Dla kotów pod opieką Ani Rylskiej - cena kiecki w dół!

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Pon wrz 20, 2010 17:36 Dla kotów pod opieką Ani Rylskiej - cena kiecki w dół!

Ania ma pod opieką koty chore, alergiczne. Do tego opiekuje się podrzuconymi kociakami, którym uratowała życie. Kopiuję z jej wątku:

Pod opieką mam obecnie 4 kociaków, łącznie z bardzo wymagającym Jurandem chorym na białaczkę, dziś przyszły wyniki testu, które ostatecznie potwierdziły chorobę.
Potrzebny będzie interfeon koci, a wcześniej wet chce podać zylexin ( 43 zł dawka) na wzmocnienie. Jedna kuracja 5 dniowa to koszt ok. 200zł, za tydzień kolejne ok. 200zł.

Tu niektóre wątki moich futer:
Homer, który walczy z białaczką: viewtopic.php?f=1&t=100482
Samsonik z rakiem i cała reszta: viewtopic.php?f=1&t=95305
Jurand: viewtopic.php?f=1&t=113315
Gaja z lasu: : viewtopic.php?f=1&t=116801

Na potrzeby tych chorych maluszków wystawiam co nastepuje:

1. Flan Mexicano - rodzaj budyniu z mączki kukurydzianej, bardzo łatwy w przygotowaniu: dodajemy do gotującego się mleka, zestawiamy z ognia, mieszamy i wylewamy do formy. Flan ma konsystencję bardziej podobną do galaretki nie budyniu, ale jest bardzo delikatny. Smak waniliowy, w opakowaniu saszetka z gotowym karmelem - wystarczy tylko potrzymać chwilę pod kranem z gorącą wodą. Pycha! Mam 6 takich mexicanos.

Obrazek

Cena wywoławcza kazdego: 5 złotych

nr. 1 licytuje: taizu: 7.00 złotych :1luvu:
nr. 2 licytuje: Thorkatt : 7.00 złotych :1luvu:
nr. 3 licytuje: dragonfly.87: 7 złotych :1luvu:
nr. 4 licytuje: Thorkatt : 7.00 złotych :1luvu:
nr. 5 licytuje: Iweta za wywoławczą :1luvu:
nr. 6 licytuje: maria_kania za wywoławczą :1luvu:

2. Piękna torba na zakupy z logo Puriny. Linia kocia ;) Torba ma bardzo mocne uszy, sama jest rónież z mocnego, impregnowanego materiału. Posłuży bardzo długo!

Obrazek Obrazek

Cena wywoławcza: 5 złotych

Licytuje: maria_kania za wywoławczą :1luvu:

3. Elegancki zegarek z kalkulatorem na biurko. W drewnianej oprawie, składany. Pokazuje czas w kilku strefach jednocześnie oraz datę. Łatwo przełącza się na kalkulator.

Obrazek Obrazek Obrazek

Cena wywoławcza: 10 złotych

Licytuje: taizu: 15 złotych :1luvu:

4. Koktajlowa sukienka znanej duńskiej firmy VILA. Rozmiar M (38), kolor bardzo ciemny grafit. Nowiutka, z metką, zmierzyłam ją tylko raz, żeby stwierdzić, że nie mieszczę się w... nieważne gdzie ;) Materiał: gruba satyna. Bardzo ciekawe zapięcie: z przodu przez całą długość zamek błyskawiczny. Rękawy z drapowanego materiału dają efekt motyla. Kupiłam ją za 70 złotych, u mnie można ją nabyć za 50 złotych bez kosztów przesyłki. Zatem:

Obrazek Obrazek Obrazek

Cena wywoławcza: 20 złotych - przecena! Każdy grosz się liczy, potrzebny interferon i zylexin :(

Licytuje: dagmara-olga: 25 złotych :1luvu:

Jak zawsze, koszty wysyłko listem poleconym pokrywam ja. Bazarek potrwa do poniedziałku, 27 września do godz. 20.00 czasu realnego.
Zapraszamy serdecznie, koty u Ani czekają na bardzo drogie leki!
Ostatnio edytowano Pon wrz 27, 2010 14:20 przez Afatima, łącznie edytowano 11 razy
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Pon wrz 20, 2010 17:52 Re: Dla kotów pod opieką Ani Rylskiej - smakołyki i nie tylko

Flan za wywoławczą poproszę :)
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pon wrz 20, 2010 18:01 Re: Dla kotów pod opieką Ani Rylskiej - smakołyki i nie tylko

a czy kawa jest mielona?
i jaki termin ważności flanów i kawy?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon wrz 20, 2010 18:10 Re: Dla kotów pod opieką Ani Rylskiej - smakołyki i nie tylko

Dagmara-olga, wielkie dzięki za uprzytomnienie mi ważnego szczegółu. Flany mają ważnoś do końca listopada tego roku. Kawę niestety wycofuję, bo ma ważność do września. Wysiorbię ją sama, bo się raczej nie otruję, ale na bazarek już się nie nadaje. Przepraszam i dziękuję za czujność :oops:

Edit: taizu, podałam ważność flanów: do końca listopada, potwierdź proszę czy to nie za krótki termin. Co do kawy: będę miała jeszcze taką, dopilnuję, żeby była z dostatecznie długim terminem ważności. Jest to kawa grubo mielona, do przygotowywania w garnku - czas przygotowywania 5 minut. Ale to jak już będzie ta właściwa, to dam więcej szczegółów. O rany, jak mi wstyd.
Ostatnio edytowano Pon wrz 20, 2010 18:13 przez Afatima, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Afatima

Post » Pon wrz 20, 2010 18:12 Re: Dla kotów pod opieką Ani Rylskiej - smakołyki i nie tylko

łoj niedobrze z tą kawą...może jakąś jednak skombinujesz? :twisted:

2 szt flanów za wywoławczą proszę :-)
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon wrz 20, 2010 18:14 Re: Dla kotów pod opieką Ani Rylskiej - smakołyki i nie tylko

Dziękuję :1luvu: tak, kawę jeszcze będę miała, ale to pewnie w następnym bazarku :) Postaram się też o opcję "na spróbowanie" czyli w saszetkach.
Obrazek

Afatima

Post » Pon wrz 20, 2010 18:37 Re: Dla kotów pod opieką Ani Rylskiej - smakołyki i nie tylko

Mnie bliskie przeterminowanie niestraszne :D
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pon wrz 20, 2010 18:39 Re: Dla kotów pod opieką Ani Rylskiej - smakołyki i nie tylko

Dzięki :1luvu: to zapisuję!
Obrazek

Afatima

Post » Pon wrz 20, 2010 18:49 Re: Dla kotów pod opieką Ani Rylskiej - smakołyki i nie tylko

flan nr 4

a co to za kawa była, bo właśnie mi się kończy. I ja taka wrześniową bym wzięła- no przecież nie była otwierana. Zresztą kawa to nie jogurt, a czytać nie umie :wink:
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Pon wrz 20, 2010 20:15 Re: Dla kotów pod opieką Ani Rylskiej - smakołyki i nie tylko

Kawa była z Meksyku, mielona i palona z cynamonem i cukrem trzcinowym. Ale wstyd przyznać, nie popatrzyłam na datę. Obiecuję, że będzie jeszcze!

Dziękujemy za flan! :kotek:
Obrazek

Afatima

Post » Pon wrz 20, 2010 21:04 Re: Dla kotów pod opieką Ani Rylskiej - smakołyki i nie tylko

Afatima pisze:Kawa była z Meksyku, mielona i palona z cynamonem i cukrem trzcinowym. Ale wstyd przyznać, nie popatrzyłam na datę. Obiecuję, że będzie jeszcze!

Dziękujemy za flan! :kotek:

to ja chcę te kawę, może być wrześniówka. Sam flan to sie nie opłaca wysyłać.
a zegaro kalulator jakiej wielkości i czy ciężki?
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Wto wrz 21, 2010 8:24 Re: Dla kotów pod opieką Ani Rylskiej - smakołyki i nie tylko

To ja tez zalicytuje sobie flan :wink:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Wto wrz 21, 2010 8:40 Re: Dla kotów pod opieką Ani Rylskiej - smakołyki i nie tylko

ja poproszę Flan o ile jest i kocia torbe za wywoawczą ;-)
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Wto wrz 21, 2010 10:04 Re: Dla kotów pod opieką Ani Rylskiej - smakołyki i nie tylko

Dziewczyny, piękne dzięki! :1luvu:
Iweta, ostatni flan po 5 złotych zapisałam. maria_kania, specjalnie dla Ciebie jeszcze jeden z własnych zapasów wyciągnęłam :)

Od teraz jeśli ktoś jest chętny, licytujemy flany, które są już za wywoławczą. Więcej nie mam, więc jeśli ktoś jest chętny to proszę podbijać cenę :)

Thorkatt: w takim razie kawę wrześniową dorzucę Ci za 5 złotych do Twojego flanu. Nie mogę wziąć więcej, bo towar niepełnowartościowy. Ale będzie jeszcze i to już całkiem niedługo! Zegarko-kalkulator ma wymiary 10 x 10 centymetrów, jest dość lekki. Ale dokłądnie to nie wiem ile, noże z 30 dkg waży :roll: w domu zważę kociąwagą :D
Obrazek

Afatima

Post » Wto wrz 21, 2010 15:00 Re: Dla kotów pod opieką Ani Rylskiej - smakołyki i nie tylko

zaczaję się ;) a jak będzie kawka na następnym bazarze to proszę mi dać znać :D

a ten zegrao-kalkulator to nowy czy używany?
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

[następna]