U Buby konieczna jest operacja prawego oczka - zrobił się martwiak rogówki. Bez operacji może stracić całe swoje maleńkie oczko.

Wątek kociaków:
viewtopic.php?f=1&t=134651
gagga pisze:Ciężki dzień za nami...Buba też się pochorowała, też dostała antybiotyk. A oczy Kuby...wyglądają koszmarnie. Strasznie smutne było to jak po spaniu Kubusiowi skleiły się oczka i nie dał rady ich otworzyć . Zaczął wtedy tak żałośnie płakać ....

gagga pisze: Czekamy na reakcję na antybiotyk. Antybiotyk jest w zastrzykach i nie miałabym możliwości wozić kociaków codziennie na zastrzyki, dlatego dogadałam się z naszym wiejskim weterynarzem , że będzie przyjeżdżał na zastrzyki. Wyjdzie taniej niż dojazd do Bstoku z kociakami i zaoszczędzimy kociakom stresu.

gagga pisze: Byłam dziś z Bubcią u Pani weterynarz specjalizującej się w okulistyce. No i kolejna niespodzianka oprócz tego martwaka rogówki pod trzecią powieką zrobił się wrzód. Aby zrobić operację usunięcia martwaka trzeba wyleczyć wrzód. Potrwa to ok 4-6 tygodni. Dobrze i nie dobrze. Bo jest czas na pozyskanie środków ale .... co będzie z tym martwakiem za te parę tygodni. Pani dr powiedziała też , że i tak trzeba poczekać bo kociak jest jeszcze za słaby na narkozę.
Na jutro mam umówioną wizytę u okulisty z Kubusiem bo może się okaże , że też pod tą powieką czyha jakaś niemiła niespodzianka.
Zbieramy pieniążki na operację, dalsze leczenie i dobre jedzono dla Bąbli.
Bazarek potrwa tydzień od pierwszej licytacji.
Koszty przesyłki pokrywa kupujący według cennika PP.