KSIĄŻKI prosto z drukarni-dla Misia-rozliczenie post 1

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Sob gru 03, 2011 0:46 KSIĄŻKI prosto z drukarni-dla Misia-rozliczenie post 1

Zapraszam na bazarek przeznaczony na spłatę długu za leczenie wyciągniętego ze schronu Misia - 750zł - taka kwota pozostała jeszcze do zapłacenia w lecznicy - viewtopic.php?f=1&t=130236&start=195

Na bazarek wystawiam książki - nowe i używane. Książki są podarowane na bazarek z życzeniem aby przyniosły jak największą pomoc Misiowi

Zasady bazarku:
trwa 5 dni od pierwszej licytacji czyli do 8 grudnia godz. 10.07
koszt wysyłki pokrywa kupujący zgodnie z cennikiem PP
w Warszawie możliwy odbior osobisty

KSIĄŻKI NOWE:

Obrazek

4. "Felicjanek 10" Ł. Dębski
Książeczka opowiada o dzieciństwie Jana Pawła II, spędzonym w krakowskiej kamienicy przy ulicy Felicjanek 10 i w Wadowicach. Młody Karol, zwany Lolkiem, grał w piłkę i psocił z kolegami, przeżywając różne przygody, jak każdy chłopiec... Pomysłowe wprowadzenie najmłodszych (mało tekstu, duże obrazki) w dzieje życia Papieża jest książkową wersją animowanego filmu pod tym samym tytułem, który został dołączony do książki.
Cena wywoławcza: 10zł.

Obrazek

5. Daphne du Maurier "Ptaki"
Najsłynniejsze opowiadania angielskiej mistrzyni grozy, której twórczość zainspirowała m.in. Alfreda Hitchcocka. W głośnych "Ptakach” nie ma opisów ludzi, zaatakowanych przez ptaki, a i w pozostałych trudno zna-leźć sceny przemocy czy inne akty okrucieństwa. Domeną wielkiej pisarki jest niezwykle sugestywny nastrój i duszna atmosfera. Zniekształcona jabłonka dziwnie przypomina zmarłą żonę, zaniedbywaną za życia. Pewien alpinista płaci straszną cenę za swą miłość do gór. Niewinne igraszki zaprowadzą panią markizę dalej, niż planowała…

7. Reymont "Komediantka"
Reymontowa "Komediantka" opiera się na dwóch filarach. Pierwszym jest historia Janki - zbuntowanej dziewczyny, która ucieka z domu, aby dołączyć do trupy teatralnej. Niestety były to czasy, wybór aktorstwa był najgłupszą z możliwych decyzji życiowych. Możemy więc towarzyszyć jej w przemianie z przyzwoitej dziewczyny w komediantkę, co w tym przypadku oznacza nie tylko zawód, ale znalezienie się niemal poza nawiasem społeczeństwa. Ten wątek, to całkiem udana próba powieści psychologicznej, z elementami...hmm... determinizmu biologicznego. Jeśli zmienić scenerię (z aktorskiej np. na światek modelingu) historia niebezpieczeństw czyhających na młode idealistyczne osoby, wyda się wciąż aktualna. Przy czym nie chodzi tutaj tylko o naiwnośc bohaterki, bardziej o przekonanie, że jako jedynej uda jej się zmienić system i panujące w nim reguły gry.
Główną zaletą była dla mnie jednak warstwa obyczajowa- po prostu cudowne opisy szalonego aktorskiego światka, aż by się prosiło, żeby je wystawić na scenie. Zresztą nie wzięły sie z powietrza, autor spędził jeden sezon wycierając kąty jako komediant w prowincjonalnym teatrze. I świetnie spożytkował te doświadczenia.
Polecam:).

10. Anita Shreve "Światło na śniegu"
Głęboko przejmująca, pełna emocji powieść obyczajowa o zwykłych ludziach i tragedii, po której muszą stanąć na nogi, napisana z wielkim wyczuciem i zrozumieniem ludzkiej duszy.
Za sprawą wypadku dwunastoletnia Nicky straciła mamę, a jej ojciec żonę. By uciec od świata, oboje opuścili Nowy Jork i zamieszkali na odludziu. Pewnego dnia znajdują na śniegu kwilącego noworodka. Dramatyczna historia cudem uratowanej dziewczynki i jej matki wdziera się w tragedię Nicky i Toma, stając się swoistym lekarstwem na ich przeżycia…

11. "Fakty i rekordy"
Jeśli sądzicie, że nauka jest nudna, to tak książka Was zaskoczy! Poznacie najbardziej zdumiewające fakty o naszej planecie. Dowiecie się, dlaczego morze jest niebieskie, jak wyglądała Ziemia przed milionami lat i skąd się biorą wybuchy wulkanów. To jeszcze nic! Nie uwierzycie, jak niepozornym stworzeniom zawdzięczamy jedną z największych budowli świata! Przekonacie się, ile lat mają najstarsze rośliny i jak długo można obyć się bez wody. Znajdziecie tu góry faktów, morze rekordów, oceany liczb... Nie trzeba uciekać się do fikcji. Ziemia naprawdę jest pełna niespodzianek!

Obrazek

Obrazek

14. W. Feichtinger, Ch. Kurt "Sprawy kobiece, sprawy intymne"

KSIĄŻKI UŻYWANE:

Obrazek

15. H. Sienkiewicz "Bez dogmatu"
(...) Pomysł dzieła zrodził się wkrótce po wygłoszonym 9 kwietnia 1889 roku w Warszawie odczycie o powieści historycznej i był próbą odejścia od tej odmiany gatunku i podjęcia nowej psychologicznej formy, która była dotąd rzadkością na gruncie polskiego powieściopisarstwa.
Koncepcję swojej powieści psychologicznej ukształtuje Sienkiewicz już w trakcie pisania utworu, zmieniając wprowadzoną w początkowej wersji narrację trzecioosobową na narrację w pierwszej osobie - "pamiętnikarską'. Być może impulsem było pojawienie się w polskiej literaturze pierwszych powieści modernistycznych: W wieku nerwowym Lea Belmonta i Hrabia August Aleksandra Mańkowskiego. Tym sposobem powtarzał pisarz znamienną dla schyłku epoki tendencję rozwojową, ograniczającą wyraźnie kompetencje narratora..." - Tadeusz Bujnicki
Cena wywoławcza: 6zł.

16. B. Wood "Przeklnij ten dom"
Leyla Pemberton wezwana listem ciotki wraca do rodowej posiadłości, z której przed laty wywiozła ją matka. Dopiero teraz dowiaduje się o tajemnicy starego domu, w którym wszyscy mieszkańcy skazani są na nieszczęście. Oczarowana magicznym dworem i szalonymi oczami kuzyna Leyla najpierw próbuje zgłębić, a potem zrzucić zasłonę zła, która przed laty okryła dom. Niebawem odkrywa, że klątwa dotyczy także jej.

17. J. Lennox "Trzy przyjaciółki".
Czy można znaleźć prawdziwą miłość? A prawdziwą przyjaźń?
„Trzy przyjaciółki” to poruszająca historia o granicach związków i miłości.
Poznajemy losy Liv, Katherine oraz Rachel, obserwujemy rozwój ich przyjaźni. To opowieść o snuciu marzeń i bolesnych upadkach, poszukiwaniu miłości, borykaniu się z tragediami, o pogoni za sukcesem i radzeniu sobie z porażką.
Romantyczna Liv wybiera karierę uniwersytecką; cyniczna pragmatyczka - Katherine - woli światła wielkiego miasta i jedzie do Londynu, by tam rozpocząć karierę dziennikarską; Rachel wychodzi za swojego pierwszego ukochanego.
Magnetyzująca narracja Judith Lennox, a zwłaszcza jej przejmująca szczerość, sprawia, że powieść porusza czytelnika do głębi.
Judith Lennox ma na koncie międzynarodowe bestsellery. Tę wybitną pisarkę już porównuje się do Rosamunde Pilcher oraz Elizabeth Jane Howard

Obrazek

20. J. Chmielewska "Upiorny legat".
Przez długą chwilę obie trwały w bezruchu, ze zgrozą wpatrując się w zielone banknoty. Potem kierowniczka zerwała się z miejsca i przewróciła krzesło. - Niech pani nic nie rusza! - krzyknęła rozpaczliwie. - Niczego nie dotykać! Milicję! Świadków! Po dyrektora!

21. D. James "Skorpion"
Żona Wadima, inspektora murmańskej policji, zostaje uprowadzona. Tej samej nocy znika urzędniczka konsulatu Stanów Zjednoczonych. Wadim wraz z agentką FBI tropią porywacza, ale inteligentny zbrodniarz pozostaje nieuchwytny. Jego tożsamość może ujawnić tylko... przepowiednia.

22. B. Wood "Płomień duszy".
Wychowana w Antiochii szesnastoletnia Selena niemal jednocześnie zakochuje sie i dowiaduje prawdy o swoim niezwykłym przyjściu na świat. Od tej pory jej życiem kierują dwa pragnienia: by odnaleźć rodzinę i połączyć się z ukochanym. Na bezdrożach Imperium Rzymskiego i Persji szuka swego przeznaczenia, pragnąc leczyć, przynosić ulgę wszystkim cierpiącym. Jej osobliwe powołanie i poszukiwania w końcu doprowadzają ją do Rzymu pod panowaniem Klaudiusza. Tam Selena zrealizuje swoje marzenia i przekona się, jak wysoką cenę trzeba za to zapłacić...

Obrazek

23. E. Gage "Tabu"
Eve Sinclair – aktorka, która już jako dziecko zostaje gwiazdą kina. Prawdziwe oblicze tej bezwzględnej kobiety ma niewiele wspólnego z jej ekranowym wizerunkiem.
Kate Hamilton – ciężko doświadczona przez los dziewczyna z małego miasteczka, która próbuje uciec od swojej fatalnej przeszłości, szukając szczęścia w Hollywood.
Joseph Knight – znany reżyser. Przystojny i wyrachowany mężczyzna, który wie, czego chce i potrafi to zdobyć, a kobiety traktuje jako instrument do osiągnięcia sukcesu.
Między tą trójką rozegra się niezwykły dramat miłości i nienawiści, czułości i namiętności, gniewu i zemsty..

24. P. Coelho "Pielgrzym"
"Pielgrzym" jest jak gdyby pamiętnikiem autora z pewnego okresu jego życia, a dokładnie z pielgrzymki do Santiago de Compostelli. Nie jest to jednak zwykłe pielgrzymowanie. Coelho idzie szlakiem św. Jakuba, a towarzyszy mu tylko przewodnik – tajemniczy Petrus. Po drodze wykonuje szereg ćwiczeń duchowych, które pokazuje mu przewodnik. Celem jego pielgrzymki ma być znalezienie tajemniczego miecza, ale wcześniej musi dokonać metamorfozy swojego życia. W trakcie wędrówki przeżywa wiele rozczarowań,...

25. G. Page "Na krańcu świata".
z serii "Najpiekniejsze romanse".

.... już dzisiaj serdecznie zapraszam!

Sprzedane:
1. S. Lacey "Sztuka i zabawa" :arrow: katka323 - cena: 10zł
2. "Podróże ze smakiem" :arrow: Aleksandra59 - 10zł
3. Kiliańczyk - Zięba "Lew Św. Hieronima" :arrow: kubeczek - cena: 15zl
6. Brian Haig "Spisek" :arrow: Aleksandra59 - 10zł
8. Grzegorz Miecugow "Przypadek" :arrow: Aleksandra59 - 10zł
9. Clive Cussler "Zaginione miasto" :arrow: katka323 - cena: 10zł
12. Santa Montefiore "Ostatnia podróż Valentiny" :arrow: RatMaga - cena: 10zł
13. Małgorzata i Edward Gardasiewiczowie "Opowiesci Druida" :arrow: Depka - cena: 21zł
18. P. Carr "Nić babiego lata" :arrow: agnieszka.mer - cena: 6zł
19. C. Cussler "Błękitne złoto" :arrow: katka323 - cena: 6zł
26. I. Sowa "Herbatniki z jagodami" :arrow: Aleksandra59 - 6zł

ROZLICZENIE ! :P :P :P
:1luvu: katka323 - 36zł - 10zł przesylka = 26zł
:1luvu: kubeczek - 21zł - 6zł przesyłka = 15zł
:1luvu: RatMaga - 16zł - 6zł przesyłka = 10zł
:1luvu: Depka - 26zł - 5zł przesyłka = 21zł
:1luvu: agnieszka.mer - 11zł - 5zł przesyłka = 6zł
:1luvu: Aleksandra59 - 46zł

RAZEM: 124zł , ktore wraz z utargiem z innych bazarków w kwocie 450zł wpłaciłam na konto Misia i Strachulca. :piwa: :piwa: :piwa:

dziękuję!!!
Ostatnio edytowano Pt sty 20, 2012 1:45 przez Marzenia11, łącznie edytowano 14 razy
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob gru 03, 2011 8:06 Re: KSIĄŻKI dla Misia ze schronu - na dług u weta...

ja sobie zaznaczę i wieczorem spokojnie popatrzę :mrgreen:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Sob gru 03, 2011 10:07 Re: KSIĄŻKI dla Misia ze schronu - na dług u weta...

12 i 13 za wywoławcze proszę.

RatMaga

Od: Wto maja 03, 2011 18:48

Post » Sob gru 03, 2011 10:42 Re: KSIĄŻKI dla Misia ze schronu - na dług u weta...

RatMaga pisze:12 i 13 za wywoławcze proszę.

dziękuję bardzo! :D :1luvu: :1luvu: :1luvu: bazarek rozpoczęty - a ja biegnę wstawiać książki używane :ok: :ok: :ok:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Sob gru 03, 2011 11:41 Re: KSIĄŻKI dla Misia ze schronu - na dług u weta...

Szukam "kociej" książki na prezent, więc poproszę za Druida +1zł :)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob gru 03, 2011 13:27 Re: KSIĄŻKI dla Misia ze schronu - na dług u weta...

zaznaczam sobie 8)

Depka

Od: Czw cze 21, 2007 17:24

Post » Sob gru 03, 2011 16:10 Re: KSIĄŻKI dla Misia ze schronu - na dług u weta...

Depka pisze:zaznaczam sobie 8)

zapraszam! :D

Marzenia11

Post » Sob gru 03, 2011 17:41 Re: KSIĄŻKI dla Misia ze schronu - na dług u weta...

Erin pisze:Szukam "kociej" książki na prezent, więc poproszę za Druida +1zł :)

dzięki Erin! :D :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia11

Post » Sob gru 03, 2011 17:43 Re: KSIĄŻKI dla Misia ze schronu - na dług u weta...

:ok:

Oby moje bazarki też wreszcie ruszyły.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob gru 03, 2011 17:44 Re: KSIĄŻKI dla Misia ze schronu - na dług u weta...

Czy jest możliwa opcja "KUP TERAZ" :?: :?:

Jestem zainteresowana trzema pozycjami, ale baaaaaaaaaardzo mi zależy na odbiorze w poniedziałek :wink:

Zaznaczę, że nie dotyczy to pozycji licytowanej :wink:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Sob gru 03, 2011 17:50 Re: KSIĄŻKI dla Misia ze schronu - na dług u weta...

Aleksandra59 pisze:Czy jest możliwa opcja "KUP TERAZ" :?: :?:

Jestem zainteresowana trzema pozycjami, ale baaaaaaaaaardzo mi zależy na odbiorze w poniedziałek :wink:

Zaznaczę, że nie dotyczy to pozycji licytowanej :wink:

dla Ciebie jest! :D :piwa: :piwa: :piwa:

Marzenia11

Post » Sob gru 03, 2011 18:01 Re: KSIĄŻKI dla Misia ze schronu - na dług u weta...

Prosze numer 3 za wywolawcza. Lubie lwa sw Hieronima :)

CheshireCat1

Od: Pon sie 15, 2011 10:22

Post » Sob gru 03, 2011 18:19 Re: KSIĄŻKI dla Misia ze schronu - na dług u weta...

CheshireCat1 pisze:Prosze numer 3 za wywolawcza. Lubie lwa sw Hieronima :)

zrobione :D dzięki! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia11

Post » Sob gru 03, 2011 18:32 Re: KSIĄŻKI dla Misia ze schronu - na dług u weta...

Skoro mogę tak to poproszę bardzo :D Wredna jestem i dołączyłam sobie jeszcze czwartą pozycję :mrgreen:

Marzenia11 pisze:2. "Podróże ze smakiem"
6. Brian Haig "Spisek"
8. Grzegorz Miecugow "Przypadek"

26. I. Sowa "Herbatniki z jagodami".

Wpłata będzie ze stosownym powiększeniem z uwagi na opcję "KUP TERAZ" 8)

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Sob gru 03, 2011 19:42 Re: KSIĄŻKI dla Misia ze schronu - na dług u weta...

Aleksandra59 pisze:Skoro mogę tak to poproszę bardzo :D Wredna jestem i dołączyłam sobie jeszcze czwartą pozycję :mrgreen:

Marzenia11 pisze:2. "Podróże ze smakiem"
6. Brian Haig "Spisek"
8. Grzegorz Miecugow "Przypadek"

26. I. Sowa "Herbatniki z jagodami".

Wpłata będzie ze stosownym powiększeniem z uwagi na opcję "KUP TERAZ" 8)

zrobione! dzięki! :D :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia11

[następna]