Przedmiotem aukcji jest sprzętowy firewall zintegrowany z 4-portowym switchem: ZyXEL model ZyWALL 1.
Aster przyspieszył mi Internet i okazało się, że mój firewall jest już za wolny. Mimo, że ma porty 10/100 Mbit/s, to jego procesor nie nadąża z przetwarzaniem takiej ilości danych. Praktyczna przepustowość z internetu do sieci lokalnej wynosi w nim 5 Mbit/s. Musiałem kupić nowy, a ten mam do oddania.
Ma już 7 lat. Stan idealny. Działa bez zarzutu. Jedyny mankament, to wspomniana ograniczona przepustowość, ale 7 lat temu nikt nawet nie marzył o 5 Mbit/s

Podstawowe informacje o urządzeniu:
Firewall:
•Stateful Packet Inspection
•Denial of Service
•Access Control
•Attack Alert and logs
Filtrowanie treści:
•Java/ActiveX/Cookie/Proxy Blocking
•URL Blocking
Zarządzanie IP:
•DHCP Client/Server
•NAT/SUA
Konfiguracja:
•przez przeglądarkę internetową
Gniazda sieciowe:
•WAN: 10 Mbps Ethernet
•LAN: 4-port 10/100Mbps Ethernet Switch
•przepustowość WAN-LAN przy włączonych funkcjach firewalla: 5 Mbit/s
Przyciski:
•Uplink
•Reset
Więcej informacji:
1. Podstawowe dane techniczne: ftp://ftp.zyxel.com/ZyWALL_1/datasheet/ZyWALL%201_1.pdf
2. Krótka instrukcja uruchomienia: ftp://ftp.zyxel.com/ZyWALL_1/quick_star ... %201_1.pdf
3. Pełna instrukcja: ftp://ftp.zyxel.com/ZyWALL_1/user_guide ... 1_3.60.pdf
Nie ma dokumentacji polskiej.
Mam polską instrukcję do modeli pokrewnych - może ona służyć jako pomoc i słowniczek pojęć.
Widok ogólny:

Schemat połączeń:

Siedem lat temu zapłaciłem za niego ok. 640 PLN.
Obecnie jego następca (Zywall 2 plus) kosztuje ok. 500 PLN.
Szczegóły aukcji
Cena wywoławcza: 40,00 PLN
Koszty transportu: pokrywam (w Warszawie mogę dostarczyć osobiście lub zapraszam po odbiór do siebie).
Przekazanie urządzenia nastąpi po przedstawieniu dowodu wpłaty na rzecz KOTERII (skan lub inna forma potwierdzenia przelewu).
Termin zakończenia licytacji: 18 października 2010 r. godz. 23:59:59 według zegara forum Miau (strefa czasowa GMT +1)
Zapraszam do licytowania