'Mrucze, wiec jestem'F.Klimek- na ratunek 3 kotkow z BP.

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro lut 09, 2011 23:06 'Mrucze, wiec jestem'F.Klimek- na ratunek 3 kotkow z BP.

Wystawiamy na bazarku piekna ksiazke, dar od Irenaki. Dziewczyny "nowej" na Miau, ale stalej bywalczyni i bojowniczce o zwierzaki z Dogo :-)

Irenaka zorganizowala akcje pomocy dla psa i trzech kociakow ze stacji benzynowej pod Radziejowicami.
Z wlasnej kieszeni ( nie bylo czasu na zbiorke) oplacila przewiezienie kociakow do Krakowa, do Biafry.

Koty z pelnym poswieceniem szczesliwie zlapaly Ciepla i Magdajedral z Miau.

A nieoceniona Majqa36 zalozyla im na Miau watek, tutaj mozemy sledzic ich losy:

viewtopic.php?f=13&t=123270

Biafra zapewnila kotom schronienie, leczenie i opieke. Jeden z nich ma uszkodzona lapke. Konieczna bedzie operacja, ale lapka jest do uratowania. Dzis zostaly wysterylizowane.

Jak widac lancuszek pomocnych dloni zadzialal, ale potrzebujemy pomocy finansowej.

Musimy uzbierac 250 zl na zwrot kosztow transportu, po 130 zl za sterylizacje kazdej koteczki. Kosztow operacji ortopedycznej jeszcze nie znamy.

Zanim zaprezentuje fant do ktorego licytacji serdecznie zapraszam, przedstawie bohaterow calej akcji:

Czyz nie sa sliczne ? :-)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Śro lut 09, 2011 23:06 Re: 'Mrucze, wiec jestem'F.Klimek- na ratunek 3 kotkow z BP.

Na licytacje wystawiamy ksiazke F.J.Klimka "Mrucze, wiec jestem".

Dodatkowym smaczkiem, ktory sprawia, ze ksiazka jest prawdziwym rarytasem jest autograf autora z dedykcja, dla tych, ktorzy maja serce dla naszych braci mniejszych :-)

Pozwole sobie zacytowac ze strony: http://www.petlaczasu.pl/jestem/b00065205

Powiem najkrócej,
w czym rzeczy istota,
bo może ktoś na to czeka:
Nie chodzi o to,
by człowiek miał kota,
tylko,
by kot miał człowieka.

Bo koty, to czułość i bliskość
na zimę, na lato, na jesień,
bo koty są dobre na wszystko:
na wszystko, co życie ci niesie...

W lodówce bryndza, w szafie mole,
w barku – to już mnie nie dotyczy,
lecz za to w kuchni – KOT na stole!
I to jest ważne! To się liczy!

Twórczość poetycka Franciszka Klimka to uczta dla wszystkich wielbicieli kotów i miłośników słowa rymowanego, jednym słowem – dla „wrażliwców”. Na dodatek obdarzonych niemałym poczuciem humoru! Poprzedni tomik nosił podtytuł „Wiersze najlepsze” W tym zbiorku znalazło się trochę wierszy już znanych, ale są też utwory całkiem nowe. Nie jestem autorem, ani wydawcą, więc bez posądzenia o autoreklamę mogę napisać, że książka „Mruczę, więc jestem” zawiera wiersze najlepsze i … jeszcze lepsze. Warto się o tym przekonać. Maryla Weiss

Wiersze Franciszka Klimka bawią i wzruszają do łez… Wystarczy powiedzieć, że został on wybrany przez ogromną rzeszę Czytelników miesięcznika KOT „Kociarzem Roku 2006” – to najlepsza recenzja jego poezji. Wojciech-Albert Kurkowski, redaktor naczelny miesięcznika KOT

"Mrucze, wiec jestem" F.J.Klimek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cena wywolawcza: 19 zł - za tyle ksiazka zostala kupiona, jest nowa.
Autograf i dedykcja - bezcenne :-)

Aukcja trwa do 17 lutego do godz.22.00.

Koszt wysylki - GRATIS :-)

ZAPRASZAMY

Licytacja:

Ziuta1........................wystartowala pierwsza z cena wywolawcza :-)
Advena......................dlugo nie czekala i powiedziala.......................25 zl
Willow........................nie zwlekajac odpowiedziala...........................30 zl
Ziuta1 .......................dzielnie walczy............................................31 zl
Mrata.........................znienacka zadaje cios...................................35 zl
Willow.............jak sama twierdzi, nadal w grze ;-).............................40 zl
czy znajdzie przeciwnika ? ))
Ziuta1........................podejmuje rekawice i mowi....,,,,,,,..................41 zl
Iwona66..................nie bierze jencow,od razu strzela........................65 zl
Iwona66........konkurencja spi, wiec Iwona strzela sama do siebie..........70 zl
Ziuta1......nie mogac patrzec na udreke Iwony mowi...........................75 zl
Iwona66.............wytacza ciezkie dziala.........................................100 zl
Ziuta1...........bez mrugniecia okiem przyjmuje to na klate i mowi.........105 zl
Iwona66..............nie dotrzymala slowa :-) i walczy dalej................. 120 zl
Ziuta1..........................odbija szybko pileczke i mamy juz................125 zl
Willow..............................wyciaga ostra bron...............................130 zl
Ziuta.........................spokojnie i z usmiechem ..............................135 zl
Iwona66.....................znowu podnosi wszystkim cisnienie .. .............150 zl
Ostatnio edytowano Czw lut 17, 2011 19:18 przez Anna_33, łącznie edytowano 10 razy
Obrazek Obrazek

Anna_33

Post » Czw lut 10, 2011 7:58 Re: 'Mrucze, wiec jestem'F.Klimek- na ratunek 3 kotkow z BP.

No to książeczka start.

ziuta1

Od: Śro paź 27, 2010 10:09

Post » Czw lut 10, 2011 9:32 Re: 'Mrucze, wiec jestem'F.Klimek- na ratunek 3 kotkow z BP.

U mnie w tym miesiącu pustki w portfelu :(

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw lut 10, 2011 12:22 Re: 'Mrucze, wiec jestem'F.Klimek- na ratunek 3 kotkow z BP.

Za 25 zł poproszę :)
Obrazek
Mruczek i Inka

Advena

Od: Pon lut 08, 2010 22:00

Post » Czw lut 10, 2011 15:58 Re: 'Mrucze, wiec jestem'F.Klimek- na ratunek 3 kotkow z BP.

30 zł :mrgreen:

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Czw lut 10, 2011 17:17 Re: 'Mrucze, wiec jestem'F.Klimek- na ratunek 3 kotkow z BP.

Dziewczyny, jestescie wspaniale :-)
Rzadko wystawiam bazarki i zawsze sie boje, ze nie beda mialy powodzenia.
Fakt, tutaj i cel zbozny i fant od Irenaki wart walki, ale i tak obawa, ze zabraknie walczacych jest zawsze.
Dziekuje i zapraszam :-)
Obrazek Obrazek

Anna_33

Post » Czw lut 10, 2011 19:09 Re: 'Mrucze, wiec jestem'F.Klimek- na ratunek 3 kotkow z BP.

31 zeta.

ziuta1

Post » Czw lut 10, 2011 19:22 Re: 'Mrucze, wiec jestem'F.Klimek- na ratunek 3 kotkow z BP.

35 zeta.

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

Post » Czw lut 10, 2011 19:53 Re: 'Mrucze, wiec jestem'F.Klimek- na ratunek 3 kotkow z BP.

kurde, ale rarytas :1luvu: 8O 8O nie mam kasy :( :evil: zycze milego czytania, ktokolwiek bedzie szczesliwym nabywca tego tomiku. Mialam okazje poczytac sobie kilka cudeniek na stronie autora... :1luvu: Boze! Chyba nikt tak znakomicie nie rozumie kotow i kociego swiata jak On! :1luvu:
Zaczelo sie 2 lata temu po smierci jednego z kotkow, ktorego znalam [*]...
wtedy to dostalam sms-a z wierszem "On wróci"... Wiersz urzekl mnie niesamowicie, bo choc smutny z jednej strony, to z drugiej strony pokrzepiajacy, pocieszajacy, dajacy nadzieje, ze Nasz Ukochany Mruczek jest w znacznie lepszym swiecie, ze jest tam szczesliwy, a kiedys jeszcze przeciez do nas wroci, tu, na ziemie, chocby - jak sam autor pisze: "w innym futerku"... Wierzcie lub nie, ale ilekroc odchodzi jakis kot, ktorego znalam, slowa tego wiersza pomagaja mi sie pozbierac, podnosza na duchu, wtedy patrze w niebo, usmiecham sie do tego mruczka i mowie: "do zobaczenia kiedys, a jak wrocisz w innym futerku, prosze, daj znac, ze to Ty". To mi bardzo pomaga. :ok: Tak wiec teraz podczytuje sobie nieraz conieco :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw lut 10, 2011 20:13 Re: 'Mrucze, wiec jestem'F.Klimek- na ratunek 3 kotkow z BP.

40zł - nadal w grze ... tylko czemu ten bazarek tak długo trwa Obrazek

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Czw lut 10, 2011 20:14 Re: 'Mrucze, wiec jestem'F.Klimek- na ratunek 3 kotkow z BP.

Willow_ pisze:40zł - nadal w grze ... tylko czemu ten bazarek tak długo trwa Obrazek

:ryk: :ryk: :ryk:

Kociara82

Post » Czw lut 10, 2011 20:52 Re: 'Mrucze, wiec jestem'F.Klimek- na ratunek 3 kotkow z BP.

Kociara, warto wierzyc, wlasciwie, trzeba wierzyc. Ja nie wyobrazam sobie straty swojego Chestera. Nie wiem, czy trafia do mnie wtedy slowa o Teczowej Krainie, obawiam sie, ze moge miec z tym problem. O ile lepiej i piekniej jest miec wiare, ona nadaje jakas godnosc i sens wszystkiemu.

Willow...jakby tu, no powiem wprost, licze ze Was poniesie i choc troche zmniejszymy kotkowy dlug ;-)
Ale nawet gdyby licytacja juz miala sie skonczyc, to i tak jestescie dzielne i wspaniale!
Obrazek Obrazek

Anna_33

Post » Czw lut 10, 2011 20:53 Re: 'Mrucze, wiec jestem'F.Klimek- na ratunek 3 kotkow z BP.

ludzie, brac, ale juz! Warto!

Kociara82

Post » Pt lut 11, 2011 8:15 Re: 'Mrucze, wiec jestem'F.Klimek- na ratunek 3 kotkow z BP.

No to walczymy 41 zł.

ziuta1

[następna]