Mam do sprzedania 6 par kolczyków własnej

Cena wywoławcza każdej pary - 6 zł + przesyłka.
Ewentualny dochód przeznaczam dla kotów z tego wątku: viewtopic.php?f=1&t=108397
edit_f pisze:wszystko zaczęło się trzy tygodnie temu.. i ten wątek będzie trwał długo.. bo na naszą pomoc czeka aż 9 kotów.. jeśli im nie pomożemy, długo nie pożyją..
do lecznicy w wieliczce wpadła pani ponad osiemdziesięcioletnia.. na spalonym strychu w jej domu zamieszkało ok. 10 kotów.. powiedziała, że jak ktoś ich nie zabierze, to ona wytłucze na śmierć.. ciężki przypadek "człowieka".. dziś już wiem, że ta osoba, może z racji wieku, może z racji jakiejś choroby, jest niezrównoważona.. boję się o wszystkie koty, które mieszkają u niej na tym strychu..
edit_f pisze:plan działania:
- sterylizacja i kastracja 9 kotów
- w pierwszej wersji: zabranie 4 kotów najbardziej rokujących na bycie kotami domowymi i zostawienie Pani trzech strychowych i dwóch domowych (wspieranie jej "karmowo", bo mieszka sama, w domu b. oddalonym od głownej drogi)..
- dzisiejsza wersja: nie wiem, co robić, bo ona jest szalona i boję się, że zrobi im krzywdę.. dzisiejsza wersja powstała po dzisiejszej wizycie w jej domu (o tym poniżej)..
- za pomocą tego wątku, będziemy zbierać też fundusze na utrzymanie tych kotów, które uda się wziąść na sterylizacje, a później pod stałą opiekę, aż znajdziemy im domy
Dziś (13.03.2010) zabrane zostały z lecznicy 4 kotki: "strychowe"
1. buro-biała, marmurkowa Pola
2. czarna Tola
3. maluch buro-rudy. A właściwie buro-beżowa koteczka
4. dorosła bura kotka
Zostały jeszcze 2 strychowe koty i 2 domowe. Z panią coraz trudniej się dogadać, więc trzeba się spieszyć. A niedługo lecznica wystawi fakturę za dotychczasowe zabiegi i opiekę.
**********************************************************************************
A teraz do rzeczy:
Nr 1. - sprzedane Oli od edit_f

Nr 2. - sprzedane milu

Nr 3. - sprzedane anla

Bardzo dziękuję

Nr 4. Szkło, metal
Waga 1 kolczyka: ok. 2,5 g
Długość: całkowita - 4,5 cm; bez bigla: 3 cm

Nr 5. Drewno, metal
Waga 1 kolczyka: ok. 4 g
Długość: całkowita - 8 cm; bez bigla: 6 cm

Nr 6. Szkło, lawa wulkaniczna, perły hodowlane, metal + srebrne bigle
Waga 1 kolczyka: ok. 2 g
Długość: całkowita - 6 cm; bez bigla: 4,5 cm

Większe zdjęcia można obejrzeć tutaj: http://picasaweb.google.com/gerith/Kolczyki
Zapraszam