PRZETWORY z MOJEJ SPIŻARNI- dla ANTOSIA-do końca zostało 4h

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro lis 24, 2010 23:36 PRZETWORY z MOJEJ SPIŻARNI- dla ANTOSIA-do końca zostało 4h

Witam serdecznie, po raz drugi w tym sezonie, zapraszam do mojej spiżarni :D

Tym razem jednak jest to nietypowy bazarek, mianowicie wystawiam go nie dla kotów lecz dla cudownego, słodkiego z najpiękniejszym uśmiechem, maleńkiego Antosia :1luvu:

Obrazek Obrazek

Antoś jest synkiem forumowej Aglo. Aglo przedstawiła nam swojego Synka juz w marcu, przez kilka miesięcy opowiadała o Nim , cieszyła sie jak rósł, aż nagle...okazało się, że Antoś jest bardzo chory :cry: Cierpi na rdzeniowy zanik mięśni (SMA1, choroba Werdniga-Hoffmana)

Antoś będzie potrzebował sprzętu medycznego, który jest bardzo drogi. Gdyby ktoś chciał pomóc Antosiowi poza bazarkiem to podaje namiary:

Fundacja Dzieciom "Zdążyć z pomocą"
ul. Łomiańska 5, 01-685 Warszawa
nr konta: 75 1240 1037 1111 0010 0957 3199
z dopiskiem: 11777 Antoni Pańczyk-darowizna na pomoc i ochronę zdrowia

Bardzo serdecznie zapraszam i wierze, że ten bazarek nie bedzie "gorszy" od poprzedniego i licytujący będą hojni dla Antosia :ok:

Licytacja będzie trwała do 2.XII. do godz.21:00 :wink:

Cena wywoławcza każdego zestawu - 35 zł + koszt wysyłki

Zestaw nr 1 - WARZYWNY

Licytuje - taizu - 115 zł

W skład zestawu wchodza : Buraczki z Papryką, Sałatka z Zielonych Pomidorów, Sałatka z Ogórków, Sałatka Wielowarzywna, Sałatka Meksykańska, Buraczki konserwowe (całe), Ogórki Kiszone, Sałatka z Kapusty, Ogórki po Meksykańsku, Kalafior w Sosie Pomidorowym, Ogórki Konserwowe.

Obrazek

1. - BURACZKI Z PAPRYKĄ od lat w mojej spiżarni

Obrazek...Obrazek

2. - SAŁATKA Z ZIELONYCH POMIDORÓW z dodatkiem cebulki i papryki

Obrazek....Obrazek

3. - SAŁATKA Z OGÓRKÓW typu szwedzka

Obrazek...Obrazek

4. - SAŁATKA "WITAJCIE WSZYSCY RAZEM" :wink: jakie warzywa były pod ręką są w słoiku :D m.inn. brokuł,cukinia,kalafior.papryka,fasolka..

Obrazek...Obrazek

5. - SAŁATKA MEKSYKAŃSKA Z OGÓRKÓW z dodatkiem curry i chili

Obrazek....Obrazek

6.[ BURACZKI KONSERWOWE (całe)

Obrazek....Obrazek

7. - OGÓRKI KISZONE uważam, ze sa genialne :ok: woda spod ogórków jest pyszna do wypicia (mnóstwo wit i mikroelementów) ale równiez mozna dodac do zupy ogórkowej

Obrazek....Obrazek

8.
- SAŁATKA Z KAPUSTY z dodatkiem papryki i marchewki- moja ulubiona :ok:

Obrazek.....Obrazek

9. - OGÓRKI PO MEKSYKAŃSKU świetny smaczek, czosnek i chili :wink:

Obrazek......Obrazek

10. - KALAFIOR W SOSIE POMIDOROWO-PAPRYKOWYM w ubiegłym roku miałam duzo pozytywnych opinii :wink:

Obrazek......Obrazek

11. - OGÓRKI KONSERWOWE klasyka :D

Obrazek....Obrazek

Zestaw nr 2 - OWOCOWY

Licytuje - taizu - 321 zł

W skład zestawu wchodzą: - Dżem z Jarzębiny z dodatkiem Gruszek i Jablek,Skórka z Cytryny,Borówka Brusznica z Gruszka,Przecier Pigwowo-Jabłkowy,Konfitura Truskawkowa,Powidła Śliwkowo-Różane,Dżem z Rabarbaru,Dżem Pomarańczowo-Cytrynowy,Konfitura z Truskawek i Czerwonych Porzeczek,Dżem Aroniowo-Gruszkowy,Konfitura Wiśniowa,Miód z Mniszka Lekarskiego,Pigwa w Syropie,Galaretka Miętowo-Jabłkowa,Sok z Aronii,Sok z Malin

Obrazek

1. [DŻEM JARZEBINOWY z dodatkiem GRUSZEK i JABŁEK Owoce jarzębiny zawierają tyle witaminy C, co cytryna, ponadto zawierają kwasy organiczne, garbniki, gorycze, cukry, sorbit, sole mineralne, a także witaminy: B, C, PP, E, K.Jarzębina ma dwa razy więcej beta-karotenu niż marchew. Doskonała do mięs ale również do deserów

Obrazek.....Obrazek

2. - SKÓRKA Z CYTRYNY smazona, dodatek do wypieków

Obrazek....Obrazek

3. - BORÓWKA BRUSZNICA Z GRUSZKĄ świetna do mięs, serów czy grzanek

Obrazek....Obrazek

4. - PRZECIER PIGWOWO-JABŁKOWY pyszniutki i baaardzo witaminowy :wink:

Obrazek....Obrazek

5. - KONFITURA TRUSKAWKOWA klasyka :)

Obrazek.....Obrazek

6. - POWIDŁA ŚLIWKOWO-RÓŻANE cudowne zestawienie, wspaniałe do pączków....zapach + smak :ok:

Obrazek.....Obrazek

7. - DŻEM Z RABARBARU dla miłośników troszkę kwaśniejszych przetworów, dla mnie bomba :ok:

Obrazek.....Obrazek

8. - DŻEM POMARAŃCZOWO-CYTRYNOWY aromatyczny z nutka goryczki, którą nadała skórka cytrynowa

Obrazek....Obrazek

9. - KONFITURA Z TRUSKAWEK I CZERWONEJ PORZECZKI słodycz truskawek z kwaskowatością porzeczek. Pycha

Obrazek....Obrazek

10.- DŻEM ARONIOWO-GRUSZKOWY samo zdrowie, równiez moze byc jako dodatek do mięs czy serów

Obrazek....Obrazek

11. - KONFITURA WISNIOWA klasyka :)

Obrazek....Obrazek

12. - MIÓD Z MNISZKA LEKARSKIEGO z dodatkiem soku z cytryny, świetny jako dodatek do herbaty lub wody

Obrazek....Obrazek

13. - PIGWA W SYROPIE genialna, pyszna, wspaniała :ok:pigwa zawiera 10x więcej wit c niz cytryna! wspaniały aromat i smak. Można dodawać do herbaty zamiast cytryny :1luvu:

Obrazek

14. - GALARETKA JABŁKOWO-MIĘTOWA z lekka nutką świeżej mięty

Obrazek....Obrazek

15.- SOK Z ARONII samo zdrowie, mnóstwo wit c

Obrazek....Obrazek

16. SOK MALINOWY - co tu pisac PYCHOTKA pełna witaminek :)

Obrazek....Obrazek

Bardzo serdecznie zapraszam do licytacji i degustacji moich przetworów
:ok:
Ostatnio edytowano Czw gru 02, 2010 21:51 przez Iweta, łącznie edytowano 17 razy
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Czw lis 25, 2010 7:06 Re: PRZETWORY z MOJEJ SPIŻARNI- tym razem dla ANTOSIA synka Aglo

zaczynam zestaw nr 2 za wywoławczą- uwielbiam domowe przetwory, robiła je moja Babcia i sklepowe wynalazki nie umywają się do nich :)

a za małego Antosia oczywiście mocne :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw lis 25, 2010 8:36 Re: PRZETWORY z MOJEJ SPIŻARNI- tym razem dla ANTOSIA synka Aglo

Oj podrzucę bo ważna sprawa
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw lis 25, 2010 8:44 Re: PRZETWORY z MOJEJ SPIŻARNI- tym razem dla ANTOSIA synka Aglo

zestaw 1 za wywoławczą (na razie) - zapraszam do rywalizacji

nad zestawem 2 się zastanowię - może... + 2 zł do wywoławczej :ok:
Pako

Post » Czw lis 25, 2010 8:45 Re: PRZETWORY z MOJEJ SPIŻARNI- tym razem dla ANTOSIA synka Aglo

Pako pisze:zestaw 1 za wywoławczą (na razie) - zapraszam do rywalizacji

nad zestawem 2 się zastanowię - może... + 2 zł do wywoławczej :ok:

40 za nr 2 :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Czw lis 25, 2010 9:26 Re: PRZETWORY z MOJEJ SPIŻARNI- tym razem dla ANTOSIA synka Aglo

Nr 2 za 50 zł. I zostawiam truskawki dla innych :wink:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw lis 25, 2010 9:30 Re: PRZETWORY z MOJEJ SPIŻARNI- tym razem dla ANTOSIA synka Aglo

nr 2 za 55
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Czw lis 25, 2010 9:46 Re: PRZETWORY z MOJEJ SPIŻARNI- tym razem dla ANTOSIA synka Aglo

Nr 2 za 57 :twisted:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Czw lis 25, 2010 9:50 Re: PRZETWORY z MOJEJ SPIŻARNI- tym razem dla ANTOSIA synka Aglo

nr 2 -------> 60...
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Czw lis 25, 2010 10:09 Re: PRZETWORY z MOJEJ SPIŻARNI- tym razem dla ANTOSIA synka Aglo

No nie będzie tak łatwo - 65zł :twisted:

Alienor

Post » Czw lis 25, 2010 10:12 Re: PRZETWORY z MOJEJ SPIŻARNI- tym razem dla ANTOSIA synka Aglo

Alienor pisze:No nie będzie tak łatwo - 65zł :twisted:

pomyślmy... 68? :mrgreen:
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Czw lis 25, 2010 10:15 Re: PRZETWORY z MOJEJ SPIŻARNI- tym razem dla ANTOSIA synka Aglo

No dobrze, zabierasz moim tymczasom karmę z misek, mnie i Ali wędlinkę z kanapek - niech będzie 70. I tryskawki zostaja na nowy bazarek :ok:

Alienor

Post » Czw lis 25, 2010 10:18 Re: PRZETWORY z MOJEJ SPIŻARNI- tym razem dla ANTOSIA synka Aglo

Alienor pisze:No dobrze, zabierasz moim tymczasom karmę z misek, mnie i Ali wędlinkę z kanapek - niech będzie 70.

gdzieżbym śmiała... 72 :s1:
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Czw lis 25, 2010 10:41 Re: PRZETWORY z MOJEJ SPIŻARNI- tym razem dla ANTOSIA synka Aglo

I mięsko na obiad przepada 8O 75zł

Alienor

Post » Czw lis 25, 2010 11:14 Re: PRZETWORY z MOJEJ SPIŻARNI- tym razem dla ANTOSIA synka Aglo

O rany :!: ale tu jest fajnie :ok:

Dziekuje bardzo za tak emocjonujące rozpoczęcie bazarku, szczególnie zestawu nr 2 :1luvu: , czyzby wszyscy woleli łasuchować? Sałateczki i ogóreczki też są niczego sobie 8)

Dziekuję ślicznie Pako, Petka-P1, xAgax i Alienor :1luvu: :ok:

Specjalnie dla Was najpiękniejszy usmiech od Antosia [Obrazek
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

[następna]