*** Wyjątkowe kocie zabawki dla katowickich NIEKOCHANYCH ***

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Czw maja 27, 2010 20:11 *** Wyjątkowe kocie zabawki dla katowickich NIEKOCHANYCH ***

Całkowity dochód zostanie przekazany na Katowickie Niekochane
Wiadomo - sezon kociakowy w pełni, schronisko przepełnione... :(

Zbierane na bazarku fundusze zostaną przeznaczone na opłacenie ogłoszeń w serwisach takich jak allegro - wiadomo, większa ilość ogłoszeń to już spory koszt :( a bez ogłoszeń znacznie maleją szanse na nowe domy.

Będę więc prosiła o przelewy na moje konto (osobne, wyłącznie do rozliczeń ogłoszeniowych) - abym mogła wziąć na siebie regulowanie opłat w serwisach, w których mamy ogłoszenia, i nie dostarczać dodatkowej pracy ludziom w fundacji, bo i tak mają jej niemało... a tylko tak mogę na razie pomóc :oops:
Oczywiście będą na bieżąco zamieszczane rozliczenia oraz miesięczne wyciągi z konta.

Do kupienia są dwa rodzaje piłeczkek:

DLA KOTÓW

Takie dość specyficzne piłeczki - grzechocące, obrobione na szydełku (własnoręcznie :P), kociaste je uwielbiają... (moje jeszcze się nie znudziły....)
Piłeczki mają ok 5cm średnicy i "ogonek" umożliwiający przymocowanie/złączenie dwóch ;-) (przydatne, jeśli koty mają tendencje do wrzucania wszystkiego pod meble...)

Dokładniejszy opis, sporo zdjęć oraz komentarze osób, które kupiły: viewtopic.php?f=20&t=101010

Teraz zła wiadomość: jest ograniczona kolorystyka - melanże się skończyły, a nie mam kiedy iść do pasmanterii :oops:
Aktualnie posiadane włóczki (z których będę robić dalsze piłeczki):
-> czerwony
-> różowy (blady)
-> oliwkowy
-> kremowy
-> pstrokaty

"pstrokate" wyglądają mniej więcej tak:
Obrazek
- dla osób, które chciały coś bardziej kolorowego ;-)
(jako jedyna włóczka jest akrylowa, ale o dość porządnym splocie, i nie kłacząca)

Dodatkowo kilka sztuk w innych kolorach, które już są zrobione ;)
Obrazek

Czasami będą pojawiały się inne kolory, itp.
(np piłeczki kolorowe z resztek, jakieś inne testowe, itp)

Poniżej będą informacje, ile i jakich aktualnie piłeczek mam zrobionych - jeśli ktoś zamówi to, co mam, to wysyłka będzie szybsza, jeśli coś, czego jeszcze nie mam, to będzie trzeba poczekać parę dni - robię je na bieżąco, ale jednego dnia robię tylko jeden kolor (piłeczki powstają w pociągu na trasie Chorzów - Tychy Zachodnie, jednego dnia do pociągu biorę tylko jeden motek włóczki)
W kwestii gotowych piłeczek - decyduje kolejność zgłoszeń ;-)

Niedługo będzie też coś "dla dużego" - podobne piłeczki, ale nie brzęczące, nie kolorowe, i trochę inne - ale to już niedługo ;-)

Cena: 5zł sztuka (kup teraz)

Aktualnie gotowe, czekające na kupców piłeczki:
-> czerwone 5 sztuk
-> żółte 4 sztuki
-> oliwkowe 3 sztuki
-> fioletowa 2 sztuki (taki ciemny fiolet, powiedzmy śliwkowy)
-> fioletowo-żółta 1 sztuka (ten sam fiolet co powyżej, ale zrobione dwie nitki razem, jedna fioletowa i jedna żółta)
-> granatowe (takie jakby jeansowe) 5 sztuk

Obrazek

Oczywiście można zamawiać w innych kolorach, z posiadanych przeze mnie włóczek, ale będę potrzebowała paru dni, żeby je zrobić - sugeruje się zatem zamawiać w pierwszej kolejności spośród gotowych (przynajmniej część, dla zamawiających większą ilość) ;-)
Można też pisać, jakie by się chciało kolory, jak będzie taka możliwość, to zrobię ;-)

I DLA DUŻEGO (DUŻEJ) ;-)

Dla wszystkich sympatyków kocich ;-)
Śmieszne puchate piłeczki w takich samych rozmiarach jak kocie, ale z uszami, oczami, wąsami... i bez brzęczącego wypełnienia - w sam raz do przymocowania do torebki, monitora, itp ;-)
Ze względu na miękką włóczkę (angora ewentualnie mocher w zależności od koloru) może ciut kłaczyć, więc polecane raczej dla ludzi, niż dla kotów ;-)

Na zdjęciach wygląda nieco śmieśnie, ale na żywo się podobały ;-)

Cena: 9zł sztuka (kup teraz)
(są dużo bardziej czasochłonne niż kocie piłeczki, włóczka też jest droższa... no i zwykle kupuje się jedną, a nie kilka tak jak kocich... ;-) )
można wybrać kolorystykę i odczekać aż zrobię lub wybrać spośród kilku gotowych, które sfotografuję jak tylko zrobię im oczy i uszy... ;-)
(generalnie na razie dostępne są kolory biały/szary/czarny... można chcieć coś w stylu własnego kota, ale wtedy trzeba trochę odczekać....)

To "podobizna" Modrzewia ;-)
Obrazek
(mam nadzieję, że Modrzew się nie obraził... :oops: )

Inne info:

Koszt przesyłki listem poleconym + koperty bąbelkowej: 4,60zł na moje konto (inne niż to do celów allegrowych, chyba, że ktoś płaci za przelewy, to możemy się dogadać inaczej na pw), (jak ktoś chce, to mogę wysłać zwykłym listem, ale moim zdaniem polecony pewniejszy...)
Koszt przesyłki jest prawie niezależny od ilości - to prawie znaczy, że koszt dotyczy przesyłki od 1 do 4 piłeczek włącznie, powyżej (tzn od 5włącznie) pokrywam koszty przesyłki.

Piłeczki można też odebrać osobiście np na akcji w Silesia City Center, itp - mieszkam w Chorzowie, pracuję w Tychach Zachodnich - jakoś można się zgrać ;)

Po wylicytowaniu wysyłam pw z informacjami dotyczącymi przelewu, itp.

Niestety nie jestem codziennie przy komputerze (czasem po pracy nie jestem w stanie się do niego zbliżyć :(), ale postaram się w miarę możliwości minimalizować opóźnienia :)

Zapraszam do zakupów :ok:

Niekochane czekają....
Ostatnio edytowano Pon cze 07, 2010 19:43 przez charm, łącznie edytowano 7 razy

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Czw maja 27, 2010 22:30 Re: *** Kocie zabawki dla NIEKOCHANYCH ***

To jedna zielona i jedna turkusową poproszę :)
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Pt maja 28, 2010 12:26 Re: *** Kocie zabawki dla NIEKOCHANYCH ***

Zaznaczam ku pamięci jeden z moich ulubonych bazarów :ok:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pt maja 28, 2010 17:05 Re: *** Kocie zabawki dla NIEKOCHANYCH ***

ewaw pisze:To jedna zielona i jedna turkusową poproszę :)

Zieloną tzn oliwkową, czy zielony melanż? (zdjęcia zielonego melanżu w podlinkowanym wątku starego bazarku...) :)

psiama pisze:Zaznaczam ku pamięci jeden z moich ulubonych bazarów :ok:

miło mi i zapraszam częściej - niedługo będą jeszcze zabawki kocie ale nie dla kotów :twisted:

charm

Post » Sob maja 29, 2010 0:31 Re: *** Kocie zabawki dla NIEKOCHANYCH ***

charm pisze:
ewaw pisze:To jedna zielona i jedna turkusową poproszę :)

Zieloną tzn oliwkową, czy zielony melanż? (zdjęcia zielonego melanżu w podlinkowanym wątku starego bazarku...) :)

A to mi zagwozdkę zadałaś... :roll: Zebym to ja teraz wiedziała...
Wybierałam z tych gotowych do kupienia, wiec raczej chodzilo o zielony melanż...
Zrobmy tak...
Wezme 3 pileczki:
- turkusowy
- zielony melanz
- niebieski (widze taka na zdjeciach, ale nie w opisach - czy to jest to samo, co turkusowy?) lub oliwkowy, moglby tez byc jakis fiolet, jesli jest
:D
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
Obrazek

ewaw

Post » Sob maja 29, 2010 18:43 Re: *** Kocie zabawki dla NIEKOCHANYCH ***

ewaw pisze:Wybierałam z tych gotowych do kupienia, wiec raczej chodzilo o zielony melanż...
Zrobmy tak...
Wezme 3 pileczki:
- turkusowy
- zielony melanz
- niebieski (widze taka na zdjeciach, ale nie w opisach - czy to jest to samo, co turkusowy?) lub oliwkowy, moglby tez byc jakis fiolet, jesli jest
:D

Na zdjęciu zbiorczym jest właśnie turkusowy - niestety zdjęcia robione przy sztucznym świetle :(
ale coś wymyślę jako trzecią - resztek różnych nieco mam (choć raczej w barwach ziemii, ale do poniedziałku zostało trochę czasu, więc jakąś ładną zrobię ;-)

i wyślę w poniedziałek po pracy ;)

charm

Post » Sob maja 29, 2010 19:18 Re: *** Kocie zabawki dla NIEKOCHANYCH ***

Okey, zdaje sie na Ciebie, bedzie na pewno sliczna taka, jaką wymyślisz :)
Obrazek

ewaw

Post » Nie maja 30, 2010 8:58 Re: *** Kocie zabawki dla NIEKOCHANYCH ***

ewaw pisze:Okey, zdaje sie na Ciebie, bedzie na pewno sliczna taka, jaką wymyślisz :)

:-)

charm

Post » Nie maja 30, 2010 13:37 Re: *** Kocie zabawki dla NIEKOCHANYCH ***

podrzucę niedzielnie ;)

i zapraszam do zakupów - co koty myślą o tych piłeczkach można poczytać w poprzednim wątku, a ponad 100 sprzedanych piłeczek (na bazarku, akcjach adopcyjnych, itp) chyba jest dostateczną rekomendacją? ;)

charm

Post » Nie maja 30, 2010 19:13 Re: *** Wyjątkowe kocie zabawki dla katowickich NIEKOCHANYCH ***

Dzisiaj przybyła piłeczka bladoróżowo-czerwona, tzn pasiasta ;-)
Później wrzucę foto i dopiszę do spisu gotowych w pierwszym poście ;)

charm

Post » Nie maja 30, 2010 19:27 Re: *** Wyjątkowe kocie zabawki dla katowickich NIEKOCHANYCH ***

To ja poproszę tę różowo-czerwoną + czerwoną + dwie pstrokate = 4 sztuki :)
Obrazek

Happy

Od: Śro lis 19, 2003 2:36

Post » Pon maja 31, 2010 14:37 Re: *** Wyjątkowe kocie zabawki dla katowickich NIEKOCHANYCH ***

Ja bym się uśmiechnęła o 5 piłeczek... :)
2 pstrokate
3 zielony melanż
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Pon maja 31, 2010 18:14 Re: *** Wyjątkowe kocie zabawki dla katowickich NIEKOCHANYCH ***

:D :D :D
za chwilę wyślę pw (tylko coś zjem, bo właśnie wróciłam z pracy.....)

charm

Post » Pon maja 31, 2010 19:30 Re: *** Wyjątkowe kocie zabawki dla katowickich NIEKOCHANYCH ***

Przelew poszedł :)
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Pon maja 31, 2010 21:24 Re: *** Wyjątkowe kocie zabawki dla katowickich NIEKOCHANYCH ***

Jeśli zdążę jutro na pocztę, to wyślę jutro, jeśli nie, to najpóźniej w środę :)

Do gotowych przybyły 4 żółte ;-)
Chwilowo skończyły się turkusowe i zielony melanż, ale na pewno jeszcze za jakiś czas będą ;-)
Jutro w pociągu będę robić oliwkowe, więc będzie 6 oliwkowych ;-)

charm

[następna]