Byliśmy 13.05 z nim u weterynarza i ma problemy z trzustką wyniki ma 2500tys amylazy, a norma jest do 1800tys, reszta wyników czyli na nerki i wątrobę są w normie.
luelka pisze:Widziałam wczoraj (19.05) Puszka u weterynarza - ten kot już przytył pół kilo![]()
![]()
- nie umiem sobie wyobrazić, jak wyglądał w takim razie pół kilo temu... To naprawdę duży zwierz, ale w życiu nie widziałam tak chudego kota... każde jedno żeberko jest wyczuwalne, miednica wystająca - gdy się go głaszcze, chce się płakać
.
Ziółko zdążyła w ostatniej chwili z ratunkiem dla niego... Kocurek na pewno ma parę zębów do wyrwania, czekamy na wyniki morfologii i lipazy (żeby sprawdzić, czy to rzeczywiście problemy z trzustką, czy amylaza nie była wtórnie podwyższona od czegoś innego). Na razie leczenie jest ustawione do końca maja - a później, jeśli stan jego zdrowia pozwoli, to będzie miał zrobiony ten biedny pyszczek...
Puszek to w ogóle dosyć abstrakcyjne imię dla kota o spojrzeniu bandyty i aparycji bardzo zabiedzonego włóczęgi-rzezimieszka.
Dlatego chcę zebrać jak najwięcej pieniędzy na dalsze leczenie Puszka i na na zbiegi pierwszy wyrwanie zębów, a drugi kastracja.
Dotychczas na leczenie Puszka wyszło nam 293zł:
13 V - 80 zł
14 V - 40 zł
16 V - 40 zł
19 V - 40 zł
30 V - 50 zł
Do tego badania krwi w laboratorium: 34 zł i 9 zł.
Będzie jeszcze raz morfologia i sprawdzenie innych parametrów krwi ok 60zł, a później zabiegi: wyrywanie zębów (które są bez szkliwa) i kastracja ok 200zł

I OTO PUSZEK

Licytacja kończy się 8 czerwca o godzinie 20:00 !
Dodatkowo kupujący ponosi koszty przesyłki pocztą polską przesyłką listową poleconą ekonomiczną lub priorytetową, w zależności od preferencji kupującego, możliwy jest odbiór osobisty w Krakowie.
Udało się nam uzbierać 30 zł.

Udało się nam uzbierać ze wszystkich 6 bazarków na Puszka 287zł

czyli brakuje nam 8zł

1. Album na zdjęcia 9x13

Kup Teraz - 10zł - alessandra
2. Album na zdjęcia

Kup Teraz - 10zł
3. Ramka na zdjęcia 10x15

Kup Teraz - 5zł
4. Antyrama

Kup Teraz - 4zł - kassja
5. Ramka na zdęcia 9x13