sobie każdego kto go zobaczy.
10.KAJKO OD LSVC
Zdjęcie z wczesnego kocięctwa - kilka dni po przyniesieniu ze schroniska. Kajko zwany wówczas Wielkouchem pałał ogromną miłością do pluszowego psa... wolał go nawet od rodzonego brata... aktualnie Kajko ma jedynie siedem kilo więcej i prezentuje się tak miłość do pluszaka zamienił na... miłość do oliwek... co niestety jest nie do uchwycenia, bo połyka je z niemożliwą szybkością... poza tym uwielbia noszenie na rękach, ewentualnie leżenie na kolanach Dużej

11.KOKOSZ ZWANY KOKOSIEM OD LSVC
miłośnik spania

spać może zawsze i wszędzie

najbardziej lubi zasypiać obok swojej Dużej pod kołderką - potrafi robić najlepszy peeling dłoni na świecie

dodatkowo interesuje się kosmetykami - godzinami przesiaduje w łazience, często myje swoje futerko i odmawia jedzenia czegokolwiek poza suchą karmą..
12.KILEK CZYLI SZYSZKOWNIK KILKUJADEK od LSVCNajmłodsza kotorośl w rodzinie

Jego pasją są wspinaczki wysokomeblowe - chętnie wchodzi tam, gdzie nie dotarł żaden inny kot, choć nie przeszkadza mu to spadać z prawie każdej powierzchni... z miłości do Kileczka jego Duży zainstalował mu półeczki w sypialni, na których do towarzystwa ma mnóstwo pluszaków i oczywiście swój ukochany kocyk

Kilek ogólnie kocha wszystkich i wszystko, co ciekawe więcej uczuć potrafi okazywać przychodzącym gościom niż domownikom...
13.ToiToi zwany Tojkiem od agatka13
Witajcie, nazywam się ToiToi. Nie mam ogonka, zabków ani jajek ale MAM TO COŚ! Podupadam na na zdrowiu, ale bardzo się z moją Dużą mamusią sobą opiekujemy, BARDZO, ALE TO BARDZO SIĘ KOCHAMY!
14.Klimek od ewa_mrau ex tymczas annskr
Mdlej. Jesteś do tego stworzona.(w oryginale Rhett Butler do Scarlett: And I want you to faint. This is what you were meant for. Przeminęło z Wiatrem (ang. Gone with the Wind) – film melodramatyczny produkcji amerykańskiej z 1939 roku według scenariusza Sidneya Howarda na podstawie powieści Margaret Mitchell i w reżyserii Victora Fleminga.)
15.TygRyszard od Urwiniu
Z zasady nie lubi innych kotów i na dzielnicy rządzi twardym pazurkiem ale Szpileńke kochał mocno. TygRyś moje okrągłe szczęście

16.Kubuś od puszatek
Kocham Kisię a ona kocha mnie, mrrrr

17.Kropek od puszatek
To ja z Kubusiem, moim najjjjjjjlepszym przyjacielem

Bardzo się kochamy.
18.Belfast zwany "Białym Misiem" od puszatek
"Hej dziewczyno, spójrz na misia (...) białego misia..."Biały Miś uratowany z łódzkiego schronu, z łapką w gipsie, opiekujący się dziką Melką... i nie tylko...
19.św.Dziadeusz od ewa_mrau tymczas annskrOto ja - św. Dziadeusz patron bezdomnych kotów

(wiek: 15+, kocia kwoka)

a teraz Wam opowiem jak, co, kiedy i z kim...
... tylko nie wiem, czy mój stary łepek zapamiętał wszystko...
... no bo wiecie, jest nas tu strasznie dużo!
a są dosłownie wszędzie!
nie ma ani chwili spokoju!
co chwila ktoś coś ode mnie chce!
... a to, żebym się przesuną
... a to, żebym nie wyjadał
... a to, żebym usiadł gdzieś indziej
no i w łóżku jest taki tłok, że nie ma gdzie wcisnąć nawet pół, już obciętego oczywiście, pazura!
dramat, po prostu dramat!
... ale w tajemnicy Wam powiem: jest cudownie, pysznie, bosko i fajosko!
a dlaczego?
dlatego, że ja kocham opiekować się maluchami!
wstyd się przyznać, ale pozwalam im ciumkać swoje cycuszki...
...a to na pleckach leżąc...
...albo na boczku...
...albo siedząc...
bardzo to lubię, ale jest to wielce męczące zajęcie
często usypiam na siedząco
ale przecież nie mogę im odmówić...
no cóż, miłość wymaga poświęceń!
... ale się rozgadałem!
... ale się zdyszałem!
idę znaleźć sobie jakieś spokojne (hih!) miejsce
(nie taki znowu święty) św. Dziadeusz
20.Paputek od Katarzyna1207
taki jestem słodziak do schrupania

o do zakochania od pierwszego wejrzenia, mrrrr....
21.Ryś od Lilianna J-wie 
ze Śnieżkiem

Czy my nie jesteśmy słit? Może ktoś ma ochotę się do nas przytulić?
22.Sewerino od ilgato
Na mistera startuje Severino, dla którego brunetka Mania jest miłością życia. Odkąd pojawiła się w moim domu zachwiała się męska przyjaźń Sewerka z Patyczkiem.
23.Biały Olaf od magicmada
Biały Olaf, razem z czarnym Azją, są w DT, wyciągnięte ze schroniska, zżyte ze sobą
tu Azja czule obejmuje Olafa ale...
...ale wbrew pozorom to biały 3-letni Olaf jest bardziej przytulaśny do kolegi i to on startuje w konkursie:)
Koty są ze sobą silnie związane, Olaf jest trochę zdystansowany i nieufny, ale pełen kociego wdzięku i gracji.
Te zdjęcia z pozoru mogą wydawać się zwyczajne, ale koty na nich przedstawione wiele przeżyły: śmierć opiekunki, schronisko, rozdzielenie; podobne spotkanie się w domu tymczasowym mata_hari to jasny punkt w ich historii. Do konkursu wybrałyśmy Olafa- tego białego, choć pozornie Azja miał opinię bardzo kontaktowego. Olaf jednak kocha całym sercem swego przyjaciela, jest on dla niego pośrednikiem w kontaktach z ludźmi, przy Azji czuje się pewniej i okazuje się bardzo ciekawskim, fajnym kotkiem:). A Azja cóż, Azja głownie kocha lodówkę...
24.Gucio od dilah
Gucio był naszym tymczasikiem przez trzy miesiące w tym czasie doprowadził smoczycę Milkę do dwóch zapaleń gardła (darła się na niego, bo tak jej dokuczał

) rozbroił tapetę w pokoju naszej córci

ale tak kochanego stwora skrzaciego to w życiu nie widziałam, dało mu się wybaczyć po prostu wszystko

jak biegał z kawałkiem tapety w zębach a TŻ go opitalał to Guć zamiast uciekać z tą tapetą biegł do Artura i "mry mry" i baranki i jak można było się na niego złościć

ps.to ten biało-szary
25.Puć od redaf
Z ukochaną - Krulik
26.Kropek: Miszcz Demolki vel Wiszący na Suszarce vel Szczerbaty Potfffór od katarzyna1207
Mistrzunio...
...wlasciwie MISZCZUNIO

w czym?
a no...
... we wszystkim

27.Ilicz od Szura-najmysi mama
Ilicz, nasz były tymczas myty przez mamusie Niusię i babcię Maszeczkę
28.Wampir od jaaanapierworodny? Raczej pierwokotny

"Zajrzyj do łazienki, zostawiłem Ci Walentynkę. Nie potrafię rysować, więc zrobiłem laurkę na miarę moich kocich możliwości, z tego, co miałem pod... łapką, żebyś wiedziała, że Cię kocham. Tak bardzo się starałem -
Twój Ryży Wampir".
29.Gutek od izka53
zgłosiła mnie ciocia puszatek, mrrrrrrrauuuu
Czyż nie jestem słodki, mrrraaauuu?
Wcale nie jak wszystkie kotki!
Caluteńki słodziuteńki! 
Pysio, bródka i łapeńki 
Do schrupania, całowania i miziania.
30.Toffik od Karolek(ona)
Wierny przyjaciel swojej ludzkiej rodziny oraz kociego kolegi Garfielda. Jak widać na załączonych fotkach - niesamowita przylepa, która od Garfielda nie może się odkleić

Osobisty koci fryzjer swojej pańci, codziennie pilnuje, by bez porządnej fryzury nie wyszła z domu

31.Garfield od Karolek(ona)
Uratowany z 5tki rodzeństwa, jego rodzeństwo oraz matka zginęły w tragicznych okolicznościach. Jak widać na załączonych fotkach - z Toffikiem tworzą bardzo zgrany duet, kochają się mocno na dobre i złe