Wyślij znajomym kartkę... z MEKSYKU - na koty 3 razy TAK!!!!

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Czw wrz 15, 2011 9:39 Wyślij znajomym kartkę... z MEKSYKU - na koty 3 razy TAK!!!!

POCZTÓWECZKI Z MEKSYKU

W piątek 23 września skoro świt wyjeżdżam na konferencję do Meksyku...
Pozwoliłam sobie zauważyć, że powstała na bazarkach stara świecka tradycja dotycząca organizacji bazarków pocztówkowych.
Dlatego pozwalam sobie taką ofertę Państwu złożyć...

Zakup pocztówek i koszty wysyłki pokrywam JA...
Koszt 20 złotych polskich lub... co łaska :mrgreen:

Oczywiście czekam na inne propozycje do realizacji

Bazarek: nazwijmy go BAZARKIEM "3 x TAK"
jest przeznaczony na pomoc aż trzem ważnym dla mnie INSTYTUCJOM DT

[b]1) Dla Asi - J.D. - która w Sokółce od wielu lat prowadzi DT dla psów i kotów - obecnie ma pod opieką 42 kotów i 5 (a może 6 :roll: ) psów (w tym ślepaczek Nero, na którego operację nadal zbieramy pieniążki), prowadzi nierówną i samotną walkę o prawa i godność zwierząt w małej miejscowości na saaaaamym wschodzie Polski.[/b]

Pozwalam sobie zacytować samą bohaterkę

"Mieszkam w Sokółce,niedużym,ok.25 tyś.,mieście na tzw. "wschodzie"-do granicy z Białorusią jest o "rzut beretem";ta część Podlasia to biedny region-ani tu przemysłu ani dużych zakładów;ludzie raczej biedni...zwierzęta i owszem były i są ale...
Sokółka to miasto,w którym problem bezdomności zwierząt oficjalnie nie istnieje;mało kto wie,że jest u nas schronisko dla psów bo nigdzie nie ma informacji o adresie tegoż;nikt tu nie myśli o tym,że można próbować coś zmienić bo to nie "wypada" zajmować się wałęsającymi psami czy kotami bytującymi w blokowych piwnicach lub śmietnikach...Pomoc dla nich to swego rodzaju piętno należne tylko wariatom i starym pannom;
Mało kto wie ale bezdomnymi zwierzakami zajmowałam się od "zawsze" a ze świadomością tego co robię już ponad 30lat;wiecznie znosiłam do domu jakieś biedy i połamańce chociaż na początku swojej walki z bezdomnością byłam jak to mówią "psiarą"-nie było schroniska,nie było kar za wałęsające się psy i nikt nie myślał o sterylizacji suk; koty miały stosunkowo dobrze bo było wtedy jeszcze pełno gospodarzy mających odejścia z krowami więc było i mleko i stodoła do spania a koty były potrzebne do łapania myszy.Wraz z rozwojem i rozbudową miasta zaczęło brakowac miejsca dla kotów i wtedy zaczęły one przeszkadzać ludziom.którzy "obrośli w piórka";
W moim mieście bezdomne koty to stworzenia tej najgorszej kategorii,nawet nie drugiej i nie trzeciej koty są tylko do tego aby łapały myszy bo kto by karmił darmozjady;nie mówię,że wszyscy mieszkańcy Sokółki są tacy ale większość uważa,że pomoc bezdomnym kotom,i to jeszcze za swoje pieniądze,to wymysł,wybryk i głupota."dla kota to krawat a nie pomoc"-usłyszałam kiedyś....Z tego powodu,ja urodzona psiara,postanowiłam dawno temu na przekór wszystkim i wszystkiemu pomagać właśnie tym "darmozjadom";
W Sokółce nie ma żadnej inicjatywy pro zwierzęcej,żadnej organizacji,stowarzyszenia,fundacji,nie ma nawet oddziału TOZ-u...
Tu nawet nie ma ludzi chętnych do pomocy tzn.bywają ale jak zobaczą,że pomoc bezdomniakom i "obsługa" moich tymczasów to nie zabawa-szybko znikają....z tego powodu od wielu,wielu lat wszystko robię sama i za własne pieniądze;Nikt nie wie co to znaczy wszystko robić samemu-poczynając od dokarmiania bezdomniaków,poprzez kuwety tymczasów,sprzątanie pomieszczeń,mycie '"garów",trzepanie i pranie posłanek,kocyków i i poduszeczek,wyczesywanie sierści,zakraplanie oczu i uszu,podawanie leków,szczepienie,leczenie wycieranie,mycie,sterylki,kastracje...itd,...a mam jeszcze pod swoja opieką 4 suczki ze schroniska-"szalona eskadra",która demoluje mi podwórko i ogród
Nie wiem ile tak na prawdę kotów i psów zostało przeze mnie uratowanych,ile kotów i psów znalazło dom dzięki mnie;
Wiem natomiast doskonale,że jestem tu "dziwadłem" i wcale się tym nie przejmuję bo wiem,że robię to co mi w duszy gra... a w mojej najbliższej okolicy nie ma już stad bezdomnych kotów...
Na dzień dzisiejszy mam pod opieką 41 kotów +4suczki +Nero w płAtnym DT+3 deklaracje stale na dogo.."

Do niedawna Asia sama utrzymywała tak wielką liczbę zwierząt.... a nawet wspierała innych potrzebujących...
Nadeszły trudne czasy i.... nasza pomoc dla braci mniejszych jest niezmiernie potrzebna.

jej nowy wątek:
viewtopic.php?f=1&t=131339&start=0

2) Dla Asi ASK@ i jej ofiarnego domu tymczasowego w Otwocku

Asia nie tylko leczy, niańczy, wychowuje... oraz szuka domków dla kociaków i kotów przygarniętych "z ulicy" lub "od złego ludzia"
jest również aktywną karmicielką dużej rzeszy kotów, organizuje ich sterylizację i kastrację...
Służy pomocą i wsparciem innym forumowiczom...
Chciałabym choć drobną kwotą bazarkową zasilić jej kocioratunkowy DT..

wątek viewtopic.php?f=13&t=128662&start=0

3) dla kotów i kociaków ze schroniska w Szczytnie oraz ofiarnego DT u horacy 7

viewtopic.php?f=1&t=129965&start=0
Sytuacja tych naszych "braci mniejszych" jest tragiczna, szczególnie w okresie letnim, gdy panują choroby wirusowe...
Nie ma dt, nie ma żadnych aktywnie działających organizacji. Właściwie wyciąganiem kotów ze schroniska i tymczasowaniem zajmują się tylko dwie osoby (horacy 7 i ACHA13). A potrzebujących mnóstwo...

Brakuje dosłownie wszystkiego wolontariuszy, leków, karmy DT, pieniążków...
Każdy grosz się może przydać... choć liczy się też dobre słowo, wsparcie moralne...

Pocztówek jeszcze nie mam, zakupię po przyjeździe, ale może ktoś ma jakieś specjalne zamówienia?

Czekam.
Ku chwale kociastych :kotek:
Ostatnio edytowano Czw wrz 15, 2011 9:47 przez meksykanka, łącznie edytowano 2 razy
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Czw wrz 15, 2011 9:39 Re: Wyślij znajomym kartkę... z MEKSYKU - na koty 3 w 1!!!!

Ja kartki jeszcze dołożę i opiszę.

Jeśli ktoś życzy sobie kartkę wysłaną z Meksyku - można zamawiać do 19 października
koszt cegiełki 20 złotych

Ponieważ padła propozycja przekazania kartek na miejscu w Polsce

jeśli ktoś chce otrzymać kartkę na miejscu
Cena wywoławcza każdej 2 złote (nie obrażę się ani ja, ani koty jak to będzie np. 3 złote :wink: ) plus oczywiście koszty wysyłki
Będzie jeszcze bazarek z innymi gadżetami oraz słodyczami z Meksyku, przesyłkę zatem można będzie połączyć

Ale się rozpisałam :oops:

1) są 3 sztuki :1luvu:
Katedra w mieście Meksyk - zbudowana na miejscu dawnej świątyni, na głownym placu Zocalo

Obrazek

:arrow: wylicytowane przez elzak3 (wysłane z Meksyku)
:arrow:

2)

Obrazek

Paseo de la Reforma
(m.Meksyk)

3)
Obrazek

Panorama miasta M. i wulkanu Popocatepetl

:arrow: za 2 złote licytuje taizu

4)
Obrazek
Xochimilco, czyli pozostałości dawnych pływających ogródów,

5)
Obrazek
Linie metra i metrobusu i najważniejsze budynki w mieście M.

6)
Obrazek
Linie metra, w tle panorama Pałacu sztuk Pięknych i Pomnika Rewolucji

7)
Obrazek
Meksyk - katedra i PałacNarodowy dniem i nocą

8 )
Obrazek
Miasto Meksyk Nocą

9)
Obrazek
Piramia Księżyca w Teotihuacan

10)
Obrazek
Linie metra i najważniejsi rewolucjoniści

11)
Obrazek
Stulecie Rewolucji Meksykańskiej (rocznica 20 listopada 2010)

12)
Obrazek
200-lecie meksykańskeij neipodległości, na obrazie Miguel Hidalgo, pomnik Anioła Niepodległości

13)
Obrazek
Piramida księżyca, Teotihuacan

14)
Obrazek
zafoliowana
Miasteczko Uniwersyteckie

15)
Obrazek
zafoliowana
Grajkowie mariachi na placu Garibaldi

16)
Obrazek
Laleczki z Puebla

Ostatnio edytowano Pon paź 31, 2011 20:53 przez meksykanka, łącznie edytowano 8 razy
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Czw wrz 15, 2011 9:39 Re: Wyślij znajomym kartkę... z MEKSYKU - na koty 3 w 1!!!!

17)

Obrazek
zafoliowana
Pałac Ślimaków i Piramida Księżyca w Teotihuacan

18 )
Obrazek
Katedra na Placu Zocalo,inne ujęcie

19)
Obrazek
Teotihuacan - Świątynia Quetzalcoatla (Pierzastego Węża)

20)
Obrazek
Pozostałości wielkiej Świątyni Azteków, Templo Mayor- zniszczonej dla budowy Katedry

21)
Obrazek
Patronka Meksyku - Matka Boska z Guadalupe - wizerunek bliski rzeczywistemu

:arrow: za 2 złote licytuje welina

22)
Obrazek
Patronka Meksyku - Matka Boska z Guadalupe - wizerunek "odpustowy" - 2 egzemplarze

23)
Obrazek
Acapulco - widok plaży i hoteli nad zatoką Acapulco - 2 egzemplarze

24)
zdjęcia z okresu Rewolucji Meksykańskiej

Obrazek

25)

Obrazek

26)
Obrazek
:arrow: za 2 złote licytuje _namida_

27)
Acapulco nocą a właściwie jak piszą świtem

Obrazek

28)-30)
Przeniesione do bazarku na święto zmarłych w Meksyku :roll:

31)

Kartka o mniejszym formacie
dzieci z grupy etnicznej Cora (st. Nayarit) aż 4 egzemplarze

Obrazek
Ostatnio edytowano Pon paź 31, 2011 20:55 przez meksykanka, łącznie edytowano 8 razy
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Czw wrz 15, 2011 9:40 Re: Wyślij znajomym kartkę... z MEKSYKU - na koty 3 w 1!!!!

Rezerwacja
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Czw wrz 15, 2011 11:32 Re: Wyślij znajomym kartkę... z MEKSYKU - na koty 3 razy TAK!!!!

siem melduję.
Ja i mój koniciniec :kotek:

Bardzo dziękuję :1luvu:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw wrz 15, 2011 17:07 Re: Wyślij znajomym kartkę... z MEKSYKU - na koty 3 razy TAK!!!!

Koty ze Szczytna i ja też jesteśmy.Szczególnie Bryś będzie myślał o cioteczce ciepło by konferencja się udała.Dziękujemy.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Pt wrz 16, 2011 6:34 Re: Wyślij znajomym kartkę... z MEKSYKU - na koty 3 razy TAK!!!!

Hmmm, może to nie jest jednak właściwy pomysł? :roll:
Trudno jak nie będzie zainteresowania, po powrocie pomyślimy o czymś innym :oops:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pt wrz 16, 2011 7:44 Re: Wyślij znajomym kartkę... z MEKSYKU - na koty 3 razy TAK!!!!

nigdy nie wiadomo co ludzi zachwyci i przyciągnie. Pożyjemy i zobaczymy.
Ja chcę jako bagaż podręczny cioci meksykanki pojechać :!:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt wrz 16, 2011 8:10 Re: Wyślij znajomym kartkę... z MEKSYKU - na koty 3 razy TAK!!!!

meksykanka pisze:Hmmm, może to nie jest jednak właściwy pomysł? :roll:
Trudno jak nie będzie zainteresowania, po powrocie pomyślimy o czymś innym :oops:

Pomysł jest bardzo dobry, tylko ja zauwazyłam, że większość ludzi chyba woli wiedzieć, za jakie widoczki płaci :D

Ja poproszę jedną kartkę, jak można wybierać to z krajobrazem z piramidą albo z krajobrazem z dużą ilością kwiatów, np kwitnące jacarandy albo flamboyany :P
Kartka moze być wysłana z Polski :D
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt wrz 16, 2011 8:10 Re: Wyślij znajomym kartkę... z MEKSYKU - na koty 3 razy TAK!!!!

I oczywiście spokojnej podróży!

taizu

Post » Pt wrz 16, 2011 8:18 Re: Wyślij znajomym kartkę... z MEKSYKU - na koty 3 razy TAK!!!!

Kochana taizu, ty i tak masz karteczkę albo cokolwiek innego, co sobie zażyczysz a'konto pieniążków wysłanych na zapatystę...

Oczywiście jak dotrę to zakupię czym prędzej jakieś kartki, może cuś się spodoba....

O rany, czyli widziałaś jak pięknie kwitną jacarandas? :mrgreen:

Kartkę może lepiej jednak z Meksyku 8)

Popróbuję pokontynuować...
Na razie niestety jestem w stresie, bo prezentacji nie napisałam, a pełno innej roboty...
:oops:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pt wrz 16, 2011 8:25 Re: Wyślij znajomym kartkę... z MEKSYKU - na koty 3 razy TAK!!!!

meksykanka pisze:O rany, czyli widziałaś jak pięknie kwitną jacarandas? :mrgreen:

Jedno duże drzewo 30 lat temu i dotąd pamiętam :1luvu:

Zablokuj/odłącz sobie miau, to jedyny sposób, by powstała porządna prezentacja, wiem to po sobie :mrgreen:

Bukiety mieczyków też są extra :1luvu:

taizu

Post » Pt wrz 16, 2011 9:41 Re: Wyślij znajomym kartkę... z MEKSYKU - na koty 3 razy TAK!!!!

Poszukam...
Może coś uda mi się fajnego znaleźć
Może też jakieś magnesy na lodówkę przytargam... jakby był czas...

Martwię się też o moje kociaste...
Renifer w rozjazdach...
Kroplówkowany i lekarstwowany Maurycy, Mila obecnie bez ataków ale chora i apatyczna, agresywna Puśka... reszta jakoś daje radę... Mućka chyba najlepiej sobie poradzi...
no i jeszcze kocurek nie wiem czy domny czy bezdomny, który przychodzi się do mnie dokarmiać...
Nie powinnam wyjeżdżać...
Cholercia :?
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pt wrz 16, 2011 10:02 Re: Wyślij znajomym kartkę... z MEKSYKU - na koty 3 razy TAK!!!!

meksykanka, przywieź kartki, przywieź, ja bym coś wybrała potem sobie :)

Danzig

Od: Pt sty 15, 2010 16:09

Post » Pt wrz 16, 2011 10:32 Re: Wyślij znajomym kartkę... z MEKSYKU - na koty 3 razy TAK!!!!

No nie wiem,czy przez koszyczki sombrero , nie zatarasuję drzwi lotniska swoim filigranowym ciałkiem :mrgreen: :ryk: :ryk: A mieszkam blisko lotniska 8)
Ostatnio edytowano Pt wrz 16, 2011 10:33 przez welina, łącznie edytowano 1 raz

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

[następna]