Unikatowe, ręcznie tworzone kolczyki sutasz dla FKP

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Post » Sob lip 02, 2011 15:31 Unikatowe, ręcznie tworzone kolczyki sutasz dla FKP

Poznańskiej Fundacji Koci Pazur mam nadzieję przedstawiać nie muszę :)
Od wielu lat dziewczyny pomagają poznańskim biedom. Jednak w tej chwili ilość kotów znacznie przekroczyla możliwości finansowe fundacji.
Ciężko jest odmawiać pomocy widząc nieszczęście dookoła, dlatego fundacja znalazła się teraz w kiepskim położeniu.
Nie ma już żadnych możliwości lokalowych, nie ma pieniędzy, za to są długi :(

FKP ma pod swoimi skrzydłami wielu podopiecznych:
viewtopic.php?f=13&t=65542

jest w śród nich kilka przypadków cięższych jak Stevie Wonder, który jest starszym kotem, niewidomym i do tego ma jakiś sarszy uraz, który sprawia, że Steviemu zarzuca tyłem podaczas chodzenia i niestety uniemożliwia zazwyczaj kontrolę nad pęcherzem. W dodatku Stevie też ma podwyższone parametry nerkowe :(
Aby Stevie mógł normalnie funkcjonować potrzebna jest karma dla nerkowców i cała masa podkładów higienicznych. Zamknięcie go w klatce jest dla niego zbyt dużą traumą, więc pokój jest wyłożony podkładami.
Mimo swoich problemów Stevie kocha ludzi i uwielbia się wtulać w czyjeś ramiona, mamy nadzieję, że kiedyś znajdzie dom, który odwzajemni jego miłość.
Obrazek

Jest też Kidnej - kolejna kotka nerkowa. Kidnej uwielbia mizianie i zaraz zaczyna się kulać :)
Obrazek

kolejnym takim kotem jest Nefi, która od roku walczy z bliżej nieznaną infekcją. Kotka chodzi permanentnie zasmarkana, a żadne badania, które można przeprowadzić bez narkozy nie wykazują ani bakterii ani grzybów. Narkoza niestety mogłaby się dla Nefi skończyć tragicznie...
Obrazek

jest też Pajączek, która miała pecha i zaraziła się grzybem :( W DT w którym jest grzyb, niestety przebywa większa ilość kotów i każdy z nich zachorował. Leczenie grzyba trwa długo i jest kosztowne :|
Obrazek

To tylko paru podopiecznych z bardzo licznego grona. FKP ma pod swoimi skrzydłami wiele kotów dorosłych oraz całą masę kociaków, które się usamodzielniają i pochłaniają kologramy karmy.
Wszystkie te koty zasługują na to co najlepsze, na dobrą opiekę, na leczenie, pełną miskę i kochające domy.
Niestety są wakacje, adopcje stoją a pieniędzy brakuje :(

Dochód z bazarku zostanie w całości przeznaczony na pomoc dla Kociego Pazura.

Na sprzedaż wystawiam wykonane własnoręcznie techniką haftu sutaszowego kolczyki. Technika ta jest bardzo czasochłonna i wymaga dużej cierpliwości. Stworzenie jednej pary kolczyków zajęło mi od kilku do kilkunastu godzin.

1. Drobne fioletowe - kolczyki wykonane ze sznurków, w szkalny koralik, u góry mały onyks, dookoła szklane koraliki delikatnie się mieniące - odcień fioletowo -szary, sztyfty srebrne. Tył podklejony fioletowym filcem.
Obrazek
długość ok 4 cm, szerokość 2,2 cm,
- cena wywolawcza 25 zł wylicytowała eski

2. Kolczyki w kolorze jasnego beżu. W środku kamień naturalny howlit, dookola małe szkane koraliki w odcieniach brązu. Bigle srebrne (nie mają bitej próby). Tył podklejony beżowym filcem.
Obrazek
dlugość bez bigla 3,5 cz, z biglem 5 cz, szerokosć ok 3cm
- cena wywoławcza 40 zł wylicytowała Sihaja

3. Kolczyki w kolorach turkusu, granatu i czerni, kamienie naturalne: turkus, howlit, onyks i małe szkane koraliki delikatnie zmieniające kolor. Tył podklejony granatowym filcem.
Obrazek
długość ok 6,2 cm z sztyftem, szerokość niecałe 3 cm, sztyfty srebrne
-cena wywoławcza 50 zł

4. Duże kolczyki w odcieniach czerwieni, ecru i czerni. Kamienie naturalne to agat i agat palony, dookoła czerwone szklane koraliki.
Kolczyki są stosunkowo ciężkie ze względu na dorodne kamienie :) Sztyfty srebrne. Tył podklejony czerwonym filcem.
Obrazek
długość ok 8 cm, szerokość góry ok 3,5 cm, szerokość dołu jakieś 3,2 cm
-cena wywoławcza 90 zł

Każdą parę kolczyków można licytowac prze 7 dni od pierwszej oferty.
Koszty wysyłki w wys. 4,20 pokrywa kupujący. Jeżeli wyjdzie więcej to sama wyrównam.
Wpłata będzie na moje konto a po zakończeniu bazarku przekażę wszystko zbiorczo dla FKP.
Jeżeli ktoś ma wątpliwości co do mojej osoby i mojej uczciwości można prosić którąkolwiek z dziewczyn z FKP o opinię.
Bazarek wystawiony za zgodą fuerstathos.
Ostatnio edytowano Wto sie 02, 2011 19:30 przez king@, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

king@

Od: Czw lip 05, 2007 18:53

Post » Sob lip 02, 2011 19:26 Re: Unikatowe, ręcznie tworzone kolczyki sutasz dla FKP

ależ cudeńka ! 8O piękne, naprawdę piękne kolczyki
zapiszę za razie...
Obrazek

eski

Od: Sob lip 25, 2009 13:29

Post » Sob lip 02, 2011 20:14 Re: Unikatowe, ręcznie tworzone kolczyki sutasz dla FKP

Przepiękne kolczyki!!!!

zachary

Od: Pt maja 06, 2011 19:31

Post » Sob lip 02, 2011 21:10 Re: Unikatowe, ręcznie tworzone kolczyki sutasz dla FKP

nr 2 za wywoławczą proszę

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Nie lip 03, 2011 14:51 Re: Unikatowe, ręcznie tworzone kolczyki sutasz dla FKP

dziekujemy za rozpoczęcie :1luvu:
Obrazek

king@

Post » Śro lip 06, 2011 18:58 Re: Unikatowe, ręcznie tworzone kolczyki sutasz dla FKP

może ktoś jeszcze się skusi?

na specjalne zamowienie zrobiłam taki komplet:
Obrazek
kolczyki i broszka
Obrazek

king@

Post » Śro lip 06, 2011 19:21 Re: Unikatowe, ręcznie tworzone kolczyki sutasz dla FKP

Ależ piękne! :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Sob lip 09, 2011 17:55 Re: Unikatowe, ręcznie tworzone kolczyki sutasz dla FKP

wygląda na to, ze kolczyki nr 2 powędrują do Sihaja
niedługo ich licytacja dobiega końca a walki jak na razie nie widać :roll:
Obrazek

king@

Post » Nie lip 10, 2011 21:49 Re: Unikatowe, ręcznie tworzone kolczyki sutasz dla FKP

kolczyki nr 2 wygrała Sihaja :piwa:
dziękujemy za udział w licytacji :1luvu:

pozostale kolczyki nadal są bezpańskie 8)
Obrazek

king@

Post » Nie lip 10, 2011 21:50 Re: Unikatowe, ręcznie tworzone kolczyki sutasz dla FKP

Piekne :1luvu:

Ale drogie, a u mnie lipa z kasa :crying:
Roode koty :mrgreen:

Ivcia

Od: Wto wrz 17, 2002 12:56

Post » Pon lip 11, 2011 20:43 Re: Unikatowe, ręcznie tworzone kolczyki sutasz dla FKP

też sądziłam, że sutasz jest dorgi zanim nie odkryłam ile czasu i cierpliwoście trzeba w to włożyć :lol:

poza tym cel jest szczytny ;)
jedna wpłata dla kotów już była, może ktoś ponownie zechce wesprzeć kotki? :)
Obrazek

king@

Post » Nie lip 17, 2011 21:00 Re: Unikatowe, ręcznie tworzone kolczyki sutasz dla FKP

może ktoś się skusi? :D
Obrazek

king@

Post » Wto lip 19, 2011 20:27 Re: Unikatowe, ręcznie tworzone kolczyki sutasz dla FKP

king@ pisze:może ktoś się skusi? :D

a i owszem. ja się skuszę :) nr 1 za wyw proszę
Obrazek

eski

Post » Śro lip 20, 2011 7:10 Re: Unikatowe, ręcznie tworzone kolczyki sutasz dla FKP

eski pisze:
king@ pisze:może ktoś się skusi? :D

a i owszem. ja się skuszę :) nr 1 za wyw proszę

Dziękujemy :1luvu:
myślałam już, że nie ma na miau fanów tej techniki :)
Obrazek

king@

Post » Śro lip 20, 2011 19:40 Re: Unikatowe, ręcznie tworzone kolczyki sutasz dla FKP

king@ pisze:myślałam już, że nie ma na miau fanów tej techniki :)

oj, ja fanką jestem wielką. najchętniej wzięłabym wszystkie kolczyki. niestety z kasą u mnie ostatnio krucho :( ale resztki wygrzebię z dna portfela, bo kolczyki cudne :)
jak ja bym chciała się nauczyc robic takie cudeńka...
Obrazek

eski

[następna]