*KSO*Wyletnij się dla kotków!Sukienusia*Topiki*Kamizelka*

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Czw sie 04, 2011 19:45 *KSO*Wyletnij się dla kotków!Sukienusia*Topiki*Kamizelka*

Kociarnia Schroniska Opole zaprasza!

Serdecznie zapraszam do drugiego z, mam nadzieję, kilku, może i nawet stałych bazarków na rzecz kotów z Miejskiego Schroniska dla Bezdomnych Zwierzą w Opolu. W tej chwili sezon kociakowy mamy rozpętany w pełni, z dorosłymi kotami nie jest lepiej. Kociaki atakuje calicivirus. Nie wystarcza przydział puszek, potrzebny jest żwir, którego schronisko nie dostaje w ogóle, musimy zakupić nowe, lepsze leki. Potrzebujemy praktycznie wszystkiego a kotów mamy około setkę, ponad połowa z tej ilości to malusie kocięta.

Według ostatniego liczenia kotów "na stanie" mamy 116 :(

O nas, o naszych kotach poczytacie na wątkach miau:
viewtopic.php?f=1&t=106998
viewtopic.php?f=13&t=116178
i na naszej, wciąż tworzonej w bólach, stronie ;)
http://www.kociarnia.opole.pl

Bazarków będzie kilka, zasady będą te same – każda rzecz licytuje się osobno przez pięć dni od pierwszej oferty, do północy piątego dnia. Do wylicytowanej kwoty bardzo proszę o dodanie 5zł na pokrycie części kosztów wysyłki (chyba, że opis rzeczy będzie stanowił inaczej) pozostały koszt wysyłki biorę na siebie. Część rzeczy będzie posiadała opcje KUP TERAZ i nawet jeśli zaczęto ową rzecz licytować, opcja KT ma zawsze pierwszeństwo. Zakupione rzeczy będą systematycznie usuwane a ja postaram się dokładać nowe, jeśli takowych mi starczy ;)
Gorąco zapraszam wszystkich forumowiczów do wspólnej pomocy opolskim sierotom. One nie mają nikogo prócz Was i Waszej pomocy!

Na tym bazarku będę Was kusić ślicznymi, przeróżnymi ciuszkami, głównie letnimi ale nie tylko ;)

Póki co, wstawiam na szybko zdjęcia i krótki opis "z głowy", dokładne składy i wymiary będę systematycznie dopisywać. Zależy mi na tym, by bazarek już się kręcił ;)

Na TYM bazarku znajdziecie różniste różności użytku domowego i osobistego.

Lato wraca, ja do swoich wymarzonych rozmiarów nie :? Niech więc moje nieodżałowane letnie kreacje idą w świat, cieszą oko i karmią opolskie kociaki ;)

p.s. rzeczy długo leżały/wisiały w szafach i szafkach, przed wysyłką wszystkie zostaną godnie odświeżone, wszystkie rzeczy są praktycznie nowe, w doskonałym stanie, każda rzecz będzie dokładnie opisana

p.s. 2 każda miniaturka otwiera się w dużym, wyraźnym rozmiarze!

4. Sukienka w kwiatki na ramiączkach

Obrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Rozmiar z metki a także odczuwalny M. Chyba też 100% poliestru ale niestety tę metkę odcięłam :?

dł od dekoltu 70cm
dł od ramionczka 85cm
od pachy do pachy 43cm
pas 41cm
biodra 50cm

Cudna, słodka romantyczna. Sukienusia ;) Delikatna, na cienkich ramiączkach. Kolor coś typu ecru w fioletowe, rude i brązowe kwiaty. Materiał lejący, "żywy", zaszewki na biust. Bardzo subtelna a zarazem seksowna. Idealnie wygląda też do ciężkich butów typu Martensy ;) Marka Baghdadi. Lekko elastyczna ale nie można liczyć na to, że się sporo rozciągnie ;)

Kiecuszka w kwiatki startuje od 5zł (+5zł na część kosztów wysyłki). Opcja KUP TERAZ to 25zł (już łącznie z piątką na wysyłkę).

9. Wrzosowa bluzeczka na ramiączkach marki Yes or No

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

Rozmiar z metki L, odczuwalnie bardziej takie M/L. Metki składowej nie ma, ale myślę, że 100% bawełny.

długość: 35,5cm, mierzona od środka dekoltu w dół
długość: 49cm, mierzona od ramiączka
od pachy do pachy: 38,5cm

Śliczny i seksowny top. Kolor kwitnącego wrzosu. Drobno tkana dzianinka. Bluzeczka ślicznie leży, jest troszkę jakby lejąca, dopasowuje się do sylwetki. W bardzo dobrym stanie, niewiele noszona.

Wrzosowy topik startuje od 5zł (+5zł na część kosztów wysyłki). Opcja KUP TERAZ to 15zł (już łącznie z piątką na wysyłkę).

12. Beżowy, lekko rozszerzany topik na ramiączkach

Obrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Rozmiar z metki XL, dla mnie znacznie bardziej M/L. 100% bawełny.

długość 39cm mierzona od środka dekoltu
długość z ramiączkiem 61cm ale ramiączka są regulowane!
szerokość od pachy do pachy ok 42cm
szerokość dołu 46cm

Elegancki topi z leciutkiego i cieniutkiego płócienka, pięknie zdobiony tym samy materiałem. Cienkie ramiączka mają regulowaną długość. Lekko rozszerzany ku dołowi. Zapinany z boku na zamek, ma wciągniętą gumkę z tyłu, tam gdzie przechodzi przez plecy. Ubrany raz na wesele i nigdy więcej, nad czym bardzo ubolewam ale przestałam się łudzić ;) Kolor coś na granicy ecru, bawarki, seledynu i beżu. Cudny ;)

Topik na ramiączkach startuje od 5zł (+5zł na część kosztów wysyłki). Opcja KUP TERAZ to 20zł (już łącznie z piątką na wysyłkę).

14. Kamizelka w kratkę Sea Wall

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

Rozmiar z metki UK L, EUR 4. 100% bawełny. Odczuwalny rozmiar takie średnie L.

długość całkowita ok 62cm
szerokość między pachami 48cm
szerokość dołu ok 50cm

Marka RI clothing company. Superaśnia kamizelka. Fajna kratka. Może być na gołe ciałko ale może być też świetną narzutką na bluzeczki. Bardzo przyjemne, cienki płócienko. Mała rzecz a cieszy ;)

Kamizelka startuje od 5zł (+5zł na część kosztów wysyłki). Opcja KUP TERAZ to 20zł (już łącznie z piątką na wysyłkę).

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

1. Spódnica francuska Blanche Porte - seledynowa łączka w kwiatki - agiag
2. Malowane kwiaty "Flamenco" - agiag
3. Klasyka w krateczkę - Megana - 10zł (+5zł)
5. Spódniczka wężowa skórka - Thorkatt - 5zł (+5zł)
6. Magiczna bluzeczka na ramiączkach - KUPiła TERAZ kasiakom - 15zł (+5zł)
7. Soczyście-ciemno-chabrowy sweter zapinany marki Bershka - KUPiła TERAZ kasiakom - 40zł (+5zł)
8. Mała czarna firmy AUTOGRAF cała obszyta "płyteczkami" - zosiajuly - 10zł (+5zł)
10. Topik z motywem wschodnim - agiag
11. Słodka spódniczka w kwiatuszki - Thorkatt - 5zł (+5zł)
13. Akcent męski - klasyczny brązowy zapinany sweter Sunset Suits - KUPiła TERAZ shira3 - 30zł (+5zł)
15. Czarno-biała tunika- Trinity36 - 10zł (+5zł)
16. Bluzeczka w kotki - KUPiła TERAZ Advena - 15zł (+5zł)
Ostatnio edytowano Sob lip 21, 2012 10:46 przez Boo, łącznie edytowano 43 razy
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Czw sie 04, 2011 19:46 Re: *SO-topiki, bluzeczki, spodniczki, sukienki ŚLICZNE!*

W TYM POŚCIE PROWADZIĆ BĘDĘ BUCHALTERIĘ ;)

4. Sukienka w kwiatki na ramiączkach

9. Wrzosowa bluzeczka na ramiączkach marki Yes or No

12. Beżowy, lekko rozszerzany topik na ramiączkach

14. Kamizelka w kratkę Sea Wall

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

1. Spódnica francuska Blanche Porte - seledynowa łączka w kwiatki - agiag
2. Malowane kwiaty "Flamenco" - agiag
3. Klasyka w krateczkę - Megana - 10zł (+5zł) - zapłacone - zapakowane - wysłane - odebrane
5. Spódniczka wężowa skórka - Thorkatt - 5zł (+5zł) - zapłacone - przekazane - odebrane
6. Magiczna bluzeczka na ramiączkach - KUPiła TERAZ kasiakom - 15zł (+5zł) - zapłacone - zapakowane - wysłane - odebrane
7. Soczyście-ciemno-chabrowy sweter zapinany marki Bershka - KUPiła TERAZ kasiakom - 40zł (+5zł) - zapłacone - zapakowane - wysłane - odebrane
8. Mała czarna firmy AUTOGRAF cała obszyta "płyteczkami" - zosiajuly - 10zł (+5zł) - zapłacone - spakowane - wysłane - odebrane
10. Topik z motywem wschodnim - agiag
11. Słodka spódniczka w kwiatuszki - Thorkatt - 5zł (+5zł) - zapłacone - przekazane - odebrane
13. Akcent męski - klasyczny brązowy zapinany sweter Sunset Suits - KUPiła TERAZ shira3 - 30zł (+5zł) - zapłacone - zapakowane - wysłane - odebrane
15. Czarno-biała tunika - sprzedane Trinity36 - 10zł (+5zł) -
16. Bluzeczka w kotki - KUPiła TERAZ Advena - 15zł (+5zł) - zapłacone - zapakowane - wysłane - odebrane
Ostatnio edytowano Sob lip 21, 2012 10:42 przez Boo, łącznie edytowano 12 razy
Obrazek

Boo

Post » Czw sie 04, 2011 21:09 Re: *SO-topiki, bluzeczki, spodniczki, sukienki ŚLICZNE!*

Na dziś tyle. Jutro kolejne rzeczy :D

Zapraszamy! Pomóżcie naszym kotom!
Obrazek

Boo

Post » Czw sie 04, 2011 21:28 Re: *SO-topiki, bluzeczki, spodniczki, sukienki ŚLICZNE!*

Długości tych spódnic i kiecek interesują mnie.
W niektórych mam nogi takie więcej słoniowe. :mrgreen:

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Pt sie 05, 2011 7:12 Re: *SO-topiki, bluzeczki, spodniczki, sukienki ŚLICZNE!*

Megana pisze:Długości tych spódnic i kiecek interesują mnie.
W niektórych mam nogi takie więcej słoniowe. :mrgreen:

Będę mierzyć wieczorkiem :ok:

A tym czasem, może coś komuś???
Obrazek

Boo

Post » Pt sie 05, 2011 21:48 Re: *SO-topiki, bluzeczki, spodniczki, sukienki ŚLICZNE!*

Meg, sorry ale padam na pysk :( W niedzielę wszystko uzupełnię, na pewno!
Obrazek

Boo

Post » Nie sie 07, 2011 17:27 Re: *SO-topiki, bluzeczki, spodniczki, sukienki ŚLICZNE!*

Dorzucam właśnie kolejne i wszystkie jakie będą wystawione ciuszki, jak wrzucę zdjęcia, będę kolejno uzupełniać wszystkie opisy i wymiary. Zapraszam wciąż i upierdliwie do pomocy :mrgreen:
Obrazek

Boo

Post » Nie sie 07, 2011 19:46 Re: *SO-Bershka*Oxmo*Yes or No*Sunset Suits*WARTO!*

Wszystkie dane uzupełnione. Gdyby ktoś chciał coś więcej, piszcie, wszystko załatwię ;)

W tej chwili mamy debet na kocim koncie 174zł :( Szansy na KrakVet praktycznie żadnej. Kotów 120 sztuk. One naprawdę potrzebują Waszej pomocy!
Obrazek

Boo

Post » Pon sie 08, 2011 17:12 Re: *SO-Bershka*Oxmo*Yes or No*Sunset Suits*WARTO!*

fajne te ciuchy, ale zdecydowanie nie mój rozmiar :(
chociaż może... jak myślisz Boo, ten beżowy topik nr 10 pasowałby na mnie? miałabym na jogę ;)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

kingak

Od: Nie lis 16, 2008 17:09

Post » Pon sie 08, 2011 18:52 Re: *SO-Bershka*Oxmo*Yes or No*Sunset Suits*WARTO!*

Ta z falbaną cudna, ale za dużaaaaa... :(
Rozpocznę kratkę za dychę.

Megana

Post » Pon sie 08, 2011 20:54 Re: *SO-Bershka*Oxmo*Yes or No*Sunset Suits*WARTO!*

Megana pisze:Ta z falbaną cudna, ale za dużaaaaa... :(

Za duża??? Toż ona wąska jak rynna! :mrgreen:

Kinga, ja myślę, że można by było z "orientalną" spróbować ;)

Proszę o wybaczenie ale rozliczenia i podsumowania zrobię moment później, nie mam dziś już siły.

Ale dzięki Meg za rozpoczęcie!
Obrazek

Boo

Post » Pon sie 08, 2011 21:13 Re: *SO-Bershka*Oxmo*Yes or No*Sunset Suits*WARTO!*

Boo pisze:
Megana pisze:Ta z falbaną cudna, ale za dużaaaaa... :(

Za duża??? Toż ona wąska jak rynna!

Ok, sprecyzuję - za dłuuuuga... a ja na obcasach chadzam raz na ruski rok. O.

Megana

Post » Pon sie 08, 2011 22:28 Re: *SO-Bershka*Oxmo*Yes or No*Sunset Suits*WARTO!*

zaznaczam :)
ObrazekObrazek Zawsze będe Cię kochać Gemusiu :*

Trinity36

Od: Pon lip 09, 2007 20:58

Post » Wto sie 09, 2011 5:26 Re: *SO-Bershka*Oxmo*Yes or No*Sunset Suits*WARTO!*

Poproszę 6 i 7 w opcji kup teraz :)
I dane do przelewu na PW :)
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Od: Śro maja 03, 2006 20:55

Post » Wto sie 09, 2011 11:17 Re: *SO-Bershka*Oxmo*Yes or No*Sunset Suits*WARTO!*

kasiakom pisze:Poproszę 6 i 7 w opcji kup teraz :)
I dane do przelewu na PW :)

8O 8O 8O 8O

Łał! Kasiu dzięki ogromne! Zaraz pisze PW!

Kinga, jaka decyzja, zaczynasz "orientalną"???? 8)
Obrazek

Boo

[następna]