Serdecznie zapraszam do drugiego z, mam nadzieję, kilku, może i nawet stałych bazarków na rzecz kotów z Miejskiego Schroniska dla Bezdomnych Zwierzą w Opolu. W tej chwili sezon kociakowy mamy rozpętany w pełni, z dorosłymi kotami nie jest lepiej. Kociaki atakuje calicivirus. Nie wystarcza przydział puszek, potrzebny jest żwir, którego schronisko nie dostaje w ogóle, musimy zakupić nowe, lepsze leki. Potrzebujemy praktycznie wszystkiego a kotów mamy około setkę, ponad połowa z tej ilości to malusie kocięta.
Według ostatniego liczenia kotów "na stanie" mamy 116

O nas, o naszych kotach poczytacie na wątkach miau:
viewtopic.php?f=1&t=106998
viewtopic.php?f=13&t=116178
i na naszej, wciąż tworzonej w bólach, stronie

http://www.kociarnia.opole.pl
Bazarków będzie kilka, zasady będą te same – każda rzecz licytuje się osobno przez pięć dni od pierwszej oferty, do północy piątego dnia. Do wylicytowanej kwoty bardzo proszę o dodanie 5zł na pokrycie części kosztów wysyłki (chyba, że opis rzeczy będzie stanowił inaczej) pozostały koszt wysyłki biorę na siebie. Część rzeczy będzie posiadała opcje KUP TERAZ i nawet jeśli zaczęto ową rzecz licytować, opcja KT ma zawsze pierwszeństwo. Zakupione rzeczy będą systematycznie usuwane a ja postaram się dokładać nowe, jeśli takowych mi starczy

Gorąco zapraszam wszystkich forumowiczów do wspólnej pomocy opolskim sierotom. One nie mają nikogo prócz Was i Waszej pomocy!
Na tym bazarku będę Was kusić ślicznymi, przeróżnymi ciuszkami, głównie letnimi ale nie tylko

Póki co, wstawiam na szybko zdjęcia i krótki opis "z głowy", dokładne składy i wymiary będę systematycznie dopisywać. Zależy mi na tym, by bazarek już się kręcił

Na TYM bazarku znajdziecie różniste różności użytku domowego i osobistego.
Lato wraca, ja do swoich wymarzonych rozmiarów nie

p.s. rzeczy długo leżały/wisiały w szafach i szafkach, przed wysyłką wszystkie zostaną godnie odświeżone, wszystkie rzeczy są praktycznie nowe, w doskonałym stanie, każda rzecz będzie dokładnie opisana
p.s. 2 każda miniaturka otwiera się w dużym, wyraźnym rozmiarze!
4. Sukienka w kwiatki na ramiączkach

Rozmiar z metki a także odczuwalny M. Chyba też 100% poliestru ale niestety tę metkę odcięłam

dł od dekoltu 70cm
dł od ramionczka 85cm
od pachy do pachy 43cm
pas 41cm
biodra 50cm
Cudna, słodka romantyczna. Sukienusia

Kiecuszka w kwiatki startuje od 5zł (+5zł na część kosztów wysyłki). Opcja KUP TERAZ to 25zł (już łącznie z piątką na wysyłkę).
9. Wrzosowa bluzeczka na ramiączkach marki Yes or No

Rozmiar z metki L, odczuwalnie bardziej takie M/L. Metki składowej nie ma, ale myślę, że 100% bawełny.
długość: 35,5cm, mierzona od środka dekoltu w dół
długość: 49cm, mierzona od ramiączka
od pachy do pachy: 38,5cm
Śliczny i seksowny top. Kolor kwitnącego wrzosu. Drobno tkana dzianinka. Bluzeczka ślicznie leży, jest troszkę jakby lejąca, dopasowuje się do sylwetki. W bardzo dobrym stanie, niewiele noszona.
Wrzosowy topik startuje od 5zł (+5zł na część kosztów wysyłki). Opcja KUP TERAZ to 15zł (już łącznie z piątką na wysyłkę).
12. Beżowy, lekko rozszerzany topik na ramiączkach

Rozmiar z metki XL, dla mnie znacznie bardziej M/L. 100% bawełny.
długość 39cm mierzona od środka dekoltu
długość z ramiączkiem 61cm ale ramiączka są regulowane!
szerokość od pachy do pachy ok 42cm
szerokość dołu 46cm
Elegancki topi z leciutkiego i cieniutkiego płócienka, pięknie zdobiony tym samy materiałem. Cienkie ramiączka mają regulowaną długość. Lekko rozszerzany ku dołowi. Zapinany z boku na zamek, ma wciągniętą gumkę z tyłu, tam gdzie przechodzi przez plecy. Ubrany raz na wesele i nigdy więcej, nad czym bardzo ubolewam ale przestałam się łudzić

Topik na ramiączkach startuje od 5zł (+5zł na część kosztów wysyłki). Opcja KUP TERAZ to 20zł (już łącznie z piątką na wysyłkę).
14. Kamizelka w kratkę Sea Wall

Rozmiar z metki UK L, EUR 4. 100% bawełny. Odczuwalny rozmiar takie średnie L.
długość całkowita ok 62cm
szerokość między pachami 48cm
szerokość dołu ok 50cm
Marka RI clothing company. Superaśnia kamizelka. Fajna kratka. Może być na gołe ciałko ale może być też świetną narzutką na bluzeczki. Bardzo przyjemne, cienki płócienko. Mała rzecz a cieszy

Kamizelka startuje od 5zł (+5zł na część kosztów wysyłki). Opcja KUP TERAZ to 20zł (już łącznie z piątką na wysyłkę).
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
1. Spódnica francuska Blanche Porte - seledynowa łączka w kwiatki - agiag
2. Malowane kwiaty "Flamenco" - agiag
3. Klasyka w krateczkę - Megana - 10zł (+5zł)
5. Spódniczka wężowa skórka - Thorkatt - 5zł (+5zł)
6. Magiczna bluzeczka na ramiączkach - KUPiła TERAZ kasiakom - 15zł (+5zł)
7. Soczyście-ciemno-chabrowy sweter zapinany marki Bershka - KUPiła TERAZ kasiakom - 40zł (+5zł)
8. Mała czarna firmy AUTOGRAF cała obszyta "płyteczkami" - zosiajuly - 10zł (+5zł)
10. Topik z motywem wschodnim - agiag
11. Słodka spódniczka w kwiatuszki - Thorkatt - 5zł (+5zł)
13. Akcent męski - klasyczny brązowy zapinany sweter Sunset Suits - KUPiła TERAZ shira3 - 30zł (+5zł)
15. Czarno-biała tunika- Trinity36 - 10zł (+5zł)
16. Bluzeczka w kotki - KUPiła TERAZ Advena - 15zł (+5zł)