perfumy Oriflame:
3. woda toaletowa
Midsummer Woman
cytat z katalogu Kosmetyk Wszech Czasów:
Długo zastanawiałam się, czy go kupić, bo nie miałam okazji, by sprawdzić, jak pachnie, a nie wybieram perfum w ciemno. W tym roku dostałam go jednak na imieniny i ku mojej uldze okazało się, że należy do "mojej" kategorii zapachowej, czyli zapachów świeżych i lekkich.
Na początku czuję cytrusy, ale jest to jedynie wibrująca nuta, po chwili pojawia się ostrzejszy, świdrujący ton i on zostaje najdłużej. Na samym końcu czuję coś delikatnego i słodkiego. Ten koniec podoba mi się najbardziej. Całość jest letnia i optymistyczna, ale nie jest to eksplozja owoców, więc myślę, że Midsummer może spodobać się dziewczynom o różnych upodobaniach.
Flakonik jest prosty i pasuje do tej nieskomplikowanej wody toaletowej.
Moim zdaniem Midsummer pachnie ładnie, ale nie ma w sobie tego "czegoś", co sprawia, że już tęsknię za zapachem, gdy w buteleczce widać dno. Trwałość przeciętna - około czterech godzin. Dałabym trzy gwiazdki, ale mój TŻ uwielbia tę wodę toaletową, więc dorzucam jeszcze tę jedną gwiazdkę. Niech ma.
cena producenta: 74zł
pojemność: 50ml
data ważności: sierpień 2011
cena wywoławcza: 15zł
cena kup teraz: 40zł
wylicytowała po_prostu_kaska za wywoławczą
licytacja trwała do 11.02 do 00.154. woda toaletowa Life Circle - Leaf

Zieloniutki

Może nie zgrzeszę tutaj poetyckimi opisami woni wyczuwalnej po użyciu tychże perfum, ale stwierdzić mogę że:
- zapach w moim odczuciu jest ładny i przyznam ciekawy
- powiewa od niego jakby lekkim chłodkiem
- lekko ziołowy, co wcale mi nie przeszkadza
- świeży, ale jednocześnie dość stonowany
- jak dla mnie bezpieczny w dzień powszedni.
opis producenta:
Zagraj w zielone! Orzeźwiający zapach sprawi, że poczujesz się jak leśna nimfa, która tańczy wśród drzew. Kompozycję rozpoczyna intrygujące połączenie młodych listków bluszczu z egzotycznym imbirem. Wrażenie tajemniczości ustępuje miejsca słodyczy, gdy konwalia łączy się z jaśminem. Białe piżmo i ambra dają poczucie harmonii.
cena producenta: 59zł
data ważności: czerwiec 2011
cena kup teraz: 30złkupione za kup teraz przez zabers 
5. woda toaletowa
Life Circle - Fruit
Nie znam się dokładnie na tych wszystkich nutach zapachowych, ale moje doznania są następujące:
na początku gruszeczka - cudowna, nie bez powodu zapach nazywa się Fruit. Potem przechodzi w coś, co pachnie równie słodko, ale już po prostu tak nie daje gruszką:P
Zapach jest trwały, psikam się rano, w ciągu dnia może ze 2 razy, a wieczorem mój TZ mówi, że ładnie pachnę jakimiś owocami.
opis producenta:
Słodki smak życia. Egzotyczny, owocowo-kwiatowy, budzący zmysły zapach. Nuty japońskiej gruszki i ananasa łączą się z zapachem jaśminu i osmantusa. Tło tworzą akordy piżma i kuszącej wanilii.
cena producenta: 59zł
data ważności: wrzesień 2010

cena wywoławcza: 5zł
cena kup teraz: 15zł
licytuje kociara82 za wywoławczą
licytacja trwała do 11.02 do 14.00
przebija elzak za 7zł 
przebija kociara82 za 8zł 
podbija wildhoney do 15zł 
wylicytowane przez vega za 30zł 
6. perfumy
Amethyst Fatale
cytat z katalogu KWC:
Niepokojąco piękny
Naprawdę niepokojący....Na początku typowy jak cała masa takich zapachów,ale później rozkwita. Słodki,ale nie do przesady,upajający...nie wiem czy to dobrze zabrzmi,ale taki narkotyczny,troche miesza w głowie
Naprawdę,jeszcze nie spotkałam się z podobnym zapachem,coś pięknego i zachwycającego,coś niebezpiecznego,ale uwodzicielskiego,coś słodkiego,ale gorzkiego za jednym razem. Fascynujący zapach.
opis producenta:
Zmysłowy, tajemniczy zapach szyprowy, orzeźwiony krystalicznie czystymi nutami piżma.
Esencja kobiecości.
Uroku dodaje przepiękny flakon w głębokim odcieniu fioletu.
Nuty zapachowe: nuty owocowe, róża, irys, ambra, kawa, paczula, piżmo.
cena producenta: 109zł
data ważności: październik 2011
cena wywoławcza: 30zł
cena kup teraz: 70zł
licytacja trwała do 11.02 do 00.05
wylicytowała bozenawisniewa za 40zł 
7. woda toaletowa
Divine
cytat z katalogu KWC:
Boski
Dziewcze które napisało że to zpach jak tysiące innych młodzieżowych wód chyba upadło na głowe! Co do zapachu zawsze byłam wybredna, bo wiadomo przecież że to najlepszy afrodyzjak.Dłuuuuuuuuuuugo nie mogłam znaleźć takich perfum, które by mi pasowały w 100% bo zawsze jakaś nuta zapachowa mi po prostu przeszkadzała. Z Divinem dogaduje sie świetnie. A jak już wspominałam zapach to najlepszy afrodyzjak, i sporo facetów powiedziało mi już: "Fajnie pachniesz". Polecam dziewczyny!!!
opis producenta:
Delikatne połączenie świeżych nut kiwi, hiacynta, bambusa oraz kwatów: orchidei i róży. Wszystko to otoczone miękkością białego piżma i drewna sandałowego plus słodycz śliwki i maliny.
cena producenta: 99zł
data ważności: luty 2012
cena wywoławcza: 25zł
cena kup teraz: 60zł
licytuje elzak za wywoławczą
licytacja trwała do 11.02 do 15.30
przebija jamkasica za 27zł 
wylicytowała arwenna za 35zł 
8. perfumy
Volare
cytat z katalogu KWC:
Bardzo elegancki zapach,dobry np.na wyjście na koncert do filharmonii itp. Trwały,ciężki,przyciągający uwagę. Lubiłam go bardzo i używałam tylko na jakieś specjalne okazje. Dla kobiet z klasą się nadaje nawet na codzień...
cena producenta: 84zł
data ważności: marzec 2012
cena wywoławcza: 20zł
cena kup teraz: 45zł
wylicytowała bona44 za wywoławczą
licytacja trwała do 11.02 do 18.009. woda toaletowa
Elvie
cytat z katalogu KWC:
charakterystyczne
uwielbiam ten zapach... nadaje sie na kazda porę roku, jest czysty swiezy, ale jednoczesnie ma w sobie te ciepłą nutę ( pewnie to piżmo białe ;p) jest inny niż wszystkie, a na pewno nie przypomina zadnego z tych bazarowych.
nazwa tak samo jak i flakon doskonale pasuje do wnętrza wszystko uzupelnia sie znakomicie.. zapach jest własnie jak nimfa - świezy, naturalny, dziki (wodnity, lesny) i jednoczesnie ciepły, pełen bezpieczeństwa
cena producenta: 84zł
pojemność: 30ml
data ważności: maj 2011
cena kup teraz: 35zł
licytuje po_prostu_kaska za wywoławczą
licytacja trwała do 11.02 do 00.15
przebija jakmasica za 17zł 
wylicytowała wildhoney za 35zł 
10. woda toaletowa
MissO Club Prive
cytat z katalogu KWC:
śliczny
Buteleczka to pierwsza klasa!! Flakonik jest tak kobiecy, można poczuć się jak prawdziwa dama Zapach też jest śliczny, ta nuta konwalii ach.. Śliczny, jednak nie trzyma się zbyt długo .
opis producenta:
Uroczy flakonik i biała pompka w stylu retro to zapowiedź tego, co kryje się w tym zapachu. Bergamotka, kwiat pomarańczy i konwalia tworzą uwodzicielską kompozycję, a zmysłowości i ciepła dodają jej nuty ambrowe. Poczujesz się jak księżniczka i gwiazda każdej imprezy.
cena producenta: 79zł
data ważności: listopad 2011
cena kup teraz: 40zł
wylicytowała bona44 za wywoławczą
licytacja trwała do 11.02 do 18.0011. perfumy
Giordani White Gold
cytat z katalogu KWC:
To moje ulubione perfumy

Zapach jest po prostu cudowny, zniewalajacy, taki uwodzicielski a zarazem romantyczny

Wszystkie koleanki mi go zazdroszcza

Zapach jest dosc trwaly i wytrzymuje prawie do wieczora , nie jest duszacy i nachalny, nigdy mi sie nie znudzi. Design buteleczki tez jest ciekawy, stworzony wprost dla kobiety nowoczesnej i delikatnej a jednoczesnie nieco drapieznej
opis producenta:
Dla kobiety, która pragnie czegoś nowego: zmiany stylu, przyspieszonego bicia serca, błysku w spojrzeniu mężczyzn. Delikatny jaśmin i wiciokrzew na szyprowym tle z piżmem i wanilią wprawiają w rozmarzenie.
cena producenta: 89zł
data ważności: marzec 2012
cena kup teraz: 50zł
licytuje bona44 za wywoławczą
licytacja trwała do 11.02 do 18.00
przebija bozenawisniewa za 30zł 
przebija bona44 za 31zł 
przebija bozenawisniewa za 40zł 
wylicytowała bona44 za 41zł 
12. woda toaletowa
Monaco Chic!
opis producenta:
Zmień się w rajskiego ptaka ! Cudowny zapach orzeźwiający zapach kalabryjskiej bergamotki, jaśminu i kwiatu pomarańczy kołyszą zmysły w uwodzicielskim tańcu. Piżmo i waniliowa orchidea pozostawiają niezatarte wrażenia
cena producenta: 29zł
data ważności: maj 2012
przebija zabers za 15zł 
przebija kociara82 za 17zł 
przebija zabers za 18zł 
przebija kociara82 za 19zł 
przebija zabers za 20zł 
przebija kociara82 za 21zł 
przebija zabers za 22zł 
wylicytowała vega za 30zł 
13. woda toaletowa
So Nice!
opis producenta:
Poczuj delikatne tchnienie letniego poranka. Soczyste aromaty brzoskwini i jabłka łączą się z bukietem róż i jaśminów. Słodką bazę tworzą: drewno cedrowe, cukier trzcinowy i piżmo. Cudowny początek dnia!
cena producenta: 29zł
data ważności: maj 2012
wylicytowała kociara82 za wywoławczą