Wątek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=120977
Mam nadzieję,że to już nasz ostatni bazarek,choć tak naprawdę sytuacja wyjaśni się w piątek po otrzymaniu z Laboklinu wyników testów PCR na FIV (czekamy) i FeLV (ujemny).
Dzięki dobrym duszkom forumowym mamy na karmę dla obu kotek,generalnie na zapas karmy i przynajmniej ok.3 miesięcy o suchą martwić się nie muszę.
Pomogły też w uzbieraniu części pieniążków na badania,po przez wpłaty,bazarki lub zakupy na moich bazarkach.
Zbieramy na żwirek i mokre żarełko,a jeśli coś zostanie i nie będzie FIV lub FelV będzie przeznaczone na badanie endo jelit Megusi z pobraniem wycinka i oddaniem do badania histopatologicznego (koszt 300zł).
Póki co mała nie załatwia się dobrze,qupki nie mają zbytnio kształtu,ani nie są zwarte.
Przechodzi na dietę Intestinal gastro.
Żwirek ze "Świata Karm" ,różowy Kocur Rex op.14 l kosztuje 14 zł.
Przydałby się zapas 3-4 opakowania.
Z resztą zamówienie musi przekraczać 50 zł by wysyłka była gratis.
Żarełko:Megunia zjada praktycznie tylko mokre jedzonko (saszetki Perfect Fit-inne są beee),ze względu na ząbki,które są w średnim stanie,a na razie jesteśmy w kropce i nie możemy nic zrobić dopóty nie będzie wykluczony FIV i FeLV.
Meguś zjada suche,ale namoczone,czasem tylko chrupnie.
Dwa dni przed chorobą miała stwierdzone zapalenie dziąseł od kamienia nazębnego w związku z czym mniemam,że niechęć do suchej może być spowodowana również tym.
A najchętniej jadła by gotowane kurczaka,zapijała kocim mlekiem i mogło by nic nie istnieć
Tygodniowo na jej dietę idzie ok.30-40 zł
Ale tak naprawdę przydał by się zapas saszetek.
Oczywiście moja sytuacja życiowa jest jaka jest,opiszę po raz kolejny.
Ja mam tylko rentę (niecałe 500zł).Jestem po operacji kręgozmyku węzinowego,dyskopatii kręgów L3/l4/L5/S1 i usuwaniu przepuklin.Mam założone śruby i implanty dysków.
Jestem dwa miesiące po ostatniej operacji.
TŻ-et zarabia max 1100zł z czego musimy utrzymać mieszkanie,siebie,zwierzaki i zakupić leki dla mnie i psicy.Dotychczas starczało,ale teraz się posypało wszystko na raz,bo ja zdążyłam zaleczyć powikłania po operacji ,a Meguś się rozchorowała.Nie zapłaciłam czynszu,zadłużyłam się już wcześniej na siebie,teraz na Megi,a każda złotówka idzie na bieżąco
WSZYSTKO JEST ROZLICZANE NA WĄTKU MEGUSI.
Na chwilę obecną tj.08.02.2011 r wydaliśmy 1030 zł na samą Megunię.
Diagnostyka:
-usg x 2 (dwóch różnych wetów),
-rtg x2,(z kontrastem i bez),kontrolne mieliśmy za free.
-rtg szczeki,
-morfologia,
-biochemia z dodatkowymi parametrami,
-badanie kału na pasożyty,
-badanie moczu-posiew,
-testy pp.
-zylexis x 2,
-wizyty.
-plus długie leczenie (ok 11 dni)
-zmiany leków,bo nie działały,
-codzienne kroplówki przez 6 dni
-po 3 do pięciu zastrzyków ( w zależności od stopnia choroby)
-testy PCR w Laboklinie - FIV i FelV koszt 280 zł
I tak lekarz dawał nam rabaty,bez nich nie wiem jak wyglądałby ten rachunek.
Biedna już się tak wycierpiała,a my nadal nie wiemy co było powodem i każdego dnia się boję czy to nie wróci.
Trzęsę się jak osika,gdy Meguś zje,a potem chodzę i szukam czy nie zwymiotowała
Wymiotowała okrutnie,mega szybko się odwodniła,nie jadła,leżała osowiała i się nie ruszała.
Lała się przez ręce,a wszystko nastąpiło w ciągu dwóch dni.
Z tej infekcji jelit (bo miała widoczne na rtg spore wzdęcie okrężnicy,więc padło podejrzenie na infekcję bakteryjną ) wpadła w infekcję dróg oddechowych,a potem uszka.Masakra.
A ledwo zdążyliśmy ją wyleczyć z kk i chorych oskrzeli po znalezieniu,porobiliśmy testy (były kreski "widmo"),zdążyliśmy raz zaczepić,wcześniej 2 razy odrobaczyć,odzyskała trochę ciałka i zaczynała normalnie funkcjonować.
Mieliśmy szczepić drugi raz i się rozchorowała
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Fanty na bazarek podarowała jak zwykle DAGMARA 2 za co jesteśmy bardzo wdzięczni.
Pragnę zaproponować kilka drobiazgów
============================================================================================
1.Przepiękny album na zdjęcia o wielkości 10x15
Obok każdej kieszonki na zdjęcie jest możliwość opisu.
Album zapakowany w pudełko.NOWY,mieści 100 zdjęć.

Wnętrze albumu.

Cena wywoławcza 15 zł
LICYTUJE lanua za 20 zł
=============================================================================================
2.Przeniesione
==============================================================================================
[b]3.przeniesione
===============================================================================================
[b]
4.Piękna skórzana torba,ręcznie wykonana ze skóry naturalnej.
Torba sygnowana przez firmę Jumma - grupa Gino Rosi.
W środku skórzana kieszonka na komórkę i specjalne skórzane wszywki na 2 długopisy lub pióro np.Parkera
Do tego dodatkowa kieszonka z materiału podszewki na zamek.
Sama torebka zapinana również na zamek błyskawiczny.
Kolor ciemniejszy niż na foto,piękny ciemny brąz.
Wymiary torby:
Szer.dół 36 cm
Szer.góra 30 cm
wysokość:19cm
Szer.podstawy 9 cm
Dł.rączek mierzona przez środek 19 cm.

Cena wywoławcza 25 zł
LICYTUJE Madziulla za 38 zł
===============================================================================================
5.Kolczyki -srebro i kamień naturalny,lecz nie wiem jaki.Wielkość kamienia 1,5 x 1,5.
Dł.ok.3,6 cm

Cena wywoławcza 10 zł
LICYTUJE Kalinna za wywoławczą
6.przeniesione
7.przeniesione
[b]
8.przeniesione
================================================================================================
[b]9.Śliczny sweterek,dłuższy a'la tuniczka PROMOD,założony raz wyjściowo i wygląda dalej jak nówka.Żadnego śladu użycia.Rozmiar 40.
Wymiary:
Dł. 81 CM
szer.paszki 44 x 2 cm,rozciąga się bez uszczerbku dla materiału do 2 x 60
szer.pas 48 cm x 2 ,max 66 cm x 2
Biodra dowolne.
Kamyki można spruć jeśli komuś nie potrzebne,wystarczy przeciąć od spodu parę nitek i piękna czarna tunika gotowa

Cena wywoławcza 15 zł
LICYTUJE Moorland za 27 zł
==============================================================================================
Zapraszamy
Bazarek potrwa do środy 16 lutego do godziny 20 czasu forum .
Koszt wysyłki zgodnie z cennikiem PP i zależny od wagi zakupionych rzeczy.
Min.5 zł max ok.10 zł.